Gość: maly_matiz Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:55 Poprostu zostalem bez slów... mam obecnie matizka i wiem ze w 2005 mial wejsc matiz 1.0... ale ze az tak zmieniony wizualnie??? Juz chetnie bym sie zapisal na ten model w salonie!!! Matiz wiecznie zywy:-)))) Matiz Rulez!!! Pozdrawiam Matizmaniakow! Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:09 UWAGA! Będą sprzedawć Matizki!!! Kto teraz jeździ Matizkiem będzie chciał to boskie autko!!! Ale nie chwalmy go tak głośno bo Chevrolet "zaśpiewa" za niego z 35 tyś? Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:53 Tez mialem Szmatiza ale po 1,5 roku pekla przednia szyba, w serwisie powiedziano mi ze ten typ tak ma i ze to powszechna reklamacja :) cool wlasnie wtedy sprzedalem ta kupke zlomu. co do wersji kolejnej to wyszla juz dawno ale do polski nie dotarla, glownie zmieniono jej konstrukcje i szyby przednie juz nie pekaja przy okazji mały lifting i wyglada lepiej niz ten stary a potem "dewu" padlo :) coz mam nadzieje ze ten nowy nie bedzie tak tandetnie wykonany jak poprzednie tak czy inaczej pozdrawiam maniakow ktorzy jeszcze musza sie bujac tym szajsem. A tak przy okazji mojemu znajomemu w 2 miesiecznym szmatizie odpadło przednie prawe koło z kawałkiem czegoś do czego było przymocowane .... no comment Link Zgłoś
Gość: HR Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:58 No cóż... jak to było w tym kawale o rekrutacji i rozrzucaniu CV nad biurkem - "pechowców nie potrzebujemy" ;> Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:37 Współczuję. Ale szyba nie pęka i koło nie odrywa się przy 90 km/h. Link Zgłoś
adrian4u Re: Chevrolet Matiz M3X 30.09.04, 20:22 Green, a co sądzisz o nowym Swifcie??? www.globalsuzuki.com/swift Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.ig.pwr.wroc.pl 23.09.04, 13:28 Chyba jest nieco szerszy od obecnego i mam też nadzieję, że zmieniono mu tylne zawieszenie. Jeżeli tak, to tylko wysoka cena może mu przeszkodzić w zdobyciu rynku, bo dotychczasowy model jest ceniony za niezawodność i wyjątkową poręczność w jeździe miejskiej. Link Zgłoś
Gość: kazel Re: Chevrolet Matiz M3X => złom nad złomy IP: *.cbmm.lodz.pl 24.09.04, 10:51 U Nas bedzie to pod logiem "Chevroleta" a na zachodzie Europy pod logiem "Daewoo", a tam zbyt pochlebnego zdania na temat tej marki nie mają. My "łykniemy" te autka jak przysłowiowe świeże bułeczki i nie będziemy wybrzydzać za nędzne wyposażenie z nedznych materiałów jakimi obdaży nas Daewoo, uppsss przepraszam Chevrolet, a tam gdzie liczą się z klientem zaoferują ekstra wyposażenie. Link Zgłoś
gradus2004 Re: Chevrolet Matiz M3X => złom nad złomy 24.09.04, 10:56 Gość portalu: kazel napisał(a): > U Nas bedzie to pod logiem "Chevroleta" a na zachodzie Europy pod > logiem "Daewoo", a tam zbyt pochlebnego zdania na temat tej marki nie mają. > My "łykniemy" te autka jak przysłowiowe świeże bułeczki i nie będziemy > wybrzydzać za nędzne wyposażenie z nedznych materiałów jakimi obdaży nas > Daewoo, uppsss przepraszam Chevrolet, a tam gdzie liczą się z klientem > zaoferują ekstra wyposażenie. jak nie wiesz to nie gadaj... od stycznia 2005 marka DU znika z Europy... mozna wiec powiedziec, ze to polski rynek zostal potraktowany lepiej przez GM niz reszta Europy... stalo sie to pewnie tylko przez to, ze FSO miala tez prawa do marki DU w Polsce ale wazny jest efekt koncowy a nie przyczyny :). Przyklad: www.chevrolet.de www.chevrolet.dk (widac, ze GM skupuje juz nawet odpowiednie domeny w roznych krajach)... Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolet Matiz M3X => złom nad złomy IP: *.ig.pwr.wroc.pl 24.09.04, 12:08 Jak nie wiesz to nie pisz. Matiz własnie na zachodzie (we Włoszech, Anglii i Holandii) zbierał nagrody (oczywiście w swojej klasie) za stylistykę, funkcjonalność i niskie koszty eksploatacji. Ponad pół miliona sprzedanych Matizów w Europie (kosztem Fiata Seicento) zmusiło Fiata do wypuszczenia Pandy. A co do cen - najpierw porównaj, bo np. w Anglii Panda kosztuje nawet mniej od Matiza (a w Polsce więcej). Akurat w Polsce Daewoo kiedyś (a teraz Chevrolet) są wyraźnie tańsze niż na Zachodzie co nie zawsze odnosi się np. do modeli Fiata. Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: Chevrolet Matiz M3X => złom nad złomy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.04, 23:03 Matiz to projekt bodajże Fiata kupiony przez Daewoo... Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolet Matiz M3X => złom nad złomy IP: *.ig.pwr.wroc.pl 25.09.04, 10:53 Zgadza się. Giugiaro zrobił dla Fiata w połowie lat 90. projekt Lucciola - następcy CC. Samochód był trzydrzwiowy. Fiat go nie chciał a po paru latach Daewoo kupiło projekt od Italdesign ale w wersji pięciodrzwiowej (no i z mechanizmami Tico). W nadwoziu Koreańczycy początkowo nic nie zmienili, drobne zmiany wprowadzili po 3 latach produkcji. M3X jest też tylko odświeżeniem pierwszego projektu Giugiaro. Fiat w ogóle ma talent do psucia projektów Giugiaro. Np. rewelacyjne stylistycznie Punto I (od Italdesign) zastąpił dużo gorszym II (własnym) i jeszcze gorszym III. Tylko Punto I było rynkowym hitem. Link Zgłoś
Gość: adi Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.banpol.pl 24.09.04, 15:18 to będzie podobny niewypał jak Lancetti (dawny lanos z zaostrzonymi rysami) za 56kPLN Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:03 kolega się leczy na nogi? bo na głowę już za późno po pierwsze, Lacetti to klasa Nubiry - a nieco większy nawet po drugie, to reszty bzdur nie komentuję, tylko radzę obejrzeć i się przejechać Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 14:07 Oczywiście seryjny Matiz nie będzie tak wyposazony jak prototyp z artykułu. Ale zwsze uwazałem, że najważniejsze to cena, potem silnik a potem komfort. A teraz czekam na przykłady które auto w tych przynajmniej 3 cechach przebije Matizka!? Link Zgłoś
Gość: Albercik Do Gościa portalu IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.10.04, 22:58 No właśnie! Przejechałem się i przyjrzałem Lacetti. Zawieszenie strasznie głośne, chociaż skuteczne. Ale o jakości wykonania same najgorsze rzeczy: przyjrzyjcie się szczelinom (spasowanie) - sorry, ale w moim ówczesnym 10 -letnim Nissanie Sunny(byłem w salonie w czerwcu) na całej długości drzwi jest równiutko ok. 1,5 mm od nowości, a w Lacetti (nowiuteńkim!) od 1 do 4 mm! Nie wspomne o ubytkach lakierniczych powstałych zapewne w transporcie - bardzo amatorska zaprawka! W sedanie nie ma za co złapać klapy bagażnika żeby ją zamknąć (brak nawet głupiego wycięcia w blasze) - wszystkie auta to mają... Ludzie myślą, że są sprytniejsi od innych - za mniejszą kasę dostaną to, co inni za większą. Stąd powodzenie marki takiej jak Chevrolet na naszym rynku. Link Zgłoś
Gość: MAD Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 18:37 SUPER BRYKA. N.PANDA MOŻE SIĘ ZAPAŚĆ POD ZIEMIĘ!!!! Link Zgłoś
Gość: Eve Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.man.polbox.pl 04.10.04, 16:06 On jest przecudny;) ja go chce mieć;) pozdrawiam wszystkich;) Link Zgłoś
Gość: chris Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.04, 23:19 Nawet stary Matiz tylko nieznacznie ustępuje Pandzie. Ten nowy na bank będzie hitem ! Link Zgłoś
Gość: wariat Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.sadowne.sdi.tpnet.pl 26.10.04, 09:10 Ten samochud to naprawte wielka rewolucja.On jest po prostu super. Link Zgłoś
Gość: artii Re: Chevrolet Matiz M3X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:52 biore go!!!!!!!!!!! byle była rozsądna cena Link Zgłoś