Dodaj do ulubionych

VW ma nowy problem.

11.05.16, 20:17
Class action w USA, zakonczona ugoda. Stowarzyszenie poszkodowanych w Holandii szykuje sie do sadu. Belgijska organizacja konsumencka szykuje pozew zbiorowy.

Chodzi o nadmierne zuzycie oleju silnikowego w samochodach roznych marek VAG, wyprodukowanych w latach 2008-2012. Prowadzi to to kosztownego uszkodzenia silnika niedlugo po uplynieciu gwarancji.

I jak zwykle producent kladzie uszy po sobie w USA, a w Europie udaje, ze nic sie nie stalo.
Obserwuj wątek
    • kura_wuja Re: VW ma nowy problem. 11.05.16, 21:18
      VW nie ma zadnego problemu. Zadnego. Angela tylko przepchnie TTIP na co nalega Obama i bedzie miala zapewniona sprzedaz VW w USA do koncowych dni koncernu VAG. A te nie nastapia szybko.
      Tak sie robi powazne interesy panowie a nie marsze w kodach i inne pierdoly. BTW slyszeliscie o FATCA? Jesli nie, to w najblizszym czasie uslyszycie podpisujac stosowny papierek w waszym banku.
      • toreon Re: VW ma nowy problem. 12.05.16, 08:50
        Czyli VW jednak nie będzie producentem numer 1 na świecie w 2018 tak jak sobie zaplanował?
        Fatca to akurat nie jest coś najgorszego. Ilu z nas to dotyczy? 0,1%?
    • klemens1 Re: VW ma nowy problem. 12.05.16, 11:26
      Kolega zapłacił kilkanaście tys. za naprawę w trakcie przedłużonej gwarancji.
      Okazało się przy tym, ile warte jest owej gwarancji przedłużanie.
    • bolo2002 Re: VW ma nowy problem. 13.05.16, 08:08
      Panowie-to prawda z tym olejem. Kupiłem nowego Mitsu Outlandera w 2008 z silnikiem 2,0 DID/VW/-totalne gó..., traktor a oleju brał do 1 l/1000 km!
      nigdy wiecej VW.Ale jezdziłem Mazda 323, 3 i 6 i Koreańczykiem dzis i jest super . Panowie-zapomnijcie o samochodach z Europy. Od 2 lat mam wysłuzonego Koreńczyka w dobrym dieslu i co - i nic. Od 2 lat niczego nie naprawiałem i jezdzi sie super polecam Kia-to pewne samochody i tanie. Za VW czy Audi -dziekuje !
      • toreon Re: VW ma nowy problem. 13.05.16, 09:43
        taki czarno-biały świat był tylko w danych Ametystach. A nawet i tam były różne odcienie szarości.
    • grzek Re: VW ma nowy problem. 13.05.16, 15:02
      Można się zastanawiać dlaczego VAG ma się przejmować, jeżeli sprzedaż nie maleje, to po co coś w tej sprawie robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka