Dodaj do ulubionych

Nowy Top Gear

30.05.16, 06:33
Kto oglądał?
Krzykliwy Chris Evans jest nie do niesienia. Świetne zdjęcia - jak zawsze. Ogólnie mimo iż nie jestem wyznawcą Clarksona to muszę przyznać ze nowy TG był nudny i niestety mnie rozczarował.
Obserwuj wątek
    • japka_putina Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 09:15
      Muszę przyznać, że "nowy" TG był największym hołdem, jaki można było złożyć starej ekipie. Okazało się, a raczej potwierdziło się, że bez nich tego programu nie ma i nie będzie. Pewnie wczorajsza widownia była na rekordowym poziomie, ale kolejne odcinki będą miały rekordowe spadki. To prawdopodobnie ostatnia seria TG, chyba że stanie się cud i starzy wrócą.
      • galtomone Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 18:57
        Nie wroca bo robia nowy show - The Grand Tour (TG - GT) dla Amazona. Premiera we wrzesniu
    • nazimno Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 10:43
      Po co komu odgrzewany kotlet od innych kucharzy?
      Zupelny brak intuicji w "kreowaniu" programow tv.
    • dubh_linn Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 10:59
      Witam i podobnie jak SILA mam takie same odczucia. Chris zbyt krzyliwy, a jak jechali jeepami na górę, pozedlem zrobić sobie herbate, bo przynudzali...
      JEstem fanem TG i na razie nudy, choć to początek i jeszcze są szanse na dobry program. Tak czy owak za dużo filmów, za mało gadania w studio... i interakcji i z telewidzami jak i ludzmi w studio...

fi
      • wtop.ek Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 11:24
        kiepsko było, nie było tej "iskry" i specyficznego humoru jak przy starej ekipie

w starym TG też nie wszystko rzucało na kolana, np. jakoś nigdy nie rajcowało mnie palenie gum superautami, natomiast ich "epickie" wyprawy po wszystkich kontynentach czy też jajcarskie produkcje w stylu rajdu wypożyczonymi autami i jachtem w Nowej Zelandii, zawody przyczep kempingowych, albo auta ciągnące wagony po szynach (odlot!) to był majstersztyk nie do powtórzenia i nie do podrobienia
    • tiges_wiz Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 13:14
      Ja Evans zrobił radiową karierę z takim głosem? Widocznie na wyspach mają inny gust. Dla mnie duet Matt i Sabine byłby ok (jak cię przewiozę to zbledniesz). Wywalić Evansa dać Rowana Atkinsona! On nie musiałby nikogo udawać.
      • nazimno Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 13:24
        To bedzie odgrzewany kotlet z fasola.
        ...brrrrrr...
        • tiges_wiz Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 13:36
          Moim zdaniem jesteś niesprawiedliwy. Obejrzyj sobie wywiad Clarksona z Atkinsonem. Rowan wie kiedy się wygłupiać a kiedy być poważnym.
          • nazimno Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 13:46
            Byc moze i jest tak jak mowisz.
            Tak czy inaczej - tego rodzaju programy nie sa "tramwajem" i nie kazdy motorniczy sie do tego nadaje.
            • qqbek Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 15:12
              nazimno napisał:

> Byc moze i jest tak jak mowisz.
              > Tak czy inaczej - tego rodzaju programy nie sa "tramwajem" i nie kazdy motornic
              > zy sie do tego nadaje.

To chyba nie wiesz za dużo o Atkinsonie i nadal kojarzysz go z Mini z pluszowym misiem w środku.
              Ten facet kocha samochody i wydaje na nie miliony (bo jeździ ostro i czasem coś uszkodzi) dwa sezony ścigał się nawet prywatnie w pucharze Renault 5 Turbo.
              Dupowaty Jaś Fasola to antyteza prawdziwego Atkinsona za kierownicą :)
              • nazimno Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 15:38
                Nie odbieram mu ikry do tego, co robi poza blaznowaniem na ekranach.
                Jego kasa - jego rozstrzygniecia, nic mi do tego.

Przecietny widz kieruje sie jednak przyzwyczajeniem do konkretnego typu zachowan
                oraz image'u konkretnej osoby.

Przypomnij sobie wyznania aktorow z "Czterech Pancernych" - ile lat zycia kosztowalo ich wyzwolenie sie z tamtych postaci.

Z podobnego powodu stara obsada TG w takim kontekscie nie da sie zastapic.

• gzesiolek Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 14:02
      Wg mnie podstawowym błędem jest kontynuowanie formatu który będzie już chyba zawsze kojarzył się z gośćmi, którym nawet jak się nie chciało i byli nudni jak flaki z olejem, to i tak byli nudni w ten jedyny bezpretensjonalny sposób i fajnie się ich oglądało...
      Powinni zrobić nowy program np. Next Gear, z zupełnie nowymi pomysłami tak by ze starego formatu zostało może 30%... A tak, to se ne wrati...
      No i macie racje... na razie Evans zawiódł na całej linii... Jedyny plus, że nie usiłuje być na siłe Clarksonem...
      • tomek854 Re: Nowy Top Gear 01.06.16, 22:07
        Podstawowym błędem jest założenie, że Top Gear zaczął się od Clarksona i spółki w 2002 roku.

Program istniał na długo wcześniej, miewał różne formaty, różnych prowadzących, nie jest to pierwszy raz kiedy owi wylądowali u konkurencji (patrz: Fifth Gear) i o ile faktycznie niektóre (bo nie wszystkie) sezony z Clarksonem i spółką to były jak na razie najlepsze lata Top Geara, to moim zdaniem w nowej obsadzie także trzyma poziom i nie jest taki zły. I mówi to ktoś, kto nie znosi tego kolesia z radia :D
        • qqbek Re: Nowy Top Gear 01.06.16, 23:12
          tomek854 napisał:

> Podstawowym błędem jest założenie, że Top Gear zaczął się od Clarksona i spółki
          > w 2002 roku.

Podstawowym błędem jest twierdzenie, że Clarkson ma się nijak do Top Gear i zaczął pracować w nim w 2002 roku.

> Program istniał na długo wcześniej, miewał różne formaty, różnych prowadzących,
          > nie jest to pierwszy raz kiedy owi wylądowali u konkurencji (patrz: Fifth Gear
          > )
          To nie tak - Clarkson miał dość BBC i TG, z resztą ostro go krytykowano, tak więc jak w 2000 powiedział, gdzie ich ma... to w 2001 zdjęli oryginalną serię z anteny, bo tak im spadła oglądalność (a ekipa zatrudniona po Clarksonie, za wyjątkiem Jamesa May-a, który też pracował w "pierwszym" TG poszła do piątki tworzyć "fifth gear").

> i o ile faktycznie niektóre (bo nie wszystkie) sezony z Clarksonem i spółką t
          > o były jak na razie najlepsze lata Top Geara, to moim zdaniem w nowej obsadzie
          > także trzyma poziom i nie jest taki zły. I mówi to ktoś, kto nie znosi tego kol
          > esia z radia :D

Biorąc pod uwagę, że Clarkson był prezenterem Top Gear przez ĆWIERĆ WIEKU (przepraszam za wrzask, ale to trzeba podkreślić) łącznie (od 1988 do 2000 a potem 2002-2015) to trudno mówić o najlepszych latach "Top Gear" bo to większość lat tego nadawanego od 1977 (i z początku bardzo mocno niszowego) programu.
          • tomek854 Re: Nowy Top Gear 02.06.16, 00:45
            Owszem, ale nie wiem czy zauważyłeś pozycja Clarksona w "starym" Top Gear była "nieco" inna niż w nowym, który był właściwie jego osobistym show. Wcześniej Clarkson nie miał aż tak dużego wpływu na to, jak Top Gear wygląda, i było znacznie bardziej "normalnym i klasycznym" programem motoryzacyjnym.

Jednocześnie inne programy motoryzacyjne Clarksona nie były aż tak przebojowe, więc nie jest tak, że dotknięcie Clarksona zamienia wszystko w złoto.

Clarkson miał bardzo dobry wpływ na Top Gear i jak na razie ostatnia dekada jest niewątpliwie najlepszym okresem w historii programu, ale tak jak Clarkson moze żyć bez Top Gear, tak Top Gear może żyć bez Clarksona. I moim zdaniem jeśli można sądzić po nowym odcinku o ile nie udało im się zrobić tak dobrego programu jak ostatnio Top Gear zwykle bywało, to udało im się zrobić dobry program. Więc jeśli patrzymy na kryterium "czy może istnieć Top Gear po Clarksonie" to moim zdaniem udało im się z dostatecznie dobrym przybliżeniem wykazać, że jak najbardziej.

Teraz mogą to albo ulepszyć, albo spieprzyć, zobaczymy.
    • galtomone Re: Nowy Top Gear 30.05.16, 18:56
      Mam zamiar odpalic dziś iplayer + smart dns I sobie spokojnie zobaczyc (wczoraj nie bylo czasu) ale I tak czekam na The Grand Tour na Amazonie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka