Dodaj do ulubionych

Pozytywna informacja

24.08.16, 10:04
wyborcza.pl/1,75398,20589105,hak-na-trucicieli-rzeszow-bada-jakosc-spalin-i-zabiera-dowody.html#BoxGWImg
Szkoda, ze tylko Rzeszów i szkoda, ze tylko 1.
Biorac pod uwage koszt sppleczny smogu to te 50k za urzadzenie to I tak promocja.

Przydaloby sie w koncu zmienic system badan technicznych, ktore nadal sa w sporej Czesci fikcja.
A do tego sprobowac zapanowac nad halasujacymi motocyklami. Policja powinna zabierac nie tylko dowod i dawac mandat, bo jak widac to nie specjalnie dziala ale np. oddawac auto do ASO marki i na koszt wlasciciela naprawiac.

Wiadomo przeciez, ze wiekszosc z nich ma org. tlumik w garazu bo jego wymina w motocyklu to nie jest duzy klopot. Jada na stacje - przechodza badanie i odzyskuja dowod.
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Pozytywna informacja 24.08.16, 20:53
      NO.. CZYLI BADANIA SA BEZ SENSU...

NAJPIERW SOCJALISCI OKRADAJA LUDZI, A POTEM ICH JESZCZE DOBIJAJA ODBIERAJAC IM NAWET TE RZECHY, NA KTORE JESZCZE ICH STAC...
      • galtomone Re: Pozytywna informacja 25.08.16, 08:32
        1. Dlaczego bez sensu?
        2. Jacy socjalisci okradli kierwocow aut/ciezarowek/autobusow ktore dymia bardziej niz powinny?
        3. Znaczy lepiej zeby te auta jezdzily? Lubisz wdychac syf?
    • qqbek Re: Pozytywna informacja 24.08.16, 21:15
      Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
      Nadto:
      Dymomierz to dobry jest do starych, lejących Diesli... takiego z wyciętym FAP-em na postoju już nie rozpozna... benzyniaka "bez katalizatora od zawsze" też nie.
      • bimota Re: Pozytywna informacja 24.08.16, 22:16
        TO POL BIEDY, ALE NA ALLEGRO OK 5000...
    • waga170 Wpol do szostej a ja juz jestem bystry 25.08.16, 05:36
      Jestem bystry dzieki szpinakowi!

> A do tego sprobowac zapanowac nad halasujacymi motocyklami. Policja powinna zab
      > ierac nie tylko dowod i dawac mandat, bo jak widac to nie specjalnie dziala ale
      > np. oddawac auto do ASO marki i na koszt wlasciciela naprawiac.

Policja powinna oddawac swoj radiowoz do ASO i naprawiac na koszt... miasta?
      • galtomone Re: Wpol do szostej a ja juz jestem bystry 25.08.16, 08:33
        Motocykl, i nie swoj tylko tego fana ryku :-)
    • toreon Re: Pozytywna informacja 25.08.16, 08:36
      A tak w ogóle SKP sprawdzają jeszcze poziom czystości spalin?
      Miałem ostatnio dwa przeglądy i nic takiego nie kojarzę. Generalnie mam wrażenie, że kontrola jest coraz bardziej pobieżna, np. kiedyś facet właził w kanał i kazał mi kręcić kierownicą celem sprawdzenia luzów. Teraz nic takiego nie ma. Jeśli ktoś liczy, że dowie się wszystkiego o stanie technicznym swojego dyliżansu, to może się trochę przeliczyć.
      • tdf-888 Re: Pozytywna informacja 25.08.16, 09:01
        'moj' diagnosta wlazil do kanału sprawdzał luzy oraz nawet zwrócił uwagę na parę kropel sciekajacego oleju
      • galtomone Re: Pozytywna informacja 25.08.16, 09:16
        Kontroli spalin chyba nie ma na liscie.
        Ale w kanal u mnie wlaza - kierownica krecic nie trzba bo auto stoi na takich ruchomych platformach co to szarpia kolami w przod I na boki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka