Gość: Krzysiek IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 02:01 Prosze o jakies opinie o tym aucie, chyba sie zakochalem na wiosne i kupie sobie to autko. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krzysiek Re: ALFA 145!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 15:48 Polacam ale z silniekiem TS najlepiej 1,6 moc i osiągi za rozsądne pieniądze Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: ALFA 145!!! IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 08.05.02, 16:22 Silniki i przeniesienie napedu jest bez zastrzezen. A to jest najwazniejsze... Link Zgłoś
vwdoka Re: ALFA 145!!! 08.05.02, 16:25 Mam wątpliwości co do ich trwalości vwdoka PS niechcący mi się rymnęło. przepraszam. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: ALFA 145!!! IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 08.05.02, 16:38 Naczytales sie auto swiata? Przeczytaj raporty DEKRY. Link Zgłoś
vwdoka Re: ALFA 145!!! 08.05.02, 16:43 Przyznam Ci się, iż bardziej wierze TUV niż DEKRZE. Mój kumpel pracuje w ASO Fiat/Alfaromeo i powiem Ci szczerze, nie zamieniłbym się na żadnego Fiata Lancie czy Alfaromeo... Na pewno jest to bardzo ładny samochód. Jak praktycznie wszystkie włoskie wyroby design ma rewelacyjny, ale z jakością bywa różnie... Pozdrawiam, vwdoka Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: ALFA 145!!! IP: 217.153.27.* 08.05.02, 16:55 vwdoka napisał(a): > Mam wątpliwości co do ich trwalości > vwdoka > > PS niechcący mi się rymnęło. przepraszam. Potwierdzam. Osobiscie sciagalem klienta 30 km zza naszej poludniowej granicy na sznurku jak mu w Alfie 145 poszedl napinacz paska rozrzadu. Autko mialo 45 tys. na liczniku i niecale poltora roku. Wywalczyl w Fiacie zwrot czesci kosztow (bylo cos kolo 8 tys. za naprawe). Pol roku pozniej poszedl mu blok cylindra - po prostu pekl pewnej pieknej podrozy na Mazury. Gosc kupil potem nowa Almerke i jezdzi nia do dzis bez klopotow. Link Zgłoś
vwdoka Re: ALFA 145!!! 08.05.02, 17:33 W sumie co kto lubi. Alfa napewno może się podobać, ale w życiu nie kupiłbym jako podstawowego samochodu, jako trzeci czy czwarty, czemu nie... vwdoka Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: ALFA 145!!! IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 08.05.02, 16:27 Skoro się zakochałeś to kupuj. Bo ten samochód trzeba kochać. Znam osobiście 2 "Alfistów" - nic ich nie zraża, mimo że ich macchine są bardzo charakterne. Tzn. jak nie chcą jechać - to nie jadą :-))) pozdrawiam Mikołaj Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: ALFA 145!!! IP: 5.1R2D* / *.pg.com 08.05.02, 17:36 Gość portalu: Mikolaj napisał(a): > Skoro się zakochałeś to kupuj. Bo ten samochód trzeba kochać. Znam osobiście > 2 "Alfistów" - nic ich nie zraża, mimo że ich macchine są bardzo charakterne. > Tzn. jak nie chcą jechać - to nie jadą :-))) Pamiętaj jednak, że często od miłości do nienawiści jest bardzo blisko ;-) Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: ALFA 145!!! IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 08.05.02, 16:30 Kilkuletni egzemplarz można kupić w naprawde dobrej kasie. Z większymi silnikami bardzo dobre wyposażenie. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: pablo Re: ALFA 145!!! IP: 62.148.86.* 10.05.02, 07:44 Mam co prawda 146 ale w gruncie rzeczy to to samo od strony technicznej. Niestety poskapilem na silnim 1.4 TS (na prawde 1351cm3)103 KM. Zdecydowanie polecam 1.6 120KM - pali to samo ale lepsze parametry. Wrazenia z uzytkowania pozytywne, Na plus mozna zaliczyc design zewnatrz, design wnetrza, ergonomiczne rozwiazania, nienajgorszy bagaznik, dzwiek silnika czesci w rozsadnych cenach, razdkie (co 40 tys) przeglady. Na minus spalanie srednio 9l/100km (na bardzo spokojnej trasie mozna zejsc do ok6,5-7l ale przy predkosci 90kmh i obrotach 3000, idiotycznie umieszczone radio - nic nie widac i trzeba sie do niego schylac...Silnik 1.4TS jest bardzo malo elastyczny do 3-3,5 tys. Fun zaczyna sie powyzej. Moment max przy ok 5600 a moc 6300...Auto jedzie na autostradzie podroznie ok 160-170kmh, V max=210 kmh. Przy 170 ciezko w srodku zamienic 2 slowa. Dobre rozwiazanie na koszty to moze gaz w miejscu zapasu.(ok 1500 PLN). Przez 4 lata eksploatacji nie zepsulo sie nic mechanicznego. W srodku troszke skrzypi... Ale jednk co przekonuje to design i Cuore Sportivo - super silnik, piekny dzwiek i cena -egzemplarze ok 3 letnie w dobrym stanie kupione od starszego pana...Pozdr p. jesli potrzebujesz wiecej info pytaj. Link Zgłoś
Gość: math Re: ALFA 145!!! IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 18:09 Nie napalaj sie na to auto. jesli to jest alfa starsza niz 2,3 letnia to musisz byc mocno zakochany. poza tym silniki fiatowskie lubią sobie łyknąć - alfa nie jest wyjatkiem - tym bardziej zuzycie jest wysokie jesli sie chce posluchac basu silnika. po drugie wykonanie auta pozostawia wiele do zyczenia - i w srodku i mechanika nie są szczytem techniczego zaangażowania. wiem jednak, ze raczej nic Cie nie odwiedzie od kupna - to rozmawiaj ze sprzedajacym z pozycji silniejszego - poniewaz 145 jest juz w klasie samochodow trudno sprzedawalnych - a zatem negocjuj niska cene a potem w droge Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: ALFA 145!!! IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 12.05.02, 18:27 Nie napalam sie, na razie slucham opini. Argumentow za jest troche. Auto przede wszystkim swietnie trzyma sie drogi i ma lekkie zaciecie sportowe. 1.6 120 KM. Link Zgłoś
Gość: math Re: ALFA 145!!! IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 18:32 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Nie napalam sie, na razie slucham opini. Argumentow za jest troche. Auto przede > > wszystkim swietnie trzyma sie drogi i ma lekkie zaciecie sportowe. 1.6 120 KM. Lekkie zaciecie poprzedni wlasciciel zdazyl juz pokazac swoim znajomym, wiec zawieszenie jest juz "zmeczone", a w srodku wszystko szkrzypi, nie tylko na jkostce brukowej... Ale to sa tylko moje wolne sppstrzezenia ... pozdr Link Zgłoś