Dodaj do ulubionych

Latynosi ponad prawem

01.10.04, 17:33
Oakland police halt DUI checkpoints

Immigrant activists say roadblocks discriminate against those without licenses

By Heather MacDonald, STAFF WRITER

OAKLAND
Obserwuj wątek
    • Gość: Scarlet Spider Re: Latynosi ponad prawem IP: *.client.comcast.net 01.10.04, 18:11
      To odzwierciedla polityke US w kierunku latynosow. Dobrze powiedzial "I dont
      care if they are illegal immigrants". Biedne hiszpanskie gowno, Przyjezdzaja
      tutaj, nie robia prawa jazdy nie ubezpieczaja sie i jeszcze narzekaja. A
      administracja im caly czas ustepuje.
      • greenblack Re: Latynosi ponad prawem 01.10.04, 18:13
        Napisał pollack za granicom - amerykan z dziada pradziada.
        • Gość: Radek Re: Latynosi ponad prawem IP: *.2015.com 01.10.04, 18:20
          Ale nie o to chodzi tylko o kuriozum sytacji w ktorej zada sie likwidowania
          blokad policyjnych bo nielegalni emigranci chca sobie jezdzic bez prawka i
          ubezpieczenia i policjanci im przeszkadzaja.
        • Gość: Scarlet Spider Re: Latynosi ponad prawem IP: *.client.comcast.net 01.10.04, 20:18
          Greenblack popraw sobie slome w butach. I to ty jestes typowym polaczkiem.
          Jakby cie kiedys puknal latynos a potem powiedzial z bezczelnym usmieszkiem ze
          nie jest ubezpieczony to moze bys inaczej spiewal. Skarzenie wlasnego
          ubezpieczyciela nie nalezy do milych rzeczy.
          nigdy nie napisalem ze jestem z dziada pradziada amerykanem, naucz sie czytac.
          Kurwa profesorem powinienes zostac bo z 3 linijek tekstu strzalasz profile,
          balwanie
          • 01boryna Re: Latynosi ponad prawem 01.10.04, 21:53
            Gość portalu: Scarlet Spider napisał(a):

> Greenblack popraw sobie slome w butach. I to ty jestes typowym polaczkiem.
            > Jakby cie kiedys puknal latynos a potem powiedzial z bezczelnym usmieszkiem ze
            > nie jest ubezpieczony to moze bys inaczej spiewal. Skarzenie wlasnego
            > ubezpieczyciela nie nalezy do milych rzeczy.
            > nigdy nie napisalem ze jestem z dziada pradziada amerykanem, naucz sie czytac.
            > Kurwa profesorem powinienes zostac bo z 3 linijek tekstu strzalasz profile,
            > balwanie

Spider daj spokoj, pan G. ma mnostwo kompleksow, nie zna zycia (ze o swiecie nie
            wspomne) i tak naprawde to nie jezdzi zadnym samochodem. Glos zabiera na kazdy
            temat choc przyzwoitosc nakazywalaby siedziec cicho.
            Wiem o czym mowisz. Kiedys turek wjechal mi w drzwi bo sie nie wyrobil na
            zakrecie, usmiechna sie pod prawdziwie sarmackim wasem i powiedzial ze nie jest
            ubezpieczony. Na szczescie szybko przyjechala policja i zajela sie sprawa.
          • cracovian K. Scarlet 01.10.04, 22:28
            Po pierwsze ludzi od gowien prosze nie wyzywaj - mowisz cos o profilu z trzech
            linijek, a cala nacje do jednego worka wsadzasz? Ile razy jeszcze bedziesz to
            robil na tym forum, pseudo-rasisto?
            Po drugie nielegalni (Latynosi, Polacy, czy ktokolwiek) nie moga dostac SSN
            przez co nie maja prawa jazdy przez co nie moga sie ubezpieczyc.
            A po trzecie to idz sie jebac, polglowku.
            • Gość: Scarlet Spider Re: K. Scarlet IP: *.client.comcast.net 01.10.04, 23:29
              Cracovian poszlem sie jebac i przyszlo mi do glowy ze bez #SS mozesz
              ubezpieczyc. A przynajmniej jeszcze 2 lata temu mozna bylo. A prawa jazdy w
              wiekszosci stanow i tak wydawali nawet bez stalego pobytu. Moze zaprzeczysz? A
              jak nie moga to niech chodza piechota.
              Ps tylko nie z pseudo rasista do mnie jestem rasista.
            • Gość: Radek Re: K. Scarlet IP: *.2015.com 01.10.04, 23:40
              > Po drugie nielegalni (Latynosi, Polacy, czy ktokolwiek) nie moga dostac SSN
              > przez co nie maja prawa jazdy przez co nie moga sie ubezpieczyc.
              > A po trzecie to idz sie jebac, polglowku.

Nie mieszaj, moja zona nie ma SSN i ma amerykanskie prawo jazdy, da sie zreszta
              legalnie jezdzic i ubezpieczyc samochod na miedzynarodowe (czyt.: polskie,
              meksykanskie itp), wiec jakby chcieli jezdzic legalnie to niema problemu.
              • cracovian Stany sa piekne... 02.10.04, 00:25
                ...i kazdy stan ma swoje prawa. W Kalifornii bez SSN prawka nie dostaniesz:
                www.dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#2500
                Z tym miedzynarodowym to chyba sobie zartujesz - Sprawdz jeszcze raz - Byc moze
                jest dopisana na Twoje nazwisko, ale SAMA tego ubezpieczenia nie ma i nigdy by
                nie dostala...
                • Gość: Grzegorz Re: Stany sa piekne... IP: *.phil.east.verizon.net 02.10.04, 04:15
                  A w czym problem "zalatwic" sobie SSN .
                  Znam paru ludzi ktorzy pracuja otwieraja sobie konta bankowe i robia prawo
                  jazdy na czyjes SSN.
                  I nie tylko hiszpanie jezdza bez ubezpieczenia bo i bardzo duzo murzynow.
                  • Gość: volica Re: Stany sa piekne... IP: 209.0.5.* 03.10.04, 06:54
                    W kazdym stanie jest inaczej, w TN potzebny jest dowod stalego zamieszkania w
                    tym stanie, np rachunek za prad, by dostac prawo jazdy. A ubezpieczenia bez
                    prawa jazdy z TN nie mozna dostac. Natomiast istnieje opcja zakupu ubezpieczenia
                    na wypadek stluczki z nieubezpieczonym kierowca.

Jezeli chodzi o sobriety checkpoints, to dlaczego nie sprawdzaja tylko
                    trzezwosci, ale dokumenty tez?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka