Dodaj do ulubionych

Adrian podpisał

09.05.17, 10:49

next.gazeta.pl/next/7,151003,21781345,surowsze-kary-dla-piratow-drogowych-prezydent-podpisal-nowelizacje.html#BoxBizLink
Tak nawiasem mowiac to Adrian z Ucha P. wzbudza moja sympatie i współczucie, (choć to aktor) jest jakby o wiele bardziej naturalny niz prawdziwy Ambroży czy jak mu tam.
Obserwuj wątek
    • thorpe Re: Adrian podpisał 09.05.17, 13:25
      Warto dodać, że jest to już czwarte zaostrzenie przepisów dotyczące kierowców w przeciągu 7 lat.
      • galtomone Re: Adrian podpisał 09.05.17, 14:31
        Zeby tak chetnie modyfikowali PORD na lepsze....
        • nazimno Re: Adrian podpisał 09.05.17, 14:49
          PoRD nie powinno byc "modyfikowane", bo juz jest jedna wielka latanina czyli "patchworkiem".

PoRD powinno byc krytycznie zanalizowane przez logikow i napisane od nowa, a potem jeszcze raz
          zweryfikowane. Prawnicy nie gwarantuja poprawnosci tego prawa, nie mowiac juz o spojnosci logicznej.

• galtomone Re: Adrian podpisał 09.05.17, 14:57
            Oczywiscie, ze TAK!!
            Szczegolnie ze wsytarczy rozgladnac sie po swecie i sprawdzic o gdzie i jak dziala - na korzysc bezpieczenstwa, porzadku na drogach, itd...
            Nie trzeba nic nowego wymyslac.
            • nazimno Re: Adrian podpisał 09.05.17, 15:07
              Mozna dodac jeszcze zabieg "uwspolczesnienia" jako dostosowania PoRD do stanu infrastruktury technicznej
              srodowiska ladowego oraz ewolucji w urzadzeniach systemu oznakowania.
              Przykladem moga byc dynamiczne wskazniki czasu trwania faz swiatel na skrzyzowaniach.

• galtomone Re: Adrian podpisał 09.05.17, 18:59
                BTW: ego typu spraw.
                Mnie bardzo smieszylo/smieszy (przypuszczam, ze w USA jest podobnie) skad wynika ograniczenie predkosci w UK do 70 mph.
                Otoz wlasnie z lat 60-tych, www.historyhit.com/1965-introduction-of-70mph-speed-limit-in-uk/
                Z tego co pamietam to chodzilo o to, ze powyzej tej predkosci droga hamowania testowego auta (jakis loklany gowniany wynalazek z tamych czasow - Austin?) droga hamowania drastycznie sie wydluzala...
    • qqbek Re: Adrian podpisał 09.05.17, 22:12
      Leczenie syfa za pomocą plastra.
      Od kilku lat nie miałem kontroli drogowej.
      A jeżdżę w majówki, święta i wszystkich świętych. Tej Wielkanocy byłem na antybiotyku, więc porobiłem sobie za "odwoziciela" w rodzinie przez dwa dni (łącznie ponad 250 km po mieście i do sąsiedniej wsi - tam gdzie helikoptery produkują - w dwa dni). Nie widziałem ani jednego radiowozu przez te dwa dni... za to "bardzo dziwnie zachowujących się na drodze" kilku (jak nie kilkunastu) :)
      • galtomone Re: Adrian podpisał 10.05.17, 08:30
        Dzwoniles?
        • qqbek Re: Adrian podpisał 10.05.17, 08:49
          Raz.
          Chwilę nawet za nim jechałem (żona gadała z dyżurnym w tym czasie), ale przejechał na czerwonym i mi zwiał.
          A jechał na początku od krawężnika do krawężnika wąską osiedlówką, potem "środkowym pasem" (przy dwóch pasach ruchu)... rzecz jasna już tak jest, że jak coś ciekawego trafię, to akurat zapomniałem karty do kamery włożyć :P
          • galtomone Re: Adrian podpisał 10.05.17, 12:57
            Chwali Ci sie, zrobiles co mogles.
        • tbernard Re: Adrian podpisał 10.05.17, 08:53
          Niech przywrócą narodowi ORMO. Wszyscy będą czuć się bezpieczniej.
          • qqbek Re: Adrian podpisał 10.05.17, 09:04
            Nie - po to każdy ma dziś telefon, żeby móc zawiadomić odpowiednie służby.
            Gdybym tak dzwonił w Anglii albo Niemczech, to nie jechałbym pewnie bezowocnie 5 czy 6 minut za gościem, bo dyspozytor wysłałby najbliższy patrol (nawet jak by to była akurat kryminalna albo inna formacja). U nas pewnie też wysłali najbliższy... który akurat ton papierzysk na komisariacie nie wypisywał, albo z krzaków bezpieczeństwa nie poprawiał. Gdyby nie to czerwone, to pewnie dojechałbym za gościem tam, gdzie miał zamiar jechać (albo mu kluczyki gdzieś wcześniej spróbował zwędzić) i dopiero wtedy dłuższą chwilę poczekał na przyjazd patrolu.
            • duze_a_male_d_duze_m Re: Adrian podpisał 10.05.17, 09:43
              Jakże daleko odeszliśmy od nauczania Jezusa..
              • qqbek Re: Adrian podpisał 10.05.17, 09:52
                duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Jakże daleko odeszliśmy od nauczania Jezusa..

A temu co?
                Leki zmienili?
                • galtomone Re: Adrian podpisał 10.05.17, 12:58
                  Nie wiem... zalezy co Jezus mowil o pijanych kierowcach?
                  • duze_a_male_d_duze_m Re: Adrian podpisał 10.05.17, 13:25
                    Zapewne by gościa zatrzymał, odwiózł do domu i pouczył. Na pewno już by więcej po pijaku nie jeździł :)
                    • galtomone Re: Adrian podpisał 11.05.17, 10:17
                      No nie wiem...
                      Podobno wode w wino zamienial...
                      Zamiast np. zly cholesterol w dobry... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka