Dodaj do ulubionych

Off topic - Rzym - polecicie jakieś fajne

27.07.17, 16:02
Miejsce do spania?
Śródmieście, żeby łazić na piechotę. Hotelik, apartament...
Sensacyjną knajpkę?
Byłem w Rzymie kilka razy ale źle trafiałem. Albo schronisko, albo Radisson - teraz po latach szukam czegoś klimatycznego...
Termin wrzesień...
Z góry dziękuję.

Jeep
Obserwuj wątek
    • chrabya Super miejsce w Rzymie 27.07.17, 18:16

Rozważ ten www.hotelcampodefiori.com/en/ Mieszkałem tam trzy razy. Fantastyczna lokalizacja. Przy placu o tej samej nazwie. W otoczeniu dziesiątek klimatycznych knajpek.
      Rano na placu targ kwiatowy/warzywny/owocowy. Po południu pojawiają się ogródki kawiarniano-restauracyjne. Miejsce rewelacyjne. Można spokojnie deptać miasto z buta.
      • greges58 Re: Super miejsce w Rzymie 27.07.17, 18:41
        Równie dobrze mógłbyś rozbić namiot na skrzyżowaniu Alej z Marszałkowską !
        To miejsce nigdy nie śpi ...
        A raczej krzyczy !

;)
        • chrabya Re: Super miejsce w Rzymie 27.07.17, 19:08
          When in Rome, do as the Romans do:)
          Pytanie wyszczególniło Śródmieście.
          Znasz ciche miejsce w Rzymie w Śródmieściu?
          • hukers Re: Super miejsce w Rzymie 27.07.17, 19:58
            Jak klimatycznie to tylko Zatybrze, zwłaszcza pod kątem kulinarnym. Uwielbiam.
            • kolpik124 Re: Super miejsce w Rzymie 27.07.17, 20:50
              popieram, Trastevere to knajpka na knajpce, a ceny znacznie przyjaźniejsze niż gdzie indziej

co do zakwaterowania to hotel Gerbrer droższy albo San Valentino tańszy, w obu dobre śniadania buferowe, a nie ciasteczka i drożdżowki na wloską modłę, oba hotele blisko metra i rzut beretem od Watykanu
              • jeepwdyzlu Re: Super miejsce w Rzymie 27.07.17, 21:22
                Super. Dzięki
                O to chodziło :-)

Jeep
    • vogon.jeltz Re: Off topic - Rzym - polecicie jakieś fajne 28.07.17, 10:20
      Miałem napisać, żebyś szukał czegoś na Trastevere (Zatybrzu) ale inni mnie ubiegli. Ogólna uwaga - jeśli możesz, to zdecydowanie lepiej jest jechać w sierpniu. Wszyscy Włosi siedzą na wtedy wczasach nad morzem i choć gorąco, to Rzym staje się na krótki czas miejscem nadającym się do życia. We wrześniu wszystko wraca do strasznej normy.
    • jmli Re: Off topic - Rzym - polecicie jakieś fajne 28.07.17, 10:22
      sprobuj te strone:
      www.romesweethome.com/
      Kiedys tam wynajalem super apartament, na ostatnim pietrze kamienicy, z tarasem, dwa kroki od Piazza Navona
      • jeepwdyzlu Re: Off topic - Rzym - polecicie jakieś fajne 28.07.17, 11:22
        Dziękuję Panowie :-)
        Najserdeczniej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka