Dodaj do ulubionych

Jaki akumulator?

• engine8 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 01:36
      I akumulator to wg ciebie inwestycja? Ile w takim razie nie na niej zarobiles?
      Bo moja inwestycja w akumulator po 5 latach spadla do zera... i wiecej w takie G nie inwestuje
      • waga173 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 06:16
        engine8 napisał(a):

> Bo moja inwestycja w akumulator po 5 latach spadla do zera... i wiecej w takie
        > G nie inwestuje

Nie kupujesz nowego akumulatora jak stary padl? Czyli kilka razy dziennie bedziesz czekal az sie znajdzie Samarytanin z kablami? A czas to pieniadz! A jak sie Samarytanin nie znajdzie to bedziesz kilka razy dziennie wolal pomoc drogowa? Przez 5 lat to sie nazbiera w dziesiatkach tysiecy. A wystarczylo zainwestowac w akumulator za trzy stowy.
        A odkurzacz kupiles? Tez kiedys jego wartosc spadnie do zera.
        Juz nie bede pytal o papier toaletowy, bo wiem ze inwestujesz w swieza wode ktora po minucie straci wartosc zakupu (tu klania sie Nazi i jego skojarzenie slowa zakupiony z wymieszany z kupa). A tak w ogole to ja Was pazdrawlaju:)
        • engine8 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 22:19
          Ja akumulator traktuje jak papier toaletowy - kupuje jeszcze zanim sie poprzednia rolka skonczy.
          300 stowy ? No bez przesady - ostanio kupilerm AGM za niecale 200... a zwyklu to nie wiecje niz 150.
          Akupluator i odkurzacz to nei iwestycja - to material i rzecz do wykorzystania ..
    • kreinto Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 08:06
      karbo7 napisał(a):

> Jaki akumulator do forda mondeo, 2014 r, 2.0 diesel?
      Najtańszy, o jak największej pojemności i prądzie rozruchowym jaki wejdzie na miejsce akumulatora w aucie.

> Jakie są Wasze doświadczenia z różnymi akumulatorami?
      Marka jest bez znaczenia. Firmowe są obecnie tak samo słabe jak bezfirmowe.
      • engine8 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 22:23
        Bzdury... Nie jaki wejdzie ale jaki ci jest potrzebny.
        Zawsze dobrej i sprawdzonej jakosci z renomowanej firmy.
        Wg starej zasady "you get what you paid for"
        Najwazniejsze zeby zawsze wykonal swoje zadanie bo po pierwszym objawie czkawki idzie do wymiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka