engine8 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 01:36 I akumulator to wg ciebie inwestycja? Ile w takim razie nie na niej zarobiles? Bo moja inwestycja w akumulator po 5 latach spadla do zera... i wiecej w takie G nie inwestuje Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 06:16 engine8 napisał(a): > Bo moja inwestycja w akumulator po 5 latach spadla do zera... i wiecej w takie > G nie inwestuje Nie kupujesz nowego akumulatora jak stary padl? Czyli kilka razy dziennie bedziesz czekal az sie znajdzie Samarytanin z kablami? A czas to pieniadz! A jak sie Samarytanin nie znajdzie to bedziesz kilka razy dziennie wolal pomoc drogowa? Przez 5 lat to sie nazbiera w dziesiatkach tysiecy. A wystarczylo zainwestowac w akumulator za trzy stowy. A odkurzacz kupiles? Tez kiedys jego wartosc spadnie do zera. Juz nie bede pytal o papier toaletowy, bo wiem ze inwestujesz w swieza wode ktora po minucie straci wartosc zakupu (tu klania sie Nazi i jego skojarzenie slowa zakupiony z wymieszany z kupa). A tak w ogole to ja Was pazdrawlaju:) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 22:19 Ja akumulator traktuje jak papier toaletowy - kupuje jeszcze zanim sie poprzednia rolka skonczy. 300 stowy ? No bez przesady - ostanio kupilerm AGM za niecale 200... a zwyklu to nie wiecje niz 150. Akupluator i odkurzacz to nei iwestycja - to material i rzecz do wykorzystania .. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 08:06 karbo7 napisał(a): > Jaki akumulator do forda mondeo, 2014 r, 2.0 diesel? Najtańszy, o jak największej pojemności i prądzie rozruchowym jaki wejdzie na miejsce akumulatora w aucie. > Jakie są Wasze doświadczenia z różnymi akumulatorami? Marka jest bez znaczenia. Firmowe są obecnie tak samo słabe jak bezfirmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jaki akumulator? 12.03.22, 22:23 Bzdury... Nie jaki wejdzie ale jaki ci jest potrzebny. Zawsze dobrej i sprawdzonej jakosci z renomowanej firmy. Wg starej zasady "you get what you paid for" Najwazniejsze zeby zawsze wykonal swoje zadanie bo po pierwszym objawie czkawki idzie do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś