mariusz-ef 15.11.17, 08:38 ... Po cichu miałem nadzieję że tym razem może się uda, że będzie działać... Nigdy już w nic nie uwierzę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 09:40 Jedna z wersji CEPiK, nigdy nie dzialajaca, "powstawala" w RPA i kosztowala dziesiatki milionow... www.computerworld.pl/news/Kierowcy-z-RPA,304000.html Polska to bardzo dziwna kraj. Mieszkac w niej same bisniesmieny, a one wiedziec, jak robic kasa. To byc tyle lat juz..., ze najstarsza goralka nie pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 12:48 Kiedyś samochód zarejestrujesz, kiedyś też przegląd w końcu zrobisz... tylko "system się ustabilizuje". Jak w dowcipie: Iksińska: Panie doktorze, jestem żoną, jak tam pacjent Iksiński? Lekarz: Stan stabilny. I: Uff, to dobrze, bo miałam najgorsze obawy. L: Teraz nic mu już nie zagraża. I: A gdzie leży. L: Jak to gdzie? W kostnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 13:05 "Stabilizuja" juz od poczatku XXI wieku. Wazne sa tylko przelewy... tylko gdzie pojda ... tym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 21:59 qqbek napisał: > Kiedyś samochód zarejestrujesz, kiedyś też przegląd w końcu zrobisz... tylko "s > ystem się ustabilizuje". system nie spowoduje że wszyscy nagle zrobią przegląd bo nie ma kar za jego brak tak jak w przypadku OC...:) Auto zarejestrowane...przy rejestracji przegląd musi być bo nie zarejestrujesz, ale później? po co? Powinien ale nie musi...ważne że auto sprawne a w systemie i tak bajzel :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 22:00 zgaduję że 10-15% w PL aut nie ma przeglądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 22:03 PS. przegląd auta z LPG to 160 zł a oni chyba nawet nie podłączą do kompa, nie wykasują błędów , nie sprawdzają regulacji instalacji - mapy, nie wymienią filtra gazu....nawet w cenie nie wymienią głupiej żarówki...kasują stówkę 60 za 10 minut roboty i następny...:) Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 22:19 I laski też nie robią .... jak żyć .... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: CEPIK.... ich mać! 15.11.17, 22:28 Czy ciebie misiu porąbało, czy po prostu głupi jesteś? Przegląd obowiązkowy ma sprawdzić stan techniczny samochodu. Dopłacasz ponad 60 zeta za to, że diagnosta na stacji sprawdzi legalizację zbiornika i szczelność instalacji (nie wiem w jakim Janusz-Polu robisz przeglądy, u mnie na stacji leci facet z czujnikiem gazu od parownika po wtryski i sprawdza, czy wycieków nie ma). Regulację instalacji robisz raz na jakiś czas u swojego gazownika a nie w SKP. P.S. Znam taką SKP niedaleko ode mnie, gdzie "w gratisie" do przeglądu auta z LPG dostaniesz 10l gazu, a do każdego przeglądu przeterminowane czekoladki albo najtańszego włoskiego mózgotrzepa (wino marki wino, tyle, że z Włoch). Nie jeżdżę tam, bo nawet szarpaków nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: CEPIK.... ich mać! 16.11.17, 11:12 Bez przesady.Jest konkurencja (cenowa nie może być) to coś tam dorzucają.Na mojej dawali niedawno alkomaty (oczywiście jakiś mały chińczyk ale zawsze to pokaże,że jechać nie można) Teraz płyn zimowy do spryskiwaczy 5l. Skoro płacę i tak tyle samo,to dlaczego mam sobie nie wlać płynu za free:)) P/S nie jestem przekonany,że może działać legalnie SKP bez szarpaków.Wyposażenie musi spełniać jakieś tam wymogi. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: CEPIK.... ich mać! 16.11.17, 11:56 No ja jeżdżę na państwową SKP (są jeszcze takie!) to gratisów nie ma... choć raz dostałem kalendarz okolicznościowy ich instytucji :) Za to sprawdzają wszystko (w wypadku diesli zadymienie spalin nawet), więc nigdy nie ma do nich kolejki, bo wszyscy wolą po Janusz-Polach, i Zdzich-Ex-ach jeździć :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: CEPIK.... ich mać! 16.11.17, 12:21 A ja jezdze gdziekolwiek. Wszyscy robia tak samo i sa sluzbowo upierdliwi. Nie ma roznic. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: CEPIK.... ich mać! 17.11.17, 21:58 qqbek napisał: > Czy ciebie misiu porąbało, czy po prostu głupi jesteś? > Przegląd obowiązkowy ma sprawdzić stan techniczny samochodu. > Dopłacasz ponad 60 zeta za to, że diagnosta na stacji sprawdzi legalizację zbio > rnika i szczelność instalacji (nie wiem w jakim Janusz-Polu robisz przeglądy, u > mnie na stacji leci facet z czujnikiem gazu od parownika po wtryski i sprawdza > , czy wycieków nie ma). > Regulację instalacji robisz raz na jakiś czas u swojego gazownika a nie w SKP. > > P.S. > Znam taką SKP niedaleko ode mnie, gdzie "w gratisie" do przeglądu auta z LPG do > staniesz 10l gazu, a do każdego przeglądu przeterminowane czekoladki albo najta > ńszego włoskiego mózgotrzepa (wino marki wino, tyle, że z Włoch). Nie jeżdżę ta > m, bo nawet szarpaków nie mają. > 1. nie pojebało mnie bo nie nawołuję do masowego nie robienia przeglądu - krytykuję tylko system że przegląd powinien być obowiązkowy...a nie jest (brak kar)...a w systemie diagnosta powinien wpisywać przebiegi tylko aut tylko z polskiego salonu bo w autach sprowadzonych handlarz mógł tuż po sprowadzeniu cofnąć i pojechać na przegląd zalegalizować a auto z polskiego salonu ma już wbity przebieg na poprzednich przeglądach w PL... 2. jeśli znam stan techniczny i wiem że jest dobry to co mam sprawdzać? 3. za brak przeglądu nie ma kary jak za brak OC więc tym bardziej po co? 3. te błyskotki to wszędzie dają... u mnie breloczek lub płyn do spryskiwaczy...za 160zł mam 10 butli płynu... Odpowiedz Link Zgłoś