Dodaj do ulubionych

Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów:

IP: *.makolab.pl 24.08.01, 22:19
Moje typy:
1. Renault Thalia
2. Nubira kombiak
3. Civic 5d (oczywiście ten najnowszy)
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 22:50
      Multipla, Matiz, Twingo, Agila, Atos
      • Gość: Coca Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.el-4100100.acn.pl 24.08.01, 22:54
        Prawie wszystkie modele KIA,
        nie mogę też patrzeć na Sienę, brrrrr
        • Gość: cc Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 22:58
          Thalia :-((((((((((((((((
          Cordoba :-(((((((
          Siena :-(((((((((((((
          Corsa (nowa) :-((((((
          Honda Civic 5d :-(((
          Corolla (obecn) :-((((((
          Lanos :-(((((((((
          Ssang Yong czy jakos tak :-(((((((((
          Hyundai Accent i Atos :-(((((((
          • Gość: Klaudia Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.gdansk-husa.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 09:04
            Czy przyjrzałeś się bliżej nowej Corsie? Mam wrażenie, że nie. To właśnie nowa
            Corsa jest jednym z najładniejszych samochodów tej klasy, które teraz wyszły.
            Wydaję mi się, że nie widziałeś jeszcze nowego Clio!!!
            Właścicielka nowej Corsy.
            • Gość: cc Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 11:37
              Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> Czy przyjrzałeś się bliżej nowej Corsie? Mam wrażenie, że nie. To właśnie nowa
              > Corsa jest jednym z najładniejszych samochodów tej klasy, które teraz wyszły.

NOWA CORSA!!!!
              Dawno dawno temu japoński projektant stworzył CORSĘ (II) dla GM. Była taka sobie.
              Teraz podpatrzono projekt Punto I i Fiesta 2002 i wmontowano tylne lampy w
              słupki, co wygląda jakby ktoś użył bezmyślnie kombinacji klawiszy Ctrl+C i
              Ctrl+V, po czym zgarnął kupę kasy za "intrygujący i świeży pomysł designerski".
              Nowa CORSA, to kiepska reanimacja a la JURASSIC PARK III.

Hough.

• Gość: szdowk Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 22:34
              Hello

> Corsa jest jednym z najładniejszych samochodów tej
              klasy, które teraz wyszły.

Hmmmm..., IMHO cala klasa (rowno i szeroko) jest do
              bani...

Szymon
            • Gość: AKuba Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.elite.com.pl 18.09.01, 15:42

> Czy przyjrzałeś się bliżej nowej Corsie? Mam wrażenie, że nie. To właśnie nowa
              > Corsa jest jednym z najładniejszych samochodów tej klasy, które teraz wyszły.
              > Wydaję mi się, że nie widziałeś jeszcze nowego Clio!!!
              > Właścicielka nowej Corsy.

Jesteś właścicielKĄ więc Ty możesz je tak odbierać, bo kształty współczesnych aut
              są niewieście i lunaparkowe i daleko im do dynamicznych sylwetek sprzed paru lat.

AKuba
            • Gość: andy Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 192.168.1.* / *.energoprojekt.polbox.pl 27.09.01, 10:11
              Do Klaudii. Oceń swoją nową corsę oraz co Ci się w niej nie podoba.
          • Gość: mg Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.pl 30.08.01, 00:00
            Espero - bez komentarza

• Gość: Suka Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 12:56
              Thalia
      • Gość: bObO Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 212.244.192.* 27.08.01, 09:53
        Nowy Civic 5d (niestety) i chyba także 3d (niestety niestety!), a także
        wszystkie auta podążające za żenującą modą pięcia się w góre (mikrovany,
        minivany itp), może poza Xsarą Picasso, która akurat jest dość ładna.
        Siena
        Corolla
        Avensis
        Thalia
        poprzednia Nubira 5d
        Focus
        wszystkie Seaty
    • Gość: R@fal Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.toya.net.pl 24.08.01, 22:58
      Dla mnie to nie ma sensu. Każdemu podoba się co innego, a o gustach się nie
      dyskutuje.
      • Gość: bObO Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 212.244.192.* 27.08.01, 09:54
        Gość portalu: R@fal napisał(a):

> Dla mnie to nie ma sensu. Każdemu podoba się co innego, a o gustach się nie
        > dyskutuje.

Toteż nie oceniamy wyborów innych, tylko je poznajemy. Niby każdemu podoba się co
        innego, ale Thalia czy Siena pojawiają się w prawie każdym zestawieniu, a więc
        coś w tym jest.
    • Gość: Edzio Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.cb.open.net.pl 24.08.01, 23:01
      Auta przeszkaradne i wulgarnie nijakie:

Opliki: corsa (stara), astra (classic)
      Fordzik: fiesta

Reszta ujdzie.
      • Gość: Sven Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.waw.cdp.pl 20.09.01, 11:50
        Ja mam Classica. Zadales mi bol.
        Pozdr.

• Gość: jurek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 23:03
      1. Renault Thalia
      2. Renault Thalia
      3. Renault Thalia
      Pozostałe Thalie jakie widziałem też mi się nie podobały.
    • Gość: Joasia Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.01, 23:13
      Audi TT, Audi A2, Chrysler PT Cruiser,

Ale jak wiadomo "nie to ladne co ladne a co sie komu podoba" ;-))
      • Gość: Franek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.tnt2.s2.uunet.de 25.08.01, 00:39

> Audi TT, Audi A2, Chrysler PT Cruiser,

podzielam co do A2, ale za TTke wyzywam na udeptana ziemie:)))
      • Gość: Zdun Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.balcab.unibas.ch 26.08.01, 21:32
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

>
        > Ale jak wiadomo "nie to ladne co ladne a co sie komu podoba" ;-))

Wreszcie podalas rzeczywiscie paskudne auta.
        Chlopy w Polsce z estetyka sa na bakier

• Gość: pioTTr Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów:-do Joasi IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 23:49
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

>
        > Ale jak wiadomo "nie to ladne co ladne a co sie komu podoba" ;-))

Nie wiem, czy udalo sie Frankowi, ale ja tym bardziej co do TT, wyzywam Cie na
        udptana ziemie

• Gość: olo Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.chello.pl 25.08.01, 00:06
      MULTIPLA!!!!!!!!
      MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!M
      ULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!MULTIPLA!!!!!!!!
      A w ogóle wszystkie nowe modele Fiata - tył Punto II wygląda jakby mu tyłek obcieli.
      I jeszcze to nowe coś - klon Kangoo gorsze od H. Atosa
      • Gość: Joasia Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.01, 07:53
        > MULTIPLA!!!!!!!!

No coz, dziela sztuki juz zawsze wzbudzaly kontrowersje - Multipla znalazla swoje
        miejsce w Museum of Modern Art w NY
        • Gość: Krzysiek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.*.*.* 25.08.01, 11:41
          Dokladnie
    • Gość: stefan Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 13:18
      Oczywiście to OCHYDZTWO, PASKUDZTWO I BRZYDACTWO - Thalia: daję jej 10000000
      głosów, jak to na drodze widzę, to nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.

Przy okazji, przepis, jak zrobić Thalie:
      1. Wmówić debilom, że potrzebny jest im duży bagażnik (tylko po co? na 2
      wyjazdy w roku???)
      2. Zrobić jakąś pseudolimuzynę z normalnego samochodu (tutaj Clio, które
      nawiasem mówiąc bardzo lubię),
      3. Sprzedawać to coś w.wym. zindoktrynowanym debilom,
      4. Liczyć kasę i śmiać się z debili, którzy to paskudztwo kupują.

Zawsze, jak lewym (przeważnie) pasem toczy się Thalia, to patrzę na kierowcę.
      To przeważnie jakiś czerwony z podniecenia bubek, który właśnie posiadł
      zachodnią limuzynę...

Płakać się chce...
      • Gość: ma Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 27.08.01, 08:38
        Gość portalu: stefan napisał(a):

> Oczywiście to OCHYDZTWO, PASKUDZTWO I BRZYDACTWO - Thalia: daję jej 10000000

> Płakać się chce...

Plakac sie chce na twoja ortografie, prostactwo i chamstwo.
      • Gość: M Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 28.08.01, 08:46
        Gość portalu: stefan napisał(a):

> Oczywiście to OCHYDZTWO, PASKUDZTWO I BRZYDACTWO - Thalia: daję jej 10000000
        > głosów, jak to na drodze widzę, to nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.
        >
        > Przy okazji, przepis, jak zrobić Thalie:
        > 1. Wmówić debilom, że potrzebny jest im duży bagażnik (tylko po co? na 2
        > wyjazdy w roku???)
        > 2. Zrobić jakąś pseudolimuzynę z normalnego samochodu (tutaj Clio, które
        > nawiasem mówiąc bardzo lubię),
        > 3. Sprzedawać to coś w.wym. zindoktrynowanym debilom,
        > 4. Liczyć kasę i śmiać się z debili, którzy to paskudztwo kupują.
        >
        > Zawsze, jak lewym (przeważnie) pasem toczy się Thalia, to patrzę na kierowcę.
        > To przeważnie jakiś czerwony z podniecenia bubek, który właśnie posiadł
        > zachodnią limuzynę...
        >
        > Płakać się chce...

Ciekawe co mysli posiadacz naprawde fajnej bryki dgy patrzy na Ciebie, jak lewym (przeważnie) pasem
        toczysz się starym peugeotem. Ten który sprzedał Ci tego gruchota zapewne liczy kasę i śmieje się z
        debila, którzy to dziadostwo kupił. Zapewne gdy prowadzisz swoj samochod to wygladasz jak jakiś
        czerwony z podniecenia bubek, który właśnie posiadł zachodnią limuzynę...

Co do reszty: tylko arcycham może ubliżać ludziom zupełnie ich nie znajac, którzy na dodatek nic złego
        mu nie zrobili. A moze sam jesteś zindoktrynowanym przez kogoś debilem? Pomyśl !!! Chociaz w Twoim
        przypadku moze to byc trudne.

posiadacz Thalii
      • Gość: Mar Brawo za komentarz! IP: 213.25.197.* 20.09.01, 07:46

> Przy okazji, przepis, jak zrobić Thalie:
        > 1. Wmówić debilom, że potrzebny jest im duży bagażnik (tylko po co? na 2
        > wyjazdy w roku???)
        > 2. Zrobić jakąś pseudolimuzynę z normalnego samochodu (tutaj Clio, które
        > nawiasem mówiąc bardzo lubię),
        > 3. Sprzedawać to coś w.wym. zindoktrynowanym debilom,
        > 4. Liczyć kasę i śmiać się z debili, którzy to paskudztwo kupują.
        >
        > Zawsze, jak lewym (przeważnie) pasem toczy się Thalia, to patrzę na kierowcę.
        > To przeważnie jakiś czerwony z podniecenia bubek, który właśnie posiadł
        > zachodnią limuzynę...

Brawo za supercelny komentarz!

• Gość: Michal2 Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.mediacom.pl 25.08.01, 14:03
      Oczywiscie na 1. miejscu Fiat Siena/Palio Weekend razem z Renault Thalia takze
      w towarzystwie Toyoty Corolli.
      Dalej: Citroen c15, Daewoo Matiz, Daewoo Nubira, Fiat (kazdy model:)))))))),
      Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Astra sekont edyszyn, Peugeot 206 3d, Renault
      Twingo, Seat Ibiza & Cordoba, Skoda Felicja, VW Bora.
      • Gość: muniek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 20:52
        Gość portalu: Michal2 napisał(a):

> Oczywiscie na 1. miejscu Fiat Siena/Palio Weekend razem z Renault Thalia takze
        > w towarzystwie Toyoty Corolli.
        > Dalej: Citroen c15, Daewoo Matiz, Daewoo Nubira, Fiat (kazdy model:)))))))),
        > Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Astra sekont edyszyn, Peugeot 206 3d, Renault
        > Twingo, Seat Ibiza & Cordoba, Skoda Felicja, VW Bora.

jestem pewien jezdzisz Lanosem hi hi
        • Gość: Michal2 Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.mediacom.pl 27.08.01, 20:32
          Nie!!!!!! hehe jezdze Clio 2. :))) pzdr
          • Gość: Raf Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 213.134.152.* 29.08.01, 09:14
            Clio 2 - tylko ślepy by kupił
          • Gość: szdowk Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 22:43
            Hello

A myslalem, ze jezdzisz tylko rowerem ;-))))))))))

Szymon
          • Gość: FF Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.ols.bptnet.pl 01.09.01, 23:46
            Jaguar (ten z deska klozetową z przodu)
          • Gość: BAZI Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 213.186.69.* 09.11.01, 12:38
            RÓWNIE BEZNADZIEJNE!!!
      • Gość: electro Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.dostep.pl 21.11.01, 15:37
        Gość portalu: Michal2 napisał(a):

> Oczywiscie na 1. miejscu Fiat Siena/Palio Weekend razem z Renault Thalia takze
        > w towarzystwie Toyoty Corolli.
        > Dalej: Citroen c15, Daewoo Matiz, Daewoo Nubira, Fiat (kazdy model:)))))))),
        > Ford Fiesta, Nissan Micra, Opel Astra sekont edyszyn, Peugeot 206 3d, Renault
        > Twingo, Seat Ibiza & Cordoba, Skoda Felicja, VW Bora.

Kurde - ja uwazam ze akurat Fiaty maja zajebisty design, szczegolnie punto II, z
        reszta jakos tam moge sie zgodzic, ale Bora??? - to jeden z najladniejszych
        samochodow na drogach!!!
    • Gość: M Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 16:03
      1. VW Golf4
      2. VW Golf3
      3. VW Golf2
      4. VW Golf1
      • sarastro Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: 26.08.01, 19:24
        Wszystkie te wynalazki:

Fokus (obrzydliwość)
        Punto 2
        Ka
        Matiz (wyjątkowy brzydal)
        Nubira
        Lanos
        te wszystkie multiple itp.
      • Gość: xx Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 21:41
        zapomniałseś dodoać golfa V !?!?!?!?
    • Gość: marcin Re: Ranking najbrzydszych IP: 195.136.21.* 27.08.01, 09:05

Kazdy jest inny i kazemu podoba sie co innego. Czy ktory pomyslal ze takim bezsensownym pisaniem
      moze komu jaka przykrosc sprawic.
      \Pozdro marcin!
      • Gość: MIrek Re: Ranking najbrzydszych IP: *.makolab.pl 27.08.01, 22:24
        Gość portalu: marcin napisał(a):

>
        > Kazdy jest inny i kazemu podoba sie co innego. Czy ktory pomyslal ze takim bezs
        > ensownym pisaniem
        > moze komu jaka przykrosc sprawic.
        Jak to przykrość? Przecież jak komuś wydaje się, że ma brzydki samochód i inni go
        w tym przekonaniu upewnią, to tylko powinien się ucieszyć. Samochód nadal ma
        brzydki, ale teraz wie to na pewno!
        • Gość: M Re: Ranking najbrzydszych IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 28.08.01, 09:02
          Pomimo ze jestem jej posiadaczem to niestety czołowa pozycja nalezy sie Thalii ale kroku dotrzymuja
          Astra, Agila, Tico, Sienna, Uno, Ka - jezeli siedzi w nim facet, Corolla (poprzednia wersja), Peugeot
          307/ nowa Civic, Clarus, Lanos sedan i moze jeszcze kilka innych.
          To, że mi sie nie podobaja wcale jednak nie znaczy ze niektóre z nich to naprawde super samochody i
          na pewno bym nimi nie pogardził.
    • Gość: malko Re: Multipla - brzydka??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 10:11
      pewnie, że brzydka, ale jak się nią świetnie jeździ (JTD) i jest dość
      praktyczna.
      • Gość: P. Re: Multipla - brzydka??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 22:50
        w sumie to o gustach sie nie dyskutuje, ale tHALIE to chyba wszyscy uwazaja za
        brzydka. Bo jak mozna bylo tak Spier**** takie piekne autko (sam mam Clio, wiec
        wiem co pisze :)) Multipla... hm. tyl ma prawie jak Clio ;), a przod ma troszke
        dziwny, jednak to auto jest troche zbyt "ekstrawaganckie" zeby sie wszystkim
        podobalo. Fakt faktem, ze wszystkie nowe auto sa podobne, i takie "bez polotu"
        i moze mi sie niektore nie podobaja, ale tylko jak widze tHALIE to mam ochote
        wziasc i cos uszkodzic (tylko ochote, nigdy tak nie robie oczywiscie).
        • Gość: rico Re: Ranking najbrzydszych IP: 195.136.25.* 28.08.01, 06:42
          Ja powiem bardzo ogólnie: nie podobają mi się te wszystkie auta ze ściętym
          tyłem tzw. hatchbacki począwszy od golfa na punto i clio kończąc. To nie są
          samochody tylko drogowe kurduple. Auto (tak jak kobieta) musi mieć dupę i
          dopiero wtedy wygląda jak normalny samochód a nie jak auto, które uciekło spod
          gilotyny.
          • Gość: sknera Re: Ranking najbrzydszych IP: *.epsa.pl 28.08.01, 08:36
            Jeździsz Thalią? hi hi hi
            Ta ma d... jak stara baba :-)
          • Gość: Raf Re: Ranking najbrzydszych IP: 213.134.152.* 29.08.01, 09:19
            Gość portalu: rico napisał(a):

> Ja powiem bardzo ogólnie: nie podobają mi się te wszystkie auta ze ściętym
            > tyłem tzw. hatchbacki począwszy od golfa na punto i clio kończąc. To nie są
            > samochody tylko drogowe kurduple. Auto (tak jak kobieta) musi mieć dupę i
            > dopiero wtedy wygląda jak normalny samochód a nie jak auto, które uciekło spod
            > gilotyny.

Kup sobie Wartburga to klasyczny typ samochodu ,kształty odpowiadają Twojemu
            kanonowi urody samochodów.
          • Gość: asmi1 Re: Ranking najbrzydszych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 01:07
            Typowe dla naszego narodu,nawet z kaszlaka by malucha zrobili gdyby sie dalo...
    • Gość: MK MULTIPLA IP: 217.153.88.* 28.08.01, 11:47
      MULTIPLA MULTIPLA MULTIPLA MULTIPLA MULTIPLA MULTIPLA MULTIPLA MULTIPLA
      • Gość: cc Re: MULTIPLA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 21:18
        cd..

Fiat Dobólu, czy jakoś tak;-)
        Fiat Multipla w środku
        Fiat Ecobasic (ueeeeeeeech!)

• Gość: Maciek Re: MULTIPLA IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 20:47
          w pełni sie zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Multipla wygląda jak 2 kopulujące na sobie żaby.....
          • Gość: AHA Re: MULTIPLA IP: 194.92.239.* 09.11.01, 12:47
            Multiple stylizowalo 5-ciu inzynierow. Kazdy robil to w zamknietym studio i nie
            wiedzial, co robi reszta. Zgadzam sie z Toba.

pzdr
    • Gość: glorius Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.tychy.msk.pl 28.08.01, 22:27
      Zdecydownie SKODA FABIA. Brzydszego auta w życiu nie widziałem. Bleeeeee!!!
      • Gość: seba33 Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.el-4100100.acn.pl 28.08.01, 22:41
        na mój gust nie podobają mi się:
        1. renoult talia
        2. opel agilla
        3. dewoo lanos
        4. toyota corolla
        5. citroen xenna picolo
        • Gość: qw Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 29.08.01, 14:00
          może być thalia i podobne kordoby .., a2 ,siena, carnival? brrrrrrr

• Gość: abbey Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.pl 01.09.01, 22:41
            To moje typy: Renault Thalia, Fiat Siena, Skoda Fabia, Fiat Seicento, VW
            Golf/Bora, Citroen Saxo, Daewoo Leganza, Renault Vel Satis, Mercedes A, Citroen
            C5(5d).
            • Gość: Mirek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.makolab.pl 01.09.01, 23:10
              Vel Satis może okazać się autem przełomowym, ale to będzie wiadomo jak już
              pojawi się na ulicach.
              • Gość: orion Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.bratniak.krakow.pl 02.09.01, 19:59
                Oryginalny nie będę jeżeli się przyznam że nie podoba mi się Thalia. Nie podoba
                mi się też Multipla ale mimo to uważam ją za bardzo praktyczny samochód używany
                np jako taksówka (patrząc ze strony pasażerów) bo może wziąć nawet 5 pasażerów
                i ma duże drzwi ułatwiające wsiadanie duzo przestrzeni w środku itd. - no ale
                ładna nie jest (i podejrzewam że najtrwalsza również nie jest). Mieszane
                odczucia budzi we mnie Picasso i ciemne mi się nie podobają ale np srebrna już
                jak najbardziej.
                Jeżdżę Corollą ale nie uważam ich za 8 cud swiata w kategorii urody. Co też
                wcale nie przeszkadza mi być max zadowolonym z posiadania tego modelu.
                Ładna czy nie - jest nie do przebicia.
                Swego czasu mówiło się dużo o Fordzie Scorpio w ostatnim wcieleniu, który
                wywoływał skrajne reakcje u oglądających. Choć twórcy takiego nadwozia
                twierdzili, że o to im właśnie chodziło by auto zwracało uwagę i budziło
                silniejsze odczucia estetyczne niż konkurencja. Jak pokazał czas nie było to
                dobre posunięcie bo Scorpio odszedł do lamusa. Czy więc warto projektować
                kontrowersyjne stylistycznie auta dla niewielu czy też lepiej tworzyć
                ułagodzone dla wszystkich? Prawda jak zwykle leży po środku. Ale nawet
                najpiękniejsze auta mają swoich kontestatorów. Wszystkim nie da rady dogodzić i
                spodziewam się, że ktoś wreszcie wymieni w tym wątku np Peugeota 607 którego
                osobiście uważam za auto przepiękne. Ale szat nie będę darł.
                • Gość: Mirek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.makolab.pl 02.09.01, 20:32
                  Zgadzam się że Scorpio w ostatnim wcieleniu okazał się autem beznadziejnym, i
                  nie tylko pod względem stylistyki. Ale był prekursorem! Bo te obrzydliwe ślepia
                  mają dziś prawie wszystkie samochody (no, proszę wymienić jakie samochody mają
                  zgrabne, małe reflektorki?) i tylko czekać aż pojawi się coś, gdzie reflektory
                  będą sięgać do przednich słupków.
                  Swego czasu prekursorem nowego stylu była też Sierra - znacznie bardziej udana.
                  • sin2001 Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: 02.09.01, 21:06
                    skoda fabia
                    renault thalia
                    hiundai galloper
                    • Gość: robson Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 07:49
                      deawoo tico
                      fiat siena
                      hyundai cupe .........(oczywiscie zartuje)
                      • Gość: bObO Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 212.244.192.* 03.09.01, 10:12
                        Gość portalu: robson napisał(a):

> hyundai cupe .........(oczywiscie zartuje)

A ja bym go tu umieścił bez żartów. Okrąglasta paskuda, zaprojektowana bez polotu.
                        • Gość: Technolo Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 192.168.100.* / *.com.pl 17.10.01, 17:45
                          Gość portalu: bObO napisał(a):

> Gość portalu: robson napisał(a):
                          >
                          > > hyundai cupe .........(oczywiscie zartuje)
                          >
                          > A ja bym go tu umieścił bez żartów. Okrąglasta paskuda, zaprojektowana bez polo
                          > tu.

Zgadzam się - porsche carrera to to nie jest i nigdy nie będzie !!!

• Gość: bObO Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 212.244.192.* 03.09.01, 10:10
                    A Mirek tak:

> Bo te obrzydliwe ślepia
                    >
                    > mają dziś prawie wszystkie samochody (no, proszę wymienić jakie samochody mają
                    > zgrabne, małe reflektorki?)

Jak to Mirku - "twoje" nowe MG - Roverki mają małe okrągłe światełka.
                    • Gość: Mirek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.makolab.pl 03.09.01, 10:25
                      Akurat te nie są najładniejsze (mimo że małe). Ale podobają mi się np. w BMW.
                      Za to ohydne np. w Focusie.
    • Gość: leman A ja mam Thalie i juz :) IP: *.man.poznan.pl 18.09.01, 13:30
      Poprzednio jezdzilem Clio II. Kompletnie odpadlem na
      punkcie tego autka. Cholernie mi sie podobalo. Osiagi tez
      mialo niezle. No i niestety moja Cliowka poszla "do piachu".
      Postanowilem kupic druga. Ale niestety, pomysl odpadl w
      przedbiegach. Niedlugo powiekszy mi sie rodzina i musze
      miec gdzie wozic wozek i mnostwo tobolow z pieluchami,
      ubrankami itp. (czeste wyjazdy z Poznania do Konina). Clio
      odpada. Do wydania mialem max. 35000. Poogladalem
      katalogi, cenniki i ... Wybralem Thalie. W srodku to jest moje
      ukochane Clio, wiec nie musze sie "przyzwyczajac". Przod
      moim zdaniem jest nawet ladniejszy od clioII (bez tego
      czarnego zderzaka). Tyl jaki jest - kazdy widzi.
      Kupilem i .... jest super. Auto jest cichsze niz clio. Wozek
      (wielkosci malego buldozera) miesci sie w bagazniku z
      latwoscia i jeszcze jest miejsce. 75 KM spokojnie wystarcza.
      Podsumowujac - za 35 tys mam nowy samochod (2 poduchy,
      wspomaganie, elektryczne szyby, elektryczne, podgrzewane
      lusterka). Niech ktos poda mi inne auto z takim
      wyposazeniem za ta cene. Zapewniam Was. To, ze nie jest to
      najladniejsze auto na swiecie to jest jego JEDYNA wada.
      Oczywiscie gdybym mial do wydania wiecej forsy kupilbym
      cos innego (307, nowa laguna itp) Ale nie mialem he, he.
      • Gość: Jarek Re: A ja mam Thalie i juz :) IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 18.09.01, 16:07
        Gość portalu: leman napisał(a):

> Niedlugo powiekszy mi sie rodzina i musze
        > miec gdzie wozic wozek i mnostwo tobolow z pieluchami,
        > ubrankami itp. (czeste wyjazdy z Poznania do Konina).

Duzo wszelkiego dobrego dla Was i Waszej "latorosli".
        • Gość: XXL Re: A ja mam Thalie i juz :) IP: *.rsk.pl 18.09.01, 17:08
          Z kazdym, przeczytanym tutaj postem, utwierdzam sie w przekonaniu, że co
          niektórzy < a może większość szanownych kolegów> przy swoich typach kieruje sie
          zupełnie nieuzasadnioną , nazałbym to nienawiścią, albo mylnym pojęciem
          brzydoty <piekna?>
          Aaa, właśnie sobie przypomniałem, ze o gustach sie niedyskutuje, ale skoro już
          to typy takie jak 206, avensis,astra2, focus, uważam za nieuzasadnione
          JA wybieram nieszczęsną talie, corolle kombi, poprzednią nubirę, tico, siene,
          gallopera, atosa, <i jemu podobne>
        • Gość: XXL Re: A ja mam Thalie i juz :) IP: *.rsk.pl 18.09.01, 17:37
          Z kazdym, przeczytanym tutaj postem, utwierdzam sie w przekonaniu, że co
          niektórzy < a może większość szanownych kolegów> przy swoich typach kieruje sie
          zupełnie nieuzasadnioną , nazałbym to nienawiścią, albo mylnym pojęciem
          brzydoty <piekna?>
          Aaa, właśnie sobie przypomniałem, ze o gustach sie niedyskutuje, ale skoro już
          to typy takie jak 206, avensis,astra2, focus, uważam za nieuzasadnione
          JA wybieram nieszczęsną talie, corolle kombi, poprzednią nubirę, tico, siene,
          gallopera, atosa, <i jemu podobne>
      • Gość: POOL Re: A ja mam Thalie i juz :) IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 01:03
        Thalia
        SienaThaliasienathalia siena
    • Gość: Andre Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.pcplus.com.pl 19.09.01, 23:22
      Czy zwróciliście uwagę że uroda samochodu w dużej mierze zależy od koloru?
      I dlatego :
      1. Citroen Visa - biały
      2. Fiat Uno - czarny
      3. Skoda Fabia - srebrny met.
      Tak miałem a wyobraźcie sobie, n.p.
      1. maluch - czarny
      2. cokolwiek - fiolet
      2. mercedes - czerwony sorry Mercedes piszę przez D duże
    • Gość: Mar Thalia - ohydztwo IP: 213.25.197.* 20.09.01, 07:37
      Zaznaczam, że jest to ranking samochodów NAJBRZYDSZYCH, a nie najgorszych.

1. Thalia. Powinna istnieć jakaś komisja estetyczna, która za budowę czegoś
      takiego wsadzałaby do więzienia. Zwłaszcza w Francji.
      2. Siena. A za to niedostępne w Polsce Palio hachback jest całkiem całkiem. Na
      płycie podłogowej auta wielkości Uno nie da się zbudować sedana! Rzeczy prawie
      niemożliwej udało się jednak dokonac Seatow (patrz: Coroba). A więc "chcieć to
      móc".
      3. Opel Agila. Jest brzydszy od swych pierwowzorów - Atosa i Suzuki Wagon R.
      Wygląda toto jak kiosk na osiedlowym bazarku. I pewnie wśród właścicieli
      podobnych placówek handlowych znajdzie nabywców.

Co do Multipli - ładne to to nie jest - ale przynajmniej wygląda śmiesznie. Na
      taxi - idealne. Mnie przypomina futurystyczny wagonik kolejki linowej albo auto
      sklecone z dwóch wraków przez blacharza-szaleńca.
      • Gość: Ryszard Re: Thalia - ohydztwo IP: *.abo.wanadoo.fr 21.11.01, 08:21
        Thalia w ogole nie jest znana we Francji. Nie ma tego w katalogach. Czasem
        widzi sie kogos z: Hiszpanii, Portugalii, Polski lub Rumunii w Thalli! Jest to
        stara tradycja Renowek: juz w latach 70 tych w Hiszpanii montowano R5 z
        kufrem.Byl to rowniez "udany" mariaz jak teraz.
        Brydoty nastepne : Multipla, siena,kiosk na kolkach czyli Atos, styl focusa
        (niezbyt sie w sumie przyjal, Ford lekko to teraz modyfikuje, wnetrza (deska)
        bravo/brava ( cos w rodzaju d... z pokretlami i dziurkami). Czerwona kartka
        specjalna dla stylistow Renault za: kompletny brak koncepcji, stylu, mysli
        przewodniej w projektach pasa przedniego czyli atrapy: co model, lifting to
        inna atrapa. Zastanawiajace jest to szukanie stylu ( ostatnie clio moze opony
        czyscic 206 tce! W ogole Peugeot ma lepszych stylistow. Ostatnio widzialem
        prototyp 407 (zniennik 406) super!!! pozdr. R.
    • Gość: malko Re: Avantime i Velsatis IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 08:36
    • Gość: pepe Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.po.opole.pl 20.09.01, 12:26
      Dla mnie kolejność jest następująca:
      1. Multipla
      2. Siena
      3. Thalia
      4. Atos
    • Gość: eduardo Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 130.225.149.* 20.09.01, 12:42
      Dla mnie ohyda jest toyota corolla (najbardziej combi) ta sprzed 2lat.
      • Gość: Jarek Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 21.09.01, 14:44
        Ja dorzuce TOYOTA YARIS VERSIO, czyli jak z czegos zgrabnego zrobic brzydactwo
        (vide Thalia).
    • grzegorzs Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: 21.09.01, 15:18
      YUGO Koral

for ever
      • Gość: soso AUDI 2 IP: 195.41.66.* 24.09.01, 12:53

Nie ma wiekszego brzydactwa. Wedlug mnie wyprzedzil nawet Fabie.

.
        • Gość: msz Re: Ford Ka.... IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 27.09.01, 14:29
          .. Toyota Corolla kombi - z tyłu wygląda jak Dacia kombiak.
          • Gość: radek Re: Ford Ka.... IP: *.waw.cdp.pl 27.09.01, 14:31
            Zgadzam się. A czy zauważyłeś że idealnie nadaje się na karawan
            pogrzebowy - tył ma kształt trumny
    • Gość: Seba5700 Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 195.205.239.* 29.09.01, 10:57
      1. Audi TT
      2. Audi A2
      3. Smart (ale to nie samochód)
      4. Golf
    • Gość: js Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.pgi.waw.pl 01.10.01, 15:17
      Multipla, Multipla i jeszcze raz Multipla, brrrr.
      • Gość: 300M Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: 192.168.1.* / *.idzik.pl 01.10.01, 21:51
        Gość portalu:
        1. bezapelacyjnie Renault Thalia
        2. Fiat Siena
        3. Fiat Multipla
    • Gość: Pabi Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 21:21
      1. Multipla
      2. nowy Civic 5D
      3. nowe BMW 7 ( nie dorównuje poprzedniemu modelowi).
    • Gość: kiki Re: Ranking najbrzydszych współczesnych samochodów: IP: *.unregistered.formus.pl 15.10.01, 20:09
      1..Fiat Multipla
      2..Hiundai Atos
      3..Kia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka