jan-w 07.07.09, 10:12 "Powstał" w 2006 roku ;-) www.vrtx.com/current-projects/drug-candidates/telaprevir-VX-950.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejkozlowski Zatrzymać HCV -ciężka sprawa !! 11.07.09, 18:31 Mam HCV od lat 26-ciu. Leczenie konwencjonalne (interferon i ribawiryna było dla mnie takim koszmarem ( po 6 tygodniach mój dylemat sprowadzł sie do tego czy powiesic juz czy może jutro) Nie mogłem chodzic bo miałem anemie tak cięcką, że nie mogłem stac - natychmiast obraz znikał i wpadałem w czerń. Zażądałem natychmiastowego przerwania trucia mnie. Upłynęło kolejne 8 lat od tamtego czasu i zyje. Wydolnosc jest osłabiona i jestem w przewlekle obnizonym nastroju. Ale żyję ! Nie mam najmniejszych wątpliwości że ta terapia by mnie zabiła. I nie mam ochoty byc kolejnym króliczkiem dla firmy czeszącej ostro kasę od frajerów. Aha , zapomniałem, że podczas tego "leczenia" 3 razy w tygodniu ( po wstrzyknieciu interferonu) miałem wszystkie objawy bardzo ciężkiej grypy. Tak z 10 godzin. To pozdrawiam wszystkich króliczków doświadczalnych. Z HCV daje się życ nie najgorzej. Z leczeniem- lepiej od razu -lina. Odpowiedz Link Zgłoś