Dodaj do ulubionych

Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem

11.05.18, 07:24
moto.pl/MotoPL/56,88389,23378842,iscie-krolewska-premiera-oto-cullinan-pierwszy-suv-rolls-royce-a.html#Z_Prze
Jak rozumiem RR już zatem nie kupisz sobie nigdy, bo marka stala sie gowniana?

Swoja droga jak ty mozesz Lexem jezdzic jak oni nie dosc ze ze 3 rozne SUVy maja w ofercie, luksus to zaden bo przelaczniki sa z Toyyoty za 2 zl to jeszcze o ile pamietam SUVy wymyslili???

Chyba tylko Ferrari Ci biedaku zostalo... bo cala reszta juz SUVy robi.
Obserwuj wątek
    • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:31
      tak juz widzialem = kiedys chcialem kupic ghosta ale teraz jak beda tym jezdzic jakies pizdy bo tylko one jezdza suvami to masz racje ze nie

lexus to nie jest prestizowa marka a do wyboru bylo to albo chyba nie wiem kto jeszcze robi normalne nie doladowane v8

nastepny to mysle ale to jeszcze potrwa ze 2-3 lata bedzie albo g power hurricane albo brabus 850
      • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:33
        a RR juz jest szmata

to nie chodzi o to ze sie z czyms nie zgadzaja - to chodzi o to ze chca zarobic na wszelka cene, i ida za glosem plebsu i bydla
        • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:40
          A ktora firma nie chce zarobic za wszelką cenę?
          • waga170 Rolls Royce KdF 11.05.18, 08:08
            > A ktora firma nie chce zarobic za wszelką cenę?

Jedno pytanie a dwie odpowiedzi.
            Oprocz paru wyjatkow, kazda firma chce zarobic. A tylko te gowniane chca za kazda cene. Taki Volkswagen na przyklad. No i zarobili i zaplacili cene.
            • jestklawo Re: Rolls Royce KdF 11.05.18, 09:06
              waga170 napisał:

> te gowniane chca za kazda cene. Taki Volkswagen na przyklad

lepiej uważaj, bo zrobisz sobie przypał na dzielni
              • waga170 Re: Rolls Royce KdF 11.05.18, 09:15
                Przypal na dzielni to gdybym sie zle wypowiedzial o BMW. O VW siedze cicho w okolicach mojego drugiego adresu.
          • aron2004 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 20.05.18, 10:10
            Gazprom przecież
        • lew_ Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:48
          A nie zrobisz w gacie przy jezdzie??? Chetnie bym wiedzial co Ty bierzesz??
          • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:58
            anaboli to nie.

w trakcie treningu do 6 barow amino, po treningu zawsze 2-3 litry odzywki bialkowej najczesciej 80 procentowej.

ale wydaje mi sie ze dodatki co ja biore sa mniej istotne niz dieta, a dieta to mieso, miseso i jeszcze raz mieso
            • tdf-888 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 08:00
              Widziałem te twoje kotlety. To chyba były z fileta z kurczaka z marketu?
              Coś takiego ciężko nazwać mięsem. Ja po kurczaku dalej czuje głód.
              • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 08:15
                nie

to byly od zaprzyjaznionego turka wziete. on z nich robi dania. ale ja od niego kupuje po 30 sztuk samych koteletow bo na zachodzie europy bardzo ciezko jest kupic dobre mieso.

w UAE jest z tym znacznie latwiej.

Ale zapewnie posiedze ze 2-3 miesiace nadstawie ucha i znajde dojscie gdzies z dala od miasta gdzie sie uchowaly jakies male gospodarstwa.

w miestach zachodu wsszystko jest lepsze niz w polsce ale nie jedzenie - chociaz moj znajomy co mieszka w centrum warszawy mowi ze tez jest juz skazany tylko na markety bo juz podobno hala mirowska nie dziala, i jezdzi do radzymina do zaprzyjaznionego gospodarstwa po jedzenie no ale do nie codziennie.
            • waga170 A Ty raczej pies czy kot:)))) 11.05.18, 08:25
              > dieta, a dieta to mieso, miseso i jeszcze raz mieso

Ja mialem kiedys psa i kota. Pies nie chcial jadac resztek ze stolu, zadnej kaszy, chleba, jajek, gotowanych warzyw i niczego innego co psy zazwyczaj jedza. Tylko kocie zarcie z puszek.
              A koty w naturze jedza tylko mieso, wiec kocie zarcie sklada sie tylko i wylacznie z miesa, ochlapow ale miesnych (czasami z dodatkim popiolu), poczytaj na opakowaniu. No wiec kot dozyl 22 lat a pies osmiu. Ale przez ostatnie cztery to bylo bez przerwy po lekarzach. Spuchniety, zzarty przez choroby znane psom i ludziom, obsrany, spocony i gnijacy zostal uspiony, historia smutna ale prawdziwa. A moglem mu dawac mniej miesa.
              • szymi_mispanda Re: A Ty raczej pies czy kot:)))) 11.05.18, 08:33
                teraz jest taka moda ze kazdy chce dlugo zyc

gardze nia i takimi ludzmi, to sa leszcze

wazne jak sie zyje a nie jak dlugo - jak juz poczuje ze gnije, sram pod siebie itp jak twoj kot to rozpedze sie i pie...e gdzies w jakis beton przy 300kmh

nie ma dla mnie znaczenia ile bede zyl tylko jak - wole jeszcze tylko przez rok zyc jak zyje niz przez kolejne 40 lat byc balasem samrtfonowem bez dziwek i dobrej fury

howk
                • waga170 Re: A Ty raczej pies czy kot:)))) 11.05.18, 08:46
                  > wole jeszcze tylko przez rok zyc jak zyje niz przez kolejne 40 lat byc balasem samrtfonowem bez dziwek i dobrej fury

Ale Ty przedkladasz krotkie zycie z dziwkami, fura i miesem nad dlugie zycie z dziwkami i fura, bez miesa!
                  • tanebo2.0 Re: A Ty raczej pies czy kot:)))) 11.05.18, 22:15
                    Jak to powiedział kiedyś Clarkson w Top Gear: mamy wybór. wjechać przez bramę św Piotra na wózku lub w kuli ognia...
              • galtomone Taaaa.... prawdziwa... 11.05.18, 12:31
                waga170 napisała:

> Ja mialem kiedys psa...

> spocony i gnijacy zostal uspiony, historia smutna ale prawdziwa.

Spocony i prawdziwa w historii o psie. Jak ob byl taki, ze sie pocil, to go trzeba bylo nauce sprzedac!!! To byl ewenement na skale swiatowa!
                • waga170 Re: Taaaa.... prawdziwa... 11.05.18, 13:00
                  Jak ob byl taki, ze sie pocil, to go trzeba bylo nauce sprzedac!!! To byl ewenement na skale swiatowa!
                  Malo wiesz o psach. Pies sie poci (uruchamia cieplo parowania zeby siebie ochlodzic) nie jajcami jak Ty tylko jezykiem. Ale jakbys zobaczyl tylna czesc ciala tego nieboraka bez przerwy mokra i wilgotna, to tez bys uzyl slowa "spocony". Popatrz na chomiki "wet tail disease", moze rzeczywiscie powiniem go oddac nauce, ale w tej "nauce" to sa tacy jak Ty ze na widok mokrego psa powiedza ze to niemozliwe.
                  • galtomone Re: Taaaa.... prawdziwa... 11.05.18, 16:24
                    Ta.... wskaż czym ten pot produkuje.
              • duze_a_male_d_duze_m Re: A Ty raczej pies czy kot:)))) 11.05.18, 14:14
                "A koty w naturze jedza tylko mieso, wiec kocie zarcie sklada sie tylko i wylacznie z miesa, ochlapow ale miesnych (czasami z dodatkim popiolu), poczytaj na opakowaniu. "

Mała dygresja, etykiet żarcia dla ludzi i zwierząt nie można porównywać. Definicje np. "mięsa" w deklaracji są odmienne.
            • klemens1 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 16:03
              szymi_mispanda napisał(a):

> anaboli to nie.
              >
              > w trakcie treningu do 6 barow amino, po treningu zawsze 2-3 litry odzywki bialk
              > owej najczesciej 80 procentowej.

Przy takiej porcji białka na raz ogromną większość tego po prostu wysrasz. Kto ci dietę układał?
              • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 18:37
                Na moim białku pisze ze do 3 porcji /miarek dziennie - 1 porcja 35g to ok. 26g czystego bialka.
                W gainerze, ktory biore przed jest mniej.

No i 150 ml wody.mleka a nie "po treningu zawsze 2-3 litry odzywki bialkowej" :-)

Syzmek, moze instrukcje obslugi przeczytaj a jak masz problem to kogos popros.
              • samspade Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:04
                Myślisz ze ktoś układał mu dietę?
                • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:12
                  cwicze od 1996 roku - za najlepsza na swiecie instrukcje obslugi czy dobrze cwicze i jem robi mi lustro
                  • samspade Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:16
                    Chyba wyszczuplające. Bo patrząc na zdjęcia to wujowo ci to wychodzi. Ale skoro dobrze się czujesz.
                    Z drugiej strony ilość twoich wpisów co prawdziwy menczyzna powinien mieć pokazuje że średnio z twoją pewnością. może krytpo?
                    • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:27
                      jak bedziesz bral w serii 210 kg na plaskiej sztandze to bedziemy dyskutowac
                      • samspade Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:36
                        Ze jesteś gruby? To akurat dyskusji nie podlega.
                        Że używasz jak to określasz gejowskich środków kosmetycznych. To też nie.
                        A czemu uzależniasz dyskutowanie o innych tematach od wyciskania z klaty? Nie wiem.
                        • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:41
                          nie o innych tematach tylko dietach i silowniach

o tym dyskutujemy tylko jak ktos jest dojebany

ze zwyklymi ludzmi nie ma sensu bo nie znaja spraw dyskusja o silowni to no dajmy fory od 180 kg na plaskiej w gore hehe
                          • samspade Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 09:27
                            Ale o czym dyskutować? Twoim celem jest wycisnąć tonę na płaskiej. Spoko.
                            Ja mialem inne cele. Dla.ciebie masa jest środkiem do jeszcze wiekszej masy. Dla mnie była środkiem do rzeźby.
                            I mimo że moja dieta bardzo różniła się od twojej mięśnie zostały.
                            • szymi_mispanda Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 12:31
                              no tak. ja rzezby wogle nie robie i mnie rzezba nie interesuje.
                              tylko masa i sila.

moze rzeczywiscie jest to tylko kwestia innych celow.

natomiast jak chociaz jakas mase zrobiles to mozna rozmawiac, bo ja widze ze teraz 90 procent ludzi na silowni wogle nie robi masy.

a rzezbe to jeszcze trzeba miec z czego zrobic.
                              • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 13.05.18, 14:26
                                Bo po co komu na codzien masa?
                                Nie liczac kulturystow i zawodnikow, zwykly czlowiek chodzi na silownie dla zdrowia a nie dla masy/sily.
                                A zwykle tak jakos jest, ze przegiecia w ktoras ze strona zdrowe nie sa.

Wiec masa super... ale zapytaj swojego serca jak jest zadowolone z kazdego dodatkowego kg ktory masz....
        • samspade Szymi jesteś niekonsekwnetny 11.05.18, 09:17
          szymi_mispanda napisał(a):

> a RR juz jest szmata
          >
          > to nie chodzi o to ze sie z czyms nie zgadzaja - to chodzi o to ze chca zarobic
          > na wszelka cene, i ida za glosem plebsu i bydla

RR robi samochody dla ciebie i narzekasz.
          Zresztą jakie RR. BMW.
      • tdf-888 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:44
        A w czym doladowane v8 są gorsze od tych bez turbo?
        A Elektrycznie opuszczane szyby? Pewnie ciężko ci było zaakceptować?
        Albo jakieś wentylowane fotele? I Podgrzewane. O zgrozo!
    • yasiaq Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:43
      Może się okazać ,że elektronikę zrobili ci sami szpece co babejage wtedy od razu trzeba będzie kupic 2 sztuki żeby zachować ciągłość marki i modelu..
      • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 07:53
        RR to chyba BMW robi... wiec to raczej X5/6 pod spodem, na podstawie (podwoziu) "Architektury Luksusu" :-)
      • waga170 Z czystej ciekawosci 11.05.18, 08:36
        > Może się okazać ,że elektronikę zrobili ci sami szpece co babejage

Czy ta nazwa babajaga to juz krazyla po kraju zanim ja w watku o Bentayga napisalem Babajaga?
        Bo zem myslal ze to sie uleglo w mojej glowce. Czyzby mnie ubiegli?
    • loyezoo Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 09:12
      "Chyba tylko Ferrari Ci biedaku zostalo... " No nie wiem,nie wiem :)
      moto.pl/MotoPL/7,88389,22078708,pierwszy-suv-ferrari-w-drodze.html
      • vogon.jeltz Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 10:52
        Lambo SUV już jest. Zgaduję, że w Ferrari mało nie pękli z wściekłości i zazdrości, jak się dowiedzieli, ile konkurencja ma zamówień. I zaraz Marchionne zmienił zdanie, choć się wcześnie zarzekał, że nigdy w życiu i po jego trupie. Co więcej, zdaje się, że ten SUV Ferrari ma być... hybrydą!
      • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 12:33
        No to cos barziej niszowego - tylko nie wiem czy sie szymek zmiesci - Koenigseg czy jak mu tam...

Ale - czytajac posty szymka o kochanym kraju - to kto jak kto ale on powinen kupowac akcje i stac w kolejce po pierwsza Husarje ;-)
        • vogon.jeltz Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 13:12
          > powinen kupowac akcje i stac w kolejce po pierwsza Husarje

Jak już ta Huzaria wyjdzie, to się okaże, że to SUV.
          • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 16:25
            No i moze byc sprzedawana w salonach Biedronki :-)
    • dyktator_bolandy Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 12:42
      SUV wymyslili Amerykanie ze względów podatkowych, trwaja spory co do modelu, ale chyba Cherokee z 1984 to pierwszy 100% SUV.
      • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 16:26
        Nie moze byc SUVem bo ma rame a podobno rame maja auta terenowe. SUVy zas ramy nie maja tylko 4x4 bo to auta osobe na wzor terenowych... podobnie jak crossover to takie cos podobne do SUVa ale jeszcze bardziej jezdzace jak osobowy ;-)
        • vogon.jeltz Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 16:31
          Po hamerykańsku to jest właśnie jakoś tak, że SUV właściwy ramę ma, a crossover czy też "crossover SUV" - nie.
          • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 18:40
            A terenowy to ma co dodatkowo? :-)
            Mnie sie moja klasyfikacja podoba bo jest logiczna i ma sens - jasno odroznia jedne od drugich.

Ale chyba masz jednak racje en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle#Definitions
            Co nie znaczy, ze nie musze rezygnowac ze swojej definicji :-)
            • tbernard Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 18:49
              galtomone napisał:

> A terenowy to ma co dodatkowo? :-)

Terenowe mają dodatkowo koło zapasowe przyczepione z tyłu.
              Ponadto zamiast rury wydechowej maja komin.
          • samspade Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:03
            A jakie ma to znaczenie? Co jest suvem właściwym a co nie. Ciekawie jest z różnymi definicjami.
        • dyktator_bolandy Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 11.05.18, 22:19
          cherokee '84 ma nadwozie samonośne
      • tanebo2.0 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 15:48
        Podobno pierwszym był Jeep Wagoneer z 62'
        • engine8 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 20:09
          A ja myslem ze to byla chyba Pobieda/Warszawa?
          en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle#/media/File:%D0%93%D0%90%D0%97_%D0%9C-72_%D0%B2_%D0%A5%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B5.JPG

Nie podobna do X6?
          www.auto123.com/en/new-cars/technical-specs/bmw/x6/2015/base/xdrive50i/

• tbernard Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 13.05.18, 16:28
            No popatrz, historia motoryzacji zatoczyła wielkie koło ;)
            • engine8 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 13.05.18, 17:09
              No i nikt nawet nie wspomni Forda Model-T.. To tez SUV :)
    • tanebo2.0 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 15:42
      moto.pl/MotoPL/56,88389,23388270,aston-martin-tez-pracuje-nad-suv-em-znamy-pierwsze-szczegoly.html#Z_BoxMotoImg leża i kwicza...
      • tanebo2.0 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 15:43
        Czekam na SUVa Pagani...
      • engine8 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 17:38
        I wszytko to dlatego ze ameryka preferuje SUVy?
        • tanebo2.0 Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 12.05.18, 17:47
          400 mln klientów nie w kij dmuchał w porównaniu z paroma szejkami i ruskimi milionerami...
      • tbernard Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 13.05.18, 16:30
        Niech jeszcze Formuła1 wyprodukuje terenowe SUV-y dla kompletu.
        • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 14.05.18, 07:27
          F1 nic nie produkuje.
          • tbernard Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 14.05.18, 08:14
            To na czym się ścigają?
            • samspade Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 14.05.18, 08:40
              Obecnie F1 dogania świat jeżeli chodzi o serwisy społecznościowe. Trzeba przyznać że jest lepiej niż było za czasów Berniego
            • galtomone Re: Klejna marka nie zgadza sie z Szymkiem 14.05.18, 10:33
              Kto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka