Dodaj do ulubionych

Brawo straż m.

13.08.18, 08:40
Wczoraj pierwszy raz widziałem strażników w czasie pożytecznej roboty.
Ładowali na lawetę qtasa który zaparkował na placu solnym, na ulicy, blokując innych.
Oby tak częściej. Nie wiem z iloma holownikami maja umowy ale powinni mieć więcej.
Albo wyłączyć stare miasto we Wrocławiu z ruchu. Kompletnie.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:08
      Ja mam skrót do domu (od strony miasta) przez strefę zamieszkania. Szeroka na 5 metrów jezdnia z dobrze ułożonej kostki, która pozwala ominąć dwóch "leżących policjantów" i potwornie dziurawą nawierzchnię. Ale i tak tamtędy nie jeżdżę... ze 2 czy 3 razy musiałem się wycofać, bo kompletnie zablokowana była przez parkujących.
      Raz po pokonaniu 150 metrów na wstecznym zadzwoniłem nawet po Strasz Wiejską. Przyjechali, wystawili wezwania, wycofali, pojechali.
      • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:18
        > rzyjechali, wystawili wezwania, wycofali, pojechali.

No to jestes pipa. Ja bym tak zaparkowal za nimi zeby nie mogli wycofac i pojechac.
    • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:13
      > Wczoraj pierwszy raz widziałem strażników w czasie pożytecznej roboty.

Pytanie mi sie nasuwa, dlaczego u nas zrobienie swojej roboty to ewenement?
      • trypel Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:22
        Bo strażnicy od swojego powstania uważani są za formacje skupiona nie na pomaganiu ale na generowaniu dochodów.
        Czyli tego co właśnie leje bejsbolem staruszkę na pasach nie zaczepie bo dostanę po mordzie, ale tego co wyglada spokojnie, ma trójkę dzieci na tylnym siedzeniu i zatrzymał sie na zakazie zapytać o drogę można spokojnie skasować na 200.
        A tu sukces. Nagle zabrali sie za wywożenie aut. Jak bedą tak działali to sam do nich z kwiatami pójdę obchody dnia ich patrona świetego patafiana.
        • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:47
          Na co czekasz, jezeli jeszcze nie jestes czlonkiem, to zapisz sie do Partii. Bedziesz mogl kupic lawete i wywozic kulakow z miast. I jeszcze dostac za to kwiaty od jakichs tryplow. A stworzenie miejsc do parkowania? Burzujom? Niedoczekanie!
          • do.ki Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:51
            Od stwarzania jest Najwyzszy, straz miejska ani burmistrz i rajcowie stwarzaniem sie nie zajmuja i nie powinni. Miejsca do parkowania przeciez sa, na obrzezach miast sa P+R, a zaraz obok przystanek tramwaju.
            • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:56
              A paszol Ty won z tego forum na jakies forum piechurow czy innych zboczencow, a kysz!
          • trypel Re: Brawo straż m. 13.08.18, 09:53
            Drogi malkontencie
            Miejsc do parkowania jest w uj. Tylko nie w samym rynku ale aż 500 M dalej.
            I podziwiam kretynow co jeżdżą w kółko przez 30 min szukając miejsca a w połowie tego czasu przeszliby sie dla zdrowia z parkingu.
            W partii nie byłem żadnej wiec jakos tak głupio sie zapisywać. Ale jak utworzą partie walczącą z nieuzywaniem migaczy to moze...
            • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 10:04
              > I podziwiam kretynow co jeżdżą w kółko przez 30 min szukając miejsca a w połowi
              > e tego czasu przeszliby sie dla zdrowia z parkingu.
              Gdy tymczasem oni podziwiaja kretynow co parkuja 500 "M" od celu podrozy.
              • trypel Re: Brawo straż m. 13.08.18, 10:08
                Patrząc na to wytężenie w wypatrywaniu wolnego miejsca podczas robienia 8 kolka po tych samych ulicach to wątpię czy oni cokolwiek podziwiają. Zamknąć ścisłe centrum! To tez moze byc hasło partii do której sie zapisze
                • vogon.jeltz Re: Brawo straż m. 13.08.18, 13:26
                  > Zamknąć ścisłe centrum! To tez moze byc hasło partii do której sie zapisze

Tak się zastanawiam, po co we Wrocławiu w ogóle wjeżdżać do ścisłego centrum?
                  • trypel Re: Brawo straż m. 13.08.18, 13:53
                    Kompletnie bez sensu. Uliczki są wąskie. Zastawione. Wszędzie tłum turystów. Lokalsow coraz mniej.
                    Wprowadzić dostawy 5.00-7.00, reszta dnia tylko taxi i służby. Stare miasto jest na tyle małe ze parkując na zewnątrz mamy max 10 min do rynku. Piechota. Czyli dużo mniej niż szukanie miejsca.
                    A zrobi sie dużo przyjemniej.
          • bigzaganiacz Re: Brawo straż m. 13.08.18, 18:39
            ow. A stworzenie miejsc do parkowania? Burzujom? Niedoczekanie

Jakby ci to powiedziec miasta nie sa z gumy i z dupy sie nie natrzaska miejsc patgingowych
            A jak wjezdzasz do miasta to parkuj na miejscu di tego przeznaczonym
            • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 19:07
              > A jak wjezdzasz do miasta to parkuj na miejscu di tego przeznaczonym

Latwo powiedziec. Tylko moze jeden procent miejsc "przeznaczonych" jest wystarczajaco szeroki zebym swoja bryke zmiescil i jeszcze otworzyl drzwi. Ja jezdze w kolko bo szukam miejsca takiego ze po lewo ode mnie jest kraweznik i trawka, a nie inny samochod.
              • bigzaganiacz Re: Brawo straż m. 13.08.18, 19:13
                No i bardzo dobrze jezdzi az znajdziesz
                • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 19:21
                  Czesto jak mam pasazera to sam akt wjazdu na "miejsce" wykonuje pasazer, z wyjazdem tak samo. Projektanci parkingow albo nie maja samochodow albo mysla ze to co maja to samochody.
                  • do.ki Re: Brawo straż m. 13.08.18, 19:52
                    A może to ty myślisz, że to, co masz, to samochód, podczas gdy reszta świata ewoluowała i twój pojazd uważa za przedpotopową kolubrynę.
      • schweppes1 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 13:23
        W każdej budżetówce świata zrobienie swojej roboty to ewenement. Bo nie ma właściciela i klienta, który by ich trzymał za mordy.
        • trypel Re: Brawo straż m. 13.08.18, 13:54
          I odpowiedzialności nie ma. Osobistej.
        • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 18:29
          Sprzed paru tygodni z wycieczki do Kazimierza. Grzecznosc nie poplaca bo wpuscilem przed siebie traktor z przyczepka, myslac ze trzeba ulatwic zycie pracujacemu. Ow pracujacy okazal sie miejskim zbieraczem smieci. Co 10 metrow stawal na srodku waziutkiej jednokierunkowej ulicy, wychodzil z traktora, szedl do kosza przy sklepiku, wyjmowal torbe, rzucal na przyczepke, wsiadal i jechal nastepne 10 metrow. Po 15 minutach byl za nami kilometr nie wiedzacych o co chodzi tam z przodu. Corka, nauczona przeze mnie podejscia do zycia, zamiast sie wku...ac, pekala ze smiechu. Powiedziala tato, on jeszcze za kazdym razem powinien gasic i zapalac ten traktor!

Kto oprocz Kazimierza robi to TRAKTOREM i o 2giej po poludniu w niedziele, najbardziej zatloczony dzien? Gosciu swoja robote w koncu zrobil. Ale gdyby to zrobil dobrze czyli o 2giej w nocy jak jest pusto i jakims cichym pojazdem, to rzeczywiscie bylby to niespotykany ewenement.
          • do.ki Re: Brawo straż m. 13.08.18, 19:53
            Jakim trzeba być splątanym, żeby w sezonie w południe wjeżdżać samochodem do Kazimierza.
            • tdf-888 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 20:05
              I to w niedzielę.
              A potem narzekać ze się warszawiaków najechalo 😂

A gdy śmieci w południe wylewaja się z pojemników to pan waga chce żeby ze sprzątaniem czekać do nocy i w nich brodzic. Wtedyby bóldupił ze nie posprzatane.
              • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 20:19
                Wlasnie ze nie, co zwrocilo moja uwage to ze te torby byly zapelnione najwyzej w 1/3. Gdyby sie smieci wylewaly to bym psioczyl dlaczego je zbieraja tak pozno.
                Ostatecznie to oni tam w duzej mierze zyja z "Warszawiakow".
                I jeszcze ciekawostka: Gosciu mial koszulke prawie ze taka sama jak moja, raczej rzadkie kratka tony "miedziane", w kolejce do chyba lodow. Jak powiedzialem Ma pan ladna koszulke to po prostu spie...l biegiem jak na widok jakiegos wampira! Strach sie odezwac KJM?
                • bigzaganiacz Re: Brawo straż m. 13.08.18, 20:44
                  powiedzialem Ma pan ladna koszulke to po prostu spie...l biegiem jak na widok jakiegos

Poprostu musisz jeszcze popracowac nad tekstem otwarcia
                  • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 20:52
                    Widze ze jestes otrzaskany w temacie to daj pare podpowiedzi.
                    • bigzaganiacz Re: Brawo straż m. 13.08.18, 20:56
                      Nie nie jestem ale jak jakis upasiony koles mowil by do mnie ze mam ladna koszulke to tez bym spoerdalal
                      • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 21:02
                        Chyba nie kapnales. On mial taka sama koszulke jak ja. W Polsce trudno jednak trafic na kogos kontaktowego pozbytego strachu przed nieznajomymi z innej wsi.
                        • bigzaganiacz Re: Brawo straż m. 13.08.18, 21:54
                          Faktycznie nie zlapalem zartu
                          • waga170 Re: Brawo straż m. 14.08.18, 01:03
                            Pewnie chlopina parzac na mnie i widzac wielki brzuch, czerwony nos i rumiane poliki, pomyslal ze jestem jakis biskup w cywilu i wolal spieprzyc zanim go zaczne werbowac.
            • waga170 Re: Brawo straż m. 13.08.18, 20:08
              Byc moze w przyszlym roku do Kazimierza bede wwieziony w wozku, no to jeszcze jezdze poki moge. A propos samochodow, to Ty jestes mysliciel, bo masz Trabanta a myslisz ze masz samochod, W porownaniu ze mna przynajmniej. Won na forum piechurow i zboczencow!
              • do.ki Re: Brawo straż m. 13.08.18, 22:34
                > Won na forum piechurow i zboczencow!

Być odesłanym przez ciebie na w/w forum to prawdziwy badge of honour.
                • waga170 Re: Brawo straż m. 14.08.18, 01:11
                  www.youtube.com/watch?v=VqomZQMZQCQ
                  Tam nie potrzebuja badges.
                  • engine8 Re: Brawo straż m. 14.08.18, 01:19
                    ROTFLMAO

Wystarczy odpodjechac 50 mil od oceanu i sie okazuje ze oprocz tego ze obrazki w kolorze i szeryf jezdzi na 300 koniach mech to niewiele sie zmienilo... . Ok meksykanie nie chodza takich duzych sombrerach.
        • vogon.jeltz Re: Brawo straż m. 14.08.18, 11:01
          > W każdej budżetówce świata zrobienie swojej roboty to ewenement.
          > Bo nie ma właściciela i klienta, który by ich trzymał za mordy.

Szczerze mówiąc, jako klient w wielu przypadkach wolę mieć styczność z kolesiami z budżetówki. Nie są ślepo zmuszeni do trzymania się najdurniejszych procedur, bo właśnie ktoś ich trzyma za mordy - inaczej nie będzie zysku, polecą po premii, albo firma straci kontakt. Przykłady z lotnisk: z mundurowym ze straży granicznej można się dogadać co do głupiego kremu 125 ml zapomnianego w bagażu, tępa dzida z prywatnej firmy wynajętej do robienia kontroli bezpieczeństwa zapiedroli ci nawet obiadek dla niemowlaka (bo "zawiera niedozwolone substancje")
          • schweppes1 Re: Brawo straż m. 16.08.18, 12:23
            Ta "tępa dzida z prywatnej firmy" musi przestrzegać reguł stworzonych przez budżetówkę, żeby potem w razie W nie dostać wyroku od budżetówki po ekspertyzie budżetówki zleconej przez budżetówkę. A że budżetówka olewa zasady stworzone przez budżetówkę, to tylko pogratulować budżetówce.
            • vogon.jeltz Re: Brawo straż m. 16.08.18, 16:29
              > Ta "tępa dzida z prywatnej firmy" musi przestrzegać reguł stworzonych przez budżetówkę,

Nawet roboty z prywatnych firm mają póki co pewien zakres autonomii w działaniu. Nikt nigdy nigdzie indziej w całej Europie nie otwierał i nie sprawdzał mi zawartości słoiczków dla niemowląt. Tępa sucz ewidentnie była nadgorliwa. Jaką "niedozwoloną substancję" może zawierać fabrycznie zamknięty obiadek dla niemowlaka?

> A że budżetówka olewa

Wisi mi to. Dla mnie jako klienta ważne jest, że prywaciarz robi mi idiotyczne problemy, a budżetówka nie (nie pierwszy raz zresztą).

> zasady stworzone przez budżetówkę

Te zasady nazywają się "prawo", głąbie. Nie oczekujesz chyba, że prawo będzie tworzone przez prywatne korporacje? Chociaż po tobie można się spodziewać dowolnej głupoty.
              • schweppes1 Re: Brawo straż m. 16.08.18, 18:09
                Najwyraźniej twoja chamikowa twarz myślą nieskalana wzbudza podejrzenia i kobieta postanowiła skonfiskować ci tę wałówkę, na wypadek jakbyś coś tam jednak wlał i spreparował fabryczne zamknięcie.
                • vogon.jeltz Re: Brawo straż m. 17.08.18, 10:50
                  > Najwyraźniej twoja chamikowa twarz myślą nieskalana wzbudza podejrzenia

Wiesz, ja nawet przy tym bagażu ze słoiczkiem nie stałem, gupi korwinistyczny ciulu. Tępa pipa ze wspaniałej prywatnej firmy skonfiskowała obiadek mojej żonie z niemowlęciem na ręku.
    • trypel Re: Brawo straż m. Cz. 2 16.08.18, 09:09
      Brawo :) po tylu latach nieużyteczności wreszcie światełko w tunelu
      >
      www.tvn24.pl/leszno-smieciarze-w-oku-fotopulaki,861074,s.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka