Gość: sad_anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:24 Czy ktoś już stosował i może napisać o sporzeżeniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Dermablend Vichy IP: 213.241.34.* 13.01.06, 11:27 a który? na rynku jest: -podkład korygujący w kompakcie (pasta w małym słoiczku), 6 odcienie, bardzo mocno kryjący, raczej do użycia jako korektor; do kompletu można dokupić sypki puder utrwalajacy go -podkład korygujący płynny, w tubce, 4 odcienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:32 To raczej mam na myśli taki w tubce - są reklamy w gazetach babskich, ale próbek jeszcze nie widziałam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:46 Próbka ,jest w nowym Twoim Stylu, kolor Nude ( troche żółty ) . Ja dzisiaj wyprubowałam i jest nawet fajny. Oczywiście nie kryje, tak jak obiecuje producent, ale buzia ładnie wygląda. Raczej nie jest to podkład matujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:50 Dzięki, kupię Twój Styl, bo przecież w aptece się nie mogę doprosić próbki :(. Nie kryje??? to fatalnie... może jednak ten w słoiczku będzie lepszy dla mnie? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Dermablend Vichy 13.01.06, 12:04 ja mam słoiczek i powiem tak- jeśli masz dużo do ukrycia, jakieś poważne sprawy typu blizny, plamy, mocno popękane naczynka i jeśli to występuje na całej twarzy, to będzie odpowiedni. bo w zasadzie działa jak korektor, czyli przeciętna kobieta nie ma potrzeby nakładania czegoś takiego, jako podkład, na całość. jest tłusty, ciężki, jak to podkład o wysokim stopniu krycia. raczej dla ciężych "przypadków" według mnie. albo jako korektor, bardzo dobrze się w tym celu sprawdza. jeśli chodzi ogólnie o krycie, to rzeczywiście kryje mocno. jak Unifiance LRP albo i nieco bardziej, plusem jest też dla mnie dużo większy wybór kolorów. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:07 Dzięki bzzzk. Mam do ukrycia wiele przebarwień, pojedyńcze podskórne wypryski - takie czerwone gule :(. Napisałaś, że jest "tłusty, ciężki", czy zatem nie powoduje jeszcze większych problemów ze skórą? Odpowiedz Link Zgłoś
olalia Re: Dermablend Vichy 13.01.06, 12:14 Kryje dobrze.Jest wydajny.Jak dla mnie nie jest tłusty.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Dermablend Vichy 13.01.06, 13:04 na opakowaniu jest napisane, że nie powoduje powstawania zaskórników i nie wywołuje trądziku. w sumie, to na logikę wydaje mi się, że coś w tym musi być, w końcu to dla osób z chorobami dermatologicznymi, więc nie powinno powodować pogorszenia stanu skóry. jakoś tym aptecznym ufam. i faktycznie nie widzę, żeby mi coś po nim wyskakiwało, tzn. jak ma wyskoczyć, to i tak wyskoczy, czy go używam, czy nie, związku nie zauważyłam;) zwiększonej liczby zaskórników też nie. no, tyle, że jeśli skóra jest tłusta, to dość prędko się świeci, idealny, to on by był do suchej... ale te najmocniej kryjące zawsze mają taką konsystencję, więc innego i tak się nie znajdzie... wiesz co- mam tę próbkę z gazety tego drugiego, w tubce, więc wypróbuję wieczorem i dam znać jak on się ma do tego w słoiczku:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:45 Ja mialam na mysli ten podklad w tubce, nie w okrągłym opakowaniu. To nie jest tak, ze wogóle nie kryje. Kryje ale nie tak jak na reklamie :) Najlepiej spróbować. Ps. I miało być wypróbowalam , a nie wyprubowałam ( jak w poprzednim poscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:06 Kupiłam Twój Styl z tą próbką - jak dla mnie fatalny ten podkład :((( owszem, ładnie kryje, ale: - tworzy efekt gigantycznej maski, mimo, że nałożyłam naprawdę odrobinkę - gromadzi się w załamaniach skóry i podkreśla wszelkie zmarszczki - po godzinie twarzyczka się błyszczy dodatkowo kolor z próbki strasznie ciemny NUDE, ale koleżanka miała SAND i też próbowałam... niestety nie dla mnie ten podkład, a szkoda, bo liczyłam, że to coś fajnego... Bzzzk, a jak wypadło porównanie z tym w słoiczku?? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Dermablend Vichy 20.01.06, 15:00 no więc... jeśli ten wydał Ci się taki, to nie interesuj się nawet tym drugim;) niestety podkłady mocno kryjące mają to do siebie, nawet te najlepsze... he he, a mnie ten nawet wydał się całkiem, całkiem, porównując z innymi efekt maski, błyszczenie itp;) gdyby kolory były lepsze, kupiłabym. ale są tylko 4 i żaden mi nie pasuje:/ pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś