Dodaj do ulubionych

Dermablend Vichy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:24
Czy ktoś już stosował i może napisać o sporzeżeniach?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Dermablend Vichy IP: 213.241.34.* 13.01.06, 11:27
      a który?
      na rynku jest:
      -podkład korygujący w kompakcie (pasta w małym słoiczku), 6 odcienie, bardzo
      mocno kryjący, raczej do użycia jako korektor; do kompletu można dokupić sypki
      puder utrwalajacy go
      -podkład korygujący płynny, w tubce, 4 odcienie
      • Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:32
        To raczej mam na myśli taki w tubce - są reklamy w gazetach babskich, ale
        próbek jeszcze nie widziałam :(
        • Gość: * Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:46
          Próbka ,jest w nowym Twoim Stylu, kolor Nude ( troche żółty ) . Ja dzisiaj
          wyprubowałam i jest nawet fajny. Oczywiście nie kryje, tak jak obiecuje
          producent, ale buzia ładnie wygląda. Raczej nie jest to podkład matujący.
          • Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 11:50
            Dzięki, kupię Twój Styl, bo przecież w aptece się nie mogę doprosić próbki :(.
            Nie kryje??? to fatalnie... może jednak ten w słoiczku będzie lepszy dla
            mnie? :-/
            • bzzzk Re: Dermablend Vichy 13.01.06, 12:04
              ja mam słoiczek i powiem tak- jeśli masz dużo do ukrycia, jakieś poważne sprawy
              typu blizny, plamy, mocno popękane naczynka i jeśli to występuje na całej
              twarzy, to będzie odpowiedni. bo w zasadzie działa jak korektor, czyli
              przeciętna kobieta nie ma potrzeby nakładania czegoś takiego, jako podkład, na
              całość. jest tłusty, ciężki, jak to podkład o wysokim stopniu krycia. raczej
              dla ciężych "przypadków" według mnie. albo jako korektor, bardzo dobrze się w
              tym celu sprawdza. jeśli chodzi ogólnie o krycie, to rzeczywiście kryje mocno.
              jak Unifiance LRP albo i nieco bardziej, plusem jest też dla mnie dużo większy
              wybór kolorów.
              pzdr.
              • Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:07
                Dzięki bzzzk. Mam do ukrycia wiele przebarwień, pojedyńcze podskórne wypryski -
                takie czerwone gule :(. Napisałaś, że jest "tłusty, ciężki", czy zatem nie
                powoduje jeszcze większych problemów ze skórą?
                • olalia Re: Dermablend Vichy 13.01.06, 12:14
                  Kryje dobrze.Jest wydajny.Jak dla mnie nie jest tłusty.Polecam
                • bzzzk Re: Dermablend Vichy 13.01.06, 13:04
                  na opakowaniu jest napisane, że nie powoduje powstawania zaskórników i nie
                  wywołuje trądziku. w sumie, to na logikę wydaje mi się, że coś w tym musi być,
                  w końcu to dla osób z chorobami dermatologicznymi, więc nie powinno powodować
                  pogorszenia stanu skóry. jakoś tym aptecznym ufam. i faktycznie nie widzę, żeby
                  mi coś po nim wyskakiwało, tzn. jak ma wyskoczyć, to i tak wyskoczy, czy go
                  używam, czy nie, związku nie zauważyłam;) zwiększonej liczby zaskórników też
                  nie. no, tyle, że jeśli skóra jest tłusta, to dość prędko się świeci, idealny,
                  to on by był do suchej... ale te najmocniej kryjące zawsze mają taką
                  konsystencję, więc innego i tak się nie znajdzie...
                  wiesz co- mam tę próbkę z gazety tego drugiego, w tubce, więc wypróbuję
                  wieczorem i dam znać jak on się ma do tego w słoiczku:)
                  pzdr.
            • Gość: * Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:45
              Ja mialam na mysli ten podklad w tubce, nie w okrągłym opakowaniu.
              To nie jest tak, ze wogóle nie kryje. Kryje ale nie tak jak na reklamie :)
              Najlepiej spróbować.

Ps. I miało być wypróbowalam , a nie wyprubowałam ( jak w poprzednim
              poscie :)
              • Gość: sad_anna Re: Dermablend Vichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:06
                Kupiłam Twój Styl z tą próbką - jak dla mnie fatalny ten podkład :((( owszem,
                ładnie kryje, ale:
                - tworzy efekt gigantycznej maski, mimo, że nałożyłam naprawdę odrobinkę
                - gromadzi się w załamaniach skóry i podkreśla wszelkie zmarszczki
                - po godzinie twarzyczka się błyszczy
                dodatkowo kolor z próbki strasznie ciemny NUDE, ale koleżanka miała SAND i też
                próbowałam... niestety nie dla mnie ten podkład, a szkoda, bo liczyłam, że to
                coś fajnego... Bzzzk, a jak wypadło porównanie z tym w słoiczku??
                • bzzzk Re: Dermablend Vichy 20.01.06, 15:00
                  no więc... jeśli ten wydał Ci się taki, to nie interesuj się nawet tym drugim;)
                  niestety podkłady mocno kryjące mają to do siebie, nawet te najlepsze... he he,
                  a mnie ten nawet wydał się całkiem, całkiem, porównując z innymi efekt maski,
                  błyszczenie itp;) gdyby kolory były lepsze, kupiłabym. ale są tylko 4 i żaden
                  mi nie pasuje:/
                  pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka