bigzaganiacz 29.11.19, 14:00 Cos upolowaliscie ? Wczoraj poszedlem do tesco po chleb wyszedlem z tv 65' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: blak frajdej 29.11.19, 14:02 A po cholere ci taki duzy telewizor? Nie bylo takich calkiem malutkich? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: blak frajdej 29.11.19, 14:07 Poprzedni 50' wydawal sie juz malutki Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: blak frajdej 29.11.19, 18:03 A mnie lekarz okulista poradzil inaaczej.. Poszedlem i mowie ze kiepsko widze i zeby dak recepte na lepsze okulary? A co kiepsko widzisz? No, niewyraznie na TV..... A ten mowi - to usiadz blizej albo sobie kup wiekszy TV.. Ale recepte zapisal... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: blak frajdej 29.11.19, 18:18 hheheheheh Cala Yewropa i Polska psy wiesz na Ameryce ale Celebruje nasz piatek po naszym czwartkowym Swiecie Dziekczynienia:) Malo tego, bedz jeszcze celbrowac nasz poniedzialel po naszym czwartkowym Swiecie Dziekczynienia... Jak to milo :) A Chinskiego swieta 11/11 (Single's Day) nawet nie zauwazyli... Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: blak frajdej 29.11.19, 14:38 Nie wiem jaka siła bym mnie mogła zmusić do czatowania o północy aż uruchomią sprzedaż online jakiegoś srajfona za 5200 zamiast za 5400. Przypomina to czatowanie w biedrze na cukier złotówkę taniej Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: blak frajdej 29.11.19, 14:42 Serio ajfon kosztuje 5 klocków z hakiem?! Ja pierdzielę, i ktoś to kupuje?! Like, miliony ludzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: blak frajdej 29.11.19, 15:06 Pamiętaj, że z zachodnioeuropejskiego punktu widzenia ta cena wydaje się ze 3x mniejsza. Ale i tak sporo. Chociaż w sumie, jakbyś zobaczył jakie ceny jakiegokolwiek sprzętu zachodniego były w Pewexie za PRLu, to też byś się dziwił, a jednak ludzie dużo tego kupowali. Ale fakt, jest to absurdalne. Mam dwie koleżanki, które zarabiają poniżej 3000 zł netto i właśnie takie ajfony mają. Co dwa lata nowe. Zarabiam znacznie więcej niż one dwie razem wzięte i nie wyobrażam sobie kupić nawet 2x tańszego telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 16:33 I to jest bez sensu Zaleta iPhone jest to ze masz spokój na 5 i więcej lat. Ja używam 6 sprzed lat 4chyba i nie zmienię przez kolejne 3 Zonie kupiliśmy w tym roku 8plus jak nowsze weszły i wiem ze za 3-4 lata ja go przejmę. Nawet w starej 5tce wszystko dalej działa tylko ekran za mały wiec do szuflady poszła Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: blak frajdej 29.11.19, 16:51 To żaden argument, że działa. Mam gówniany Huawei P8 lite od 2015 roku i też wszystko działa. Wcześniej przez 4 lata w Nokii E52 też wszystko działało i bateria trzymała z tydzień, tylko technologicznie się zestarzał i musiałem wymienić, żeby móc używać yanosika i bez nerwów przekraczać prędkość. W 2017 i w 2019 odmówiłem w firmie wymiany tego P8 na nowy. Dopiero w 2021 wymienię, a i to niechętnie. Znajomy też Samsungi przeciąga aż nie padną i też wszystko działa. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 17:34 To jest argument bo działa ze wszystkimi aplikacjami, nie muli, nie wiesza się. W użytkowaniu nie ma różnicy pomiędzy 6 a 8 czy 11. I to dla mnie jest główna zaleta apple Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: blak frajdej 29.11.19, 17:54 To jest argument bo działa ze wszystkimi aplikacjami, nie muli, nie wiesza się. a to dziwne bo apple po premierze nowego zamula wszytkie poprzednie Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 17:58 Właśnie pisze z pierwszego ipada sprzed lat wielu jako jego 3 użytkownik Nie zauważyłem Widać po tym zamuleniu jest dalej lepiej niż w nowym androidzie Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: blak frajdej 29.11.19, 18:03 Zaganiaczowi chodziło zapewne o to, że wraz z akutalizacjami systemu Apple wprowadza(-ło?) poprawki, które celowo spowalniają działanie starszych modeli. Był taki przypadek, Apple coś tam się tłumaczyło, że to "w celu oszczędzania baterii". Odpowiedz Link Zgłoś
tisi123 Re: blak frajdej 01.12.19, 19:51 podepnij go do Android Auto to się pośmiejemy. iPhone'a podepniesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: blak frajdej 29.11.19, 18:01 > Zaleta iPhone jest to ze masz spokój na 5 i więcej lat. No ale musisz za niego dać trzy razy więcej niż za telefon z wyższej półki z Androidem, który będzie mocny przez te, powiedzmy, 4 lata. I pięć razy więcej niż za przyzwoitego średniaka za 250 euro, który będzie zadowalająco chodził przez 2-3. W obu przypadkach za cenę ajfona masz telefonów na 10-12 lat. Jedynym minusem jest większy koszt dla środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 18:19 Chyba ze kupujesz od razu starego iPhone. Np teraz kupisz 6plus za 1500 i masz spokój tez na 5 lat albo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: blak frajdej 29.11.19, 18:22 > Np teraz kupisz 6plus za 1500 i masz spokój tez na 5 lat albo więcej Czy aby na pewno? To model, który już w tej chwili ma 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 18:31 I wlasnie to jest piękne Ze to nie wpływa na jego użytkowanie Żona tylko dlatego wzięła 8 ze ma lepszy aparat. Jako kompletny idiota telefoniczny ja wole mieć coś takiego niż zastanawiać się co dwa lata co będzie skutecznie działało No i komfort zmiany telefonu. 5 minut i mam w nowym telefonie to samo, nie zdjecia i kontakty ale nawet grę na tym samym poziomie i historie wyszukiwań i hasła Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: blak frajdej 29.11.19, 18:55 niekoniecznie piec i wiecej lat spokoju, bo sie moze okazac ze nie mozesz zrobit update systemu. ale tak maja wszystkie telefony. i najbardziej mi sie podobaja uzytkownicy ktorzy twierdza ze kupuja najnowsze telefony appla - bo bezpieczenstwo. super, a pozniej maja haslo typu 123456 lub podobne. a to nie mowie jakichs tam paniusiach, ale o menadzerach na naprawde wysokich pozycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 19:16 Ty ale ja jeszcze 3 msc temu użytkowałem 5CE. I wszystko było ok Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: blak frajdej 29.11.19, 19:48 mam w domu testowy 5s i maksymalna wersja iOS jest 12.4.3 dzisiaj juz jest 13.x.x cos tam. tobie sie moze wydawac wszystko OK, ale te nowe wersje systemu nie sa robiene tylko ze ktos ma takie widzimisie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 20:39 Jasne Po prostu w przypadku aplikacji które są dla mnie wazne nie ma to znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: blak frajdej 29.11.19, 15:16 toreon napisał: > Nie wiem jaka siła bym mnie mogła zmusić do czatowania o północy aż uruchomią s > przedaż online jakiegoś srajfona za 5200 zamiast za 5400. > Przypomina to czatowanie w biedrze na cukier złotówkę taniej Ty się śmiejesz ale policz że kupujesz w Biedrze i na każdych zakupach oszczędzasz tylko 5zł dziennie …miesięcznie to już 155 zł , 1860 zł rocznie, po 10 latach to 18600zł + procenty:) a po 20 latach oszczędzania wyjeżdżasz nowym autem z salonu za 37200zł jeździsz nim 20 lat i w tym czasie oszczędzasz 5 zł dziennie na kolejny nowy hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
jestklawo Re: blak frajdej 29.11.19, 18:11 > policz że kupujesz w Biedrze i na każdych zakupach oszczędzasz tylko 5zł dziennie to są gówniane oszczędnosci. Policz że kupujesz fabiedę zamiast ferrari. To są dopiero oszczędnosci Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: blak frajdej 29.11.19, 14:53 A TO JEST CO TYDZIEN ? JA KUPILEM DZIS OC I TEZ COS PIEPRZYLA O BLACKU... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: blak frajdej 29.11.19, 15:19 bigzaganiacz napisał(a): > Cos upolowaliscie ? > Wczoraj poszedlem do tesco po chleb wyszedlem z tv 65' mi wystarczy 46' … po co większy? masz problem ze wzrokiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: blak frajdej 29.11.19, 16:19 Misiu , gdybyś zobaczył np. film z Netflixa albo jakąś gierkę na xbox one x czy ps4 pro w 4K to wiedziałbyś że rozsądnym minimum jest 60 cali. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: blak frajdej 29.11.19, 16:33 Laski twierdza, ze 8 cali jest wystarczajaco dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: blak frajdej 29.11.19, 16:38 who_cares napisał: > Misiu , gdybyś zobaczył np. film z Netflixa albo jakąś gierkę na xbox one x cz > y ps4 pro w 4K to wiedziałbyś że rozsądnym minimum jest 60 cali. nie gram w xboxa , nie oglądam netfixa … 46 cali wystarczy...im większy tym większa dawka promieniowania jonizującego - gały by mnie bolały bo bym bardziej naświetlił je od 60 cali :) Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1080 Re: blak frajdej 29.11.19, 17:46 misiaczek1281 napisała: > im większy tym większa dawka promieniowania jonizującego Co za brednie. To nawet za czasów kineskopów nie była prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: blak frajdej 29.11.19, 17:55 O kurwa, co futrzak ma za telewizor? Rubina? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: blak frajdej 29.11.19, 18:01 Ja mam 40 cali Mam się zastrzelić z łuku? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: blak frajdej 29.11.19, 18:04 Ja nie mam wcale. Chyba się powieszę na leżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: blak frajdej 29.11.19, 20:27 who_cares napisał: > Misiu , gdybyś zobaczył np. film z Netflixa albo jakąś gierkę na xbox one x cz > y ps4 pro w 4K to wiedziałbyś że rozsądnym minimum jest 60 cali. Mam zwykłego X-Box-a One :) I z 8 czy 9 lat 40-tkę Samsunga. Nie chce się popsuć, to mi nie chce się go wymieniać. Za to telefon góra 2 lata i nowy (żona się teraz śmieje z obecnego telefonu, że przekroczył "Rubikon", a ja jeszcze go nie wymieniłem, ale to dlatego, że Sony olał serię "Compact" flagowców i jeszcze się bije z myślą o przesiadce na jedyny pozostały na rynku mocny telefon z małym ekranem... ten z jebłuszkiem na obudowie). Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: blak frajdej 29.11.19, 18:19 Misu bo jak tym swoj TV masz w swoim pokoju 2x3 m to 46 wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: blak frajdej 29.11.19, 22:02 A tu też zauważyłem pewną prawidłowość, analogicznie do historii z panienkami z 2,5k netto i ajfonami za 5k co 2 lata. Pisałem wcześniej w temacie o 9 decylu zarobków, że mało który mój znajomy zarabia poniżej 6k. Ale właśnie ci co zarabiają poniżej, i to znacznie poniżej, wręcz dwukrotnie mniej, mają telewizory 55-65 cali + Playstation + soundbar + powykupywane VODy, gry i chuj wie coś tam, nie znam się. Cała zabawa z 10k lekko. Czyli 3-4 pensje. Może to mało jak na takie centrum rozrywki, nie wiem, ale to chyba dla ludzi, którzy życie kojarzą z siedzeniem w domu. Z tym że oni pracują na takich urzędniczych, leniwych posadach, gdzie trzeba tylko przyjść, coś tam porobić trochę, odsiedzieć i wyjść, więc nie czują wagi zarobionych pieniędzy i może dlatego tak je rozpierdalają. Ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam, ale może dlatego, że pracuję w sprzedaży i czuję namacalnie jak ciężko z rynku kasę wyciągnąć. Myślę, że przedsiębiorcy mają tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: blak frajdej 29.11.19, 18:44 www.cnn.com/2019/11/29/world/global-climate-strikes-black-friday/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: blak frajdej 29.11.19, 20:17 Niech w ramach protestu mala przestanie ogladac cnn, chodzic do macshita, i doic cole. A do szkoly juz nie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Re: blak frajdej 01.12.19, 20:12 Córka coś upolowała, a ja za polowanie zapłaciłem... Okazja jak cholera Płacić za okazje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: blak frajdej 01.12.19, 23:35 JA tam sobie kupuje wtedy jak cos potrzebuje albo wtedy kiedy JA mam na to ochote. Nikt mi nie bedzie wciskal CO i KIEDY mam kupwac albo i nie.... Barany z nas robia... sprzedawanie sie za kase? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: blak frajdej 02.12.19, 10:00 Nieamerykańska postawa, ale popieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: blak frajdej 02.12.19, 16:18 Ale juz jak ci kaza placic karta, bo niby jakies korzyscie z tego masz, to juz grzecznie placisz, jak baranek... Odpowiedz Link Zgłoś