Dodaj do ulubionych

Do Toreona i fanów BTC

30.03.21, 19:41
Pisałeś tu kiedyś Toreon, że czekasz z Bitkiem do 80 tys. Może już w kwietniu będzie okazja spieniężyć, kto wie?
comparic.pl/bitcoin-wzrosnie-w-kwietniu-do-80-000-usd-na-to-licza-traderzy-z-rynku-opcji/
Ja wziąłem jeszcze waloru za 20 tys. przy kursie ciut powyżej 50 tys.$. ale nie do tradowania, tylko zakopuje w ziemi i zapominam. Spadnie do zera, hooj, nie zbiednieje. Skoczy do miliona albo kilku (jak regulator przymknie oko) to fajnie, dzieci się ucieszą. Wezmę jeszcze z 10 przyszłościowych coinów za stówkę każdy i też zakopuję. Zostaję hodlerem.
Obserwuj wątek
    • toreon Re: Do Toreona i fanów BTC 30.03.21, 22:55
      To całkiem słuszne podejście. Rzecz jasna o ile dysponujesz środkami, które możesz stracić, ewentualnie przez długi czas nie potrzebować. Moim zdaniem warto zainteresować się innymi krypto, choćby ETH czy DOT, bo w przeciwieństwie do BTC, jeszcze w ramach bieżącej hossy mają spory potencjał do wzrostu. A i z myślą o dalszej perspektywie warto mieć choćby ze 2-3 Ethery i z 10 Polek
      Mój plan jest dość prosty - wychodzenie stopniowe po 20%. Pierwsza partia poszła przy 59k za BTC, kolejną planuję przy 68-70k i ostatnią w graniach 80. Też mam plan zostawić sobie ok. 40% na wypadek gdyby - jak wieszczą niektórzy analitycy - cena BTC doszła do 500 tys. czy nawet do miliona. Ale to już raczej za dwie, trzy hossy. O ile w ogóle.
      Też już powoli czekam na koniec tej hossy bo ile można w kółko analizować koszty transakcji BTC, poziomu wyprzedawania się przez "wieloryby" czy giełd pod kątem ich zapychania. No ale myślę, że jeszcze tak do jesieni ta zabawa potrwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka