Dodaj do ulubionych

Lipna guma w premium

04.11.21, 15:49
Spaceruję sobie ostatnio z pieskiem, patrzę, stoi przy chodniku nowe Q5 po liftingu.
Zachodzę, oglądam, cmokam jakie ładne, aż tu nagle, aż tu nagle, zerkam w dół, a tam, okazuje się, że bestia osadzona jest na bieda-kole. Na Dębicy Frigo, znaczy się.
No niech to chuj strzeli.
Nie mam nic przeciwko Dębicy Frigo, bo sam kiedyś miałem w jakiejś furze, ale kupuje ziomek furę za 200k-250k, a żal mu wydać 1k-2k na lepsze opony?
Nie rozumiem...
Obserwuj wątek
    • gzesiolek Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 16:09
      Frigo jest naprawdę ok, gdy się jeździ po śniegu... i tylko po śniegu...

Może patriota, a na polskie auto nie doczekał, a tego, że Dębica należy do Goodyeara nie doczytał...
    • bywalec.hoteli Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 16:23
      ja widziałem Porsche na jakiś Nexenach czy jakichś tam Nimbo cośtam.
      • hukers Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 16:40
        bywalec.hoteli napisał:

> ja widziałem Porsche na jakiś Nexenach czy jakichś tam Nimbo cośtam.

Do jazdy emeryckiej pewnie starczy, chociaż Porsche z taka jazdą to mi się średnio kojarzy.
      • bruner4 Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 17:16
        E, Nexen nie jest jeszcze taki najgorszy.
      • grzek Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 19:07
        Porsche ma współpracę z Nexenem i chyba w macan je ma.
      • bolo2002 Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 08:51
        Nexen to bardzo dobrej jakosci opony . Mają tez niezłe parametry. Nowe mercedesy wyjezdzaja z fabryki na Nexenach! Niektóre modele opon Nexen są lepsze niz Micheliny!
    • carnivore69 Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 16:30
      Może koniunktura mu się zmieniła? (Albo kto inny finansuje brykę - może delikwent po rozwodzie z zasobniejszą babką, a kto inny eksploatację.)

Pzdr.
    • qqbek Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 17:52
      Podobne odczucia musieli mieć ludzie widząc moją nastoletnią E36 1.6 na nowiutkich Goodyear-ach :P

A co do samej Dębicy Frigo - "pojedzie" po wodzie ze dwa razy, wypierze bieliznę i zmądrzeje.
    • grzek Re: Lipna guma w premium 04.11.21, 19:19
      Może do opon nie przywiązuje wagi. Nie ma świadomości. Albo najzwyczajniej zabrakło kasy. A może to była ona i kupiła najtańsze, żeby na torebkę zostało.
    • bolo2002 Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 08:53
      Pewnie oryginalne Bridgestony z tego Q5 musiał sprzedać-żeby zrobić serwis!
    • loyezoo Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 09:26
      A ja rozumiem. Może być , że auto na handel i miało zjechane opony.Teraz ładnie wygląda, bo nowe opony, a kupcy, rzadko kiedy patrzą na markę opon. Tudzież wersja 2. Na lato ma wypasione alu z zacnymi oponami, a na zimę ma w dupie, bo jeździ wkoło komina albo prawie wcale. (takie moje subiektywne odczucia)

P/S mam kolegę, w zasadzie milionera. Każde auto (a ma ich sporo) mają instalację LPG. Takie np. A8 w longu 2017r. (2 sztuki zresztą) I co o nim powiedzieć, że kutfa, czy po prostu umie liczyć kasę (chyba umie, bo naprawdę ma szmalu jak gnoju)
      • klemens1 Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 10:33
        Ale nie tankuje za 50 PLN, jak to widziałem ostatnio? A8 (jakiś nowszy) diesel, sebix za tyle zatankował co do grosza i zapłacił gotówką.
        Normalnie bym się nie interesował, ale zdziwiło mnie, że później ode mnie zaczął i tak szybko skończył. W drodze powrotnej z kasy przeszedłem zatem bliżej instrybutora, co by spojrzeć, co ów wyświetla. No i potwierdziły się moje najgorsze obawy.

• qqbek Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 10:54
          Mi się "Żyd" zapalił dzisiaj w drodze do pracy, bo żem zapomniał, że miałem zatankować... chyba pierwszy raz od roku jechałem z zapaloną rezerwą. ale to było 5 km przed metą, do domu mam 12, a zasięgu jeszcze prawie 70 pokazuje, zatankuję u siebie na wsi, bo taniej niż w Lublinie.
          Na razie mi wychodzi 8,8-8,9 spalanie w Zafirze, co biorąc pod uwagę właściwie wyłącznie miejską jazdę i to, że w dowodzie ten czołg ma 1780 kg masy własnej wbite, nie jest złą wartością.
          • gzesiolek Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 15:46
            Czyli pali jak mój Brzydal, ale z 200kg cięższa, więc dobry wynik...
    • bigimax5 Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 11:18
      Nie rozumiem...

moze dla zony ,ktora dobrze ubezpieczyl i czeka na cud
      powodow moze byc tysiace , a rozwiazanie takiej zagadki zazwyczaj bywa banalne
    • tisi123 Re: Lipna guma w premium 05.11.21, 15:56
      Q5 w wynajmie długoterminowym w pakiecie standard?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka