Dodaj do ulubionych

Nowe przepisy

10.02.22, 21:45
dla kierowców od wczoraj. Teraz byle przebieraniec będzie mógł zatrzymać kierowcę, który będzie musiał trzymać pokornie łapy na kierownicy. A ten przepadek auta, to chyba jedyny wymysł na świecie.

--
Śniło mi się, że mój komputer został zainfekowany wirusem Covid-19, ale jak się obudziłem, to mój program antywirusowy już go usunął
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Nowe przepisy 10.02.22, 22:39
      O to juz jak w Ameryce :)

No tylko nawet gorzej bo w Ameryce oficjalnie nie wolno robic kontroli bez powodu i nie wolno grzebac w samochodzie bez zgody kierowcy - dopoki nie jest on aresztowany i sad ne wyda zgody na rewizje/przeszukanie.

Kto może zatrzymać pojazd?

Rozporządzenie przypomina też o tym, kto może zatrzymać pojazd do kontroli. Poza policjantami upoważnienia przysługują też umundurowanym strażnikom gminnym bądź miejskim, strażnikom leśnym oraz funkcjonariuszom Straży Parku. Kontrolować pojazdy mogą również "osoby działające w imieniu zarządcy".

A kto to jest ten "Zarzadca" ?
      • marekggg Re: Nowe przepisy 10.02.22, 22:43
        > A kto to jest ten "Zarzadca" ?

ciec na parkingu sklepowym/osiedlowym

pewnie jak bakiewicz zalozy swoj mundur brunatny to tez.
        • kreinto Re: Nowe przepisy 10.02.22, 22:45
          marekggg napisał:

> pewnie jak bakiewicz zalozy swoj mundur brunatny to tez.
          Chcieliśmy to mamy.
      • misiek13 Re: Nowe przepisy 10.02.22, 22:49
        engine różnica jest taka że u nas policja nie strzela gdy nie trzymam rąk na kierownicy. Sam kiedyś mi tu pisałeś jak u was ktoś zadzwonił i policja przyjeżdża do staruszki w 20 radiowozów i helikopter bo krzywo jechała 😄
        • engine8 Re: Nowe przepisy 11.02.22, 01:01
          Misiu... to tylko kwestia czasu i beda strzelac. A beda strzleac dlatego ze ludzie w koncu nie wytrzymaja tego terroru i beda strzelac do nich to i oni zmienia poglady.
          Teraz Misiu mozna sobie splowe "wydrukowac" na drukarce 3D.
    • bolo2002 Re: Nowe przepisy 11.02.22, 09:27
      Mamy w Polsce festiwal przepisów dla kierowców-coraz mniej opłaca sie posiadanie samochodu. Nie przejmujcie sie tym, że w Europie samochodów jest coraz mniej , bo i tak niebawem przestaniecie jeżdzić. Przestanie sie to płacać. W zasadzie powinno sie wydać ksiązke o tym , co kierowcy w Polsce wolno, bo nie wolno juz tyle, ze i 2 książki to za mało. Niebawem jak krzywo spojrzysz na "psa" , co Cię zatrzymuje- to 1500 zł mandatu za to może byc pewne. Robi sie tak samo jak z egzaminami na prawko- zeby je zdobyc , to moze za 15-tym razem sie uda-dzisiaj powstaje pytanie - tylko po co? UE juz mysli jak zatrzymac produkcje hybryd plug-in , bo spalinowych to niebawem nie bedzie. Koalski "elektryka" nie kupi, bo j go nie stac, a poza tym , to po co? Kierowco pamietaj- usmiechaj sie do "psa" - a może mandat Cie ominie!
    • zimnadzidzia Re: Nowe przepisy 11.02.22, 09:52
      Psy bedą kupować za grosze skonfiskowane
      przez siebie samochody.
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka