Gość: Mroovek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 08:27 Witam! Mam problem z parowaniem szyb w Astrze z 1993r. Staje się to już nieznośne bo szyby parują nawet przy dmuchawie włączonej na najwyższym biegu. Czy ktoś miał podoby problem? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zzyzzio Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: 213.76.135.* 05.11.04, 08:34 Kup spray przeciwko parowaniu, działa dobrze niedrogo i skutecznie.... Link Zgłoś
n0ras Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze 05.11.04, 08:41 Wymień albo wyciągnij filtr przeciwpyłkowy. Jak jest brudny, zbiera wilgoć i dmuchawa nadmuchuje Ci wilgotne powietrze na szybę. Posiadacze astry mają dobre forum na autokacik.pl - polecam. Link Zgłoś
Gość: P Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 05.11.04, 08:49 Albo wyłącz wewnętrzny obieg powietrza! :-) Czasami pomaga też umycie szyby, wiem bo sam wypraktykowałem;-) Link Zgłoś
Gość: opel Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 11:00 Czy ktoś miał podoby problem? Każdy kto ma Astrę Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: *.katowice.pl 05.11.04, 11:19 Gość portalu: opel napisał(a): > Czy ktoś miał podoby problem? > > Każdy kto ma Astrę I corsę też :) Pzdr. Link Zgłoś
niknejm Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze 05.11.04, 11:29 1. Wewnętrzny obieg (niby oczywiste, ale...) 2. Wymiana filtra PP 3. Umycie szyb. Dziwne, bo jeździłem kilkoma Oplami i parowanie szyb było dość umiarkowane. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: RF Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: 57.66.193.* 05.11.04, 14:23 Skoro szyby parują to są z ..z wody? Link Zgłoś
emes-nju Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze 05.11.04, 15:17 A moze nie ma polaczenia pomiedzy przelacznikiem wewnetrznego obiegu powietrza, a odpowiednia przegroda w dmuchawie? Moze dzieki temu tylko zdaje Ci sie, ze nie jezdzisz z zamknietym doplywem powietrza? Moj znajomy cwiczyl to w astrze z podobnych rocznikow - nazywal ja "parnik" :-))) Po wizycie w warsztacie i naprawieniu, "parnik" znowu stal sie banalna astra :-) Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze 05.11.04, 15:41 we wszystkich astrach jakie mialem wystepowal ten sam problem - zawsze zrodlem byl filtr przeciwpylkowy. w koncu zupelnie go zdemontowalem. Link Zgłoś
Gość: gogggo Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 05.11.04, 21:11 Dziwne i niedokonca zrozumiałe sa porady poprzedników.Pytanko na początek: 1.czy podłoga jest sucha? /Jesli nie to niedaleko obok toczy się wątek JAK OSUSZYĆ PODŁOGĘ sugeruję skorzystać z porady DIESLA.Sam dawno temu robiłem identycznie. 2.Czy sterowanie ustawione jest prawidłowo ustawione? Podpowiadam: a/zawór ogrzewania otwarty b/obieg powietrza z zewnątrz c/nawiew skierowany na przednią szybę d/siła nawiewu w pozycji 1 lub 2 ŻYCZĘ POWODZENIA Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: Parowanie szyb w Oplu Astrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:19 ta wiedza wynika z tego ze kazdy kto mial opla mogl sie zapoznac z tym problemem : w 90% spowodowane jest to filtrem przeciwpyłkowym Link Zgłoś