Dodaj do ulubionych

Auto do 30 tyś. dla kobiety?

IP: *.devs.futuro.pl 08.11.04, 19:24
Witam! Interesuje mnie zakup samochodu do ok. 30 tyś zł. Podoba mi się
Almera, ale nie znam żadnych opinii na jej temat. Proszę o jakieś sugestie.
Obserwuj wątek
    • joasia1 Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? 08.11.04, 19:50
      Co to takiego "auto...dla kobiety"?
      • Gość: ma Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:06
        joasia1 napisała:

> Co to takiego "auto...dla kobiety"?
        >

Joasiu, nie napinaj się niepotrzebnie. Dla kobiety oznacza, że nim kobieta
        będzie jeździła.
      • Gość: aga Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: 195.85.227.* 09.11.04, 09:24
        też nie bardzo rozumiem "auto dla kobiety"? co to takiego?
        ja śmigam po drogach hondą civic 1.6 i gorąco polecam... i pozdrawiam
    • Gość: ma Almera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:15
      Miałem okazję jeździć almerą 1.8 a właściwie dwiema, tymi o oczko starszymi od
      obecnego modelu.
      Mnie się bardzo miło jeździło, nie widziałe śladu rdzy w 3 letnim egzemplarzu
      (o której na tym forum słyszałem). Samochód jest niestety (a właściwie szybko
      stał się) głośny. Fotele są wg mnie zbyt miękkie i męczą na długich trasach.
      ABS zdecydowanie zbyt czuły, włączał się zbyt wcześnie, niezależnie od opon.

Ta druga almera, którą troszkę jeździłem, była tzw. wersją topową. Miała jakieś
      żenujące srebrne plastiki udające coś, nawet nie wiem co. I takie same srebrne
      obramowania zegarów. Horror. Firmowe radio - beznadziejne.

Ale z plusów trzeba wymienić dużo schowków, brak jakichkolwiek usterek, całkiem
      przyjemny wygląd zewnętrzny i dynamikę silnika 1.8.

Nie wiem, czy nie wolałbym europejskiego kompakta, np. focusa. Przyjemność z
      jazdy focusem jest o niebo większa - ale akurat tym jeździłem tylko okazyjnie a
      to co nowe jest zawsze atrakcyjne :-)
      • Gość: carwomen do ma IP: *.devs.futuro.pl 08.11.04, 23:23
        focusa znam bardzo dobrze i dlatego odpada, usterkowy, a wersja z 2000 r
        rdzewieje na potęge u wszystkich posiadaczy, których znam. na dodatek problem z
        twardniejącym hamulcem i inne.
        P.S. jak mówi samochodowe przysłowie: FORD G...O WORT
        • Gość: apt A może niedroga Primera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:27

www.concorde.mojagielda.pl/
          (PS: nie moja i nic z tego nie mam:))

• Gość: ma Re: do ma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:28
          Nie reklamowałem forda, mnie się on zdawał lepszy od almery, ale tylko na
          podstawie stosunkowo krótkiej jazdy nowym egzemplarzem.
          Pozdrawiam :-)
    • Gość: maja Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 07:19
      WITAM. JEZDZE ALMERA 4 LATA I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA. BEZAWARYJNA, BARDZO
      WYGODNA. DLA MNIE JEDYNYM MANKAMENTEM JEST SLABA SKRĘTNOSC CO JEST UCIAZLIWE W
      PRZYPADKU ZAWRACANIA LUB PAKOWANIA W CIASNYCH MIEJSCACH. PAZA TYM SUPER.
      CHETNIE ODPOWIEM NA PYTANIA.
    • Gość: pomocnik Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: 81.190.171.* 09.11.04, 09:41
      Coś miałaś pecha z tym Fordem :-( jakoś tego nie zauważyłem co mówisz. Prawda jest taka, że każdej firmie zdarzają się takie "odpady" i każdej zdarzają się jakieś niezniszczalne wyjątki. Ja akurat jeżdzę primerą i ta to dopiero rdzewieje, ale ma 11lat. Kup nowego Fiata Pandę. Co nowe to nowe, rdzewieć nie będzie, w dodatku nadwozie ocynkowane. Ewentualnie Toyotę Yaris
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka