Gość: carwomen IP: *.devs.futuro.pl 08.11.04, 19:24 Witam! Interesuje mnie zakup samochodu do ok. 30 tyś zł. Podoba mi się Almera, ale nie znam żadnych opinii na jej temat. Proszę o jakieś sugestie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
joasia1 Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? 08.11.04, 19:50 Co to takiego "auto...dla kobiety"? Link Zgłoś
Gość: ma Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:06 joasia1 napisała: > Co to takiego "auto...dla kobiety"? > Joasiu, nie napinaj się niepotrzebnie. Dla kobiety oznacza, że nim kobieta będzie jeździła. Link Zgłoś
Gość: aga Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: 195.85.227.* 09.11.04, 09:24 też nie bardzo rozumiem "auto dla kobiety"? co to takiego? ja śmigam po drogach hondą civic 1.6 i gorąco polecam... i pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ma Almera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:15 Miałem okazję jeździć almerą 1.8 a właściwie dwiema, tymi o oczko starszymi od obecnego modelu. Mnie się bardzo miło jeździło, nie widziałe śladu rdzy w 3 letnim egzemplarzu (o której na tym forum słyszałem). Samochód jest niestety (a właściwie szybko stał się) głośny. Fotele są wg mnie zbyt miękkie i męczą na długich trasach. ABS zdecydowanie zbyt czuły, włączał się zbyt wcześnie, niezależnie od opon. Ta druga almera, którą troszkę jeździłem, była tzw. wersją topową. Miała jakieś żenujące srebrne plastiki udające coś, nawet nie wiem co. I takie same srebrne obramowania zegarów. Horror. Firmowe radio - beznadziejne. Ale z plusów trzeba wymienić dużo schowków, brak jakichkolwiek usterek, całkiem przyjemny wygląd zewnętrzny i dynamikę silnika 1.8. Nie wiem, czy nie wolałbym europejskiego kompakta, np. focusa. Przyjemność z jazdy focusem jest o niebo większa - ale akurat tym jeździłem tylko okazyjnie a to co nowe jest zawsze atrakcyjne :-) Link Zgłoś
Gość: carwomen do ma IP: *.devs.futuro.pl 08.11.04, 23:23 focusa znam bardzo dobrze i dlatego odpada, usterkowy, a wersja z 2000 r rdzewieje na potęge u wszystkich posiadaczy, których znam. na dodatek problem z twardniejącym hamulcem i inne. P.S. jak mówi samochodowe przysłowie: FORD G...O WORT Link Zgłoś
Gość: apt A może niedroga Primera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:27 www.concorde.mojagielda.pl/ (PS: nie moja i nic z tego nie mam:)) Link Zgłoś
Gość: ma Re: do ma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 23:28 Nie reklamowałem forda, mnie się on zdawał lepszy od almery, ale tylko na podstawie stosunkowo krótkiej jazdy nowym egzemplarzem. Pozdrawiam :-) Link Zgłoś
Gość: maja Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 07:19 WITAM. JEZDZE ALMERA 4 LATA I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA. BEZAWARYJNA, BARDZO WYGODNA. DLA MNIE JEDYNYM MANKAMENTEM JEST SLABA SKRĘTNOSC CO JEST UCIAZLIWE W PRZYPADKU ZAWRACANIA LUB PAKOWANIA W CIASNYCH MIEJSCACH. PAZA TYM SUPER. CHETNIE ODPOWIEM NA PYTANIA. Link Zgłoś
Gość: pomocnik Re: Auto do 30 tyś. dla kobiety? IP: 81.190.171.* 09.11.04, 09:41 Coś miałaś pecha z tym Fordem :-( jakoś tego nie zauważyłem co mówisz. Prawda jest taka, że każdej firmie zdarzają się takie "odpady" i każdej zdarzają się jakieś niezniszczalne wyjątki. Ja akurat jeżdzę primerą i ta to dopiero rdzewieje, ale ma 11lat. Kup nowego Fiata Pandę. Co nowe to nowe, rdzewieć nie będzie, w dodatku nadwozie ocynkowane. Ewentualnie Toyotę Yaris Link Zgłoś