Dodaj do ulubionych

OT gostek od 55 mln dotacji

22.02.23, 23:41
to sie trudni jako "barman" i nazywa sie Kacper Wisniewski i ma nie cale 27 lat. musi byc niezle ciacho...

henio - skoro juz na tych idiotow glosowales, to moze wez przyklad a nie narzekaj na pierdoly jak swiece do golfa, czy drogie opony.

55 mln zł z NCBiR dla 26-latka. Kim jest Kacper Wiśniewski? Joński: Pracuje jako barman

zreszta - ciekawe komentarze. moze te-odorek cos poszuka u swoich wiespolakow cos tam
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 09:21
      Dzisiaj o Lasach Państwowych za to pisze gazeta.
      Pompowali kasę w prywatne kluby i miejscowe parafie.
      Ciekawe, czy Danusia ma coś do powiedzenia w tym temacie, bo mam dziwne wrażenie, że jej stary jest leśniczym.
      • marekggg Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 09:32
        poczytam pozniej - ale to przeciez normalka, z ostatnich dni - jakas kobita (narzeczona jakiegos kundla kaczora) zostala dyrektorem w KGHM
        • trypel Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 09:40
          KGHM to zawsze była przechowalnia partyjnych koleszkow ale zawsze część załogi byla specjalistami nie do ruszenia. Teraz się to powoli zmienia i partyjne kadry trafiają na coraz niższe stanowiska
          • qqbek Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 10:11
            Mój znajomy opierdala się (bo powiedzieć, że pracuje to byłaby obelga dla pracujących) w Urzędzie Wojewódzkim.
            Ledwo przyszła podła zmiana (w osobie Przemysława "sobowtór Edgara z >Facetów w Czerni<" który był u nas wojewodą), to już nabijał się, że niedługo sprzątaczki bez legitymacji PiS nie zatrudnią :-)
            • teodor-k Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 23:25
              qqbek napisał:

> Mój znajomy opierdala się (bo powiedzieć, że pracuje to byłaby obelga dla pracu
              > jących) w Urzędzie Wojewódzkim.
              > Ledwo przyszła podła zmiana (w osobie Przemysława "sobowtór Edgara z >Facet
              > ów w Czerni<" który był u nas wojewodą), to już nabijał się, że niedługo sp
              > rzątaczki bez legitymacji PiS nie zatrudnią :-)
              >
              Zapisz się do Pisiorów będziesz miał lżej .Po co narzekać .
    • teodor-k Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 09:56
      Przecież to było i wiadomo kim był .Ja bym się skupił na prezydencie USA i jego religijnym nastawieniu . Nawet miał popiół na czole i nie wstydził się tak iść .A jego mowa do lewactwa "niech Bóg ma was w swojej opiece wzbudziła aplauz .Mamy dzielną opozycję i to ona broni honoru i praworządności .Amen .
      • marekggg Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 11:26
        ja w ym nie widze nic zlego - przeciez setki milionow hindusek chodza z czerwona kropka na czole. setki milionow nie daja sobie sciagnac turbana, czy jak to sie nazywa.
        i jakbys nie wiedzial - to "god bless america" jest chyba najbardziej uzywane przyznanie sie amerykanow do wiary i boga. i jaki by ten bog nie byl. ale jednak jest to spoleczenstwo sekularne.
        a to co jacys tam w texasie, czy innym zacofanym trumpowskim grajdolku, to juz sprawa wyborcow.
        • qqbek Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 11:51
          Gdyby ze swojego odorku wyjechał choć na chwilę Te odorek za granicę, to mógłby się zdziwić.
          Całe południe Niemiec i Austria używają jako powitania Grüß Gott na przykład.
      • marekggg Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 14:53
        a tak mi wpadlo do glowy - czy jest to dla ciebie jakas roznica czy cie naprzyklad zastrzeli:
        -a: slup
        -b: katol z popiolem na czele
        -c: ksiudz wypowiadajacy cokolwiek (generalnie brednie o milosci do blizneg)
        -d: lewak

ciekawy jestem.

bo jednak zacytuje z dziesiecioro przykazan
        - 6: „Nie zabijaj”
        - 8: „Nie kradnij”
        - 9: „Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu”

to tylko tak zeby ci pomocc w czwiczeniach dla ducha dzisiaj.
    • tbernard Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 12:02
      Mam wrażenie, że gość jest słupem a większość z tej kasy zgarnie ten co przyznawał grant.
      • qqbek Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 12:20
        tbernard napisał:

> Mam wrażenie, że gość jest słupem a większość z tej kasy zgarnie ten co przyzna
        > wał grant.

Nie, no co ty?
        Serio?
        • tbernard Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 13:15
          qqbek napisał:

> tbernard napisał:
          >
          > > Mam wrażenie, że gość jest słupem a większość z tej kasy zgarnie ten co p
          > rzyzna
          > > wał grant.
          >
          > Nie, no co ty?
          > Serio?
          >

Gdyby nie to, że wyczuwalna jest tu ironia, to bym zapytał, czy jakieś inne wytłumaczenie przychodzi Ci do głowy ;)
          • qqbek Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 13:36
            tbernard napisał:

> Gdyby nie to, że wyczuwalna jest tu ironia, to bym zapytał, czy jakieś inne wyt
            > łumaczenie przychodzi Ci do głowy ;)

Ja tak tylko myślę, że tyle tych słupów ostatnio, że w Albanii w końcu pierwsze krematorium otworzą, żeby choć trochę uwiarygodnić to, że można zostać tam skremowanym po śmierci.

Swoją drogą ciekawe ile z tych 35 milionów Euro przytulił sam Izdebski (aka "handlarz bronią z Lublina")?
            Po przelewach wychodzi, że 30 poszło do Pakistanu, do firmy - a jakże - zajmującej się handlem bronią, a 5 milionów wyparowało.

Teraz ciekawe jest czy te 30 to wziątka kaczopłetwych (gdzieś przez służby specjalne przejmowana od kolegów z Pakistanu - takie rzeczy się robi w tamtym światku, za prowizją rzecz jasna), czy jednak te 5?

Mam dziwne wrażenie, że biedak musiał się zadowolić 1/7, a cała reszta poszła w PiSdu.
    • bialyhenio Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 13:38
      A dotację nie trzeba rozliczyć, uwiarygodnić wydatki itp.?
      Opowiedz może coś o przekrętach na Słowacji?
      • marekggg Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 14:01
        nie mam pojecia, na slowacji nie ma piSSiorow.

i jako ze nigdy nie bralem dotacji - to nie wiem co mam ci powiedziec. moze uzyj gugla?
        • dodekanezowiec Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 15:22
          Kiedys fajna stronę znalazłem- Olkuski PiS to stan umysłu.
          Mała ojczyzna futrzaka.
      • dodekanezowiec Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 15:50
        bialyhenio napisał:

> A dotację nie trzeba rozliczyć, uwiarygodnić wydatki itp.?

Naiwna wiara...
        Ludzie jak dostają taka kasę to potrafią się zapaść pod ziemię
        • teodor-k Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 16:31
          Ale on nie dostał żadnej kasy niestety .Był tu taki wątek .Jedynie na papierze .Miał być słupem ,ale się nie udało .Ludzie są ludźmi i to niezależnie z której opcji politycznej .Pieniądz ma siłę przyciągania .
          • marekggg Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 16:47
            a jakby dostal - to co - jest OK?

on nioe jest slupem, on jest przeciez szatanem!!! bo w barze sprzedaje alkohol i bog wie co jeszcze.

stary, czasami napiszesz cos co ma rece i nogi a czasami robisz z siebie kompletnego idiote.
        • bialyhenio Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 19:39
          wiadomosci.wp.pl/kolejna-afera-nabiera-tempa-banas-zabral-glos-6869669114591872a?amp=1
      • kreinto Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 21:00
        bialyhenio napisał:

> A dotację nie trzeba rozliczyć, uwiarygodnić wydatki itp.?
        > Opowiedz może coś o przekrętach na Słowacji?
        Kiedyś szczypałem się wziąć 25 kafl, więc zadzwoniłem do Urzędu Marszałkowskiego zapytać co będzie jeśli błędnie zakwalifikuję jakiś wydatek a oni zechcą mnie skontrolować. Wiesz co odpowiedzieli? "A co to my jesteśmy urząd skarbowy? My kontrolujemy tylko zgodność dokumentów składanych w trakcie ubiegania się o dotację z rzeczywistością".
        Tłumacząc na nasze, nikogo nie obchodzi na co wydajesz. Papiery składane na dotację mają się zgadzać a nie wydatki.
    • teodor-k Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 15:25
      Politycy opozycji mają podpisać porozumienie we wtorek 28 lutego. Sygnatariuszami paktu senackiego nie będą jednak liderzy PO, Polski2050, PSL i Lewicy. "Głównymi aktorami nie będą jednak liderzy partii, ale politycy, którzy od miesięcy prowadzili kuluarowe negocjacje: sekretarz generalny PO Marcin Kierwiński, wiceszef Nowej Lewicy Dariusz Wieczorek, PSL-owski wicemarszałek Sejmu Piotr Zgorzelski i senator Polski 2050 Jacek Bury" - twierdzi "Gazeta Wyborcza . Bitwa o senat ,który niewiele może .Lol .
      • marekggg Re: OT gostek od 55 mln dotacji 23.02.23, 22:44
        chuj z tym.

rozumiem ze jakby barman dostal kase i nikt by sie nie dowiedzial to bys caly czas pierdolil to samo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka