galtomone 16.02.24, 12:47 Best Unbelievable Moments And Fails Of 2023! 100k subscriber special Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 12:54 Dlaczego co? Jeden przejechal a drugi nie przejechal? Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 12:56 Dlaczego woda jest mokra - to chyba oczywiste drogi Łotsonie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 13:06 Woda jest mokra? Tylko dla Lososia. Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 13:34 Wloty powietrza do silnika:) są zalewane wodą ! Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 13:47 A to nie oczywiste? Jak już MUSISZ próbowac to raczej powoli są wieksze szanse na sukces niż jak poł auta jest zalane... Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 19:49 galtomone napisał: > A to nie oczywiste? Jak już MUSISZ próbowac to raczej powoli są wieksze szanse > na sukces niż jak poł auta jest zalane... Jeśli już to żwawo tyłem. Tył pcha wtedy falę, z przodu robi się nieco niżej i nie chlapie na wloty powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 06:38 kreinto napisał: > galtomone napisał: > > > A to nie oczywiste? Jak już MUSISZ próbowac to raczej powoli są wieksze s > zanse > > na sukces niż jak poł auta jest zalane... > Jeśli już to żwawo tyłem. Tył pcha wtedy falę, z przodu robi się nieco niżej i > nie chlapie na wloty powietrza. Nie każdy umie tyłem, nie każdy wie, że auta tak potrafią..... tak sądzę patrząc na ten film. Poza tym czy tyłem czy przodem, to przez drzwi wlewa się tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 06:58 Ciekawe czy on kiedys tak przejechal tylem czy tylko tak wymyslil. Bo jezeli auto pcha przed czy raczej wtedy "za" soba metr wody, to wydech z rury nie odbywa sie do atmosfery tylko metr pod woda i to moze zadlawic silnik. Nigdy nie bawilem sie w takie klocki, glownie z obawy zeby mi nie pekl nagle oblany woda goracy kolektor wydechowy, ale ciekawi mnie czy ci co instaluja snorkel tez wydluzaja rure wydechowa do gory. Co do wlewania wody przez drzwi, to poczciwy Garbus mial takie uszczelki ze na filmach z powodzi bylo widac ze Garbusy plywaja. Do tego stopnia byl szczelny ze przy trzasnieciu drzwiami bolaly bebenki w uszach i ja zawsze przedtem lekko uchylalem okno zeby nie bylo skoku cisnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 15:04 waga173 napisał: > Ciekawe czy on kiedys tak przejechal tylem czy tylko tak wymyslil. Bo jezeli au > to pcha przed czy raczej wtedy "za" soba metr wody, to wydech z rury nie odbywa > sie do atmosfery tylko metr pod woda i to moze zadlawic silnik. Nic takiego nie ma miejsca. Ciśnienie z wydechu nie wypchnie lodu ale płynną wodę bez problemu. Nawet na większej głębokości. Jest sporo filmów pokazujących, że to działa. youtu.be/WnUV7oAmjKk?si=sJCe7xt03OJVd2qZ Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 15:06 waga173 napisał: > Bo jezeli au > to pcha... youtube.com/shorts/amsNqSARK38?si=7hqOVGGjpVXxEKt9 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 15:25 Ta ta ta, z dala slychac Syren gwizdy, woda siega jej do kolan. Zadna roznica na tym filmiku, z przodu i z tylu tyle samo wody. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 17:02 waga173 napisał: > Ta ta ta, z dala slychac Syren gwizdy, woda siega jej do kolan. Zadna roznic > a na tym filmiku, z przodu i z tylu tyle samo wody. Pieprzenie leśnych dziadków. Każdy, kto ma rozum zobaczy różnicę. 😉 I jakoś wydechu nie dławi. Ani na jednym ani na drugim filmie. Współczuję. Wierzę, że jakoś to zniesiesz. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 13:49 Woda w dolocie. Najlepszy był ten z LR ze snorkelem, który wjechał na pewniaka i tak rozbryznął wodę, że też się trochę "napił". Zafira C (była jedna) ma dość dobrze uszczelnioną maskę. Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 14:24 qqbek napisał: > Woda w dolocie. > Najlepszy był ten z LR ze snorkelem, który wjechał na pewniaka i tak rozbryznął > wodę, że też się trochę "napił". > Zafira C (była jedna) ma dość dobrze uszczelnioną maskę. > O ta była do pływania stworzona🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 17:34 Odpowiedz juz padla--- Wloty do silnika Mnie zastanawia, ze ludzie sa czasem tak BEZDENNIE GLUPI, ze takie wjazdy do glebokiej wody robia.. Wypasione auto, a kierowca idiota Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 17:45 > Wypasione auto, a kierowca idiota Taki zestaw to chyba nie wyjątek 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 18:43 wislok1 napisał: > Odpowiedz juz padla--- > > Wloty do silnika > > Mnie zastanawia, ze ludzie sa czasem tak BEZDENNIE GLUPI, ze takie wjazdy do g > lebokiej wody robia.. > > Wypasione auto, a kierowca idiota To pierwsze na ustawke wyglada.. zarobia wiecej na YT za "kilki" niz auto warte. A film zrobiony profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 18:42 Wypuszcza wode i sprzedadza do Polski jako "niebite" Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 16.02.24, 20:28 Jakby byli cwani to by zrobili ukryty np w srodku auta snorkel, wjechali do wody, postali troche, skonczyli nagrywac i wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 15:04 Woda, zamiast powietrza, po dostaniu się do cylindrów jest sprężana 10razy - następują uszkodzenia korbowodów, głowicy, wału korbowego... Taki silnik jest na złom a nie do prób odpalania! Warto wiedzieć w którym miejscu mamy wlot powietrza do układu ssącego - wysokość, lewa, prawa strona, usytuowanie za spojlerem. Warto ten rejon chronić dobierając prędkość czy też konfigurację terenu. Najlepiej by było powietrze do silnika doprowadzić zbrojoną rurą z kabiny pasażerskiej:) Wtedy przejazd na wysokich obrotach silnika miałby czasem szanse (nadciśnienie w rurze wydechowej). Ale - elementy ceramiczne katalizatora nagle schłodzone z ok. 400 st.C do 10 - zostają zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 17:26 oixio napisał: > Woda, zamiast powietrza, po dostaniu się do cylindrów jest sprężana 10razy - na > stępują uszkodzenia korbowodów, głowicy, wału korbowego... Taki silnik jest na > złom a nie do prób odpalania! Na złom nie - dawno temu zalałem wodą silnik. Trzeba było wymienić korbowód i uszczelkę pod głowicą. Przejechałbym bez problemu, ale z naprzeciwka jechał szybko terenowy i zrobił falę. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 17:24 W zeszłym roku zatrzymałem się przed podejrzaną kałużą, wychodząc w sumie na mięczaka. Dwóch innych wjechało - twardziele. Nie wyjechali już, ale nadal pozostali twardzielami. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 17.02.24, 20:24 Woda nie musi zalac dolotu, wystarczy ze silnik zgasnie na przyklad na skutek zamoczenia ukladu zaplonowego, i wtedy przez rure dostanie sie do ktoregos cylindra zaworem wydechowym. Chyba. A z pewnoscia to wie tylko ten szpec od jazdy tylem. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 19.02.24, 06:59 klemens1 napisał: > W zeszłym roku zatrzymałem się przed podejrzaną kałużą, wychodząc w sumie na mi > ęczaka. > Dwóch innych wjechało - twardziele. Nie wyjechali już, ale nadal pozostali twar > dzielami. I tego tyczyło sie moje pytanie "DLACZEGO?!?". Ja też w takie (tzn. tak wielkie to mnie nie spotkały, ale inne duże tak) nie wjeżdżam. To przecież proszenie się o kłopoty. W "głebokiej" wodzie jechałem raz. W Transicie mi się woda do auta przez dół drzwie wlewała. W Richmond, przy rzece musiałem zapiąć przyczepę i zawieźć do yard'u, był przypływ a czekać za bardzo nie mogłem. Ale jechałem pyr, pyr, pyr... A nie robiąc przed sobą falę aż na dach. A nie byłem wtedy kumatym i doświadczonym kierowcą, bo PJ ze 2-3 lata miałem a swojego auta jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 19.02.24, 07:18 Aj waj, wjechac w kaluze to mozna jeszcze jakos wytlumaczyc, ale wjechac prawym pasem jak na lewym pasie kaluzy stoi piec trafionych i zatapionych to juz jest nagroda Kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 20.02.24, 07:50 Kałuża mówisz? www.youtube.com/watch?v=2MCZlNIil1A Tam gdzie widać taki "statek- restauracje" to obok stała przyczepa i promenadą między rzeką a trawnikami się jeździło ją odstawic i odebrać. Rano spoko, bo dach tego statku restauracji był ciut wyżej niż promenada, ale popołudniu jak był przypływ, to juz bywało różnie... www.youtube.com/watch?v=xXFxtqaGD6Q Różnica poziomów maleńka. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Dlaczego? 🤦♂️🤦♂️😂😂 18.02.24, 18:43 Najgorsza jest czysta woda, wystarczy trochę błota domieszać i można jechać śmiało www.instagram.com/reel/C3Ps6XMuj1i/?igsh=MWR2bmF1bjIyeXZ5aQ== Odpowiedz Link Zgłoś