Dodaj do ulubionych

OT - News piłkarski

02.06.24, 21:29
Motor Lublin wraca do ekstraklasy :)
Ciekawe bardzo! Luk Lublin zatrudnia jednego z najlepszych siatkarzy świata Leona. Kilka lubelskich klubów jest dobrych w siatkówkę. Teraz Motor w ekstraklasie kopanej piłki.
Ola Mirosław z Lublina dzieli i rządzi we wspinaczce sportowej.

No brawo lubelski sport!
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 21:34
      🥂😁😁😁🎉
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 21:42
      To będzie sparing dla mojego Rakowa. Byle utrzymali. Arka dała ciała. W żużlu Motor też wymiata. Właśnie oglądam.
      • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 06:54
        Się będę śmiał, jak jeszcze Raków dostanie bęcki od takiego Motoru.
        • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 08:51
          Początek dla beniaminka są trudny zawsze. Niech się najpierw utrzymają.
          • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 08:56
            Jest.
          • hukers Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 11:55
            hrasier_2 napisał:

> Początek dla beniaminka są trudny zawsze. Niech się najpierw utrzymają.

Jakubas zapowiedział, że będzie szedł drogą Cupiała (ten od Wisły z Telefoniki) i Świerczewskiego (ten od Xcom z Rakowa) i bardziej myśli o pucharach niż o spadku. Tzn. będzie pompował grubszą kasę w klubik.
            Jak będzie zobaczymy.

Pomyśleć, że Wisła rozklepała bez problemu Motor w Lublinie 4:1 i skończyła na 10 miejscu a Motor awansował.
    • qqbek Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 21:49
      To nie jest klub lubelski, tylko przyjezdnych.
      Lubelska jest dawna Unia (tj. Lublinianka).
      Motor nawet nie gra na swojej licencji, bo jak ostatnio wyleciał z drugiej ligi (dla niepoznaki zwanej pierwszą), to przejął drugoligową licencję Spartakusa Szarowola (serio, był taki klub).

No dobra.
      Ekstraklapa wraca do Lublina, może w końcu się stadion miastu zacznie zwracać, bo budowali go czwartoligowcowi :P
      • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 21:54
        No nie wiem. U mnie miejski rozbudowują, a kurnik jakich mało. Wiejskie mają lepsze. Tyle było gadki i sponsorów. Nawet Morawiecki chciał budować. Mnie ciekawi jaki sponsor prywatny wyłożył tyle kasy na Leona. I co to za bogacz?
        • qqbek Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 22:36
          Mnie piłka nożna nie interesuje i wadzi mi to, że miasto tyle pieniędzy w "Motor" włożyło.
          Mój śp. dziadek był (dawno temu) wiceprezesem tego przyzakładowego cyrku i może nawet powinienem się z nim jakoś identyfikować, ale ni wuja.
          • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 22:53
            Daj boże by się rozwijało. Była przed wyborami na prezydenta fajna wizualizacja stadionu w Czewie. Co jeden kandydat wygłaszał mowę o budowaniu stadionu. Wygrał Matyjaszczyk i projekt upadł. Wiesz zawsze coś się dzieje w mieście. Piłka nożna to najlepsza kasa inne dyscypliny gorsze. Niech chłopaki grają i się utrzymają. Najgorszy to początek, później to już kontrakty i sponsorzy. Życzę dużo dobrego.
      • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 06:52
        qqbek napisał:

> To nie jest klub lubelski, tylko przyjezdnych.
        > Lubelska jest dawna Unia (tj. Lublinianka).
        > Motor nawet nie gra na swojej licencji, bo jak ostatnio wyleciał z drugiej ligi
        > (dla niepoznaki zwanej pierwszą), to przejął drugoligową licencję Spartakusa S
        > zarowola (serio, był taki klub).
        >
        Czekam na mecz Lech Poznań-Motor Lublin i komentarze na forach związanych z piłką, że gra Amica Wronki z Spartakusem Szarowola
        • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 08:55
          Pod sponsorem Kurczaków od Eliasza. Czy dalej jest to, że działalność sportową, kulturalną lub wspierali szkolnictwo wyższe i naukę mogli, przedsiębiorcy co do zasady, zaliczyć takie wydatki do kosztów uzyskania przychodów w pełnej wysokości (100%).
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 22:02
      Motor Lublin to klub Sasina. Sponsor Azoty SA i Puławy ma długi i się wycofał. Zmarzlik i spółka też nie mało zarabiają w Lublinie. Kasa się tylko liczy.
      • borsuczyca.klusek Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 22:08
        Już nawet ucieszyć się nie można, bo przyjdą marudy marudzić 🙄
        • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 22:28
          Ależ się cieszę . Do Rakowa wrócił Papszun, pozbywają się niektórych grajków. Nowa era. Pisałem Ci że Lublin to miasto mojej młodości. Może nie raz się spotkamy na stadionach. I teraz się zainteresujesz polską ligą kopaną.
        • qqbek Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 23:52
          borsuczyca.klusek napisała:

> Już nawet ucieszyć się nie można, bo przyjdą marudy marudzić 🙄
          >

Bo ty musi przyjezdna, a nie miejscowa.
          Motor to klub przyjezdnych i będę się przy tym upierał, choć jak pisałem już powyżej, moj dziadek bardzo długo był wiceprezesem całego RKS (wtedy jeszcze z sekcją żużlową).
          • borsuczyca.klusek Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 00:00
            qqbek napisał:

> Bo ty musi przyjezdna, a nie miejscowa.

Wypraszam sobie 🙄
          • bywalec.hoteli Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 00:19
            Musi :D uwielbiam to sformułowanie w tym znaczeniu XD
      • qqbek Re: OT - News piłkarski 02.06.24, 23:50
        Się tobie bałwanku "Motory" pomyliły.
        Azoty to "koziołki" - Motor żużlowy.
        Kopacze balona to Jakubas (ten od Newagu).
        Poza nazwą te kluby na dziś dzień nie mają ze sobą nic wspólnego.
    • duze_a_male_d_duze_m Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 09:11
      U nas w Gdyni żałoba. Bandą frajerów jesteśmy
      • qqbek Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 09:18
        Arka zrobiła to, co nasza reprezentacja często robi - odpuściła w końcówce.
        Już była w ogródku, witała się z gąską... a wyszło tak, że nie donieśli, któryś z komentatorów porównał to do zesrania się metr od kibla.
      • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 09:20
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> U nas w Gdyni żałoba. Bandą frajerów jesteśmy
        >
        W sumie macie doborowe towarzystwo jeśli chodzi o frajerów bo razem z wami jest Pogoń, Wisła Kraków i Lech.
        • hukers Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 15:25
          only_the_godfather napisał:

> duze_a_male_d_duze_m napisał:
          >
          > > U nas w Gdyni żałoba. Bandą frajerów jesteśmy
          > >
          > W sumie macie doborowe towarzystwo jeśli chodzi o frajerów bo razem z wami jest
          > Pogoń, Wisła Kraków i Lech.

Wisła ma przynajmniej puchar, ale to w sumie taki śmiech przez łzy.
          • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 16:33
            Puchar mają, ale do momentu zdobycia pucharu szli po awans, a po zdobyciu pucharu już odpuścili.
        • bywalec.hoteli Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 17:05
          only_the_godfather napisał:

> W sumie macie doborowe towarzystwo jeśli chodzi o frajerów bo razem z wami jest
          > Pogoń, Wisła Kraków i Lech.

I Warta Poznań, która w ogóle spadła z ekstraklasy a niedawno była jeszcze jednym z kandydatów do majstra
          • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 18:23
            bywalec.hoteli napisał:

> only_the_godfather napisał:
            >
            > > W sumie macie doborowe towarzystwo jeśli chodzi o frajerów bo razem z wam
            > i jest
            > > Pogoń, Wisła Kraków i Lech.
            >
            > I Warta Poznań, która w ogóle spadła z ekstraklasy a niedawno była jeszcze jedn
            > ym z kandydatów do majstra
            No i dobrze. Nawet mój syn się cieszył. Już nie będzie miał kto oddać punktów Lechowi.
          • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 19:01
            Warty mi szkoda, ale cieszy że GKS Katowice wraca do eklapy.
      • hukers Re: OT - News piłkarski 03.06.24, 11:48
        duze_a_male_d_duze_m napisał:

> U nas w Gdyni żałoba. Bandą frajerów jesteśmy
        >
        To prawda.
        Dwie kolejki przed końcem Arka miała 6 pkt przewagi nad trzecia drużyną i bezpośredni awans wg. matematycznych wyliczeń na 99%. Wystarczył jeden punkcik w dwóch meczach, no ale oczywiście przejebali (z Lechią pomimo gry w przewadze i z Gieksą pomimo gry u siebie.
        Późnej baraż z Motorem do 87 minuty wygrywali 1:0 i dostali dwie brameczki w końcówce.
        Nie do wiary.
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 13.06.24, 18:05
      Na inaugurację sezonu 2024/2025 PKO BP Ekstraklasy na Arenie Lublin zagra Raków Częstochowa w niedzielę, 21 lipca o godzinie 20:15. Może na ten mecz przyjadę. Dawno nie byłem w Lublinie.
      • qqbek Re: OT - News piłkarski 13.06.24, 20:13
        Jak to dobrze, że mam wtedy urlop i mnie nie będzie.
        Mam już solidną alergię na nasze lokalne, żółto-niebieskie bydło, a jeszcze jakieś przyjezdne... jak zechcę na mecz to sobie pójdę na Lubliniankę, albo na Górnika do Łęcznej, względnie Avię do Świdnika... albo na występy mojej dawnej "dzielnicowej" drużyny - MKS Sygnał (do niedawna w okręgówce). Więcej w okręgówce prawdziwej piłki niż w ekstraklapie (a mówię, bo widziałem kilka meczy Sygnału - który, nota bene, awansował w tym sezonie do 4. ligi).
        • hukers Re: OT - News piłkarski 14.06.24, 10:57
          qqbek napisał:

> Jak to dobrze, że mam wtedy urlop i mnie nie będzie.
          > Mam już solidną alergię na nasze lokalne, żółto-niebieskie bydło, a jeszcze jak
          > ieś przyjezdne...

E tam, z Rakowa to jakieś pikniki przyjadą...
          Jakby grali z Legią, Widzem czy z Wisłą (w 1 lidze), to byłoby bardziej elektrycznie.
          • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 13.07.24, 13:59
            Legia, Widzew, czy Lech to są klubu z porządnymi fan clubami i znane poza granicami kraju. W Turcji, np jak się mnie miejscowi pytali skąd jestem na odpowiedź że z Polski z Łodzi odrazu krzyczeli Widzew, Zbigniew Boniek.
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 13.07.24, 11:03
      Motor Lublin
      Niedz., 21.07
      20:15

Raków Częstochowa. Przetestujemy ile warty jest Motor. Może przyjadę. Dawno nie byłem w Lubinie. Prawie podróż sentymentalna.
      • qqbek Re: OT - News piłkarski 13.07.24, 11:59
        "Przetestujemy".
        Poziom identyfikacji plemiennej typowy dla kiboli.
        Motor ma coś, czego nie ma Raków - właściciela z prawie nieograniczonymi możliwościami finansowymi.

Pamiętam, że jak mieszkałem w Anglii, to w Chelsea Abramowicza trenerem był Mourinho, a sam klub wydał kosmiczne pieniądze na transfery. Wszyscy kibice ich nienawidzili (a po wygranej Liverpoolu w Champions League w pubach na Anfieldzie, gdzie wtedy mieszkałem, picie trwało dwa dni w atmosferze karnawału). Zastanawiam się, czy podobnie nie będzie wyglądała przygoda Motorynki w ekstraklapie :)
        • only_the_godfather Re: OT - News piłkarski 13.07.24, 14:02
          Kasa to jedno ale klub trzeba budować z głową. Raków jak zmienił trenera, to niczym wielkim się nie opisał, zobaczymy jak teraz będzie po powrocie Papszuna. Właściciel Rakowa to tez nie pierwszy lepszy leszcz, jasne nie ma tyle hajsu co właściciel Motoru, Lecha czy Widzewa.
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 21.07.24, 22:28
      2:0 dla Rakowa. Papszun wrócił i nabrali wiatru w żagle. Po 32 latach Motor gra w ekstraklasie. Trzymam kciuki za ich zwycięstwa. Najgorszy pierwszy sezon dla beniaminka, później już leci.
      • qqbek Re: OT - News piłkarski 21.07.24, 22:48
        Bydło już wyjechało upite sukcesem/poszło pić z rozpaczy na Tatarach/Kalinie/Dziesiątej/Za Cukrownią?
        Bo siedzę na Roztoczu i jest mi to doskonale obojętne 🤣
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 23.08.24, 08:43
      A miało być tak pięknie. Wisła Kraków została rozgromiona przez Cercle Brugge 6:1 i może zapomnieć o awansie do Ligi Konferencji Europy. Z kolei Ajax bez problemów ograł Jagiellonię Białystok 4:1 w el. do Ligi Europy. Nie zawiodła Legia Warszawa, pokonując Dritę i grając przez ponad godzinę w przewadze 2:0.
      • qqbek Re: OT - News piłkarski 23.08.24, 09:02
        Tak pięknie, a wyszło jak zawsze.
        Przynajmniej w Lublinie mieliśmy Ligę Mistrzów na wyższym poziomie, niż prezentowany przez Jagiellonię.
        A lubelacy tłumnie przychodzili na stadion, dopingować swoją "pożyczoną" drużynę - kto wie, może jakimś cudem odrobią jeszcze te dwa gole z Salzburgiem i będzie "ciąg dalszy"?
        • bywalec.hoteli Re: OT - News piłkarski 25.08.24, 00:12
          Co się stało Kuba?
          • qqbek Re: OT - News piłkarski 25.08.24, 00:28
            bywalec.hoteli napisał:

> Co się stało Kuba?

Nic strasznego.
            Dynamo Kijów gra u nas w pucharach "w domu".
            Więc stało się coś wspaniałego - w końcu stadion "Motorynki" zapełniają kibice, a nie kibole, no i mamy Ligę Mistrzów u siebie.
            • bywalec.hoteli Re: OT - News piłkarski 25.08.24, 00:50
              Myślałem że Motor Lublin gra w Lidze Mistrzów 😅 na futbolu się nie znam.

Natomiast od nowego sezonu macie naszego polsko-kubańskiego Leona w drużynie siatkarskiej, to jest prawdziwy hit!
    • wislok1 Bundesliga sie zaczela 24.08.24, 20:49
      Bayern z nowym r´trenerem, Bayer Leverkusen z nadzieja, ze znowu wygraja lige...........

www.bundesliga.com/de/bundesliga

• hrasier_2 Re: Bundesliga sie zaczela 25.08.24, 09:04
        A Hansi Flick w Barcelonie. Piszczek w Dortmund i fajnie jest.
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 25.08.24, 22:35
      Christoph Daum nie żyje
      Jesienią 2022 r. Daum poinformował, że zmaga się z chorobą nowotworową. "Jestem wojownikiem i będę walczyć z tym wyzwaniem z całych sił" - napisał wówczas.
    • hrasier_2 Re: OT - News piłkarski 27.08.24, 16:44
      Wojciech Szczęsny oficjalnie kończy karierę nie tylko reprezentacyjną, ale także piłkarską. Były bramkarz reprezentacji Polski odszedł przed sezonem z Juventusu Turyn.
      • wislok1 Internet plonie po tym 27.08.24, 17:42

hrasier_2 napisał:

> Wojciech Szczęsny oficjalnie kończy karierę nie tylko reprezentacyjną, ale takż
        > e piłkarską. Były bramkarz reprezentacji Polski odszedł przed sezonem z Juventu
        > su Turyn.

W zasadzie internet sie spalil....

Tego nie da sie nazywac dziennikarstwem, dno odpadlo, jak media szukaja w tym piatego dna i gogantycznej sensacji...

www.sport.pl/pilka/7,64946,31257376,internet-plonie-po-decyzji-szczesnego-lawina-komentarzy-ze.html#s=BoxMMtCzol2
        www.sport.pl/pilka/7,65037,31257373,o-szczesnym-pisze-caly-swiat-wszyscy-powtarzaja-jedno.html#s=BoxMMtCzol3
        www.sport.pl/pilka/7,65037,31257306,wojciech-szczesny-zakonczyl-kariere-szokujace-ogloszenie.html#s=BoxMMtCzol1
        • dziewczynaengina Re: Internet plonie po tym 27.08.24, 20:41
          Szczesny fajny byl. Szkoda. Ale ze sie az tak media posraly z tego powodu to tez nie rozumiem...
          • hrasier_2 Re: Internet plonie po tym 27.08.24, 21:19
            Nie długo liga Narodów. Zaraz mecz na canal+ Rayo Vallecano – FC Barcelona.
            • qqbek Re: Internet plonie po tym 27.08.24, 21:27
              hrasier_2 napisał:

> Nie_długo liga Narodów. Zaraz mecz Rayo Vallecano – FC Barcelona na Canal+ .

Masz, poprawiłem.
        • wislok1 A dzisiaj pali sie Chorwacja i ludzie uciekaja 28.08.24, 17:24
          Płonie Chorwacja. Turyści uciekają ze Splitu.
          next.gazeta.pl/next/7,172392,31258845,plonie-chorwacja-turysci-uciekaja-ze-splitu-zaczelo-sie-od.html#do_w=52&do_v=1167&do_st=RS&do_sid=1848&do_a=1848&s=BoxBizImg10&do_upid=1167_ti&do_utid=31258845&do_uvid=1724835338973
          Ten sam styl pie.dolenia bambus, bo z dziennkarstwem to nie ma nic wspolnego, to jest chore to zerowanie na sensacji

• wislok1 NOWA Liga Mistrzow 29.08.24, 20:27
      Nowe zasady ( zapewne beda tez i kwasy )

System calkiem ciekawy....

www.sport.pl/pilka/7,65041,31264284,niezwykle-losowanie-dla-lewandowskiego-absolutne-hity-w-lidze.html#do_w=399&do_v=1159&do_st=RS&do_sid=1724&do_a=1724&do_upid=1159_ti&do_utid=31264284&do_uvid=1724951374118&s=BoxOpImg5
      Moim zdaniem jest to o wiele lepsze niz nudne grupy, gdzie od poczatku slabi byli pewni teg, ze dostana wpier.ol
      A silni sie osczedzali
      • hrasier_2 Re: NOWA Liga Mistrzow 29.08.24, 21:18
        Hansi Flick i Bayern - będzie ciekawie.
      • hrasier_2 Re: NOWA Liga Mistrzow 30.08.24, 06:33
        Trochę to burdello. To z kim wreszcie Barcelona będzie rozgrywać mecze? Drużyn polskich jak zwykle nie ma. Grunt że kasa będzie płynąć do UEFA.
        • wislok1 Re: NOWA Liga Mistrzow 30.08.24, 19:28
          To ze druzyn z PL nie ma to tylko ich wina....

Czesi sie dostali, Sparta Praga

A co do Barcelony:

FC Barcelona:

FC Barcelona - Bayern Monachium,
          Borussia Dortmund - FC Barcelona
          Borussia Dortmund - Atalanta,
          Benfica - FC Barcelona
          FC Barcelona - Young Boys,
          Crvena Zvezda - FC Barcelona
          FC Barcelona - Brest,
          Monaco - FC Barcelona

• wislok1 Re: NOWA Liga Mistrzow 30.08.24, 19:37
            Dostal sie Slovan Bratyslawa ( !!!! ), Sturm Graz ( !!! ), Dinamo Zagrzeb ( !!! ), Crvena Zvezda Belgrad ( !!! )
            ( ku.,wa, co za komunistyczna nazwa w XXI wieku ), Szachtar Donieck ( !!! )

Da sie, jak sie potrafi
            • wislok1 Liga Mistrzow - nadchodzace mecze 30.08.24, 19:42
              www.uefa.com/uefachampionsleague/draws/
              Moim zdaniem wszystko jasne i czytelne

W poprzednim linku byly bledy, ale to juz wina idiotow, co zle przepisali
              • hrasier_2 Re: Liga Mistrzow - nadchodzace mecze 30.08.24, 21:19
                To będzie ciekawie. Dzisiaj wróciłem szybko do domu. Bo mecz Rakowa z Piastem. Przegrali. Papszun wrócił i dalej padakę grają. Na szóstym miejscu są.
                • hrasier_2 Re: Liga Mistrzow - nadchodzace mecze 31.08.24, 20:51
                  Flick przynosi szczęście. Choć to słabeusze to 7:O niezły wynik.
                  • wislok1 Re: Liga Mistrzow - nadchodzace mecze 01.09.24, 00:32
                    No, idzie mu swietnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka