galtomone 25.11.24, 11:04 Kojarzycie czy i na jakich stacjach z myjnią są programy TYLKO do mycia podwozia? Lakieru tymi ich szczotkami dotykać nie chcę, ale podwozie z soli od czasu do czasu chętnie bym spłukał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Mycie podwozia 25.11.24, 11:54 W sensie taki bidet samochodowy? Dziewiczy rynek. Jak postawisz to skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Mycie podwozia 25.11.24, 11:58 Nie wiem czy na stacji benzynowej znajdziesz program mycia podwozia, bardziej na zwykłej myjni. Ja u siebie tylko do Wodnika, bo ma tam program tego mycia. Zresztą prowadzi kompleksowe usługi, wraz z praniem dywanów. Mało jest takich usług u mnie, z tym myciem podwozia. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Mycie podwozia 25.11.24, 12:29 Byłem (akurat po drodze) na BP. Nie ma opcji na mycie podwozia osobno. Szkoda. W sumie to tylko kwestia pomysłu i sterowania myjnią. Inna sprawa, ze to nie mycie a piskanie od spodu, ale lepsze to niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Mycie podwozia 25.11.24, 14:34 Będziesz musiał jechać na samoobsługową i spsikać sobie od spodu sam. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Mycie podwozia 25.11.24, 18:04 Strasznie kiepski musisz miec ten lakier albo strasznie drogie auto ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Mycie podwozia 25.11.24, 18:12 engine8t napisał: > Strasznie kiepski musisz miec ten lakier albo strasznie drogie auto ? Jeszcze jest ładna pogoda jak dzisiaj. Ale przy temperaturach ujemnych to tylko myjnia szczotkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Mycie podwozia 26.11.24, 00:14 hrasier_2 napisał: > engine8t napisał: > > > Strasznie kiepski musisz miec ten lakier albo strasznie drogie auto ? > Jeszcze jest ładna pogoda jak dzisiaj. Ale przy temperaturach ujemnych to tylko > myjnia szczotkowa. Temp ujemne? To chyba w lodowce ? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Mycie podwozia 27.11.24, 09:46 Często myłem podwozie-ale generalnie po zimie i jak wiadomo po soli. A teraz-u mnie zim nie ma i soli tez nie ma/bo podobno za droga dla drogowców/. Więc-myje podwozie na myjni bezdotykowej-wkładam dyszę pod samochód- i mam częściowo umyte. progi na bank mam czyste , nadkola i częsciowo inne elementy podwozia. Zawsze na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś