galtomone 19.01.25, 11:34 Czy może to kolejna rewolucja technologiczna, której nigdy na rynku z nie zobaczymy? 🤷 moto.rp.pl/na-prad/art41678951-rewolucja-w-silnikach-elektrycznych-naped-zabudowany-w-kolach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogon.jeltz Re: Będzie Hit? 19.01.25, 11:41 W specyfikacji dla samochodu osobowego mają wielkość 21 cali i generują moc 845 KM oraz 4300 Nm momentu obrotowego na każde koło Ja pierdzielę... PO CO?! Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Będzie Hit? 19.01.25, 11:52 A tam po co. To jest po prostu niemozliwe. Musialyby uzywac napiecia w milionach voltow bo jak nie to ampery by spalily "samochod osobowy". Jest elektryk na sali? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Będzie Hit? 19.01.25, 12:09 Może to jest na nadprzewodnikach i działa tylko w ciekłym azocie, o czym zapomnieli wspomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Będzie Hit? 19.01.25, 12:16 "4300 Nm momentu obrotowego na każde koło" Mam pomysl zeby to podwoic. Zdjac te kola i zalozyc blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Będzie Hit? 19.01.25, 12:18 Ja tu widzę kolejny krok do utrudnienia serwisu w przyszłości. Silnik będzie felga, będzie spełniał jej funkcje. Zaraz się okaże że naprawa albo zmiana opon będzie wymagała adaptacji w komputerze pokładowym.i wizyty w serwisie. Albo płatnej diagnostyki online. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Będzie Hit? 19.01.25, 11:53 Duże zwiększenie masy nieresorowanej Nie jezdzi się z tym fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Będzie Hit? 19.01.25, 15:42 vogon.jeltz napisał: > Do czołgu się nada. Za mocne. Raczej do lokomotywy albo kopalnianej ciezarowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Będzie Hit? 20.01.25, 10:00 No to koła znów bedą kraść-jak kiedyś. Bo juz kradną baterie , przewody do ładowania elektryków. Ale najlepiej to tych , co chca miec to "cacko" - napisał Filit Chajzer. Puknijcie sie w łeb- po tym, jak na krótkim odcinku 140 km ze stolicy do łodzi- 6 razy próbował naładowac swoje cacko. I nie naładował- taka to u nas nowoczesnośc i ekologia. I został ze swoim cackiem bez prundu! Kupujcie szybko elektryki- jak chcecie przeżywac przygody! Odpowiedz Link Zgłoś