Dodaj do ulubionych

OT - Lewy zwalnia trenera

08.06.25, 22:15
Rozbercik oświadczył, że utracił zaufanie do selekcjonera i dopóki ten jest selekcjonerem to zawiesza grę w reprezentacji Polski. W chwili kiedy we wtorek ważny mecz eliminacji do MŚ. Co o tym myślicie?

Dla mnie sprawa jest jasna: wyhebac Lewego z reprezentacji. Nie może być tak, że rozkapryszona gwiazda, która nic specjalnego w reprezentacji na mistrzostwach nie zdobyła robi taki szantaż.

Lewandowski out!

sport.interia.pl/robert-lewandowski/news-robert-lewandowski-zawiesza-gre-w-kadrze-do-czasu-kiedy-jest,nId,7980689
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 08.06.25, 22:47
      Who cares?
      • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 08.06.25, 22:52
        Me not.
        Ale uważam że to już przesada. Powinien go trener jawnie wywalić. Tak jak potrafił Antigua podziękować Kurkowi (który kilka lat później odpłacił się kadrze z nawiązką, chłop zrozumiał i zaczął grać dla reprezentacji a nie dla swojego ego). Wyjebac Lewego i będzie kończył karierę piłkarską ze wstydem a nie w glorii.
        • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 08.06.25, 23:04
          I tak kończy ze wstydem. Wyśrubował wszystkie możliwe rekordy, a Boniek i tak od niego historycznie lepszy, bo oprócz wszystkich tych samych pucharów ma w kolekcji jeszcze medal World Cup - a Lewy nie.
          • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 08.06.25, 23:09
            Boniek lepszy, Deyna lepszy, Lato lepszy, Lubański lepszy bo ma medal 🥇 IO.
            • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 08.06.25, 23:18
              Medal IO się nie liczy. A oni są gorsi, bo nie wygrali najważniejszego kontynentalnego trofeum klubowego (PE/LM), a Boniek tak.
              • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 05:48
                vogon.jeltz napisał:

> Medal IO się nie liczy. A oni są gorsi, bo nie wygrali najważniejszego kontynen
                > talnego trofeum klubowego (PE/LM), a Boniek tak.

Moim zdaniem- lepsiejstwo jest kwestia bardziej indywidualna niz to w.jakim otoczeniu przyszło komuś grać.
                W latach 1972-1982 mieliśmy kilku wybitnych reprezentantów, natomiast mimo wszystko reprezentacja w latach 10.i 20. XXI w.to.bardziej przypomina drużyna skoczków polskich około 2000-2007 z Małyszem et cojortes
                • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 07:14
                  dodekanezowiec napisał:

> vogon.jeltz napisał:
                  >
                  > > Medal IO się nie liczy. A oni są gorsi, bo nie wygrali najważniejszego ko
                  > ntynen
                  > > talnego trofeum klubowego (PE/LM), a Boniek tak.
                  >
                  > Moim zdaniem- lepsiejstwo jest kwestia bardziej indywidualna niz to w.jakim oto
                  > czeniu przyszło komuś grać.

Aha vogon porownuje Bońka do piłkarzy z lat 70. Ale ci z lat 70.nie mieli za bardzo jak grać w zachodnich klubach.
                  Co do Lewandowskiego a Małysza jeszcze
                  1) no wiem ze skoki a pilka to różnica
                  2) Małysz skromniejszy:)
                  3) moze jednak dostrzegę inna stronę medalu - Boniek w 1982 też juz nie mial aż tak dużo świetnych kolegów, sam 3 gole Belgii strzelił (a Lewandowski 3 gole Gruzji w el. ME :), Lewandowski mial paru kolegów w drużynie (reprze) ale moze fakt ze psuł atmosferę..
                  • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 09:18
                    Jakieś niestworzone historie. Co do decyzji, to jest w pełni zrozumiała- Probierz jest nędznym trenerem, kadra PZPN w stagnacji, bez pomysłu, bez szans.
                    Być może, jego decyzja będzie jakimś przyczynkiem do zmian na lepsze. I amen.
        • marecky81 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 09:26
          Aj lajk jor Ynglisz :D

bywalec.hoteli napisał:

> Me not.
          >
          • waga170 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 23:06
            marecky81 napisał(a):

> Aj lajk jor Ynglisz :D
            >
            > bywalec.hoteli napisał:
            >
            > > Me not.
            > >

Too me.
            • bywalec.hoteli [...] 10.06.25, 07:45
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • marecky81 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 07:59
                Aj lajk jor Ynglisz iven mor dan jesterdej :D :D :D
      • tbernard Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 14:20
        vogon.jeltz napisał:

> Who cares?

Ostatnio miał inne priorytety związane z kontrolerami w firmie, którzy szukali dziury w całym.
      • trypel Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 20:45
        vogon.jeltz napisał:

> Who cares?

Mnie cares.

Że na taki biznes, taka maszynkę do robienia pieniędzy, idzie jeszcze rocznie z budżetu 400-500 mln PLN.
        A jak dzieciaki z byłej szkoły mojego syna wygrały w Polsce Olimpiadę Kreatywności i dostały sie do finału w USA to rodzice musieli zbiórki robic bo wicie-rozumicie nie ma kasy na ekstrawagancje i ani zadne ministerstwo ani miasto nie da. Ale na durna piłkę kasa jest. Mimo tego ze za 30 lat to te dzieciaki będą budowały świat. Nie piłkarze.
        Więc wuj w prezydenta całej reprezentacji. Niezależnie kto kim tam jest. Potrzebna jest nam ona jak ślepej kurze lornetka
        • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 21:57
          trypel napisał:

> vogon.jeltz napisał:
          >
          > > Who cares?
          >
          > Mnie cares.
          >
          > Że na taki biznes, taka maszynkę do robienia pieniędzy, idzie jeszcze rocznie z
          > budżetu 400-500 mln PLN.
          > A jak dzieciaki z byłej szkoły mojego syna wygrały w Polsce Olimpiadę Kreatywno
          > ści i dostały sie do finału w USA to rodzice musieli zbiórki robic bo wicie-roz
          > umicie nie ma kasy na ekstrawagancje i ani zadne ministerstwo ani miasto nie da
          > . Ale na durna piłkę kasa jest. Mimo tego ze za 30 lat to te dzieciaki będą bud
          > owały świat. Nie piłkarze.
          > Więc wuj w prezydenta całej reprezentacji. Niezależnie kto kim tam jest. Potrze
          > bna jest nam ona jak ślepej kurze lornetka
          >
          >
          >
          Też mnie to w..rvia często ze "państewko ubożuchne" a na różne zbytki jest.
          • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 22:22
            Ale Kolego trypel - cieszmy sie i radujmy bo remont AOW wstrzymany na tydzień:)
            • trypel Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 06:17
              dodekanezowiec napisał:

> Ale Kolego trypel - cieszmy sie i radujmy bo remont AOW wstrzymany na tydzień:)

Cieszymy sie :)
        • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 22:38
          Ja słyszałem wiele razy, że się to gówno, przynajmniej na poziomie kadry i samego PZPR, pardon, PZPN samofinansuje. Jeśli jest tak, jak mówisz, to jasne, że całe to ścierwo do zaorania, a Lewandowski, Probierz i prezes tego interesu do, kurwa, łagru.
          • trypel Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 06:21
            Wsparcie ministerialne dla PZPN, 186 mln w 2023 r.
            Samofinansuje...taaa
            • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 08:48
              No to kuuurwaaa, o czym my mówimy? Dawno tego kie powinno być! Podobnie zresztą jak jebanego Śląska Wrocław. Działacze, prezesi i trenerzy do gazu, a piłkarze potrafią kopać, to niech kopią. Uran.
              • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 09:16
                vogon.jeltz napisał:

> No to kuuurwaaa, o czym my mówimy? Dawno tego kie powinno być! Podobnie zresztą
                > jak jebanego Śląska Wrocław. Działacze, prezesi i trenerzy do gazu, a piłkarze
                > potrafią kopać, to niech kopią. Uran.

Są chyba w dolnym Śląsku stare kopalnie złota srebra i uranu?
            • bunkum Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 16:23
              To sa grosze.
              Bo to znacznie mniej niz 1.6 miliarda zlotych (1 600 000 000 ) za mozliwosc pochwalenia sie drugim polskim kosmonautea. Znac trzeba proporcje. mocium panie.
              • tbernard Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 09:02
                bunkum napisała:

> To sa grosze.
                > Bo to znacznie mniej niz 1.6 miliarda zlotych (1 600 000 000 ) za mozliwosc poc
                > hwalenia sie drugim polskim kosmonautea. Znac trzeba proporcje. mocium panie.

Ale jak już przechodzisz na grosze to otrzymamy: 186 000 000 zł = 18.6 miliarda groszy
      • wislok1 Skorza nowym trenerem ? 14.06.25, 20:30
        przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/federacja-wykonala-pierwszy-krok-media-to-z-nim-spotka-sie-cezary-kulesza/9hje9ds
        Osiagniecia ma srednie, ale i tak jest lepszy od Urbana o lata swietlne...

pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Skor%C5%BCa
        To i tak nic nie da

Jeden kaprys Lewego i bedzie zwolniony
        • wislok1 Re: Skorza nowym trenerem ? 14.06.25, 20:47
          Strona w wikipedii po japonsku i Skorzy

ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%9E%E3%83%81%E3%82%A7%E3%82%A4%E3%83%BB%E3%82%B9%E3%82%B3%E3%83%AB%E3%82%B8%E3%83%A3
      • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 07:00
        I co w skrócie powiedział Kowalczyk? Bo nie mam czasu słuchać 1.5h Borsuczyca
    • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 08.06.25, 23:45
      bywalec.hoteli napisał:

> Rozbercik oświadczył, że utracił zaufanie do selekcjonera i dopóki ten jest sel
      > ekcjonerem to zawiesza grę w reprezentacji Polski. W chwili kiedy we wtorek waż
      > ny mecz eliminacji do MŚ. Co o tym myślicie?
      >
      > Dla mnie sprawa jest jasna: wyhebac Lewego z reprezentacji. Nie może być tak, ż
      > e rozkapryszona gwiazda, która nic specjalnego w reprezentacji na mistrzostwach
      > nie zdobyła robi taki szantaż.
      >
      > Lewandowski out!
      >
      > sport.interia.pl/robert-lewandowski/news-robert-lewandowski-zawiesza-gre-w-kadrze-do-czasu-kiedy-jest,nId,7980689
      Ty masz pojęcie o piłce nożnej. I ma rację. Probierz i Kulesza to dwa kmioty co się trzymają razem. Ciekawe jak sobie poradzą w środę. Jeszcze by się przydał. Nigdy nie przepadałeś za nim. Najwięcej głosu zabierają ci co sami nic nie potrafią.
    • only_the_godfather Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 07:04
      Jak Bałszczykowskiemu zabrano opaskę kapitana i dano Robercikowi to ten drugi nie robił o nic afery. Za to ten pierwszy potrafił się zachować i przyjechał na kadrę i robił swoje. Robercikowi ego wywaliło po za skalę, najwyższy czas żeby odpoczął od reprezentacji bo od dłuższego czasu słychać, że on nie ma żadnego pozytywnego wpływu na kadrę a raczej odwrotnie.
      • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 08:12
        only_the_godfather napisał:

> Jak Bałszczykowskiemu zabrano opaskę kapitana i dano Robercikowi to ten drugi n
        > ie robił o nic afery. Za to ten pierwszy potrafił się zachować i przyjechał na
        > kadrę i robił swoje. Robercikowi ego wywaliło po za skalę, najwyższy czas żeby
        > odpoczął od reprezentacji bo od dłuższego czasu słychać, że on nie ma żadnego p
        > ozytywnego wpływu na kadrę a raczej odwrotnie.

Dokładnie. Porównajmy postawę w reprezentacji choćby Ronaldo i nędznego w dokonaniach w reprezentacji, ale przekonanego o swojej zajebistości Robercika.
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 09:13
        only_the_godfather napisał:

> Jak Bałszczykowskiemu zabrano opaskę kapitana i dano Robercikowi to ten drugi n
        > ie robił o nic afery. Za to ten pierwszy potrafił się zachować i przyjechał na
        > kadrę i robił swoje. Robercikowi ego wywaliło po za skalę, najwyższy czas żeby
        > odpoczął od reprezentacji bo od dłuższego czasu słychać, że on nie ma żadnego p
        > ozytywnego wpływu na kadrę a raczej odwrotnie.
        > Odezwał się z IV lidze mazowieckiej. Wróci. Gdy te dwa nieudaczniki, Probierz i Kulesza odejdą. Dwa mecze eliminacyjne to pokażą. Zawsze się znajdą tacy jak Bywalec by krytykować. Człowiek sukcesu jedynie.
    • bolo2002 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 08:25
      I tak reprezentacji nie ma -od lat. Lewy w niej nie gra-on gra tylko w klubie-bo tam odpowiednio płacą. Strata żadna a i spokój może wreszcie zapanuje i może wreszcie jakąś dobrą ekipę stworzy kolejny nowy trener?
    • hukers Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 10:20
      Wygląda na to, że Wislok miał rację co do rozkapryszonego Robercika.
      Ja tu generalnie Lewego broniłem, ale widzę, że odjebuje mu coraz bardziej więc zmieniam front.
      Niech on z tej kadry już wypie...la na zawsze.
      • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 10:24
        O, ale przynajmniej hukers się znalazł 😃
      • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 13:32
        hukers napisał:

> Wygląda na to, że Wislok miał rację co do rozkapryszonego Robercika.
        > Ja tu generalnie Lewego broniłem, ale widzę, że odjebuje mu coraz bardziej więc
        > zmieniam front.
        > Niech on z tej kadry już wypie...la na zawsze.

Też tak myślę
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 16:11
        hukers napisał:

> Wygląda na to, że Wislok miał rację co do rozkapryszonego Robercika.
        > Ja tu generalnie Lewego broniłem, ale widzę, że odjebuje mu coraz bardziej więc
        > zmieniam front.
        > Niech on z tej kadry już wypie...la na zawsze.
        Widzę, że postanowiłeś pozazdrościć Marcinowi Gortatowi tytułu dzbana roku. Wislok zawsze napylał na na Lewandowskiego. Jest taki wiarygodny jak ty w kopaniu w piłkę.
    • ta Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 16:19
      Nie ma bardziej rozkapryszonej i roszczeniowej grupy jak kibice piłki nożnej.

W poniedziałek rano kochają Roberta, wieczorem nienawidzą, we wtorek wychwalają pod niebiosa, by w czwartek wieszać na nim psy. Jednego dnia Robercik jest najnaszyj, w zaledwie dwa,
      trzy dni później ma wyp…lać i nie wracać.

Jeśli Robercik ma nierówno pod deklem, to kibice zdecydowanie bardziej.
      • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 16:37
        Nie pierdziel, Robercik już od dawna zawodzi w reprezentacji. Umie strzelać dużo bramek w eliminacjach drużynom jak Armenia czy San Marino ale na finałach mistrzostw świata czy Europy już strzela mało
        • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 17:49
          No i nie to ze nie mam własnego zdania tylko nigdy nie byłem ani jakimś apologeta, wyznawca Lewandowskiego ani krytykiem -
          ale postawa Zielińskiego w reprezentacji jest jeszcze bardziej w.urviająca. Takie zachwyty och ach w Napoli ze aż do Interu przeszedł a w kadrze to na palcach, no dobra, dwóch rak, mozna policzyć dobre mecze.
          • only_the_godfather Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 07:52
            To jest ogólnie problem naszej kadry, że ci piłkarze w klubach potrafią grać, a reprezentacji już zapominają o tym jak się gra. Może to wynika, z tego, że niechcą się nabawić kontuzji.
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 09.06.25, 16:43
        ta napisała:

> Nie ma bardziej rozkapryszonej i roszczeniowej grupy jak kibice piłki nożnej.
        >
        > W poniedziałek rano kochają Roberta, wieczorem nienawidzą, we wtorek wychwalają
        > pod niebiosa, by w czwartek wieszać na nim psy. Jednego dnia Robercik jest naj
        > naszyj, w zaledwie dwa,
        > trzy dni później ma wyp…lać i nie wracać.
        >
        > Jeśli Robercik ma nierówno pod deklem, to kibice zdecydowanie bardziej.
        Bingo. Po meczu przegranym bywalec będzie zwalniał trenera. Wspomnisz moje słowa. Ronaldo ma 40 lat i wczoraj grał 3/4 meczu, przy okazji strzelając Hiszpanom bramkę. Jakoś nie słyszałem, by nie był w kadrze wykorzystywany, by nie wiedział, co ma w niej grać, by miał problem z kreowaniem gry, by za jakiegokolwiek trenera Portugalii nie był liderem swojej reprezentacji. Lewandowski jest młodszy.
        • bunkum Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 16:27
          Ronaldo umie grac w pilke. Biega, skacze, kopie... Lewy drewniak nie potrafi. Kazdy kto kopal pilke na podworku to zauwazy. Drewniaki do drewutni.
          • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 16:46
            bunkum napisała:

> Ronaldo umie grac w pilke. Biega, skacze, kopie... Lewy drewniak nie potrafi. K
            > azdy kto kopal pilke na podworku to zauwazy. Drewniaki do drewutni.

Za to nowy Polak, nowe nazwisko, pan Bunkum na napastnika.
            • bunkum Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 01:50
              Jak by ci to powiedziec delikatnie jak tylko potrafie, by nikogoi ciebie nie obrazic...spierdalaj, kmiocie.
              • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 05:11
                No cóż nauki ciętej riposty od wuja Stefana :)
    • wislok1 Moja wypowiedz z innego watku 09.06.25, 19:05
      wislok1
      Re: Lewandowski i Grosicki
      07.06.25, 21:01
      Wcale mi nie chodzi o jakies uczucia patriotyczne, milosc do PL itp....
      Chociaz wczesniej Lewy sie tym glosno chwalil

Lewy jest profesjonalista, ma grac, jak dostanie powolanie do kadry PL i koniec, kropka...
      Trenerowi Barcelony nigdy publicznie nie pwiedzial, ze jest zmeczony i ze nie bedzie gral...

Takie cos to bylby kompletny odlot w klubie na Zachodzie w wydaniu KAZDEGO pilkarza...
      A potem WYLOT z klubu

Tak w sumie Lewy wylecial z Bayernu, jak zaczal strajkowac i nie chcial grac, bo chcial przejsc do Barcelony....
      Na jego szczescie prezes Barcelony wylozyl taka kase, ze BEZ ZALU Lewego pozegnano w Bayernie z jak NAJGORSZYMI opiniami co do jego zachowania

Teraz Lewy odstawia podobny cyrk w reprezentacji PL, ale tu nikt go nie kupi do innej reprezentacji...

forum.gazeta.pl/forum/w,20,178729984,178729984,OT_Liga_Mistrzow_Liga_Europy_Liga_Konferencji.html?so=2
      W sumie sam sie wypier.olil z reprezentacji, PL, bo odmowil przyjazdu na zgrupowanie, choc byl w pelni zdrowy i sie ROWNOLEGLE chwalil w niemieckim Bildzie, ze fizycznie jest na poziomie gracza w wieku 30 lat i ze zmeczony NIE jest...

Trener musial otrzymac mocne wasparcie od innych zawodnikow i Kuleszy, bo co za duzo, to juz jest niezdrowo..

Lewy sie teraz tlumaczy jak obrazona promadonna...

Zwolnil juz z pracy Smude, Brzeczka, Michniewicza,
      tylko 2 kolesie z Portugalii mu pasowali, bo na WSZYSTKO pozwalali...
      Jest rozpuszczony jak dziadowski bicz....

Natomiast mnie przeraza poziom dziennikarstwa w PL
      Hejtuja Probierza za to, ze pierwszy raz okazal sie facetem i pozbawil primadonne kapitana
      • hrasier_2 Re: Moja wypowiedz z innego watku 09.06.25, 19:41
        Lewandowski przyczynił Polsce popularności jak nikt inny w okresie ostatnich dziesięciu lat.
        W tym samym czasie patałachy pod wodzą kolejnych trenerów spod szyldu związku piłki kopanej, okraszonego państwowym szyldem - udowadniały nieraz swoją nieprzydatność do zawodu kopacza. Czym Probierz się wykazał do tej pory. Niczym tak jak ten Kulesza z PZPNu. Nie ma szczęścia reprezentacja piłki kopanej do trenerów. Jak w innych reprezentacjach. Będę z przyjemnością oglądał Lewego w Barcelonie. Bo tam trener umie ustawić zawodników do gry, także Lewego. Zawsze krytykowałeś go i nawet hejtowałeś jego żonę. Najwięksi krytykanci i frustraci co im w życiu nie wyszło. A ze sportu to tylko papierosy. Załość wislok, żałość
        • donvito52 Re: Moja wypowiedz z innego watku 09.06.25, 20:15
          W sumie mnie wisi i powiewa bo zasadniczo nie oglądam piłki kopanej, ale ...
          To Lewandowski jest w reprezentacji jedynym światowej klasy graczem, reszta to rzemieślnicy i ligowi wyrobnicy.
          Że Lewy strzela mało bramek w reprezentacji ? może dlatego, że wyrobnicy usilnie starają się pokazać SIEBIE z jak najlepszej strony zamiast grać na najlepszego napastnika ?
          W klubie jakoś nie ma problemu ze strzelaniem bramek.
          Mógł Lewandowski swe odejście rozegrać zręczniej, ale i tak uważam, że miał rację. Został niefajnie zdegradowany, sądzę i przypuszczam, że forma w jakiej został zwolniony nie była przypadkowa. Miała raczej na celu sprowokowanie jego reakcji.
          Po raz drugi zgadzam się Hrasierem. Dziwne odczucie ;)
          • wislok1 Bez jaj 09.06.25, 21:57
            Opinie sa rozne, jedni go bronia, inni krytykuja....

To jest jasne

Ale do tej pory nie bylo takiego przypadku, ze ktos W MEDIACH odmowil gry w reprezentacji bedac jej kapitanem....

Rozumiem, ktos czuje sie psychicznie ch.jowo, ma problem z zona, bo go zdradza, itp...

No to idzie PO CICHU do trenera, wyjasnia, ze nie ma glowy do meczu reprezentacji, najpierw musi swoj problem zyciowy rozwiazac, potem bedzie znowu do dyspozycji...

Trener rozumie, ze roznie w zyciu bywa, zwalnia go z reprezentacji na ten mecz i po sprawie...

Ale to Lewy totalnie olewa trenera, w mediach polskich mowi, ze jest zmeczony, w mediach niemieckich mowi w tym samym czasie, ze czuje sie, jakby mial 30 lat i jest wypoczety

Po prostu nie chce grac w reprezentacji i tyleää

No to jak nie chce, to nie jest kapitanem, to funkcja symboliczna i HONOROWA

Na to trzeba sobie zasluzyc...

Wiec jak go trener tej funkcji pozbawia ( nie wyrzuca z reprezentacji ),

to sie primadonna smiertelnie obraza....

Zaczyna tupac nozka i jescze robi z siebie ofiare...

Nie jestem fanem Probierza, wielokrotnie go na tym forum krytykowelem, ale sa pewne granice bezczelnosci , a te robercik przekroczyl
        • wislok1 Re: Moja wypowiedz z innego watku 09.06.25, 20:16
          Pie.dolenie bambus

CHWALILEM go za gre w Bayernie az do momentu, kiedy zaczal strajkowac, bo chcial przejsc do Barcelony...

Tak sie nie robi, tak sie nie zachowuje PORZADNY czlowiek...
          Mial podpisany wazny kontrakt i jesli chcial odejsc powinien to robic z szefami klubiu za kulisami ,a nie w mediach...
          I strajkowac...
          Szantazowac

Byl juz zgadany z Barcelona, prezes zaoferowal duza kase i sie go pozbyli z Bayernu
          Ku wielkiej radosci Bayernu, ze go wiecej nie beda widziec na oczy

W reprezentacji gral Lewy bardzo dobrze za Nawalki, potem to juz tylko zwalnial trenerow i strzelal bramki slabeuszom...

To sa fakty

Wycieczki osobiste sobie daruj...

• vogon.jeltz Re: Moja wypowiedz z innego watku 09.06.25, 22:39
            > Tak sie nie robi, tak sie nie zachowuje PORZADNY czlowiek...

To nie jest porządny człowiek, tylko patus z dobrym piarem.
            • hukers Re: Moja wypowiedz z innego watku 10.06.25, 14:20
              vogon.jeltz napisał:

> > Tak sie nie robi, tak sie nie zachowuje PORZADNY czlowiek...
              >
              > To nie jest porządny człowiek, tylko patus z dobrym piarem.

Nie przesadzajmy z tym patusem.
              Robert po skończeniu szkół podstawowych, zdobył również, po jakimś czasie, tytuł magistra w Collegium Humanum. Można więc śmiało założyć, że głowa służy mu nie tylko do główkowania.
              Mgr Lewandowski, echh...
              • bywalec.hoteli Re: Moja wypowiedz z innego watku 10.06.25, 15:02
                Patusem na pewno nie jest.
                Nie wiem jak inny kadrowicz który się pokłócił z sąsiadem gdzieś i dał mu w ryj.

Natomiast jego rys życiowy że musiał być w młodym wieku byc nadodpowiedzialnu być może mógł mieć wpływ na jego charakter jako sportowca.
                Zresztą widzę że głosy są podzielone i jego dużo broni.

Dlatego myślę że moznaby zrobić ring: Michał kontra Robert. Sędziuje Karol. Niezależnie od wyniku bokserzy się godzą i wracają do siebie.
                • vogon.jeltz Re: Moja wypowiedz z innego watku 10.06.25, 15:48
                  > Patusem na pewno nie jest.

Każdy zawodnik piłki nożnej na tym poziomie jest patusem.
                  • tbernard Re: Moja wypowiedz z innego watku 11.06.25, 12:38
                    vogon.jeltz napisał:

> > Patusem na pewno nie jest.
                    >
                    > Każdy zawodnik piłki nożnej na tym poziomie jest patusem.

Sportowcy wyczynowi przechodzą badania i jak u któregoś wykryją platfusa, to dostanie zalecenie aby używać obuwia ze specjalną wkładką.
              • wislok1 Re: Moja wypowiedz z innego watku 10.06.25, 15:48
                I obrone pracy magisterskiej w Collegium Humanum mial w tym samym czasie, kiedy kadra przebywala na zgrupowaniu ...

Potrawil sie rozmnozyc, jeden Lewy byl na treningu, drugi w tym samym czasie na uczelni
                • tbernard Re: Moja wypowiedz z innego watku 11.06.25, 12:40
                  A może skorzystał z usług sobowtóra.
    • bolo2002 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 10.06.25, 10:43
      Ten teatr trzeba skonczyć. Dlaczego polska reprezentacja kiepsko gra? Bo gra w niej/ a w zasadzie stoi tylko/-Lewy. Trzeba przeciąć ten wrzód. Nie ma nic gorszego jak rozkapryszona i obrosła w piórka była gwiazda. Podziekować mu wreszcie i niech chłopaki zaczną swobodnie grać lewy przez ostatnie lata nie był przecież akceptowany przez kolegów. Ta jego frustracja ma tez zródło w tym, że się juz kończy- równiez w Barcelonie. Pisałem wielokrotnie - czas na emeryturę i zarabianie procentów na fotelu . Amen.
      • wislok1 Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 15:52
        Jak wygraja z Finlandia, to trener i pilkarze nabiora wiary we wlasne sily, uwierza, ze da sie wygrywac nawet z silnymi zespolami....

Gorzej jak bedzie inaczej, wtedy Lewy i cesc pismakow rozpeta wsciekly hejt i beda kategorycznie zadac wyrzucenia trenera i przeciwnikow Lewego w kadrze, czyli 90 procent kadry
        • vogon.jeltz Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 15:58
          Ale właściwie co z tego? Jak dla mnie to oni mogą sobie nawet ustawkę zrobić. Przed, po, albo zamiast meczu. W sumie nawet lepiej, chętnie popatrzę.
          • wislok1 Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 16:57
            Na to Lewy nie pojdzie, bo by dostal ciezki wpie.ol , on woli dzialac za kulisami, szachry-machry przy
            przejsciu do Barcelony, zwalnianie trenerow reprezentacji za ich plecami, obgadywanie w mediach innych kadrowiczow, to jest jego specjalnosc
            • bywalec.hoteli Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 18:41
              Właśnie wyżej proponowałem coś w stylu ustawki czyli ring bokserski, sędziuje Karol
              • dodekanezowiec Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 21:47
                Pohjanpalo sie z tą polska pilka dokumentnie. Jeszcze qrde rok temu zremisowaliśmy z Walia która wygrała z Finlandia chyba 4 golami..
                • dodekanezowiec Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 21:47
                  *Pohjanpalo - od Fina który dał gola.
                  Stąd pohjanpalo sie.
                  • dodekanezowiec Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 21:50
                    A Tusk sie chyba pogubil jak Skorupski..
                    • dodekanezowiec Re: Dzisiaj mecz o 21 10.06.25, 21:52
                      Za "Benhauera" (pamięci żałobny rapsod) tośmy od 1:3 z FInami we wrześniu 2006 zaczęli. Jednakowoż skoncyzkismy tamte eliminacje w stylu "prawdziwego mężczyzny wg Millera".
                      I choć potem byl Borubar i inni nie bardzo (2008) to jednak tak w latach 2006- 2007 coś grali.
                      • wislok1 Przerwa 10.06.25, 22:36
                        Bo Fin dostal zawalu na stadionie

Straszne

W sumie to grali niezle, dopoki Skorupski nie spowodowal karnego....

Lewy juz dostaje orgazmu, ze Polakom nie wychodzi....

Ale , ze sam oslabil zespol strajkujac wystep w reprezentacji, o tym nie bedzie mowil..
                        • dodekanezowiec Re: Przerwa 10.06.25, 22:47
                          Tak czy siak Kuljesze Bjełojstockiego wyyebać. Biełyjstok. Niech do Rasiji spadajut ze swoim zaciąganiem, swoimi poglądami i sposobem bycia.
                          • wislok1 Przegrali 1-2 10.06.25, 23:30
                            Teraz bedzie polskie pieklo

Lewy SWIADOMIE I CELOWO olal mecz, zeby wyrzucic trenera z pracy....

Trener sie wku.wil. zareagowal slusznie, ale teraz Lewy i stado sprzedajnych pismakow oplacanych przez Lewego go zgnoi ....

Tyle ze wyrzucenie trenera nic nie da, bo lepszych grajkow nie ma i zaden Lewy tego nie zmieni...

Takie sa fakty
                            • ostrycienptaka Re: Przegrali 1-2 11.06.25, 08:40
                              A tobie wislok to juz odjebalo calkiem? Lewego lubic nie trzeba, Lewy kadry nie uzdrowi, ale zeby pociskac pierdolety o sprzedajnych, oplacanych przez pilkarza dziennikarzach, to juz trzeba miec paranoje ;D
                              Fornitta z tej strony, pozdrawiam was, mimo ze w tym watku pieprzycie jak potluczeni ;*
                              • ostrycienptaka Re: Przegrali 1-2 11.06.25, 08:42
                                A probierz to luj, ktory ma wyyyjebaaane na pilkarzy i kibicow, nie ma tutaj czego bronic, serio. Na kasie z naszych podatkow upasion elegancik dyzma po znajomosci urzadzony :P
                              • wislok1 Re: Przegrali 1-2 11.06.25, 18:19
                                Nic mi nie odje.alo

Oto przyklad pismaka na uslgach Lewego;
                                www.sport.pl/pilka/7,65037,32014843,lewandowski-siegnal-po-opcje-atomowa-klamka-zapadla.html#s=BoxMMt2Img1

Najfajniejszy cytat o Lewym. le cabaret:
                                On jest dla naszej piłki tym, kim był dla NBA Michael Jordan.
                                Nie wiem, czy Lewandowski staje przed lustrem i patrząc na odbicie, mówi sobie: "Reprezentacja to ja". Ale gdyby tak robił, nie byłby w tym stwierdzeniu daleki od prawdy. Bo to, co dobre dla Lewandowskiego, to dobre też dla drużyny.
                                • wislok1 Re: Przegrali 1-2 11.06.25, 18:23
                                  Probierz jest przecietnym trenerem, ale ma przynajmniej jaja i na szantaz Lewego odpowiedzial zdecydowanie...

Paradoksalnie, gdyby Lewy pojechal na mecz do Helsinek, pospacerowal tam 90 minut kompletnie olewajac spotkanie ( tak jak to robil wielokrotnie w czasie meczow reprezentacji ),
                                  to teraz Probierza by zwolnili...
                                  No, bo jak inaczej, Lewy gral, a przegrali, tak by trabili fani Lewego....
                                  Teraz Kulesza tze nie moze ulec szantazowi Lewego...
                                  • ostrycienptaka Re: Przegrali 1-2 12.06.25, 16:47
                                    A no to masz swojego "trenera z jajami"... i wynikami, buahhhaha :D Tacy sa wlasnie polscy kibice, tylko inba wazna i napierdalanki ich kreca. Piekna sportu, takiego w moim rozumieniu, w tym nie ma za grosz. Tylko dziwne nakrecanie sie przeciwko komus i ekscytacja, bo dwoch panow sobie nawzajem fujary i faki pokazuje... lol
      • only_the_godfather Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 07:40
        No to mieliśmy wczoraj ten przebłysk spokojnej gry chłopaków. Poza Caschem i Zalewskim to nikt tam nie grał. Ci dwaj grali, bo nie są skażeni polską myślą szkoleniową.
    • tbernard Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 12:54
      Żaden trener nie wyczaruje nic, gdy w zespole nie ma chęci. Lewandowski samodzielnie nie uciągnie gry, gdyż jego specjalnością w meczach klubowych jest znalezienie się w odpowiednim miejscu i czasie i wykończenie akcji wypracowanej przez zespół. A u nas nie ma zespołu, który byłby w stanie na maksa wykorzystać ten jego atut. Albo chcą samodzielnie pogwiazdorzyć aby na siebie flesze ściągnąć albo zwyczajnie to nie ta liga i ta niekompatybilność ciągle zgrzytała i będzie zgrzytać. Albo to zwykły pechowy czynnik losowy.
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 13:03
        tbernard napisał:

> Żaden trener nie wyczaruje nic, gdy w zespole nie ma chęci. Lewandowski samodzi
        > elnie nie uciągnie gry, gdyż jego specjalnością w meczach klubowych jest znalez
        > ienie się w odpowiednim miejscu i czasie i wykończenie akcji wypracowanej przez
        > zespół. A u nas nie ma zespołu, który byłby w stanie na maksa wykorzystać ten
        > jego atut. Albo chcą samodzielnie pogwiazdorzyć aby na siebie flesze ściągnąć a
        > lbo zwyczajnie to nie ta liga i ta niekompatybilność ciągle zgrzytała i będzie
        > zgrzytać. Albo to zwykły pechowy czynnik losowy.
        To jest temat rzeka. Bywalec napisał pierdy. Lewy już zwolnił trenera. Swoje już zrobił i .dowodzenia panu. Widzicie podobieństwo Probierza i Tuska?
        Jeden i drugi nie ma sukcesów, jeden i drugi nie potrafi zbudować drużyny.
        • tbernard Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 13:44
          Od czasu mundialu w Hiszpanii w 1982 to nikt nie potrafił zbudować drużyny. Może z wyjątkiem drużyny olimpijskiej w 1992 swoją drogą również w Hiszpanii. Próbowali głupiej przyśpiewki dzieciaków o polskim mleku z polskiej krowy, innym razem koko koko euro spoko i czary nie chciały zadziałać. Próbowali kombinować, że to pewnie myśl szkoleniowa w Polsce odstaje od myśliceli zagranicznych więc zagranicznego Bena Hakena ściągnęli i też nic wielkiego nie wyczarował, chociaż był moment, gdy wydawało się, że coś jakby drgnęło.
          Prawdopodobnie drużyna złożona z piłkarzy trzecioligowych byłaby lepsza, gdyby postawiono przed nimi twarde i jednocześnie kuszące warunki. Jak przebijecie się do jakiegoś wysokiego etapu, to zdobędziecie chwałę i bogactwo ale jak kiepsko się spiszecie, to na dwa lata do przymusowej służby wojskowej i o karierze sportowej podczas woja możecie zapomnieć.
          • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 15:16
            Otóż to. Polska pilka na poziomie światowym skończyła sie w 1982. I w ogóle trwała tylko w latach 1972-1982.
          • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 15:19
            > Od czasu mundialu w Hiszpanii w 1982 to nikt nie potrafił zbudować drużyny.

Nie przesadzaj, np. drużyna Nawałki nie była taka najgorsza. Owszem, ostatecznie nic nie ugrali, trofeów żadnych nie zdobyli, a na koniec skompromitowali się na mundialu w Rosji - ale przynajmniej tworzyli jakąś drużynę, a nie zespół przypadkowych patałachów.
            • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 15:42
              @vogon
              Tak, to jest różnica.
              Drużyna Nawalki a inne.
              Choć właśnie dojście do ćwierćfinału ME to bylo maks
              • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 15:46
                > Choć właśnie dojście do ćwierćfinału ME to bylo maks

No i nie zapominajmy, że po raz pierwszy wygrali z Niemcami, którzy byli wtedy świeżo po zdobyciu mistrzostwa świata.
                • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 18:32
                  vogon.jeltz napisał:

> > Choć właśnie dojście do ćwierćfinału ME to bylo maks
                  >
                  > No i nie zapominajmy, że po raz pierwszy wygrali z Niemcami, którzy byli wtedy
                  > świeżo po zdobyciu mistrzostwa świata.

Znaczy ten 2014 to byl duży fuks z wynikiem 2:0 ale w 2016 duży pech z wynikiem 0:0 :)
                  • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 23:21
                    Jeszcze qrde kibica maja na sumieniu tą całą aferą i gra...
                  • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 00:36
                    > Znaczy ten 2014 to byl duży fuks z wynikiem 2:0

Niby fuks, ale przypomnij sobie pierwszą bramkę w tym meczu. To jest klasa światowa.
                    • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 05:26
                      Mila czy Milik?
                      • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 06:55
                        bywalec.hoteli napisał:

> Mila czy Milik?

Milik pierwsza a Mila (Waldus Kiepski) druga na koniec
                        • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 09:40
                          Czyli Milik potrafił strzelić Niemcom gola klasy światowej a potem zaczął na turniejach dobrze strzelać ale nie trafiać?
                          • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 11:09
                            > Czyli Milik potrafił strzelić Niemcom gola klasy światowej

Gol Milika jest normalny, centra i strzał głową. To jak drużyna wyprowadziła akcję - obejrzyj video. Może rozpędziłem się z tą "klasą światową", ale dzisiejsza repra w życiu czegoś takiego nie zmontuje z tak silnym przeciwnikiem.
              • wislok1 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 18:29
                Od czasow Nawalki jest slabo, udawalo sie dostac na euro czy mundial, zeby zaraz potem dostac ciezki wpie.dol....

Brakuje dobrych pilkarzy i to jest tego przyczyna...

• vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 00:03
                  > Brakuje dobrych pilkarzy i to jest tego przyczyna

Ale kto grał u Nawałki? Ten sam Lewandowski, ten sam Zieliński. A oprócz nich Glik, Piszczek, Grosicki, Krychowiak, Milik - żadne asy przecież, a wymieniłem tylko tych najlepszych.
                  • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 05:20
                    Błaszczykowski też grał
                    • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 11:10
                      Zapomniałem o Błaszczykowskim. Ok, był dobry, ale czy naprawdę on jeden robił aż taką różnicę?
                      • hukers Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 11:42
                        vogon.jeltz napisał:

> Zapomniałem o Błaszczykowskim. Ok, był dobry, ale czy naprawdę on jeden robił a
                        > ż taką różnicę?

Błaszczykowksi, Piszczu i Lewy byli ze stajni Kloppa i to oni robili różnicę. Plus Krychowiak w najlepszej formie, tuż przed przejściem do PSG, plus Zielu i Szczęsny (czy tam Fabiański). Połowa składu international level. Teraz w ostatnim meczu z Finlandią w zasadzie nikogo na takim poziomie (no może, od biedy, Zalewski i Cash).
                        • wislok1 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 18:08
                          Finowie mieli sporo pilkarzy przecietnych, tak jak Polacy...
                          Ale ci Finowie tez nie graja w zlych klubach, Hradecky to filar Bayeru Leverkusen

Z drugiej strony Zielinski i Zalewski to rezerwa Interu, reszta tez nie zachwyca w klubach...
    • hukers Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 15:32
      Probierz zostaje, Robercik nadal na aucie.
      No i dobrze. Nie chciało się chujowi przyjechać na najważn9ejszy mecz reprezentacji w eliminacjach, bo wypoczywał na Majorce, to niech spierdala.
      Już chuj tam z wynikami, których "pod Probierzem" trudno oczekiwać, ale chodzi o zasady.
      • wislok1 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 18:30
        Dokladnie wlasnie tak....

100 procent racji
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 11.06.25, 22:24
        hukers napisał:

> Probierz zostaje, Robercik nadal na aucie.
        > No i dobrze. Nie chciało się chujowi przyjechać na najważn9ejszy mecz reprezent
        > acji w eliminacjach, bo wypoczywał na Majorce, to niech spierdala.
        > Już chuj tam z wynikami, których "pod Probierzem" trudno oczekiwać, ale chodzi
        > o zasady.
        Zmieniasz zdanie jak chorągiewka. Lewandowski miał inne problemy oprócz odpoczynku. Bo jeszcze sprawę w sądzie. Probierz już wyleciał. Dał opaskę Zielowi, który nie grał. A ten co zastępował to tak bełkotał po meczu, że niewiadomo o co chodzi. Po tylu miesiącach prowadzenia kadry nic ona nie pokazała. Nie ma kto strzelić bramki. Nie ma koncepcji nic. Dogra te eliminacje i wyleci. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Kulesza- Probierz.
    • bolo2002 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 09:15
      Trener Probierz właśnie sie sam zwolnił. PZPN i polska kadra- jaka piękna kolejna katastrofa. Jedno wielkie polskie gówno!
    • only_the_godfather Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 09:22
      No i Lewy zwolnił selekcjonera, Probierz zrezygnował. przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/michal-probierz-rezygnuje-ze-stanowiska-nagly-zwrot-jest-oswiadczenie/chq1s63
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 09:36
        Jest szansa wygrać te eliminacje. Czyli drugie miejsce. Bo Holandia poza zasięgiem. Przynajmniej tyle miał godności.
        • donaldte Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 09:45
          Szansa na awans nadal istnieje.
          Czesław wracaj ! Ten gość miał wyniki. Awans na mundial. Wyjście z grupy na mundialu.
      • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 09:52
        Nie jestem fanem Probierza ale też dla mnie to nie na miejscu że piłkarz zwalnia trenera.
      • wislok1 Tak jak zwolnil, Smude, Brzeczka, Michniewicza 12.06.25, 18:10
        Czy cos sie po tym polepszylo ? ABSOLUTNIE NIC, poza ego Lewego

Jedyne zwolnienia z sensem to 2 Portugalczykow, po nich reprezentacja sie dostala raz na mundial, raz na euro
    • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 12:02
      Bo i po Probierzu. Pytanie kto następny?
      • donaldte Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 12:07
        Najlepszym kandydatem jest Maciej Skorża.
        Ma sukcesy. Wygrał azjatycką ligę mistrzów.
        • only_the_godfather Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 12:44
          Skorża ma dobrą posadę i nie jest głupi żeby wracać i pchać się w to bagno. Nikt poważny nie będzie chciał w to bagno pchać.
      • hukers Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 12:29
        borsuczyca.klusek napisała:

> Bo i po Probierzu. Pytanie kto następny?
        >

To już się Roberta trzeba pytać.
        • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 12:38
          Po mojemu - to tero najmundrzejszy!
          Janek Tomaszewski!
        • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 11:03
          hukers napisał:

> To już się Roberta trzeba pytać.

Teraz się każdy boi odezwać bo go Robercik zwolni…

W radio Gadali, że Nawałka jest możliwy jako powrót. Oglądałem filmik z Hajto, który mówił że jakiś Roger Schmidt jest dobry i dostępny.
          I że w Barca Flick trzyma ich ciągle pod presją i nie ma że ktoś podskakuje - jakiś top zawodnik spóźnił się na trening czy tam zgrupowanie - w meczu już nie zagrał. I Lewy też tam jest pod presją i ma wyniki. W wywiadzie skarżył się że jest w ciężkim stanie psychicznym po tym jak nie mógł za bardzo grać w końcówce ligi mistrzów z powodu kontuzji a presja była.

Więc potrzebny jest trener który będzie trzymać to całe piłkarskie towarzystwo krótko, z Robercikiem na czele. Tylko kto taki będzie jak Roberta boją się już piłkarze, trener, szef PZPN itp?
          • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 11:31
            Tylko nie Nawałka 🙏
            • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 12:19

> Tylko nie Nawałka 🙏

Czemu nie? Było tylko 2 trenerów po 1989, którzy umieli z bandy najemników stworzyć drużynę, jak trzeba to wesprzeć zaufaniem zawodnika, a jak trzeba to go przycisnąc: pierwszy - Beenhakker już nie żyje a Nawalka żyje.

„Na przełomie grudnia 2021 i stycznia 2022 roku był jednym z kandydatów na selekcjonera reprezentacji Polski, po nagłej rezygnacji z tej funkcji Paulo Sousy[19]. Ostatecznie decyzją prezesa PZPN Cezarego Kuleszy stanowisko objął Czesław Michniewicz[20].” (Wiki)
              • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 13:10
                1. Bo przerżnęliśmy rosyjski mundial i to sromotnie
                2. Bo od tamtych wydarzeń minęło już 7 lat czyli jest zupełnie inna drużyna i starszy trener
                3. Bo po mundialu nie robił nic ciekawego, szybko pożegnał się z Lechem
                4. Bo sukces z 2016 to żaden sukces tylko ułuda sukcesu
                5. Bo ludzie będą mieli nierealistyczne oczekiwania a ostatecznie gówno z tego wyjdzie
                • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 13:35
                  @borsuczyca
                  I goovno im z tego wyjdzie!
                  Zostaną dwa wyjścia - albo wódka albo Bóg:)
                  • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 13:57
                    dodekanezowiec napisał:

> Zostaną dwa wyjścia - albo wódka albo Bóg:)

A co jeżeli Boga nie ma?
              • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 15:25
                > Czemu nie?

Zgadzam się z borsuczycą. Pomijając archeologię typu Koncewicz, w nowoczesnej historii polskiej reprezentacji tylko Piechniczek spróbował zabawy w selekcjonera drugi raz. I powiem tak: na chuj mu to było? Mógł przejść do historii jako zdobywca drugiego medalu MŚ, a skończył jako ten, który przerżnął eliminacje MŚ 1998.
                • bywalec.hoteli Re: OT - Lewy zwalnia trenera 13.06.25, 17:08
                  I może będzie Nawałka :D

przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/adam-nawalka-i-jan-urban-przemowili-chca-prowadzic-reprezentacje-polski/np5lqb8
      • tbernard Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 13:10

Ktokolwiek by to był i choćby z początkowym namaszczeniem samego Lewandowskiego, to pierwsze co powinien zrobić, to podziękować Lewandowskiemu za wszystkie lata w kadrze i wszystkiego najlepszego na dalszej drodze życia. Ze szczerego serca rzecz jasna.
        • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 13:16
          Zgodnie z pewną ogólna tendencja polityczna nowy trener będzie wspierał- parafrazując Wałęsę (ale odwrotnie) - prawą nogę. Bo teraz takie nastroje spoleczno-polityczne.
          A najlepiej gdyby nowy trener nazywał sie Prawandowski.
      • carnivore69x Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 13:43

>

Może Thomas Tuchel? ;-)

Po wymęczonym 1:0 z Andorą i przegranej z Finlandią najlepszej prasy na Wyspach ostatnio nie ma.

• hukers Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 13:48
          carnivore69x napisał(a):

> borsuczyca.klusek napisała:
          >
          > > Bo i po Probierzu. Pytanie kto następny?
          > >
          >
          > Może Thomas Tuchel? ;-)
          >
          > Po wymęczonym 1:0 z Andorą i przegranej z Finlandią najlepszej prasy na Wyspach
          > ostatnio nie ma.
          >

Jeszcze Ancelloti słabuje w Realu.
          Myślę, że Cezary powinien go wziąć pod uwagę.

• borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 14:42
            Ancelloti to chyba zawsze w giełdzie nazwisk się pojawia. Pytanie czy ktokolwiek z zagranicy zechce bujać się w polskim piekiełku. Poza tym Kulesza już się sparzył na Santosie, który miał być pewniaczkiem, więc moim zdaniem na 99% będzie Polak. Najgorszej jak to będzie Polak z recyklingu, bo pojawiło się już nazwisko Nawałki i nawet Brzęczka.
            • hukers Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 14:48

> Ancelloti to chyba zawsze w giełdzie nazwisk się pojawia. Pytanie czy ktokolwie
              > k z zagranicy zechce bujać się w polskim piekiełku. Poza tym Kulesza już się sp
              > arzył na Santosie, który miał być pewniaczkiem, więc moim zdaniem na 99% będzie
              > Polak. Najgorszej jak to będzie Polak z recyklingu, bo pojawiło się już nazwis
              > ko Nawałki i nawet Brzęczka.
              >
              Z tym Ancelottim to taki żart był...
              • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 15:03
                A co tu nie jest żartem? 😅
        • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 13:49
          > Może Thomas Tuchel? ;-)

Niemiec miałby trenować polską kadrę? Ochujałeś? ;-)
          • carnivore69x Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 15:24
            vogon.jeltz napisał:

> > Może Thomas Tuchel? ;-)
            >
            > Niemiec miałby trenować polską kadrę? Ochujałeś? ;-)

Dla dumnych narodów (Anglia, Polska) jest to czasem rzeczywiście trudne do przełknięcia.
            • carnivore69x Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 15:26
              PS. Gareth Southgate OBE, było nie było finalista ME, jest na rynku. Jacyś chętni?
              • vogon.jeltz Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 15:42
                > Gareth Southgate

Typ ma gębę opryszka i nazwisko jak bohater kiepskiego fantasy. Nada się.
                • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 17:44
                  Wracając do sedna sprawy - Jan Urban ma największe szanse.
                  A tak w ogóle pamiętam dwumecz Górnika z Realem (0:1 i 2:3) gdzie mimo (niewielkiej przecież) porażki - w obu meczach tak nastraszyli Real jak mało kto.
                  www.gornikzabrze.pl/w/zwyci%C4%99stwo-by%C5%82o-blisko-30%C2%A0lat-temu-g%C3%B3rnik-zagra%C5%82-z%C2%A0realem
                  www.laczynaspilka.pl/biblioteka/mecze/real-madryt-gornik-zabrze-32-10111988
              • donaldte Re: OT - Lewy zwalnia trenera 12.06.25, 15:55
                Gareth nie strzelił karnego z Niemcami na Euro 96.
      • wislok1 Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 18:13
        Urban ma bac trenerem, to bedzie marionetka Lewegop, jako trener ZERO sukcesow, idealny
        • dodekanezowiec Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 18:38
          wislok1 napisał:

> Urban ma bac trenerem, to bedzie marionetka Lewegop, jako trener ZERO sukcesow,
          > idealny

Chłopie juz nudny jesteś.
          Przeżywasz z tym Lewandowskim.
          Niedługo! Jak! Bolo! Będziesz! WYKRYKIWAŁ!
          • dodekanezowiec Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 19:14
            Jan Urban jest chwalony przez fachowców. Znow jako siedzący poza granicami wiesz wszystko lepiej niż tu w kraju.
            Ale cudów nie będzie. No mamy piłkarzy jakich mamy. Czy w związku z tym, nie wiem, wprowadzić np.platne zajęcia w szkołach ponadpodstawowych żeby te środki finansowe przesunąć na piłkę nożną- trenerów zawodników ośrodki Bóg wie co jeszcze?
            Nie mogą się jakoś wykluc talenty to i co trener zrobi?
            W kółko walkowanie i pieprzenie o trenerze.
            • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 19:36
              Zobacz sobie zyciorys Urbania jako trenera, jest dosc monotonny, za kazdym razem go zwalniano z pracy, a pracodawcow mial sporo, jest BEZNADZIEJNYM trenerem, Proboerz byl o wiele lepszym...

Pierwszy jego krok to bedzie wyjazd do Barcelony, padniecie do stop Lewego i blaganie o litosc; Panie, nie zwalniaj mnie z pracy, blagam, mam na utrzymaniu rodzine i kredyty, blagam o litosc, Panie zlituje sie nade mna !!!!
              • ostrycienptaka Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 19:43
                Masz obsesje na punkcie Lewego :P Probierz chuja zrobil sensownego, bo byl zwyklym figurantem i to jest problem. Po nim bedzie nastepny identycznie bezuzyteczny pajac. No ale kibicom sie wydaje, ze PZPNowi chodzi o pilke... ;D I dobrze wam tak w sumie, rozhisteryzowani i naiwni kibice. Tutaj pasuje powiedzenie, ze nie ma ofiar, sa ochotnicy :P
                • dodekanezowiec Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 19:48
                  2 największe obsesje w historii Auto Moto Forum powtarzane tysiac razy i latami:
                  1) 3-letni samochód traci 50% wartości w 3 lata (misiaczek1281)
                  2) Lewandowski w nieładnym stylu pozegnal sie z Bayernem (wislok1)
                  • dodekanezowiec Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 19:54
                    Abstrahuję od kwestii racji itp.
                    Po prostu pisanie tych "swoich racji" po 1.000 razy wynika z jakiegoś niedocenienia, jakiejś qrde potrzeby akceptacji itp.
                    Qrła jeszcze trzeci mi sie przypomnail - Bolo!cerata!18-letni!diesel!mało! Palący!
                    Nie wiem - moze ci ludzie oczekuja jakichś zachwytów, oklasków, 1.000 razy powtarzając to samo, powtórzą tysiąc pierwszy bo czują sie niedocenieni, niespelnieni ze takie prawdy obajwione przedstawiają spotykając sie z chłodnym i obojętnym podejściem audytorium czyli innych forumowiczów.
                    • ostrycienptaka Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 20:01
                      Inaczej to widze ;) To sa takie osobiste fiksacje, ktore nie maja nic wspolnego z potrzeba oklaskow forumowych. Tez potrafie jak pojebana jakis temat walkowac ;D Ale kurwaaaa, przez chwile, a nie cale zycie ten sam refren. Ilez mozna
                • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 20:29
                  Nie mma zadnej obsesji, tylko stwierdzam fakty
                  • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 20:30
                    A w innym watku calkiem niedawno wytlumaczylem, dlaczego go nie lubie
                    • ostrycienptaka Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 20:37
                      wislok1 napisał:

> A w innym watku calkiem niedawno wytlumaczylem, dlaczego go nie lubie
                      Ale koniecznie nam przypomnij ;) omg :D
                    • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 20:40
                      Zacytuje

wislok1
                      Re: OT: Exit poll, czy Pol-exit.
                      12.06.25, 20:23
                      To juz kwestia podejscia emocjonalnego, ja osobiscie odczulem W PRACY , jak kibice Bayernu reagowali na fochy Lewego i jego strajk w Bayernie...
                      Nie bylo to mile

Rzecz jasna wszystko to odkrecilem, udowodnilem, ze z tym kolesiem nie mam nic wspolnego i ze Polacy sa rozni, nie dalem sie wciagnac w glupie dyskusje, ale niesmak po Lewym pozostal...

Ludzie sa tylko ludzmi, mam prawo go nie lubic, ale jednoczesnie doceniam, ze jest swietnym srodkowym napastnikiem i ze zanim zaczal odstawiac fochy w Bayernie, bardzo temu klubowi pomogl zdobywac mistrzostwa Niemiec i w europejskich pucharach tez mial wielkie osiagniecia...
                      No i zloty but....
              • vogon.jeltz Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 19:50
                Papież Urban zainicjował wyprawy krzyżowe. Dziennikarz Jerzy Urban słynął z ostrego pióra, bycia świnią oraz umiejętności ustawienia się w każdym ustroju. Polityk Victor Orban (węgierska wersja Urbana) rządzi twardą ręką w kraju Madziarów.

Urban to dobry wybór.
                • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 20:32
                  pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Urban_(pi%C5%82karz)

Kolesi wywali juz z 10 klubow za brak osiagniec i totalne nieudacznictwo, w sam raz sie nadaje na tenera reprezentacji

Zachecam do lektury

• borsuczyca.klusek Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 21:19
                    Wisłok a kogo ty byś zaproponował?
                    • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 13.06.25, 19:52
                      Jürgen Klopp

( ale na 100 procent sie nie zgodzi wejsc w polskie pieklo )
                      • bywalec.hoteli Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 14.06.25, 20:42
                        wislok1 napisał:

> Jürgen Klopp

Jeszcze Joachim Löw byłby dobry
                        • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 14.06.25, 20:47
                          Löw to juz emeryt
                      • hrasier_2 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 14.06.25, 21:49
                        wislok1 napisał:

> Jürgen Klopp
                        >
                        > ( ale na 100 procent sie nie zgodzi wejsc w polskie pieklo )
                        Ty wiesz o czym bredzisz? Byle nie wyrwali Papszona z Rakowa. Bo taką ma umowę.
                        • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 15.06.25, 18:13
                          Pomarzyc mozna...

Papszuna nie wezmie, bo jest niezly, on potrzebuje przecietnego trenera, co bedzie wykonywal jego i Lewego rozkazy
                          • dodekanezowiec Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 15.06.25, 19:20
                            No ale wislok co trener zmieni jak piłkarze to zbieranina jakas ze słabych klubow. Może najwyżej drugoplanowych czy trzecioplanowych w Europie.
                            • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 15.06.25, 20:10
                              W praktyce niewiele moze zmienic....

Sam pisalem, ze grajkowie sa slabi..

Jesli najlepszym na boisku w meczu z Finlandia byl rezerwowy Interu Zalewski, to juz jest niedobrze...
                              Nowy kapitan Zielinski to tez rezerwowy Interu
                              Pelniacy jego obowiazki Bednarek to angielska II liga

Ale obrona to i tak niezle, bo Cash i Kiwior to Premier League
                              Teoretycznie bardzo dobry Skorupski z Serie A zawalil mecz...

Pomocnicy graja poza Zielinskim i Zalewskim w bardzo przecietnych klubach, tak samo jak napastnicy

Rzecz jasna mozna ich zgrac i wycisnac z nich wszystko, ale cudow nie bedzie...

Nie beda przegrywac ze slabszymi o reprezentacji PL, ale na silne druzyny to za malo...

Paradoksalnie, co juz na forum pisalem, najlepiej sie udawalo Czesiowi...
                              Awansowal na mundial, wyszli z grupy i w nagrode zostal wyrzucony z pracy przez Lewego
                  • vogon.jeltz Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 21:24
                    > Kolesi wywali juz z 10 klubow

To był sarkazm, wislok. Ale swoją drogą, jak nienawidzę sportu zawodowego, tak czasem mnie on fascynuje. W każdej innej branży typ po trzecim zwolnieniu byłby niezatrudnialny i musiałby się przekwalifikować. A tu biorą go do kolejnych klubów, czasem nawet drugi raz. Jakim cudem? Na co oni liczą? Nie lepiej byłoby wziąć randomowego Zenka z ulicy za ułamek ceny? W odróżnieniu od takiego Urbana, który daje 100% gwarancję, że wszystko spierdoli, Zenek daje minimalne prawdopodobieństwo, że wyjdzie ok.
                    • wislok1 Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 13.06.25, 19:54
                      To jest wlasnie ciekawe, koles byl po kilka razy trenerem w Legii i Gorniku, wywalali go za nieudaczniczwo i potem znowu zatrudniali, zeby go znowu wywalic....
                      Za to samo..

• carnivore69x Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 12.06.25, 21:36
                  vogon.jeltz napisał:

> Papież Urban zainicjował wyprawy krzyżowe. Dziennikarz Jerzy Urban słynął z ost
                  > rego pióra, bycia świnią oraz umiejętności ustawienia się w każdym ustroju. Pol
                  > ityk Victor Orban (węgierska wersja Urbana) rządzi twardą ręką w kraju Madziaró
                  > w.
                  >
                  > Urban to dobry wybór.

A w Twoich okolicach to nawet pozdrowienie "Urbanowi i Światu" da się od wielkiego dzwonu usłyszeć.
                  • vogon.jeltz Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 13.06.25, 07:20
                    Urbanowi i Orbanowi ;-)
                    • carnivore69x Re: Czyli kogo nastepnego zwolni Lewy ? 13.06.25, 11:24
                      vogon.jeltz napisał:

> Urbanowi i Orbanowi ;-)

Ciekawe, że jeszcze nie sprzedał ludowi, że nawet papież się do niego bezpośrednio zwraca.
    • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 14.06.25, 21:47
      Pojechał Kulesza na mecz Mistrzostwa Europy U-21 2025. Polska:Portugalia 4:O. Pechowy jakiś. I z czego wybrać do kadry A. PS do przerwy przegrywają.
      • hrasier_2 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 14.06.25, 21:52
        Miało być 0: 4. Ale taki jestem wkurzony. Sorry.
    • bigimax4 Re: OT - Lewy zwalnia trenera 15.06.25, 01:36
      Robercik to niech sie ta swoja bahaciara zajmie bo smiech jest z kukolda
    • borsuczyca.klusek Re: OT - Lewy zwalnia trenera 17.06.25, 23:13
      A gdyby tak ktoś upatrywał nadziei w młodzieży:

www.sport.pl/pilka/7,65037,32032072,upokorzenie-zenada-kompromitacja-wstyd-na-cala-europe-polska.html#s=BoxMMtImg1
      • dodekanezowiec Re: OT - Lewy zwalnia trenera 17.06.25, 23:17
        Z młodymi- a wuj, kiedys grali obiecująco to i tak potem wujowo jako dorośli. Teraz młodzi zawodzą to moze potem sie rozkręca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka