wislok1 15.06.25, 23:35 Som w doma - trailer Kevina po śląsku Rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.06.25, 23:46 A teraz cos na serio Dobranoc Leonard Cohen - Hallelujah (Official Live in London 2008) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 00:23 wislok1 napisał: > A teraz cos na serio > > Dobranoc > Jest tylko jedno wykonanie…zresztą sam Cohen powiedział żeby ona to zaśpiewała. m.youtube.com/watch?v=tcOQSk_cMO0 Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 04:35 Juz sie kiedys w tym temacie zgodzilismy! Ja sie zastanawiam czy w przypadku takich wykonan artysta sie nie podpiera jakims palonym przedtem majerankiem czy czyms. Bo po wodce to sie raczej spiewa falszujac i zapominajac slow:) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 04:44 waga170 napisała: > Juz sie kiedys w tym temacie zgodzilismy! > Ja sie zastanawiam czy w przypadku takich wykonan artysta sie nie podpiera jaki > ms palonym przedtem majerankiem czy czyms. Bo po wodce to sie raczej spiewa fal > szujac i zapominajac slow:) Ogólnie panuje tez opinia ze Cohen juz mial lata i nie byl w najlepszej formie oględnie mówiąc… Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 05:35 To tak jak Eduard Manet mial taki artretyzm ze ledwo trzymal pedzel ale dalej malowal. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 06:18 waga170 napisała: > To tak jak Eduard Manet mial taki artretyzm ze ledwo trzymal pedzel ale dalej m > alowal. Che che dobre…i pewno najlepsze rzeczy wtedy zrobil? Monet byl wspaniałym malarzem. A pamiętasz ‘Pasje życia’ Stone’a? Fenomenalna książka… Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 09:23 jackk3 napisał: A pamiętasz ‘Pasje życia’ Stone’a? Fenomenalna książka… Jest ZAJEBISTA. Jesli nie znasz, to polecam ci przy okazji "Moulin Rouge"- ksiazka o Lautrecu. Tylko takie rzeczy najlepiej "wchodza" w mlodosci mam wrazenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 12:32 Henri de Toulouse-Lautrec w lokalnych burdelach mial przezwisko "czajnik". Mial metr czterdziesci wzrostu, krociutkie nogi, normalny tulow a ten dziobek czajnika ponadnormalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 15:43 ;) znaczy- mial pedzel jak sie patrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 19:11 ostrycienptaka napisała: > ;) znaczy- mial pedzel jak sie patrzy! A Ty co podsluchujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 19:36 ostrycienptaka napisała: > ;) znaczy- mial pedzel jak sie patrzy! Mysle ze skojarzenie z czajnikiem wzielo sie z kierunku w jakim skierowany bywal ten pedzel przed malowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 18:57 Dobre, ale Cohen spiewa mimo wszystko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 09:18 Cohen- sroen :P A moze by tak cos mlodo-polskiego? youtu.be/3rSfE43nEl4?si=_2dA5S9txWDGVE26 Mam ciary przy tej piosence. Wg mnie dali zycie wierszowi, ktory sam w sobie jest sredni, zeby nie powiedziec: kiczowato patetyczny ;) Ale ja w ogole fanka Kazia Przerwy-Tatmajera nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 19:03 Lubie Sanah, ma fatalna dykcje, ale bardzo ciekawy glos, charakterystyczny... Do teg jest bardzo inteligentna, ladna i jje piosenki nie sa glupie.. Z powodu tej fatalnej dykcji kariery na swiecie nie zrobi, ale w PL jej sie udalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 19:11 Mnie oprocz tej jednej piosenki, jakos zaden jej utwor nie kupil poki co ;) Ale doceniam, ze jest inna na tle pop wokalistek. Dykcja za granica czy by jej przeszkadzala... moze po angielsku wlasnie by sie to mniej rzucalo w uszy? ;) A z Zalewskim fajnie sie zgrali i teledysk super. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 22:41 ostrycienptaka napisała: > Mnie oprocz tej jednej piosenki, jakos zaden jej utwor nie kupil poki co ;) A jak z Andrzejczakiem zaśpiewała "Jolkę" to też nie kupiła ciebie? Fakt - stylizacja taka "mocno średnio", głosem operowała też tak dość teatralnie, ale... no właśnie, "Jolka" to utwór sprzed 40 lat... i ona mu daje drugie życie. No chyba, że mówisz o jej własnym repertuarze. Tutaj zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.06.25, 23:08 O jej piosenkach pisalam. Ale znam tylko kilka, ja wole katowac w kolko starocie, zamiast radia sluchac i byc na biezaco. Z nowosci np Steczkowskiej piosenke na eurowizje sobie wyszukalam, zeby wiedziec, o czym wszyscy gadaja. Jak dla mnie to gowno bez melodii. No ale szol zrobila, tanecznie super, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 17.06.25, 00:22 Teraz jest modny zespół rockowy Tajlorsłift. A przed muzyką rokową dawno temu była modna muzyka barokowa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 17.06.25, 01:58 tbernard napisał: > A przed muzyką rokową dawno temu była modna muzyka barokowa. :) Nie zapominaj o rokokowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 17.06.25, 12:22 waga170 napisała: > Nie zapominaj o rokokowej. O późnym rokokoko nie zapominam. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 17.06.25, 12:36 Teraz w stylu rokokoko-kokokoko graja juz tylko kury po zniesieniu jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 17.06.25, 12:46 TYLKO ROCK sie liczy! www.facebook.com/share/v/1CBgtXQmpw/ Nic straszniejszego juz dzisiaj nie zobaczycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 To jest najstraszniejszy teledysk w PL 17.06.25, 17:47 Piosenka jest kretynska, ale smieszna Tyle, ze ten teledysk jest tak okropny, tak megabeznadziejny, ze dno odpadlo............................... Bayer Full - Majteczki w kropeczki Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: To jest najstraszniejszy teledysk w PL 17.06.25, 17:50 Za co? :( Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: To jest najstraszniejszy teledysk w PL 17.06.25, 17:51 youtu.be/wmin5WkOuPw?si=QI9jl7TJnNynj5_c Na odtrutke! Nie wiem czemu, ale uwielbiam. Tylko te jedna piosenke, Prodigy nie moje klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:32 Prawdopodobnie najlepszy koncert live.... Guns N' Roses - Knockin' On Heaven's Door (The Freddie Mercury Tribute Concert) HD Koles sie zacpal na smierc, ale to jest genialne Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:46 "Po co oni wszyscy trzesa tymi kudlatymi lbami? Maja wszy?" Zgadnij kogo z rodziny zacytowalem:) Ta sama babcia (to tak dla ulatwienia) zapytala na widok Niemena Co on tam ma przypiete do pasa, rewolwer? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:51 Trzesa, bo chca tak robic A to moj ulubiony teledysk.... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:56 Najlepszy teledysk to oczywiście Radiohead - Just Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:59 wislok1 napisał: > Trzesa, bo chca tak robic > > A to moj ulubiony teledysk.... > A to ulubiony teledysk mojego 6 latka. Uważam, że gusta muzyczne trzeba kształtować od młodego, bo potem i tak pójdzie w jakieś badziewie jako nastolatek :D AC/DC - It's A Long Way To The Top [;Official Music Video];, Full HD (Remaster, Resync and Upscale) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 21:04 qqbek napisał: > A to ulubiony teledysk mojego 6 latka. Nieno, szacun dla mlodego! ;D > Uważam, że gusta muzyczne trzeba kształtować od młodego, bo potem i tak pójdzie > w jakieś badziewie jako nastolatek :D Mozliwe, ale nie takie znowu pewne ;) Roznie to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 21:12 ostrycienptaka napisała: > Mozliwe, ale nie takie znowu pewne ;) Roznie to bywa Katuję AC/DC, Metallic-ę, ale też TSA czy Turbo, a nawet glam rock (T. Rex i Sweet), bo drażnienie Dire Straits, Deep Purple czy wczesnym punkiem na razie nie przynosi odpowiednich rezultatów ;) Będą z niego ludzie, mam nawet zdjęcia gdzieś na mordoksiążce, jak w naszym Akademickim Radiu Centrum leciał właśnie trójpak Rammstein, a ja 2/3 przestałem na podjeździe, bo wziął był i mi przysnął (to było ze 3 lata temu) przy wokalu Lindemann-a :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 21:18 Odwieczne pytanie: geny, czy wychowanie? ;) Oj, podlapuja dzieci gust muzyczny rodzicow! I z tego co widze, bardziej ojcow, niz mam- i synowie i corki. No ale badan nt nie prowadzilam, tylko taki dowod anegdotyczny w postaci maluchow rodziny i znajomych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 21:42 > Uważam, że gusta muzyczne trzeba kształtować od młodego, bo potem > i tak pójdzie w jakieś badziewie jako nastolatek Trzeba albo i nie trzeba. Całe moje "kształtowanie gustu muzycznego" mojej córki sprowadzało się do słuchania rockowych stacji radiowych w samochodzie, a teraz (lat 15) sama słucha takich rzeczy, że czuję się przy niej omalże jak diskopolowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 22:04 vogon.jeltz napisał: > Trzeba albo i nie trzeba. Całe moje "kształtowanie gustu muzycznego" mojej córk > i sprowadzało się do słuchania rockowych stacji radiowych w samochodzie, a tera > z (lat 15) sama słucha takich rzeczy, że czuję się przy niej omalże jak diskopo > lowiec. Ja z młodą (lat 13,5) mam poczucie porażki (Taylor Swift), dlatego nad młodym pracuję intensywniej :-) Myślę, że skoro jako 3-latek zasypiał jak niemowlę przy Rammstein, to szanse mam większe. W weekendy puszczamy sobie teledyski z YT na dużym telewizorze w salonie i on "wybiera", ale ja moderuję :-) "Na tygodniu" to rzeczywiście bardziej "najwięcej rocka w mieście", czyli moje nieocenione Akademickie Radio Centrum, które przy całej tej papce z "normalnych" stacji i przy wszystkich niedoskonałościach, jawi się jak ziemia obiecana Żymianom, co to od 40-lat leźli, bo ich jeden taki tak prowadził (na trasie wymagającej może 4 tygodnie z buta). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 22:26 > Ja z młodą (lat 13,5) mam poczucie porażki (Taylor Swift), Taylor Swift dla trzynastolatki to jeszcze żadna tragedia. Pójdzie w dobrą stronę. A na razie puść jej to: Tool - Stinkfist But It's We Are Never Getting Back Together By Taylor Swift Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 03:12 vogon.jeltz napisał: > > Ja z młodą (lat 13,5) mam poczucie porażki (Taylor Swift), > > Taylor Swift dla trzynastolatki to jeszcze żadna tragedia. Pójdzie w dobrą stro > nę. > > A na razie puść jej to: Rewelacja. Przecież to gowno jest… widzę ze większość ma gusta muzyczne jeszcze gorsze niż samochodowe niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 09:15 > Rewelacja. Przecież to gowno jest… Nie, Jasiu, to jest mash-up. Ale oczywiście wiemy, że tak jak wszystko, gust też masz najlepszy na świecie. Profesjonalniy. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 21:29 qqbek napisał: > Ja z młodą (lat 13,5) mam poczucie porażki (Taylor Swift), dlatego nad młodym p > racuję intensywniej :-) Hehe, u mnie podobne kategorie wiekowe i druga połowa czerwca to Iron Maiden z młodym i Dua Lipa z młodą (ale nadzieja w sumie jest, bo w samochodzie Another Brick in the Wall albo Eye of the Tiger lubi włączyć). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:52 > Koles sie zacpal na smierc, ale to jest genialne Kto się zaćpał na śmierć? Axl Rose żyje przecież, całe G'n'R też istnieje, dopiero co grali koncert we Florencji. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 21:22 Moja wina, czytalem kilka razy, ze nie zyje Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: Zaje,ioza koncertowa 17.06.25, 20:58 Ale mi zrobiles dobrze tym nagraniem! ❤️ Ale, ale... najlepszy ICH wystep live, nie ze w ogole wszechczasow, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 03:14 ostrycienptaka napisała: > Ale mi zrobiles dobrze tym nagraniem! ❤️ > Ale, ale... najlepszy ICH wystep live, nie ze w ogole wszechczasow, prawda? Fornitta ty mnie nie załamuj. Za moich czasów i później tez laski słuchały takiej muzyki… m.youtube.com/watch?v=K_oFavOuh9U Odpowiedz Link Zgłoś
ostrycienptaka Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 07:19 jackk3 napisał: > Fornitta ty mnie nie załamuj. Za moich czasów i później tez laski słuchały taki > ej muzyki… > m.youtube.com/watch?v=K_oFavOuh9U A to tez jest fajne, nozka sama sie do tanca rwie :) Zdradze ci sekret: kobiety sluchaja roznej muzy, czesto maja bardzo eklektyczny gust. Faceci sa zwykle prosci: jak metal to metal, jak punk, to punk. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 19:43 Faceci i kobiety lubili razem taka muze.... Boney M. - Ma Baker (Sopot Festival 1979) A ta piosenke wywalono z telweizji PRL, bo ruscy sie wku,wili, bo niby obrazala Rosje Boney M. - Rasputin (Sopot Festival 1979) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Zaje,ioza koncertowa 18.06.25, 21:34 Oni poszli totalnie w komercję i szmal. Te koncerty z Sopotu to kaplica bo to playback jest…. Mam ich dwa winylei oni potrafili śpiewać nawet jazz… Posłuchaj tego wg mnie o wiele lepsza wersja niż tego cpuna.. music.youtube.com/watch?v=JrylQNApLmY&list=OLAK5uy_k2VWOu3uFL8heLwbaxjNfqb8M37ernz5E Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 21.06.25, 17:15 qqbek napisał: > ostrycienptaka napisała: > > > Mnie oprocz tej jednej piosenki, jakos zaden jej utwor nie kupil poki co > ;) > > A jak z Andrzejczakiem zaśpiewała "Jolkę" to też nie kupiła ciebie? > Fakt - stylizacja taka "mocno średnio", głosem operowała też tak dość teatralni > e, ale... no właśnie, "Jolka" to utwór sprzed 40 lat... i ona mu daje drugie ży > cie. Swoją drogą, Jolka to tylko Andrzejczak. Nie specjalnie trafiło do mnie na koncercie Kotanskigo, i nie specjalnie brzmi Cugowskiz perspektywy teraźniejszej: youtu.be/7jyVCY7jaeo?feature=shared Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 24.06.25, 15:01 A ja to w ogole nie przepadam za glosem Cugowskiego. Seniora, syn ma spoko wokal, tylko... zadnego porzadnego repertuaru nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 11:55 Piosenka na dziś: youtu.be/zprXhDbVRvY?si=qSbOxVCghlpm45K7 To nie jest Lady pank w wersji hard, tylko lajtowe. Plus znak firmowy Panasa, te pląsy taneczne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 13:46 Bardzo straszna, nie lubie tego zespolu, piosenki czasem jeszcze uchodzily, ale glowni wykonawcy wyjatkowo antypatyczni Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 15:04 Bo to jest tak naprawdę boysband, projekt Mogielnickiego. Widziałeś kiedyś sympatycznych członków boysbandu? To wszystko są zawsze dupki, począwszy od The Beatles. To da się latwo wytłumaczyć zresztą: proste chłopaki, którym od popularności i sławy odjebała sodówa. Ale fakt, dopóki teksty pisał dla nich rzeczony Mogielnicki, to piosenki mieli niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 15:31 A co za bzdury znowu. Na tej zasadzie kazdy zespol ze skladem wylacznie penisowym pod boysband mozna podciagnac :P Lady pank to kawal solidnej muzy i rewelacyjna gitara Borysewicza. Zamki na piasku, Sztuka latania, Wciaz bardziej obcy, Vademecum skauta, Na co komu dzis- ich piosenki zapisaly sie w historii muzyki polskiej- duzymi literami. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 15:43 > A co za bzdury znowu. Na tej zasadzie kazdy > zespol ze skladem wylacznie penisowym pod > boysband mozna podciagnac Nie, nie każdy. To był zespół z castingu, w którym muzycy byli podporządkowani menedżerowi-producentowi Mogielnickiemu. Przynajmniej na początku. Był też odpowiednio stargetowany, żeby jechać na fali tego, co wówczas było na topie (czyli na początku lat 80. - The Police). Potem oczywiście się to zmieniło, ale... > Na co komu dzis ... potem zaczęły powstawać takie koszmarki jak wymieniona piosenka, której dzisiaj nikt przyzwoity już w żadnym medium nie puści. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 15:49 A co obecnie przyzwoici puszczaja w radiach? Bo zdawalo mi sie, ze jakis kompletny szit, ktorego sie nie da sluchac, ale pewnie akurat tak trafilam przypadkiem :P Bo o muzyce popularnej piszemy caly czas, tej powiedzmy z glownego nurtu. No to ja zdecydowanie wybieram Lady pank, zamiast jakichs Kwiatkowskich, czy nie wiem, kto tam obecnie jest na topie... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 16:05 > A co obecnie przyzwoici puszczaja w radiach? Nie mam pojęcia, bo radia słucham bardzo mało, a jeśli już - to takie raczej dziaderskie. Nie wiem też, kto to jest Kwiatkowski, mam natomiast podejrzenie graniczące z pewnością, że w żadnym radiu nie puszczają piosenek o ruchaniu nieletnich Murzynek. Co ciekawe, sprawdziłem, że słowa do tej żenady napisał Bogdan Olewicz, który jako tekściarz też nie wypadł sroce spod ogona, a tu taka, kurwa, grafomania... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 16:06 > w żadnym radiu nie puszczają piosenek o ruchaniu nieletnich Murzynek. Znaczy, poprawka: sprawdzić czy nie rap. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 16:13 No ale to byly inne czasy, tak sie mowilo "czekolada", "zolty"- prawda czasu. Teraz sie tak nie mowi i dobrze, ale nie jestem za tak zwana cenzura wsteczna. A co do rapu- ludzie takich tekstow widac chca i je lubia, no to w czym w sumie problem? To sie przeciez bierze w cudzyslow, nikt tego doslownie nie czyta. Myslovitz nagral piosenke o mordowaniu z ciekawosci na przyklad. No ale to tylko piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 25.06.25, 16:14 *eh, jakos to niezgrabnie napisalam. O modrowaniu dla zaspokojenia ciekawosci, jak to jest zabic. "To nie byl film"- taki tytul chyba Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 10:50 vogon.jeltz napisał: > Przynajmniej na początku. Był też odpo > wiednio stargetowany, żeby jechać na fali tego, co wówczas było na topie (czyli > na początku lat 80. - The Police). No, i troche Dire Straits ;-) : youtu.be/Oik6qbPDi88?si=1BKYXbBN7-w_1xRr Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 20:16 Rewelacja to bylo, jak Borysewicz sie narabal i na koncercie pokazywal ludziom swojego ptaka Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 28.06.25, 01:45 wislok1 napisał: > Rewelacja to bylo, jak Borysewicz sie narabal i na koncercie pokazywal ludziom > swojego ptaka No i zajebista karierę za Oceanem zrobił - pamiętam ze nawet w godzinie dobrobytu o tym mówili. Dla niewtajemniczonych to był sarkazm… Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 11:00 vogon.jeltz napisał: > Bo to jest tak naprawdę boysband, projekt Mogielnickiego. Widziałeś kiedyś symp > atycznych członków boysbandu? To wszystko są zawsze dupki, począwszy od The Bea > tles. Nie no, z tymi Beatlesami to już jednak przesada (że to boysband). Może tak zaczynali, ale później to już inna liga. A inspiruja do dziś ;-) : youtu.be/-EqULNvlshk?si=zWh-QsQauxrL6Km8 Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 11:19 Wezcie sie. Boysband to jest zbior chlopaczkow starannie dobranych ze wzgledu na wyglad. Jak umieja do tego spiewac to dobrze, ale nie jest to warunek konieczny. Nazywanie prawdziwych muzykow boysbandem to potwarz i tyle :P Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 19:51 > Nazywanie prawdziwych muzykow boysbandem to potwarz i tyle Tylko że nazywanie Bitelsów prawdziwymi muzykami (przynajmniej na początku) to też trochę potwarz. Jak odpowiedział Lennon na pytanie "Is Ringo the best drummer in the world?" - "“He isn't even the best drummer in the Beatles." Oczywiście, że z czasem się wyrobili. Ale George Michael i Robbie Williams też się z czasem wyrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 20:55 Szczerze, to ja sie po prostu na historii muzyki nie znam. I nie wiem, ktory stary zespol jak powstawal. Ale juz samo twoje stawianie w jednym szeregu Williamsa (przecietny wokalista) z Georgem Michaelem, ktory wokalnie byl swietny (nie piszemy o repertuarze) to nieporozumienie. Gdzie Rzym, gdzie Krym. No i Borysewiczowi tez nalezy oddac co jego, niezaleznie od tego czy z castingu trafil do Lady Pank czy inaczej. A pokazywanie ptaka i rozrabianie po pijaku juz w ogole nie ma nic do rzeczy, bo oceniamy ich jako muzykow, a nie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 21:04 omgojp napisał(a): > Szczerze, to ja sie po prostu na historii muzyki nie znam. I nie wiem, ktory st > ary zespol jak powstawal. Ale juz samo twoje stawianie w jednym szeregu William > sa (przecietny wokalista) z Georgem Michaelem, ktory wokalnie byl swietny (nie > piszemy o repertuarze) to nieporozumienie. Pamiętam jak w latach 80. osóby z pokolenia rodziców twierdziły, że taki George Michael czy Madonna to kilkusezonowe w najlepszym razie gwiazdki - w porównaniu z Presley'em czy właśnie Beatlesami - i że nikt za dekadę nie będzie o nich pamiętał. A tu proszę, jest rok 2025, a my wciąż o George'u Michaelu! Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 21:22 > A tu proszę, jest rok 2025, a my wciąż o George'u Michaelu! Problem jest inny: dzisiaj w 2025 nawet nie ma takich, o których można twierdzić "to będą gwiazdki max kilku sezonów" (z szansą, że się bardzo pomylimy). Ja nie kojarzę nikogo ani w rocku, ani w popie, ani nawet, kurwa, w hip-hopie, z potencjałem na zostanie nową Madonną, Dżordżem Majkelem, czy Eltonem Dżonem. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 21:18 > Ale juz samo twoje stawianie w jednym szeregu Williamsa (przecietny wokalista) z > Georgem Michaelem, ktory wokalnie byl swietny (nie piszemy o repertuarze) to > nieporozumienie. Ja zestawiam GM z RW z jednego podstawowego powodu: obaj wyszli z boysbandów i obaj zrobili karierę wymyślając się na nowo. Oczywiście, że George Michael był świetnym wokalistą (i MIAŁ świetny repertuar), dużo lepszym od Robbiego Willamsa, ale ten drugi nadrabia osobowością sceniczną i dystansem (tzw. "jajem"). Co ciekawe, kariera solowa Williamsa rozpoczęła się od coveru piosenki... Michaela. > No i Borysewiczowi tez nalezy oddac co jego, niezaleznie od tego czy z castingu > trafil do Lady Pank czy inaczej. Nie no, Borysewicz nie był z castingu jak Panas, tylko był członkiem-założycielem i głownym macherem na równi z Mogielnickim. I gitarzystą był świetnym (choć, jak mówię, na początku podrabiał patenty zespołów z zachodniego topu), i kompozytorem też. Ale i jego dopadł spadek formy, po którym już się nie podniósł - mówię o niesławnej płycie ze Szmatą 2015 znaną wówczas jako Paweł Kukiz. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 21:23 Ta plyta nieslawna i ze wzgledow etycznych i muzycznie- tez ;) "Bo tutaj jest jak jest po prooostu"- oesu, jakie to kiczydlo. No i w zasadzie pod tym co wyzej napisales to sie moge nawet podpisac. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 19:56 > Nie no, z tymi Beatlesami to już jednak przesada (że to boysband). Może tak zaczynali, ale później > to już inna liga Ale dokładnie chodzi mi o to, jak zaczynali. Może nie byli jeszcze klasycznym boysbandem z castingu, ale grać nie umieli, ich kompozycje były - umówmy się - typu "Wlazł kotek na płotek", a w całym interesie chodziło o to, żeby panny rzucały bielizną na scenę. Później to już inna liga, ale później od tej popularności im odjebało w inną stronę i zaczęli mieć MISJĘ, szczególnie Lennon. > youtu.be/-EqULNvlshk?si=zWh-QsQauxrL6Km8 Cieszy, że Dua Lipa wróciła do normalnego wyglądu. Bo przecież cenimy ją nie za to, jak śpiewa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 20:59 > Cieszy, że Dua Lipa wróciła do normalnego wyglądu. Bo przecież cenimy ją nie za > to, jak śpiewa ;-) To chyba jest podobna koncepcja jak serii o Śwince Peppie - jest coś adresowanego do dziecka i - w celu zachęcenia tego ostatniego - puszczone oczko do rodzica ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 09:45 youtu.be/OSInDG6wF-0?si=11Gdms3NLroQv45y To jest bardzo piekna historia i moim zdaniem ponadczasowa Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 21:31 youtu.be/ymPu2PdLW3I?si=pwWBsulCEs3FvuZL Skoro juz go wywolaliscie z lasu... Robbie na piatek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 27.06.25, 22:55 omgojp napisał(a): > Skoro juz go wywolaliscie z lasu... Robbie na piatek ;) Swoją drogą, to Robbiemu zawsze trochę podświadomie kibicowałem i niejako ucieszyłem się, jak to on, a nie typowany na gwiazdora przez szołbiznesowy establiszment naczelny podatkowy kombinator Gary Barlow OBE, był tym, który po rozpadzie Take That zrobił solową karierę przez duże K. Tylko "Party Like a Russian" nie chce się już nikomu śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 28.06.25, 07:25 Ja go lubie, ale bardziej jego, niz piosenki, ktore spiewa ;) (o Robbiem pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 08:07 youtu.be/Fe9HhqEIx84?si=iHUxHKAhlw28Jkjy na dziś taki staroć. nie przeppadam za tymi składankami zdjęć, które ludzie pod piosenki układają. no ale jest to czyjaś wizja artystyczna, ktos się z innymi dzieli tym, jak przezywa muzykę- więc niech już będzie Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 14:56 Ty to Kasiu zmieniasz te nicki jak rękawiczki 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 15:22 A ty sie chwalisz starej pijaczce, ze 10 lat seksu z zona nie uprawiasz. I kto ma gorzej? :D Prosilam sto razy: nie odzywaj sie do mnie. Czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 15:25 To pojdzie do Tereski. I zapytam, czy to prawda, ze razem u tej oblakanej na forum piszecie na zmiane. Bo takie sluchy chodza... Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 15:31 Chora na glowe i na alkoholizm kobieta, ktora ma 80 lat plus vat. Bys sie wstydzil, tani. I stefcia nozycoreka, ktora tu zaraz cenzurowac wpadnie, tez niech sie wstydzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 17:21 omgojp napisał(a): > Chora na glowe i na alkoholizm kobieta, ktora ma 80 lat plus vat. Bys sie wstyd > zil, tani. I stefcia nozycoreka, ktora tu zaraz cenzurowac wpadnie, tez niech s > ie wstydzi :P Może on ma na myśli rozwiązanie w stylu tego: Mrs. Robinson - Simon & Garfunkel - Lyrics (popatrz jaki młodziutki Dustin Hoffman) Sorry - musiałem jakieś "nawiązanie muzyczne" znaleźć, bo się znów "w oparach absurdu" zaczęło robić. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 17:26 Z calego "Absolwenta" lubie wlasnie tylko muzyke. Za co mi sie zreszta oberwalo na tym forum, ze klasyki kina nie szanuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 17:39 omgojp napisał(a): > Z calego "Absolwenta" lubie wlasnie tylko muzyke. Za co mi sie zreszta oberwalo > na tym forum, ze klasyki kina nie szanuje ;) Bo teraz Absolwent jest po prostu nudnawy. Ale w chwili premiery był obrazoburczy. A tani próbuje sobie przypomnieć młodość. Niech ma, śliczny walczyk, może coś w przeżartej wódą istocie szarej zaskoczy i trochę przychylniej na świat spojrzy: Edmund Fetting - Niemoralne dziewczyny + tekst↓ Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 17:45 :D ! A ja jednak bede stac na strazy moralnosci: youtu.be/BPsOidDNIl0?si=ZvIB_1kZEf2lVyFX Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 19:53 omgojp napisał(a): > :D ! > A ja jednak bede stac na strazy moralnosci: > youtu.be/BPsOidDNIl0?si=ZvIB_1kZEf2lVyFX Antkowiak? Blee... syn gościa z Tercetu Egzotycznego i to niestety widać. Do tego nie trawię nawróconych neofitów. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 19:59 A ten na co sie nawrocil? Nie wiem, ja go tylko kojarze z "Zakazanego owocu" i jeszcze potem z Gorniaczka "Pada snieg" zaspiewali- taki kicz slitasny zimowy, w swoim gatunku fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 20:11 omgojp napisał(a): > A ten na co sie nawrocil? Nie wiem, ja go tylko kojarze z "Zakazanego owocu" i > jeszcze potem z Gorniaczka "Pada snieg" zaspiewali- taki kicz slitasny zimowy, > w swoim gatunku fajny. Ze specjalistką od pszczół i reptilian, to on się zdaje "bliżej poznał", bo "drążył ten temat" jak to jeszcze było grzechu warte 🤣 A teraz przykościółkowy wykonawca kolęd, nawet książkę o jego nawróceniu ktoś tam popełnił. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 20:16 Oooo! Gorniak kiedys byla szprycha, to sie kolesiowi trafilo. Muzyka laczy ludzi, nie ma to-tamto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 20:45 omgojp napisał(a): > Oooo! Gorniak kiedys byla szprycha, to sie kolesiowi trafilo. Muzyka laczy lud > zi, nie ma to-tamto ;) Buzia bardzo ładna, figura też. Ale "mleczarnia" to jej dopiero po pierwszych sukcesach komercyjnych urosła, co sugeruje jednoznacznie interwencję chirurgiczną. Tak wiec może i "szprycha", ale taka na "dopingu". Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 20:51 Mnie sie i bez cyckow podobala :P youtu.be/PL5rmmpiHp8?si=YSCycG4-1brId2E_ Byla meeega szczupla, ale w taki ladny, dziewczecy sposob. Naturalnie wiotka, a nie wychudzona i wyzylowana jak np Doda obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 21:36 Bardzo ladna piosenka, bardzo ladna piosenkarka i bardzo ladne wykonanie ... Potem juz bylo coraz gorzej, ale poczatek fantastyczny Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 21:44 wislok1 napisał: > Bardzo ladna piosenka, bardzo ladna piosenkarka i bardzo ladne wykonanie ... 2 z 3 powyższych IMHO > Potem juz bylo coraz gorzej, ale poczatek fantastyczny To też racja. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 21:57 omgojp napisał(a): > Mnie sie i bez cyckow podobala :P > Byla meeega szczupla, ale w taki ladny, dziewczecy sposob. Naturalnie wiotka, a > nie wychudzona i wyzylowana jak np Doda obecnie. Może mnie już po prostu "dziewczynki" nie pociągają, wole kobiety? Nie wiem, może się starzeję, ale stara Jurksztowicz (też prawie bez "mleczarni") bardziej mnie pociąga po tym wykonaniu, niż Górniakowa po pianiu i rzucaniu się na Eurowizji: Anna Jurksztowicz "Zmysly" Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 22:19 Rasowa pieknosc, ale... tutaj juz dla mnie troche za stara ;) W mlodosci jest sila uwodzenia, ktora nawet piekne rysy przebija. Ciekawe, co na to wszystko waga... on jest moim autorutetem w kwestii urody kobiet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 22:32 omgojp napisał(a): > Rasowa pieknosc, ale... tutaj juz dla mnie troche za stara ;) W mlodosci jest s > ila uwodzenia, ktora nawet piekne rysy przebija. Ciekawe, co na to wszystko wag > a... on jest moim autorutetem w kwestii urody kobiet ;) Czekamy na opinię wagi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 23:02 qqbek napisał: > omgojp napisał(a): > > > Rasowa pieknosc, ale... tutaj juz dla mnie troche za stara ;) W mlodosci > jest s > > ila uwodzenia, ktora nawet piekne rysy przebija. Ciekawe, co na to wszyst > ko wag > > a... on jest moim autorutetem w kwestii urody kobiet ;) > > Czekamy na opinię wagi :-) > > Bez wagi to ty nie masz nic do powiedzenia. Jak ojciec z synem. Zapisz sobie to przegląd od Al- Warto pamiętać, że każdy człowiek ma prawo decydować o swoim wyglądzie i poddawać się zabiegom, które uważa za odpowiednie. Jednocześnie, ważne jest, aby media i opinia publiczna podchodziły do takich tematów z rozwagą i szacunkiem, unikając szkodliwych spekulacji i osądów. Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.07.25, 10:52 te, gerontofil! duda nie uniewinnił bakiewicza, tylko go ułaskawił. se doczytaj może na czym polega "drobna" róznica... i cóż, mam nadzieję, że tylko w internecie jestes damskim bokserem, a nie w realu, jak twój idol... chociaz ode mnie w realu tez bys dostal oklep, lebiego :P Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 18.07.25, 22:52 omgojp napisał(a): > Rasowa pieknosc, ale... tutaj juz dla mnie troche za stara ;) W mlodosci jest s > ila uwodzenia, ktora nawet piekne rysy przebija. Ciekawe, co na to wszystko wag > a... on jest moim autorutetem w kwestii urody kobiet ;) Posłuchaj jej głosu jak miała te 30- a nie 50+... Anna Jurksztowicz Zmysły precz! HQ Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 19.07.25, 08:02 Dla mnie Jurksztowicz to juz zawsze beda "Matki, zony i kochanki"- za dzieciaka sie ogladalo, z zapartym tchem, wtedy nie bylo netflixow ;) Niestety, po latach i piosenka i serial to juz nie to, proby czasu nie przechodza. Ale jakis sentyment zostal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 16.07.25, 10:57 qqbek napisał: > Może mnie już po prostu "dziewczynki" nie pociągają, wole kobiety? > Nie wiem, może się starzeję, ale stara Jurksztowicz (też prawie bez "mleczarni" > ) bardziej mnie pociąga po tym wykonaniu, niż Górniakowa po pianiu i rzucaniu s > ię na Eurowizji: Swoją drogą, jest to jakaś polska kameralna wersja 'Give In To Me' Jacksona? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 17:54 omgojp napisał(a): > Chora na glowe i na alkoholizm kobieta, ktora ma 80 lat plus vat. Bys sie wstyd > zil, tani. I stefcia nozycoreka, ktora tu zaraz cenzurowac wpadnie, tez niech s > ie wstydzi :P Ty to nie ruszaj Stefci. Dała ci szansę na swoim forum. To oplułaś wszystkich. Ewidentnie ci potrzeba chłopa. Także Urszula Ale kto z tobą wytrzyma Jak łapiesz bana za banem. Młódka to nie jesteś już. Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 18:01 U stefci z laski cos tam napisalam, bo sie napraszala ;) Rozpoznaje bezblednie jej interwencje po tym, ze zdjec nie potrafi usuwac :P Bany tez ona mi zalatwia i jeszcze kilka innych starych-grubych. Ja tam wszystko wiem, co i jak :P Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 18:04 *siebie tez do grona starych-grubych zaliczam. Bo sama sobie tez bany zalatwiam. Wiec jako stara i gruba moge tak pisac, to nie jest dyskryminacja. Tak samo, jak czasem z lesnami do siebie mowimy "lesbo" i zadna sie nie obraza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 18:01 Oceniasz kogoś, a twój wygląd wskazuje. Ze ty mocno nadużywasz. Tylko niewiadomo co????? Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 18:05 Jak nie wiadomo czego, to znaczy, ze jednak nie wskazuje... z logika jestes tak samo na bakier, jak z jezykiem polskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
omgojp Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 18:08 hrasier_2 napisał: > Oceniasz kogoś, a twój wygląd wskazuje. Ze ty mocno nadużywasz. Tylko niewiadom > o co????? Naduzywasz: nie wiadomo CZEGO. Nie: "naduzywasz niewiadomo co". Taki krotki tekst, a az dwa bledy. I wlasnie dlatego, nie moge na tych forach byc- to jak piszesz mnie rani. Moje oczy krwawia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 15.07.25, 19:17 Piosenka bardzo fajna, ale ta skladanka jak skladanka, zero rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
klatwafornittyzostalarzucona Re: OT- Kevin sam w domu, po slasku 18.07.25, 10:37 youtu.be/3Q4H8kzekuY?si=ssSMEaETlDM0IMFw Moze dziwna jestem, ale mnie sie to podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Harry Potter po slasku 18.07.25, 22:25 Kabaret Młodych Panów - Harry Potter po śląsku | Kabaret na żywo Dobre Odpowiedz Link Zgłoś