Dodaj do ulubionych

subaru forester ???

IP: 80.51.234.* 09.12.04, 08:07
witam,
szukam opinii od użytkowników subaru forestera, wrażenia z jazdy i jak sobie
radzi w odrobinę gorszym terenie, spalanie, awaryjność itp itd, pozdrawiam
Hombre
Obserwuj wątek
    • Gość: leśniczy Re: subaru forester ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:48
      Gość portalu: hombre napisał(a):

> witam,
      > szukam opinii od użytkowników subaru forestera, wrażenia z jazdy i jak sobie
      > radzi w odrobinę gorszym terenie, spalanie, awaryjność itp itd, pozdrawiam
      > Hombre

Trochę już tu o tym było, trzeba było przeczytać starsze wątki. Ogólnie sobie chwalę, pali mi niestety
      ok. 10 litrów na 100 km i co gorsza w trasie niewiele mniej. Jadąc ultraoszczędnie udaje mi się to zbić
      do ok. 8, ale niestety ten samochód trochę prowokuje, żeby jechać nieoszczędnie. W terenie
      ograniczają go dwie rzeczy. Po pierwsze, w całości jest "cywilny" - ma np. duże zderzaki, ograniczające
      zwis tylny i zwłaszcza kąt natarcia. Land Rover to z niego nie jest. Po drugie - kupujesz go na oponach
      szosowych, więc w błotku możesz mieć przykrą niespodziankę. Temu drugiemu można jednak zaradzić
      kupując opony typu AT (opon MT nie ma w tym rozmiarze, ten sam problem ma np. Honda CRV).
      Planuję to na przyszłoroczne wakacje. Nie wiem nic o awaryjności, bo mam go zbyt krótko, a w dodatku
      od nowości, więc to żadna rewelacja, że nic się nie zepsuło przez pół roku z groszami.

O jakim terenie możesz myśleć? W Foresterze nie musisz się bać ćwiczeń typu wjazd/zjazd po stromym
      stoku narciarskim (pod warunkiem, że założysz zimówki), jazdy praktycznie dowolną polną miedzą,
      jazdy po łące na azymut, niewielkiego brodzenia. Jak to w rekreacyjnych pojaździkach, żadnej
      wyczynowości, ale na miłą wycieczkę w plener, w sam raz.
      • Gość: hombre Re: subaru forester ??? IP: 80.51.234.* 10.12.04, 08:57
        dzieki, dokladnie o taki teren mi chodzilo, wypad na ryby lub plenerek foto,
        ale bez ekstremalnego wyczynu, raczej zależy mi, zeby spokojnie wjechac i
        wyjechac tam gdzie wieszam sie lub szoruje spodem w zwyklym kombi, oraz zeby
        dac rade przejechac przez rozmokla droge gruntowa, ale bez blota po 'pachy',
        jeszcze pytanie, czy mit o koszmarnie drogim serwisie to bajka czy
        rzeczywistosc ??
        • Gość: . Re: subaru forester ??? IP: *.aster.pl 10.12.04, 09:05
          ombre luknij tu:

forum.subaru.pl/
        • Gość: Michu Re: subaru forester ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:24
          Ja miesiąc temu miałem podobny temat, kupiłem to autko i w poniedziałek
          odbieram. Jeśli szukasz czegoś do tematów o których piszesz to raczej Forester
          to wariant optymalny w kwestii cena/jakość/jazda/możliwości. Fajne połączenie
          autka do dobrej jazdy po szosach i własności terenowych, czyli uniwersalny
          jest:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka