Dodaj do ulubionych

Program o nauce jazdy w TVN...

IP: 62.89.77.* 14.05.02, 08:57
Witam,
Fajna zabawa z tym "reality show" o zdawaniu na prawo jazdy. Wczoraj o mało nie
spadłem z krzesła, gdy miła dziewuszka przywaliła w bogu ducha winnego poldka.
Trochę mi nie pasuje, że rzecz się dzieje na Śląsku, ale sam pomysł programu
super. A tak na marginesie, to jakie też nerwy muszą mieć ci instruktorzy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Remo Re: Program o nauce jazdy w TVN... IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 14.05.02, 09:00
      > Trochę mi nie pasuje, że rzecz się dzieje na Śląsku, [...]

A co ci w tym nie pasuje? Myślałeś, że na Śląsku nie ma dróg tylko chodniki
      kopalniane?
      • Gość: mac Re: do Ryjka. IP: 213.77.125.* 14.05.02, 09:05
        A co Ty masz do Śląska ??????????????????
        • Gość: ryjek Re: do Ryjka. IP: 62.89.77.* 14.05.02, 09:45
          Spokojnie, nic nie mam do Śląska jako takiego. Denerwuje mnie trochę ta quasi
          gwara, którą się posługują. Tak się składa, że kiedyś (jak byłem mały) zostałem
          dość mocno pobity przez kilku gości, którzy tak właśnie rozmawiali (bez powodu -
          byli pijani i widocznie mieli ochotę komus wp... - i rzecz wcale nie działa
          się na śląsku, tylko nad morzem :). Nie dziw się więc, ze jak słyszę ten akcent
          to robi mi się nieswojo.
          • Gość: mac Re: do Ryjka. IP: 213.77.125.* 14.05.02, 10:16
            Aha.
            Niestety gwary już nie słychać. To co słyszysz w TVN to bełkot. Zresztą na
            Śląsku prawdziwych Ślązaków jest może 5%. Pozostali to przyjezdni ze wsi
            (Kielce, Białystok itp.), którzy byli ściągani do pracy w kopalniach i hutach w
            PRL-u. Pzdr.
            • Gość: Remo Re: do Ryjka. IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 14.05.02, 10:18
              ...i powstało takie ysperanto, że czasami słuchać się nie da...
            • Gość: zs Re: do Ryjka. IP: 212.160.128.* 14.05.02, 11:06
              Gość portalu: mac napisał(a):

> Aha.
              > Niestety gwary już nie słychać. To co słyszysz w TVN to bełkot. Zresztą na
              > Śląsku prawdziwych Ślązaków jest może 5%. Pozostali to przyjezdni ze wsi
              > (Kielce, Białystok itp.), którzy byli ściągani do pracy w kopalniach i hutach w
              >
              > PRL-u. Pzdr.
              Racja.Ślazacy według mnie /ci prawdziwi/odznaczają sie w zasadzie pozytywnymi
              cechami.Jeżeli już komuś chcieli wp...to ludziom z sąsiedniego Zagłębia,które
              jest b.często utożsamiane ze Ślaskiem.Np.ekipa Gierka to nie byli Ślązacy,a
              ludzie z Zagłębia/Sosnowiec,Bęzin,Czeladż,Dąbrowa Górnicza/.
              Tyle geografii i nie na temat.

• Gość: zdzisio Re: do mac'a IP: 213.158.197.* 14.05.02, 16:25
              yoo mac – gościu! – ty mi tu nie rób z Kielc wiochy!
              Polizałeś dupę hanysom a przy okazji obraziłeś innych!

• Gość: bolek Re: do Ryjka. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 10:44
            tak sie składa, ze bylem i "hanysem", i "gorolem" , i kilka przygod w okolicy
            Slaska, i uwazam osobiscie, ze gorzej wyglada, jak oprychy mowia piekna
            polszczyzna. A drogi i auta na Śląsku jak widać w programie są.
            • Gość: zs Re: do Ryjka. IP: 212.160.128.* 14.05.02, 11:48
              Gość portalu: bolek napisał(a):

> tak sie składa, ze bylem i "hanysem", i "gorolem" , i kilka przygod w okolicy
              > Slaska, i uwazam osobiscie, ze gorzej wyglada, jak oprychy mowia piekna
              > polszczyzna. A drogi i auta na Śląsku jak widać w programie są.
              Nie rozumiem BOLKU jak można być jednocześnie "hanysem" i "gorolem"??

• Gość: Marcel Re: do Ryjka. IP: *.subnet-52.med.umich.edu 14.05.02, 16:20
                Gość portalu: zs napisał(a):
                > Nie rozumiem BOLKU jak można być jednocześnie "hanysem" i "gorolem"??

Urodzic sie w Sosnowcu, skonczyc tam szkole srednia, nastepnie skonczyc studia w
                Gliwicach, ozenic sie z Katowiczanka, zamieszkac w Chorzowie i podjac prace na
                Zalezu prowadzac jednoczesnie firme w Sosnowcu. A, i raz oberwac w Bedzinie, a
                raz w Katowicach.
                ;-)

No i czesc rodziny pochodzi z Warszawy, a inna czesc z Krakowa. Nie pieprzcie mi
                wiec o tych zasciankowych fobiach.
                • Gość: mac Re: do Marcela. IP: 213.77.125.* 15.05.02, 10:08
                  Nie możesz być zarówno Hanysem i Gorolem. Z uwagi na to że urodziłeś się w
                  Sosnowcu jesteś w 100% gorolem. Zresztą tam Cię ciągnie bo prowadzisz tam
                  firmę, a więc wracasz do korzeni.
                  Ważne jest przy takim podziale kim są rodzice. Tak samo jeśli ożeniłeś się z
                  Katowiczanką nie świadczy że jesteś Hanysem. Po drugie niekoniecznie każdya)
                  Katowiczanin(ka) jest Ślązakiem. Patrz mój powyższy post.
                  Pozdrowienia od 100% Hanysa z Mysłowic.
              • Gość: bolek Re: do ZS IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 10:03
                będąc z Zabrza czy z Gliwic dla ludzi z Zagłębia sie jest hanysem, ale mówiac
                gramatycznie dla znajomych z Chorzowa czy Mikolowa - gorolem. Inne kwestie
                pominę, bo to w sumie nie to forum. PZDR
    • Gość: polokokt Re: Program o nauce jazdy w TVN... IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 14.05.02, 09:14
      Czesc
      Tez wczoraj ogladalem i musze sie przyznac ze byly momety kiedy balem sie
      patrzyc w telewizor :). A juz wogole to nie chcialbym spotkac tej blondynki od
      go-go klubu. Poprostu katastrofa to co Ona wyprawia z samochodem to w zyciu by
      mi do glowy chyba nie wpadlo.
      Bo tej drugiej czarnej no to sie przytrafilo. Pierwsza jej jazda w zyciu no i
      coz przytrafilo sie, takie life :).
      Jak na poczatku zobaczylem tytul odcinka to obstawialem blondynke ze w cos
      wiedzie.
      A co do nerwow instruktorow to ja bym chyba takiej babie dolal (nie ujmujac
      nic pania kierowcom, bo czasto jezdza bezpieczniej niz panowie) ale ta
      blondynka poprostu bije wszystko na glowe.
      Pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re:_______Co masz do Śląska ???__________ IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 14.05.02, 09:17
      • Gość: Jarek Re:_______Co masz do Śląska ???__________ IP: 80.72.33.* 14.05.02, 09:23
        A ja tam jestem zadowolony, ze to na Slasku. W koncu to jakies 300 km ode mnie.
        Zawsze mozna zyc nadzieja, ze w mojej okolicy nie ma "czegos takiego".

Pozdr
        • kami.kadze Go-go is the best! 14.05.02, 10:06
          Fakt, że blondynka była najlepsza. Co skrzyżowanie,to musiała coś spieprzyć. A
          te żabki przy każdym ruszaniu. Poezja. Ten gościu się przez tą godzinę z 15 lat
          postarzał. A co do wypadku, cuż zdażyło się. Ale w końcu sponsoruje ich PZU,
          czyli auto już narawione, kasa wypłacona :)
          I jeszcze taka mała refleksja na koniec. Nie wiem jak wam, ale mi sie bardziej
          podobały wcześniejsze edycje, a szczególnie pierwsza. Była poprostu naturalna.
          Różni ludzie, jedmni jeździli lepiej, drudzy gorzej, ale oglnie było OK. To co
          robą teraz to już takie troche wymuszone. Ludzie, których samochód niesie gdzie
          chce i jak chce ścigają się na czas przez miesto.. To takie troche dziwne.
          A pozatym to tez się ciesze, że to na Śląsku. Jest szansa, że do Warszawy nie
          dojadą. :)
          • Gość: Remo Re: Go-go is the best! IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 14.05.02, 10:12
            > A pozatym to tez się ciesze, że to na Śląsku. Jest szansa, że do Warszawy nie
            > dojadą. :)

Oni nie dojadą nawet do Zagłębia. Polsko - śpij spokojnie :)
            • Gość: martynka Re: Go-go is the best! IP: *.lukowa7.waw.pl 14.05.02, 11:45
              Jak tak oglądam tę naukę jazdy - ciesze się, że pobłażliwi instruktorzy są w
              dość daleko!!!
              Poza tym możemy popatrzeć sobie jak jest w innych miastach - mam wuja kyóry
              śmiga po Katowicach i okolicach , a do Wawki boi się przyjechać - w sumie sie
              dziwię - Katowicę na proste nie wyglądają!
              • Gość: Remo Re: Go-go is the best! IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 14.05.02, 13:06
                > śmiga po Katowicach i okolicach , a do Wawki boi się przyjechać - w sumie sie
                > dziwię - Katowicę na proste nie wyglądają!

Nie ma obaw - wszystkie miasta tak wyglądają. Obojętne czy jeździ się w Wawie,
                Katowicach, Krakowie, czy Wrocku. Jedynym problemem jest "obca" blacha - bywa, że
                tubylcy są nieprzyjaźnie nastawieni...
                • Gość: martynka Re: Go-go is the best! IP: *.lukowa7.waw.pl 15.05.02, 13:25
                  Taak , to tez fakt..
          • vwdoka Re: Grzesiu is the best! 14.05.02, 13:13
            W życiu bym nie chciał mieć takiego instruktora jak ta dwójka. Albo kursantów
            podpuszczają albo nie umieją nauczyć. Jedno z dwojga. Moim zdaniem za wcześnie
            ich wypuszczają na ulicę... Ta co walnęła powinna dopiero po pustym placu
            manewrowym jeździć aby "pedalierę" opanować. Przecież to podstawa!!!

vwdoka
            • Gość: Jarek Re: Grzesiu is the best! IP: 80.72.33.* 14.05.02, 13:41
              vwdoka napisał(a):

> Ta co walnęła powinna dopiero po pustym placu
              > manewrowym jeździć aby "pedalierę" opanować. Przecież to podstawa!!!

przeciez komende: "Skokami naprzod" miala opanowana...
              ;-))))))))))))
              • Gość: hirurg75 Re: Grzesiu is the best! IP: 217.153.127.* 14.05.02, 13:50
                ja myślę że to może być film instruktażowy pt. 'jak nie należy
                jeździć'. poza tym wystarczy popatrzec na niektóre panienki i od razu
                że nie powinny dostać prawa jazdy. no i szkoda tych samochodów (wczoraj
                blondyna na 1-szym biegu jechała chyba kilometr).
    • Gość: młody oj ryjek ryjek..... IP: *.pl 14.05.02, 13:58
      Pewnie Cię nad morzem Kaszubi zgnoili i mieszasz teraz pojęcia.
      Zanim coś powiesz to przejedź się po Polsce i poznaj trochę geografii zanim
      będzeisz wydawał sądy.

pozdrawiam
      p.s. Ta nauka jazdy jest moim zdaniem reżyserowana, a jeśli się mylę to przy
      wielu stresujących sytuacjach dla kursanta nauczyciel rzadko interweniuje i
      efekt jest taki jaki wczoraj mogliśmy zaobserwować.
      • Gość: ryjek Re: oj ryjek ryjek..... IP: 62.89.77.* 15.05.02, 09:32
        Gość portalu: młody napisał(a):

> Pewnie Cię nad morzem Kaszubi zgnoili i mieszasz teraz pojęcia.

Kaszubi? W Międzyzdrojach? W Katowickim ośrodku wczasowym? - Wątpie! Poza tym
        jestem ze Szczecina i na bank rozpoznaje zarówno Hanysów, Kaszubów, Górali itp.

> Zanim coś powiesz to przejedź się po Polsce i poznaj trochę geografii...

Zanim coś napiszesz, to się zastanów nad sensem tych wypocin. Co ma do tego
        geografia? - Moge cię zapewnić, że napewno byłem nad morzem :)) (na śląsku też
        bywałem, oj bywałem :)))

zanim
        > będzeisz wydawał sądy.

O jakie sądy ci chodzi???????????????????????????????

>
        > pozdrawiam
        > p.s. Ta nauka jazdy jest moim zdaniem reżyserowana, a jeśli się mylę to przy
        > wielu stresujących sytuacjach dla kursanta nauczyciel rzadko interweniuje i
        > efekt jest taki jaki wczoraj mogliśmy zaobserwować.

nie pozdrawiam
        • Gość: młody Re: oj ryjek ryjek..... IP: *.pl 15.05.02, 11:09
          Gość portalu: ryjek napisał(a):

Co ma do tego
          > geografia?

Ma i to dużo ale co ja Ci będę tłumaczył.

> nie pozdrawiam

Obrażalski niczym panna na wydaniu.

Jednak coś Cię ubodło w moim poście.
    • Gość: Pablo Re: Program o nauce jazdy w TVN... IP: *.nsm.pl / *.chelmnet.pl 14.05.02, 17:22
      Też ubawiłem się tęgo, ale co do nerwów to bym nie był taki pewien, w pewnym
      momencie gość nie wytrzymał i krzyknął K...a!!! Ale rozumiem go doskonale :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka