axel-1982 Re: Kac od podszewki 21.04.05, 09:33 najlepsze na kaca jest powietrze z materaca wiosna idzie ptaszek kwili, może byśmy coś wypili??? nie piłes dzisiaj??? uwazasz ze nie masz powodu!!! TO SPÓJRZ W LUSTRO!!!! kocham wino i przetwory z owoców (ob)leśnych Link Zgłoś
elfz Re: Kac potrzebna nastepna nalewka 27.08.05, 14:36 a najlepiej kupic sobie kilka zgrzew i wozic ze soba nie bedzie telepac kierownica jak rozgrzeje Link Zgłoś
maciejpa Re: Kac od podszewki 03.10.05, 23:57 ja tu chce dodac swoje 2 slowa: tu jest swieta racja po wodce najmniej boli garnek oczywiscie jezeli sie ja pije tylko bez dodatkow(cola,sok) a z browarem to dopiero jest odlot ,najgorzej jezeli czlek zaaplikuje sobie U-boot (piwo z szklaneczką wodki) Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Kac od podszewki 01.01.06, 13:31 Do kolegi, który opowiada o miksie zwalającym z nóg , pt. wódka i piwo:))))) Jako wytrawny tankowiec, wiem jedno-------> najgorsza mieszanka to tzw. nurki czyli 75ml lub100 ml wódki z chlupienięciemm wrzucone do kufla piwa, w kieliszeczku oczywiście ...To może zabić po trzech... Link Zgłoś
grenzik Re: Kac od podszewki 05.01.06, 16:40 Podstawowa sprawa, to nie przestawać pić i o kacu nie ma mowy :D Link Zgłoś
thebill_x Re: Kac od podszewki 08.01.06, 15:24 Potwierdzam (nie prezentowaną w artykule) metodę na kaca - marihuana. Już jeden buch powoduje zupełne ustąpienie najcięższego kaca w przeciągu minuty i bez powrotu co jest istotne:) Drugą znaną niezawodną metodą jest oczywiście KLIN najlepiej w postaci bro (tu trzeba uważać coby nie włączył się tzw. Cugowski). Wracając do peczety - mój koleś alkoholik wyleczył się z alkoholu właśnie marihuanką. Nie pije już 8lat za to przypala. Te nielegalne w Polsce i w większości krajów na świecie zioło nie powoduje na drugi dzień ŻADNYCH objawów kaca choćbyś wypalił cały wór. To jedyny "środek" psychoaktywny nie powodujący kaca co osobiście dla mnie jest argumentem za tym, że "fizjologicznie" paczeta jest niegroźna jak kawa (potwierdzone przez profesora biofarmakologa czy jak mu tam na łamach Wyborczej w słynnym wywiadzie sprzed kilku lat "problem marihuany nie polega w niej samej tylko w podejściu społeczeństwa do niej" - święte słowa. Pozostaje oczywiście fakt najważniejszy od madziongi tak jak i od piwa, wódy, sexu, netu, telewizora, żarcia czy pracy można się uzależnić, ale to już sprawa indywidualnej psychiki i persony. Pozdro i Pacyfka;) Link Zgłoś
voltus Drogi autorze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.06, 09:18 Podstawowa różnica między wymienianymi przez Ciebie trunkami,to nie zawartość metanolu lecz estrów.Dzięki za pouczający artykuł,dobry przykład jak wyciągać fałszywe wnioski.Powodzenia w leczeniu kaca:) Link Zgłoś
morrison20 Jajecznica 11.01.06, 04:37 Dobrze robi, jeszcze tego samego dnia przed spaniem jajecznica i szklaneczka mleka, przynajmniej wszyztkich białek w organiźmie nie zetnie:))) Sok pomidorowy też jest bardzo skuteczny, od biedy magnez np. musujący i podobno rutinoscorbin... Link Zgłoś
mmarko2 Re: Kac od podszewki 20.01.06, 13:34 Ja ostatnio wypróbowałem "2KC"- działa. Można to kupić na stacjach benzynowych, ale chyba nie tylko. Link Zgłoś
fredrus ***Nie Zapijaj Slodkimi Napojami !!!*** 07.04.06, 16:33 Do tych dobrych rad nalezy jeszcze dodac: Nie zapijaj slodkimi napojami. Jesli szykujesz sie na wieksze picie, to takze nie pij drinkow miksowanych ze slodkimi napojami i na drugi dzien, gdy cie suszy, nie pij nic slodkiego. I nie pij slodkich alkocholi. Slodkie alkochole mazna bezkarnie spozywac jedynie w minimalnych ilosciach. Jesli masz zamiar upic sie likierem, to przygotuj sie na kaca giganta. Link Zgłoś
carrotka5 Kac od podszewki 25.12.06, 13:41 Dla mnie % mordercą jest 12 drinkow sklad 50tka wodki + napoj energetyzujący.....polozy kazdego... :/ a w szczegolnosci jesli po wypiciu tego pusci sie ogrzewanie w aucie :) zjazd murowany ale istnieja tabletki na kaca ktore w niektorych przypadkach pomagaja :) Link Zgłoś
tgm Re: Kac od podszewki 25.12.06, 15:46 kurde same dzieci sie wypowiadaja (no prawie)... co Wy mozecie wiedziec o piciu... Link Zgłoś
owiec1987 Kac od podszewki 25.12.06, 14:58 Co jest lepsze na kaca Alka-Prim czy Alka-Seltzer ?? Alka-Seltzer bo sie ciszej rozpuszcza Link Zgłoś
m.rycho Re: Kac od podszewki 25.12.06, 20:38 A jeszcze lepsze są dwa browary, po siedmiu natomiast przechodzi każdy kac. Link Zgłoś
macius.d Kac od podszewki 25.12.06, 21:25 denaturat trujacy ?? ludzie to pija latami i zyja Link Zgłoś
ender_end Re: Kac od podszewki 26.12.06, 00:04 Z kacem to jest naprawde bardzo różnie czasem jest czasem nie ma i chyba nie ma jedlolitej reguły. A mój sposób to: Najpierw trzeba coś zjeścnastępnie trzaba się "rozgrzać" jakimś mało procentowym alkoholem najlepiej dobre piwo:) a potem to już tylko czysta i w miedzy czasie zapijać duża ilością płynów (nie Cola bo zawiera ditlenek węgla i szybciej daje w banie, no chyba ze ktoś bardzo lubi). Dobrze sobie po pierwszych trzech kielonkach zrobić sobie przerwe 1h zeby organizm rozpaoczą produkować enzymy do rozkładu alkoholu, pozatym część sie juz prztrawi to łapiemy faze i z górki. Kompltenie zgadzam się ze trzeba przed pójściem spać zrobić dwie rzeczy: włoic 1l wody i troche wytrzezwiec, wtedy rano jest o niebo lepiej. No i jeszcze jeden sposób na w najgorszymy wypadku zminimalizowanie kaca to picie alkoholi dobrych gatunkowo (np. miedzy piciem klasyka wina Goliat czy starogardzkiej a piciem Finlandi jest spoora róznica rano:) pozdrawiam i zycze bardzo % Sylwestra Link Zgłoś
myfed Re: Kac od podszewki 26.12.06, 02:20 Osobiscie polecam powerade'a. Na moje kace jest to produkt drugiej potrzeby (pierwsza jest woda, ktora spozywam w dzikich ilosciach budzac sie co chwile w nocy). Potem prysznic, raczej chłodny, choćby nie wiem jak bardzo się nie chciało. Następnie śniadanko. Mnie się nigdy nie chce robić jajecznicy, wiec zazwyczaj zjadam jakąś kanapkę i ogórki kiszone, popijając soczkiem z ogórków. Oczywiście ciepła herbatka tez musi byc. Potem przygotowuje sobie zapas wody z sokiem z cytryny (byle dużo) i ide spac dalej. Nastepnego dnia rano jestem mniej wiecej zywa. A co do zależności pomiędzy rodzajem trunku a dotkliwością kaca, to po ośmiu piwach zawsze czuję się znacznie gorzej niż po dwóch litrach czerwonego wina. Czemu się tak dzieje? Link Zgłoś
lukka12 Re: Kac od podszewki 26.12.06, 03:03 Z tym metanolem to nie wiem... dla mnie bourbon to miód na duszę, kaca po tym ani śladu, nabieram dobrego humoru, upić się trudno. Z kolei "czysta" wódka od razu muli mi w głowie i potem odchorowuję cały dzień. A może nie chodzi o metanol sam w sobie, tylko o "dodatki"? Bo pić bourbona bez cygara to niemal herezja :-) Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Kac od podszewki 26.12.06, 11:31 Polecam abstynencję. :) Sama nie piję ani odrobiny alkoholu po pierwsze z przyczyn smakowych (nie toleruję tego smaku), po drugie ideologicznych - sprzeciw wobec hipokryzji i zalegalizowanej narkomanii, jaką jest pijaństwo (nie mówię o piciu wina do obiadu, acz sama nie piję nawet w ten sposób). I co? I dzięki temu nie muszę się martwić kacem i tym podobnymi skutkami konsumpcji narkotyku vel trucizny zwanego etanolem. Link Zgłoś
buzzgrow Re: Kac od podszewki 26.12.06, 12:53 dobry artykuł, bardzo ciekawy. gratulacje. najwazniejszy wniosek z niego: PIĆ JAK NAJWIECEJ WODY PRZED, PODCZAS i PO. Link Zgłoś
emeryt21 Re: Dobry artukuł 26.12.06, 21:08 Naprawde dobry.Niektore z tych "porad" znalem wczesniej.Przed popijawa jadlem conajmniej dwie puszki sardynek w oleju,razem z olejem.Na drugi dzien rano solidna jajecznice na boczku i dobra kawe ze smietanka.Jesli nadal meczylo stosowalem "klin"(50g z pieprzem).Dobrze dziala woda mineralna gazowana,dobrego gatunku,polecam francuskie,oni maja doswiadczenie.Stanowczo odradzam modne mixy,coctajle,to jest samobojstwo.Ja zbieram do szklanki kilka kolejek i "bachne" jednym haustem.Potem robie sobie dluzsza przerwa.Jak z tego widac chyba wszystko zgadza sie poradami "uczonych".Ja pisze to wlasnego doswiadczenia.Zaznaczam,ze nigdy nie bylem "stalym amatorem".Pijam sporadycznie. Link Zgłoś
nessuno Re: Kac od podszewki 31.12.06, 11:38 Gość portalu: wygar napisał(a): > Sposrod mieszanek najgorszy jest chyba mix vodka+piwo. > Przetestowalem raz na sobie:-))) Strasznie nagle zwala z nog. > W jednej minucie cos jeszcze gadalem, w nastepnej lezalem pod stolem. > Potem oczywiscie potworny kac. Caly dzien umierania i tupot > bialych mew. Brrr! > Wspomniana przez Ciebie mieszanka znana jest jako u-boot.Faktycznie, trzepie niemiłosiernie. Mnie jak narazie odpowiada, choć do samobójców się nie zaliczam. Wszystkim życzę szampańskiej zabawy i jak najmniejszych dolegliwości po :-) Link Zgłoś
loyezoo Re: Kac od podszewki 31.12.06, 12:30 Myślę że kac nie zależy tylko od alkoholu lecz od organizmu.Obecnie pijam tylko piwo i jak jest imprezka potrafię "wtłoczyć" ok 15-16 i rano czuję się ok.Natomiast po wódce mimo jej małej ilości np.0,5l choruję 2 dni.Kiedyś tak nie miałem ale cóż starość nie radość:) P/S co do magnezu w tabletkach (ktoś pisał) owszem bardzo pomagają tylko że trzeba wypić ze 2-3 szt rozpuszczone naraz.Eliminuje to m.in efekt delirki:) Link Zgłoś
martamama Re: Kac od podszewki 01.01.07, 10:19 czuje jak mi glowa peka,ehh.. a wypilam 3 drinki <gin-tonic> az sie ciezko mysli nie wiem dlaczego bo ilosc wydaje mi sie nie wielka :) i suto wypilam wody i troszke pojadlam:( jak narazie pije czerwony barszczyk i zaraz sie wezme chyba za jajecznice:) pozdrawiam Link Zgłoś
marek1353 Re: Kac od podszewki 01.01.07, 12:09 wiem cos o tym ;) tez to testowalem ladnych pare lat temu. pierwszy i ostatni raz hehe :) rzeczywiscie, kac potworny i scina szybko. poczatkowo niby nic sie nie dzieje, a potem przychodzi nie wiadomo kiedy i bardzo gwaltownie ;) wtedy ten "drink" ze tak to okresle ;) , nazywal sie "jolka". nie wiem czemu. :) Link Zgłoś
alexander888 Re: najlepsza jest setka 01.01.07, 13:23 Najlepsza na kaca (niewymieniona w artykule ze względu na prawo lub brak doświadczeń piszącego) jest MARIHUANA. Jest lepsza od klina, bo po klinie często następuje tzw. Cugowski i lecisz z kolejną nayebką i błędne koło bo kiedyś ten kac Cię dopadnie lub do końca swych dni bedziesz klinował :) Natomiast marihuana niweluje kaca już po pierwszym buchu - niweluje go zupełnie i wcale nie trzeba palić dalej i dalej i dalej:) Jest jeszcze jeden aspekt nielegalnej w PL marihuany a mianowicie taki, że to jedyny narkotyk na świecie, po którym nie ma żadnego, ŻAD-NE-GO kaca, znaczy się organizm nie jest w żaden sposób struty bo kac to strucie organizmu. Z tego logicznie wynika (zresztą za raportem Światowej Organizacji Zdrowia), że legalny narkotyk w PL jakim jest alkohol jest o wiele cieższy od marihuany bo powoduje strucie na następny dzień. Oczywiście zupełnie inną sprawą jest uzależnienie psychiczne. Te występuje i od alkoholu i od marihuany i od neta i od sexu, tv, jedzenia etc etc więc w Nowym Roku proponuję umiar we wszystkim :))) Link Zgłoś
marcin060482 Re: najlepsza jest setka 01.01.07, 13:34 Red Bull jest dobry zielona herbata z cytryną wypic 1 redbula i kilka herbat z zielona cytryna Link Zgłoś
nessuno Re: najlepsza jest setka 01.01.07, 14:02 evident napisał: > i galaretka Hehe, mnie wyleczyła seta i gorący barszczyk z uszkami.A jutro łagodny start w nowy rok pracy. Dziś jeszcze hulaj dusza :-) Wszystkim Dosiego Roku. Link Zgłoś
martamama Re: Kac od podszewki 01.01.07, 14:40 ehh..ból glowy minal,na szczescie:) zycze rowniez Dosiego :)wszystkim Link Zgłoś
haggard66 Re: Kac od podszewki 01.01.07, 15:14 mnie to sie kiedys zdazylo popijac vodke piwem <bo akurat to bylo pod reka> kieliszek+lyk piwa troche scisnelo glowe ale rano to zadnego bulu glowy niebylo Link Zgłoś
pio.no Re: Kac od podszewki 02.01.07, 00:29 Piwko i wóda to licha kompania, szczególnie najpierw gorzała potem piwo albo na przemian. Dla mnie najgorszym skutkiem tego morderczego połączenia nie jest jednak kac - gigant, ani nawet ścinka, która się też zdarza, tylko nagłe zerwanie filmu przy zachowaniu ogólnej władzy w nogach i - niestety - gębie. Czasem nawet (-podobno) nie wygląda sie przy tym na specjalnie napitego. Trudno zliczyć, ilez dziesiąt razy już wywołałem ekscesy towarzyskie na tym cholernym autopilocie. Link Zgłoś
jg.lint Kac od podszewki 02.01.07, 20:31 Teraz wiem dlaczego najmniej dolegliwe było przepijanie spirytusu wódką. Link Zgłoś
mes41 Re: Kac od podszewki 04.03.07, 07:44 To prawda ja mam jeszcze gorzej jak pije to pale jeden za drugim dziś sie czuje strasznie spaliłem chyba z 30 papierosów :( Link Zgłoś