Dodaj do ulubionych

Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis

IP: *.combidata.com.pl 17.05.02, 13:34
Mam kolo 35 tys i chce kuoic jakis uzywany wozek. Ktory polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Qbayashi Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.stacje.agora.pl 17.05.02, 14:01
      Za tę cenę kupisz pewnie Avensisa z 97r, S40 tez a Carisme z 98 a moze nawet z 99. Miałem
      S40 - samochód świetny, naprawdę super się nim jeździ, ma tylko jedno "ale". Jest dla ludzi
      bogatych. Jeżeli coś się zepsuje, to ceny części cię zjedzą. Poszukaj sobie cen takich samych
      podzespołów np. amortyzatorów, czy wahaczy i porównaj w tych trzech modelach. Ja osobiście
      wybrałbymbez wahania Avensisa.
    • Gość: Marek Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 17.05.02, 14:18
      Moj ojciec ma Carisme 1.6L popzedni model. Mi sie ten samochod nie podoba.
      Maly, niestarannie wykonczony, ubogo wyposazony , kreciolki od klimy z
      popredniej epoki. Ale ma ja juz 2 lata i nic sie nie psuje (przynajmniej nic o
      tym nie wiem), choc jezdzi bardzo duzo.
      • Gość: Krzysiek Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 14:21
        Ja tez bylem zdziwiony jak wsiadlem do Carismy. W srodku jest b. brzydka.
        Wybieralbym miedzy Avensis a Volvo. Jesli chodzi kierowalbym sie kosztami
        wybralbym Avensis, jesli nie Volvo.
        • Gość: polokokt Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 11:01
          Czesc
          To fakt, wnetrze Carismy nie ma jakiegos wiekszego polotu, ale wszystko jest
          tam gdzie trzeba i nic sie nie psuje. Poza tym Carisma i Volvo s40 ma bardzo
          duzo wspolnych elementow, o czym niektorzy nie wiedza (podloga, skrzynia
          biegow, to ostatnie w dodatku od renault :)). Tak wiec w rynku motoryzacyjnym
          firmy zawieraja uklady i wiele samochodow ma to samo choc roznia sie znaczkiem.
          Poniewaz nie mialem okazji spotkac sie z Avensisem to niestaty nie moge nic o
          nim powiedziec. W kazdym razie z piecioletniej Carismy jestesmy bardzo
          zadowoleni. Ale w przeciwienstwie do kogos tu na forum, kto mowil ze ma ubogie
          wyposazenie, nasz ma wszystko co trzeba wiec nie narzekamy.
          A tak co do tych pokretel od klimy. Ostatnio u kolegi w Avensisie widzialem
          klimke, ktora dziala non stop, to znaczy nie chlodzi powietrza kiedy trzeba,
          tylko caly czas. W Carismie klima z funkcja dzialania ciaglego i w razie
          koniecznosci byla juz kilka lat wczesniej. Moze teraz w nowszych Avensisach
          naprawili to niedopatrzenie.
          W kazdym razie mysle ze jesli juz to krecil bym sie kolo japonczykow. To jednak
          sprawdzona i trwala technologia, choc estetyka wykonania odbiega od
          europejskiej.
          Pozdrawiam
    • Gość: Casey Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.symboliczna.net / 192.168.1.* 18.05.02, 23:57
      > Mam kolo 35 tys i chce kuoic jakis uzywany wozek. Ktory polecacie?

Jeżeli Volvo to szukaj Phase II, czyli od połowy '98.

Casey
      • Gość: Michal Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.telia.com 19.05.02, 10:53
        Volvo S40 ma zla opinie psujacego sie ciagle auta.Pamietaj jest montowany w
        Holandi w Eidhoven.Bylem kiedys w tej fabryce jak robili Daffy i te 340
        serien.Carisma i Avensis mozesz miec zaufanie.Rozpatruj te dwie
        mozliwosci.Wybierz te ktora Ci sie podoba.Sprawdz zawieszenie czy nie strajdane
        na tych Waszych drogach.Amortyzatory, zbieznosc przodu i tylu.Czy nie byl
        walniety i tylko zreperowany od gory a dol pozostowiono nowemu
        wlascicielowi.Pzdr.Michal
        • Gość: jacek 2 Re: Volvo S40 Mitsubishi Carisma czy Toyota Avensis IP: *.abo.wanadoo.fr 19.05.02, 13:18
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Volvo S40 ma zla opinie psujacego sie ciagle auta.Pamietaj jest montowany w
          > Holandi w Eidhoven.Bylem kiedys w tej fabryce jak robili Daffy i te 340
          > serien.Carisma i Avensis mozesz miec zaufanie.Rozpatruj te dwie
          > mozliwosci.Wybierz te ktora Ci sie podoba.Sprawdz zawieszenie czy nie strajdane
          >
          > na tych Waszych drogach.Amortyzatory, zbieznosc przodu i tylu.Czy nie byl
          > walniety i tylko zreperowany od gory a dol pozostowiono nowemu
          > wlascicielowi.Pzdr.Michal

Nie wiem skad taka opinia psujacego sie ciagle auta- Volvo S 40??? Mam ten
          samochod prawie od 5 lat.I nie mam z nim zadnych problemow! Samochod ktory bardzo
          dobrze sie prowadzi komfortowy ,silnik doskonale wyciszony.Jedyne me zastrzezenie
          to skrzynia biegow -zbyt dluga ,nadajaca sie na jazde po autostradzie a nie w
          miescie.Moim nastepnym samochodem bedzie tez Volvo S 60!
    • Gość: K.R Volvo S40!!!!!!! IP: *.ace-net.com.au 19.05.02, 17:15
      Bez zastanowienia bym wybraw Volvo S40! To samochod o znaczne wyszej klasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka