Dodaj do ulubionych

Punto II - warto?

IP: *.zetosa.com.pl 20.01.05, 22:26
Przymierzam się do zakupu tego własnie samochodu w wersji Active 1.2 Czy
warto? Jak się spisuje w codziennej eksploatacji?
Obserwuj wątek
    • woman29 Re: Punto II - warto? 20.01.05, 22:47
      Mialam okazje kilka razy jechac punto II i jakos nie zauwazylam znaczacej
      rozniyc w komforcie jazdy w porownaniu do punto I.Jak dla mnie te 2 auta roznia
      sie wizualnie,nic poza tym, jezdzi sie na tym jak na kozie.ALe nie ukrywam nie
      przepadam za fiatmi.
      • Gość: kanciak Re: Punto II - warto? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 22:58
        Ale z ciebie glupia ^%$&*!
        A moze chcesz pojezdzic na moim baranie? Tego ci brakuje, prawda?
        • woman29 Re: Punto II - warto? 20.01.05, 23:11
          no pokazales klase :-(((, rozumiem ze wulgaryzmy to twoja specjlnosc. bravo,
          jestes z siebie dumny?Czy musisz obrzucac wyzwyiskami kazdego kto ma inne
          zdnaie niz ty?
      • Gość: Albercik Re: Punto II - warto? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:57
        mobilki , gosc zadal pytanie i to chyba normalne ze jest kilka odpowiedzi . ja mam takie samo zdanie jak woman29 .zadna rewelacja , ale cena jest niezla i serwis tani.
    • Gość: kanciak Re: Punto II - warto? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 22:59
      Nie przejmuj sie tym wynaturzonym indywiduum.
      Warto jak najbardziej.
      To najlepsze auto w klasie B.
    • Gość: punto warto IP: 66.98.180.* 20.01.05, 23:38
      To zdecydowanie najlepsa oferta w tej klasie.
      Za przyzwoita cene otrzymujesz sprawdzone i calkiem niemale auto.
      Polecam silniki 1.2 16 V.
      Tylko czasem nie daj sie skusic na fabie. Wiem, ze darmowy czujnik parkowania
      kusi, ale badz twardy!
    • Gość: twardy Re: Punto II - warto? IP: *.devs.futuro.pl 20.01.05, 23:51
      Nie zastanawiaj sie tylko bierz.
      Jest super. Mam i przez 3 lata nic sie nie zepsulo.
    • Gość: marcel Re: Punto II - warto? IP: 81.168.161.* / *.lubin.dialog.net.pl 20.01.05, 23:55
      Naprawde godne polecenia auto.
      I nie sluchaj zakompleksionych wiesniakow, ze to Fiat.
      I co z tego ze Fiat? Mieli pewnie kiedys malucha albo 125 p i nie moga sie
      otrzasnac z przykrych wspomnien.
      Punto to jedno z lepszych aut w segmencie. I najwazniejsze, ze juz ma kilka lat,
      co sie mialo psuc to juz zostalo wyeliminowane.
      No i najwazniejsze, nie beda sie z ciebie smiali tak jak ze skodziarzy.
      • Gość: Albercik Re: Punto II - warto? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:17
        a ty wiesniaku ile to juz miales samochodzikow ze taki madry jestes ?ale mnie draznia takie glupie posty
    • robi222 Re: Punto II - warto? 21.01.05, 00:25
      miałem 4 lata. przejechałem ponad 60 tys. km. i nie miałem większych problemów.
      jedyna usterka to wymiana żarówek przednich reflektorów ( w ciągu kilku dni
      obie do wymiany)i piór wycieraczek ( zużyły się i kiepsko zbierały ). poza tym
      tylko standardowe przeglądy i jazda!
      polecam - za tę cenę naprawdę dobre i oszczędne auto.
    • Gość: k5 Re: Punto II - warto? IP: *.mia.bellsouth.net 21.01.05, 04:56
      Mialem przez ponad dwa lata. Niezawodny, cichy i ekonomiczny. Kupilem go w 2000
      r. W tym czasie byl najwiekszy, najbezpieczniejszy i najtanszy w swojej klasie.
      Dzisiejsza wersja mniej mi sie podoba (za bardzo je "zniemczono", ale
      technicznie powinna byc jeszcze lepsza. Acha, przypomialo mi sie - wymienialem
      jedna zarowke w reflektorze. Polecam
      • Gość: lobuzek1 Re: Punto II - warto? IP: *.zetosa.com.pl 21.01.05, 22:31
        Wielkie dzięki za konkrety. Utwierdza mnie to w przekonaniu o zakupie tego
        samochodu, nie ukrywam że mam możliwośc dostania bardzo korzystnego rabatu na
        rocznik 2004, więc jeśli stan portfela pozwoli, to się skuszę.
        A jak ze spalaniem?
        A poza tym - lubię Fiaty:-)
        • hippolin Re: Punto II - warto? 21.01.05, 23:07
          Gość portalu: lobuzek1 napisał(a):

> A poza tym - lubię Fiaty:-)

To kup Pandę. Dlaczego? Bo jest produkowana u nas, w Polsce. Bo to u nas zostaną miejsca pracy, u nas zostaną odprowadzone wszelkie podatki itp.
          Pamiętaj że jeśli kupując Punto wspierasz Włoski rynek pracy, Pandę - Polski.
          Czy zależy Ci żeby w Polsce bezrobocie było niskie a pensje wysokie?
          • Gość: Kris Kelvin Re: Punto II - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:29
            Punto jednym z najlepszych? Moim zdaniem to najlepsze auto tego segmentu. Tylko
            ma juz swoje lata. Obecna wersja jest brzydka wersja przed liftingiem to bylo
            to. Auto obszerne i bezawaryjne. Minus za kiepskie plastiki ale sa dobrze
            zmontowane chociaz.
        • Gość: mati Re: Punto II - warto? IP: *.icpnet.pl 22.01.05, 01:01
          A jakie rabaty oferuje Fiat ?
    • Gość: mik Re: Punto II - warto? IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 22.01.05, 12:36
      wg mnie warto. Szczerze mówiąć dziwię się, że nie było w tym wątku Niknejma albo
      innego fana Toyoty, który by starał się obrzydzić ci Fiata i zaproponować Yarisa.

Ja mówię, nie słuchaj tego. Punto II to już całkiem dopracoway wózek i raczej
      nie doprowadza właściciela do nerwicy. Za to porównanie wygody, przestrzeni
      wypada stanowczo na korzyść PII. Szczerze mówiąc w tej klasie ciężko znaleźć za
      te pieniądze coś lepszego...

Jak nie wierzysz, to postaraj się bez uprzedzeń przetestować PII i konkurencję
      (tu myślę o Renault Clio, Skoda Fabia, Peugeot 206, C3, Hyundai Getz i podobno
      Yaris - chociaż wg mnie poza mitologiczną niezawodnością - nie ma nic ciekawego
      do zaoferowania)
      • Gość: lobuzek1 Re: Punto II - warto? IP: *.zetosa.com.pl 22.01.05, 22:21
        No wersja 1.2 Active 5d z grudnia 2004 r. plus lakier metalik i dzielona kanapa
        pójdzie za 34 000, tak więc się skusiłem.
        A Panda odpada, bo za mała. Potrzebuję czegoś do czego zmieszczę wózek i
        fotelik, a poza tym - podoba mi sie ten samochód.
        • Gość: rex Re: Punto II - warto? IP: *.irom.uw.edu.pl 22.01.05, 22:30
          Dwójki są bardziej niezawodne niż jedynki .. ale podobno upierdliwe są wymiany
          dupereli np. żarówek przednich której trzeba dokonać w serwisie ..
        • woman29 Re: Punto II - warto? 22.01.05, 22:32
          Napisz za jakis czas jak sie sprawuje ;-).
          • Gość: lobuzek1 Re: Punto II - warto? IP: *.zetosa.com.pl 22.01.05, 22:37
            OK. Akurat odbieram go za 2 tygodnie, bo trzeba zebrać całą kasę. Mam nadzieję,
            że będę zadowolony:-)
        • Gość: onexill Re: Punto II - warto? IP: 81.190.172.* 22.01.05, 22:33
          to dołuż 2000zł i kup Yarisa
          po 5latach Punto kosztuje 18-20tys zł a Yaris 22-24tys zł
          • Gość: Albercik Re: Punto II - warto? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:15
            kolega napisal ze potrzebny mu wiekszy bagaznik a w t . yaris go niema bo to autko jest dla kobialek a nie dla rodzinki 2+1
          • Gość: kanciak Re: Punto II - warto? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 23:26
            I co z tego?
            Nie sluchaj tego tandeciarza.
            Bierz Punto.
            • lobuzek1 Re: Punto II - warto? 23.01.05, 09:12
              No pewnie. Mi się Punciak bardzo podoba, a poza tym fajnie jeździ - zawieszenie
              dość sztywne i silnik lubiący wysokie obroty. Yaris mi się opatrzył, a poza tym
              jak pisałem - jest za mały. No i nigdy nie przyzwyczaję się do cyfrowych
              zegarów na środku deski.
              • Gość: u r so lovely Re: Punto II - warto? IP: *.aster.pl 23.01.05, 10:05
                Mam PII z 2001 i rewelacja.
                Jedna większa naprawa: wymiana tłumika po 30000 km.
                (hej, też tak mieliście? ja znam jeszcze dwóch właścicieli PII i mieli to samo!)
                Sprawuje się fajnie i po mieście i na trasie.
                Dużą satysfakcję mam, kiedy porównujemy ze znajomymi spalanie naszych autek. Od
                "trasy latem" do "po mieście zimą" jest to 5-7 litrów na 100.
              • Gość: onexill Re: Punto II - warto? IP: 81.190.171.* 23.01.05, 11:02
                Dobrze kupuj, tylko żebyś póżniej nie marudził tak jak 80% posiadaczy Fiata że po 4latach ich auto jest warte 15tys zł mniej!
                • Gość: kanciak Re: Punto II - warto? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 12:17
                  No i co z tego?
                  Samochod to nie inwestycja.
                  Tak mysla tylko skodziarze.
                  • Gość: lobuzek1 Re: Punto II - warto? IP: *.zetosa.com.pl 23.01.05, 12:23
                    Ano właśnie. Nie traktuję samochodu jako lokaty kapitału.
                    • Gość: onexill Re: Punto II - warto? IP: 81.190.172.* 23.01.05, 15:34
                      Gość portalu: lobuzek1 napisał(a):

> Ano właśnie. Nie traktuję samochodu jako lokaty kapitału.

Ale kto wie czy za 5lat nie będziesz? Tu nie chodzi o to, że traci dużo na wartości tylko o te stękanie właścicieli fiatów!
                      • Gość: lobuzek1 Re: Punto II - warto? IP: *.zetosa.com.pl 23.01.05, 16:13
                        Jakoś nie słyszę grupowego narzekania właścicieli Fiatów. Decyzję podejmuję tu
                        i teraz i nie wybiegam myślami aż 5 lat w przyszłość.
                      • Gość: kanciak O stękaniu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 16:51
                        Ja stekam tylko wtedy, kiedy uprawiam sex.
    • Gość: Michu Re: Punto II - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:43
      To zaskakująco dobry samochód za te pieniądze, niezły silnik, który dobrze
      sobie radzi nawet z takim autem jak Doblo furgon a co dopiero z taką malizną,da
      się tym nawet jeździć bardzo szybko i nie jest upierdliwie głośny,i
      elastycdzność niezgorsza, wykończenie wnętrza też niezłe, ja kupiłem jedno
      takie do firmy, przejechałem się nim trochę i wrażenia pozytywne,dla mnie
      bardzo ok- ach i przez pierwsze półtora roku zero napraw.
      • woman29 Re: Punto II - warto? 23.01.05, 17:01
        1,2 do doblo to chyba male nieporozumienie jak dla mnie, no ale coz , mozna i
        tak.Natomiast doblo z 1,9 jtd jak najbardziej ;-).
        • Gość: Michu Re: Punto II - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:01
          Sorki ale mam na placu kilka takich autek dla porownania,i dyzle i benzyny bo
          niektóre jeżdrzą tylko miasto a inne więcej tras(zgadnij które do czego?).
          Mówimy o benynie i tu Doblo 1,2 w niczym nie ustępuje podobnym autką spod znaku
          PSA(chodzi o silnik 1,4 benzyna) więc o nieporozumieniu nie może tu być mowy,
          trzeba się po prostu przejechać i potem wypowiadać. Nie twierdzę, że jest
          lepszy niż 1,9jtd ale na pewno nie ma tu "nieporozumienia". To po prostu dobry
          silnik.Pozdro
          • lobuzek1 Re: Punto II - warto? 23.01.05, 19:34
            A jak z awaryjnością tego silnika? Na co szczególnie cierpi?
            • Gość: Michu Re: Punto II - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:20
              O awaryjności samego silnika to nic mi nie wiadomo bo mam go w dwóch autach
              (Punto i Doblo)oba po 1,5roku i ok 25tys.przebiegu-głównie w mieście. Nic się
              nie działo, w samym Punto całkiem nic a furgon miał coś ze skrzynią-robione w
              ramach gwarancji. Ale co do Punto to jest naprawdę ok, kiedyś sie nawet nim
              przejechałem przez dzień 700km i byłem bardzo zadowolony- jak na tą klasę jest
              naprawdę ok,
          • woman29 Re: Punto II - warto? 23.01.05, 22:03
            Nie twierdze ze 1,2 jest zly.Ale do auta typu doblo jest wg mnie za maly, bo
            jak mniemam doblo nie sluzy do zawozenia dzieci do szkoly, tylko raczej wozenia
            ludzi+jakis sprzet,a to swoja wage ma.
            • Gość: Michu Re: Punto II - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:24
              Zgoda,2 osoby +ładunek ok 500kg daje rade nie gorzej niż Berlingo 1,4, zapewne
              jednak znacznie gorzej niż 1,9jtd ale nie kazdy potrzebuje aż tak drogą wersję.
              Pozdro
    • Gość: koleś Re: Punto II - warto? IP: *.devs.futuro.pl 23.01.05, 21:44
      Warto.
      Mialem Punto wlasnie Active przez 3 lata i zero awarii.
      Teraz mam Stilo i tez jest OK.
    • Gość: kanciak Reasumujac, powiem tak IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 21:59
      Bierz Punto bez zastanowienia.
      Jezdzilem Punto przez prawie 3 lata i nie mialem zadnych problemow. Sprzedalem
      go tylko dlatego, ze spodobalo mi sie zolte Stilo JTD (trzydrzwiowe oczywiscie).
      Gdyby nie to, to pewnie do dzis jezdzilbym Punto, bo to naprawde swietne auto.
      I niedaj sobie czasem wmowic, ze Skoda Fabia jest lepsza, bo nie jest.
      Punto (w ogole Fiat) to samochod dla czlowieka dynamicznego, ciezszacego sie z
      zycia, w przeciwienstwie do Fabii czy Corsy, ktore sa stworzone dla zycowych
      nieudacznikow. Bierz Punto, jesli nie chcesz byc kojarzony z nieudacznikiem i
      nudnym czlowiekiem bez perspektyw.
      • Gość: lobuzek1 Re: Reasumujac, powiem tak IP: *.zetosa.com.pl 23.01.05, 22:03
        No właśnie mam bardzo podobne odczucia. Nie mam ochoty jeździć emeryckim i
        nudnym autem przed trzydziestką. Nie mogę się doczekać pierwszej jazdy!
        PS: A poza tym Fabia mi się kompletnie nie podoba:-))) W przeciwieństwie do
        Punto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka