Dodaj do ulubionych

Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzystał?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:58
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tematu UBEZPIECZENIE OCHRONY PRAWNEJ. W
PL usługi tego typu świadczy na razie chyba tylko DAS. Czy ktoś z Was
korzytstał/korzysta z czegoś takiego? Czy to kolejna próba wyłudzenia
pieniędzy na składkę za produkt który nie działa czy też realna pomoc przy
dochodzeniu swoich praw przed firmami ubezpieczeniowymi?

-----------------------------
Obserwuj wątek
    • Gość: kocoor Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 10:11
      Podobno Generali ma coś takiego od niedawna i panie w posrednictwie ubezp.
      jeszcze nic nie wiedziały. Może warto zapytać w centrali towarzystwa? Pozdr.
    • kollector Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst 22.01.05, 10:15
      o DAS rózne opinie, jedni chwalą, że jak Policja (np) widzi ich naklejkę to
      troszkę spuszcza z tonu, że ubezpieczyciele jacyś bardziej pogodni i ugodowi..
      ale czytałem wypowiedź człowieka, z której wynikało, że ludzie z DAS to po
      prostu pierdoły i nieroby - chodziło o to, ze ubezpieczyciel zaniżył wysokość
      szkody, gościu sie poprzez DAS odwoływał, DAS olewało sprawę do tego stopnia, ze
      raz nic nie robili a w końcu jak zaczeli działać to prawie doprowadzili do
      wypłaty szkody jeszcze niższej niz zaproponował ubezpieczyciel.
      W końcu gościu sam napisał pismo do ubezpieczyciela i ten (tj. ubezpieczyciel)
      przyznał mu rację i wypłacił (oczywiście nie było to tak łatwe, ale ja jedynie
      szkicuję sytuację) odszkodowanie wyższe od tego co na początku zaproponował.

Przyznam się że ja równiez wykupiłem u nich ubezpieczenie - pojazdu, gdybym dziś
      miał to zrobic to razczej nic by z tego nie wyszło - po prostu przemyślalem parę
      spraw, nabyłem nowych doświadczeń i stąd to
      ale wydaje mi się, ze warto zastanowic sie nad ubezpieczeniem kierowcy - ma na
      myśli dokładne przeanalizowanie sytuacji swojej i porównanie jej z zapisami
      warunkow ubezpieczenia
      • Gość: driver200 Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 00:25
        A możesz przytoczyć jakiego rzędu to są koszty? Ja myślę o ubezpieczeniu
        samochodu. Już drugi raz w ciągu 2 lat ktoś mi wjeżdza w dupe i nie mam już siły
        wykłocać się z palantami twierdzącymiże 3 letnie auto ma zamortyzowane to czy
        tamto. I to przy likwidowaniu szkody z OC sprawcy!!!
        Boję się tylko czy DAS nie trapi casus Tchibo - w Niemczech świetna markowa kawa
        a w Polsce popłuczyny nie do picia - kto próbował tu i tam ten wie.
        Pozdr.
        • Gość: Seul Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst IP: 195.94.206.* 26.01.05, 16:40
          210 zł za rok
          w/g FAQ na www.das.pl

• Gość: Michałek Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 00:54
        ale czytałem wypowiedź człowieka, z której wynikało, że ludzie z

tak,tak:szwagier mojego btata powiedziałmi,że kuzyn siostry szwagierki .....

albo wiesz ,albo nie wisz .
        Jak nie to nie bełtaj ludziom w glowach !
        • Gość: jaśku Każdy porządny warsztat napraw powypadkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 01:16
          Każdy porządny warsztat napraw powypadkowych współpracuje z prawnikiem który
          dba o interesy klienta. Nie wyobrażam sobie aby w dzisiejszych czasach i
          sposobach działania ubezpieczalni mogło by inaczej
          • Gość: driver200 Re: Każdy porządny warsztat napraw powypadkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 09:40
            Gość portalu: jaśku napisał(a):

> Każdy porządny warsztat napraw powypadkowych współpracuje z prawnikiem który
            > dba o interesy klienta. Nie wyobrażam sobie aby w dzisiejszych czasach i
            > sposobach działania ubezpieczalni mogło by inaczej

Chodziło mi o rzeczywistość polską a nie niemiecką.
            Każdy warsztat ma prawnika??? Niestety nie spotkałem takiego.
            Pozdr.
            • Gość: jaśku Re: Każdy porządny warsztat napraw powypadkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 10:06
              właśnie pisałem o polskiej rzeczywistości, to właśnie tutaj ubezpieczalnie
              robią co chcą nie wypłacając należnego odszkodowania. Warsztat bez opieki
              prawnej poprostu dokładał by do interesu..
              • entry a za Odrą to sypią euro na prawo i lewo. 26.01.05, 19:41
                Znam przypadki, kiedy też odmówili wypłaty odszkodowania, więc nie pisz, że
                tylko u nas kradną. Pewnie, że u nas to dzicz totalna, z vatem walka,
                amortyzacja ku..ka, stawki zaniżone, podobnie jak i wartość auta oraz
                najlepiej to całkę juz 60% wartości, ale warsztaty z prawnikiem to jednak
                margines. Zresztą aby byc obiektywnym, trzeba sie przyznać, że przy okazji
                szkody każdy by coś uszczknął na boku. Inaczej 80% wypłacanych szkód nie byłoby
                rozliczanych kosztorysowo tylko na faktury w ASO.
                • Gość: driver200 Re: a za Odrą to sypią euro na prawo i lewo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:03
                  No właśnie. Sam widzisz. Wcale nie mówię że za Odrą euro sypią na prawo i lewo
                  ale tam nikt Ci nie powie że szyba pęknięta na pół podczas kolizji w 3 letnim
                  aucie jest zamortyzowana bo miałą malutko odprysk poza polem widzenia kierowcy.
                  Złodziejstow na każdym kroku a ten kraj zamiast chronić jakoś obywateli
                  kantowanych przez ubepieczycieli to jeszcze im pomaga!!!

• kollector Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst 23.01.05, 01:23
          o co Ci Michałku chodzi?
          nie umiesz czytać ze zrozumieniem?
          wychodzi, że nie
          łopatologicznie wytłumaczę, a ty i tak nie zrozumiesz, strzel sobie baranka, to
          choć rozrywke jaką bedziesz miał
          _______________________________ ___

a co do kosztow to nie powiem zbbyt wiele - ja wykupiłem to ubezpieczenie na
          motocykl, więc koszty są inne
          poszukaj w googlacg strony DAS i taz znajdziesz telefon do nich - zadzwonić
          warto, zawsze coś się rozjasni
          • Gość: driver200 Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 09:38
            Stronę widziałem . Szukam jednak kontaktu z kimś kto naprawdę korzystał z ich
            usług i (skorzystał lub wtopił). Zwyczajnie takie rozpoznanie tematu przed
            płaceniem.
            Pozdr. Driver.
            • Gość: driver200 Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:02
              Może jednak ktoś coś wie?
              • niknejm Re: Ubezp. Ochr. Prawnej - DAS itp - ktoś korzyst 26.01.05, 14:17
                Ostatnio ktoś nawet załozył wątek, że DAS się przydało, podawał też linka do
                strony internetowej przedstawiciela DAS.
                Poszukaj.

Pzdr
                Niknejm
            • mkornet do Drivera 26.01.05, 20:38
              Gość portalu: driver200 napisał(a):

> Stronę widziałem . Szukam jednak kontaktu z kimś kto naprawdę korzystał z ich
              > usług i (skorzystał lub wtopił). Zwyczajnie takie rozpoznanie tematu przed
              > płaceniem.
              > Pozdr. Driver.

Witaj,
              Znam DAS - firme matke.... niestety - znam.
              www.das.nl/templates/dispatcher.asp?page_id=Homepage
              Powyzszy link do tejze. Nie sadze, aby DAS Polska roznila sie od DAS Niderlandy.
              Sa napewno takimi samymi hochsztaplerami jak ci w Holandii. Nazywaja sie
              agencja ochrony prawnej, ale jak sie znajdziesz w tarapatach, to lepiej idz do
              adwokata bo DAS ci NIE POMOZE!!!!!!!!!!!
              Mam nadzieje, ze wierzysz mi na slowo. Gdybym Ci chciala podawac przyklady
              doswiadczen z DAS, nie wystarczyloby miejsca na tym forum ani cierpliwosci
              innych jego Uczestnikow.
              Pozdrawiam,
              M+
              • Gość: Kaszana Re: do Mkornet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:52
                Myślę,że jakieś konkretne przykłady jednak by się przydały.A cierpliwości
                uczestników forum na pewno wystarczy.
                • Gość: Seul Re: do Mkornet IP: 195.94.206.* 27.01.05, 15:07
                  jak sie znajdziesz w tarapatach, to lepiej idz do
                  adwokata bo DAS ci NIE POMOZE!!!!!!!!!!!

> Myślę,że jakieś konkretne przykłady jednak by się przydały.A cierpliwości
                  > uczestników forum na pewno wystarczy.

Właśnie.
                  Ja też bym poprosił o garść szczegółów

Bo co innego mieć wątpliwości co do skuteczności DAS a co innego stawianie ich
                  w jedym rzędzie z wyłudzaczami pieniędzy, tym bardziej że są postrzegani jako
                  antidotum na takowych.

Może jednak znajdzie się ktoś kto, miał kłopoty za zakładem ubezpieczeń i DAS
                  mu pomogło w ich rozwiązaniu?
              • Gość: driver200 Re: do Drivera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:25
                Chętnie poczytam jakieś przykłady. 210 pln/r to nie kosmos. Wydałbym te
                pieniądze ale sensownie.
    • Gość: marcinc3 cala prawda IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.01.05, 19:06
      DAS to wielka lipa dopoki nie korzystasz czujesz sie dobrze bo wmawiaja ci ze
      jak zobacza nalepke to sie boja to nie prawda nikt sie nie boi a oni nioc nie
      robia i nie sa niezalezni tylko z grupy hesti
      • Gość: driver200 Re: cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:29
        No ale jakiś przykład. Jeśli lipa to jakim cudem działa.

Z grupy Hestii - ???
        Właścicielem Hestii są jacyś Hiszpanie a DAS to podobno Niemcy?
        Może ktoś z Niemiec się wypowie?

A tak na marginesie z adwokatem to nie jest taka prosta sprawa. Ze względu na
        politykę Rady Adw. jest ich za mało a więc w "drobne" sprawy się nie "bawią".

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka