Dodaj do ulubionych

Xsara centralny zamek bagaznika

IP: 62.148.86.* 29.05.02, 13:23
W nowo nabytej Xsarze 98 3d (VTS) centralny zamek otwiera drzwi boczne, lecz
klapa pozostaje zamknieta (tj przycisk wciska sie swobodnie) po ptwarciu klapy
kluczem (obrot w lewo) bagaznik sie otwiera przycisckiem, ale z kolei centralny
zamek go nie zamyka (musze zamknac kluczem poprzez obrot klucza w prawo).
Zamykajac zamek slysze co prawda wewnatrz klapy odglosy zamykania, lecz
pozostaje to bez wplywu na zamkniecie klapy. Pytanie do uzytkownikow: czy to
tak ma byc, czy to jest uszkodzony zamek? Czy komus sie to juz przydazylo i jak
z naprawa (zakres wlasny czy serwis?)
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 213.77.125.* 29.05.02, 13:28
      A czy to fabryczny? Jesli nie to zamontowany jest tylko w drzwiach. Pzdr.
      • Gość: pablo Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 62.148.86.* 29.05.02, 13:56
        fabryczny bo w oryginalnym kluczu, i dodatkowo slysze ze stuka w klapie
        mechanizm...
    • Gość: anthon Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 2.3.STABLE* / 192.168.3.* 29.05.02, 14:06
      Mam Xsare break z fabrycznym centralnym zamkiem, bez problemu obsluguje
      wszystkie 5 drzwi. Sprobuj zdjac poszycie pokrywy bagaznika, moze jest to
      blahostka, ktora sam bedziesz w stanie naprawic. Jezeli nic nie znajdziesz
      radze udac sie do serwisu.
      • Gość: pablo Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 62.148.86.* 29.05.02, 14:12
        Gość portalu: anthon napisał(a):

> Mam Xsare break z fabrycznym centralnym zamkiem, bez problemu obsluguje
        > wszystkie 5 drzwi. Sprobuj zdjac poszycie pokrywy bagaznika, moze jest to
        > blahostka, ktora sam bedziesz w stanie naprawic. Jezeli nic nie znajdziesz
        > radze udac sie do serwisu.

Dzieki
        Tak tez chyba zrobie, tylko musi w Krakowie przestac padac deszcz zeby moc
        pogmerac (a lubie majsterkowac:-))
        • Gość: anthon Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 2.3.STABLE* / 192.168.3.* 29.05.02, 15:06
          Popatrz za okno, tak sie zaciagnelo niebo, ze nie wiadomo, kiedy skonczy
          padac ;-(((
          • Gość: Jarek Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 80.72.33.* 30.05.02, 08:22
            Mialem to samo w mojej Xsarci 1,9 D AnnoDomini 1998. Przy zamku w tylnej klapie
            jest jakis plastikowy element, ktory z czasem sie wylamuje i dlatego slychac
            trzask zamykanego zamka, a klapa pozostaje nie zamknieta. Na Lodygowej w W-wie
            wymienili mi to za uscisk dloni. Szef powiedzial, ze mozna sprobowac skleic to
            na kropelke, albo superglue.

Pozdr
            • Gość: pablo Re: Xsara centralny zamek bagaznika IP: 62.148.86.* 31.05.02, 11:24
              dzieki za rady! Wlasnie przestalo wczoraj padac, zdjalem poszycie i... okazalo
              sie, ze tego elementu w ogole nie ma!!! Elektromagnes swoja, a zamek swoja
              droga:-)) ale na szczescie przy pomocy wlasnych rak, zestawu narzedzi i kawalka
              sztywnego drutu powstal sliczny, nielamliwy i funkcjonalny substytut.

Co mnie spotkalo to koniecznosc wymiany zarowek nad rejestracja! To jest jakas
              paranoja!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka