Gość: maniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:16 nie mogę znależć garażu parkuje na podwórku jak najlepiej dbać o auto pod chmurką czekam na jakieś konkretne rady doświadczenia pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
mejson.e Re: auto pod chmurką - rady 06.02.05, 20:52 1. Nie pod drzewem - ptaki sra.ją, liście wpadają do dmuchawy, soki kapią na nadwozie. 2. Nie pod okapem - spadają sople i warstwy śniegu. 3. Nasmarować uszczelki silikonem, zamki odmrażaczem 4. Nie przejmować się... Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Link Zgłoś
Gość: maniek Re: auto pod chmurką - rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 06:57 dzięki za wszystkie rady! jesteście super! especially mejson, of course!:) zo zobaczenia na drodze! Link Zgłoś
Gość: maniek Re: auto pod chmurką - rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 06:58 dzięki za wszystkie rady! jesteście super! especially mejson, of course!:) zo zobaczenia na drodze! bezstresowego tygodnia życzę Link Zgłoś
Gość: kingpin Re: auto pod chmurką - rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:18 dwa razy do roku mozesz polozyc silikon na auto ! troche czasochlonne ale warto.ja odajje swoje cacko na myjnie ide na obiad zakupy no i gotowe Link Zgłoś
Gość: dziadzia Re: auto pod chmurką - rady IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:01 Zimą zostawiaj samochód na biegu - nigdy na ręcznym. Link Zgłoś
devote Re: auto pod chmurką - rady 07.02.05, 00:06 tez nie mam garazu i parkuje pod domem.na zime uszczelki posmaruje lekko oliwka.zamki to mi zamarzaly w starej jetta rocznik 86 bo byly naprawde marnej konstrukcji(klamkz z zamkiem).teraz w bora jeszcze mi nigdy zamek nie zamarzl.po zimie oddaje samochod do warsztatu blacharskiego lub specjalnego zakladu aby wyczyscic chemicznie i odnowic lakier (mycie,clay bar,wax,polish).po taklim potraktowaniu auto wyglada jak nowe.wiosna,lato,jesien to regularne mycia aby nie zapuscic brudu. musze tez powiedziec ze myjnie w polsce sa lepsze niz u nas w usa. Link Zgłoś