Dodaj do ulubionych

Autko za 20-25 kzł

IP: *.*.*.* 06.09.01, 08:47
Witam!
Chciałbym zapytać Was o opinie na temat dobrego autka za cenę jw. Może trochę
za wcześnie na pytanie bo zamierzam kupić dopiero ok. stycznia, ale trzeba się
wczesniej zorientować. Nadmieniam, że nie znam się na mechanice samochodowej,
więc chcę mieć samochodzik w dosłownym słowa znaczeniu (wlewać olej i paliwo i
jeźdźić) oczywiście tanio i ekonomicznie. Myslałem o nowym Seicento z
rocznikiem jeszcze 2001 bo to nowe i taniej w styczniu, ale czekam z
niecierpliwością na Wasze opinie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Autko za 20-25 kzł IP: 212.160.165.* 06.09.01, 09:43
      Jesli chcesz wlewac tylko benzyne i plyn do wycieraczek (olej wymieni Ci serwis) to zapomnij o fiacie, a juz na pewno o 600. Dorzuc 2 000 i kup sobie Suzuki Swifta. Poza problemami z wykonczeniem wnetrza nie bedzesz mial zadnych klopotow.
      Cena - ok 27 000
      Pali - mniej niz Maluch - tryb mieszany 2/3 trasa 1/3 miasto - 4,7-5.0 l /100 km (z wlasnych doswiadczen).
      • Gość: orion Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.bratniak.krakow.pl 06.09.01, 13:56
        Owszem przychylam się do tej propozycji. Jeżeli myślisz o czymś używanym to już
        na pewno polecam japońskie (np Toyota Starlet 2-3 letnia) albo Corollę w
        podobnym wieku. Tankujesz i jezdzisz bez problemów.
    • Gość: albert Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.popnet.pl 06.09.01, 14:21
      Cześć
      ,,Myslałem o nowym Seicento z rocznikiem jeszcze 2001 bo to nowe i taniej w
      styczniu, ale czekam z niecierpliwością na Wasze opinie.''''
      Uważam, że dobrze myślisz. Jeśli będziesz mało jeździł, a szczególnie w trasie.
      Rozważ matiza jest bezpieczniejszy i ma 5 drzwi.
      Ja mam podobny dylemat, ale ja rocznie przejeżdżam 20 tys km z tego 15 w trasie.
      Dlatego myślę o używanym dizlu, są ekonomiczniejsze.

• Gość: Zbyszek Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.sav.tkb.net.pl 06.09.01, 14:29
      Osobiście raczej wybrałbym Matiza niż SC( 5 drzwi, a poza tym 3 lata gwarancji).
      Pozdro.
    • Gość: u2 Re: Autko za 20-25 kzł IP: 10.9.33.* 06.09.01, 14:46
      Pozdrawiam
      Proponuje ci skode fabie basic - dzis widzialem u dealera wersje podstawowa + lakier metalic i
      wspomaganie kierownicy 30 tys. z groszami. Na poczatku przyszlego roku na pewno bedzie mozna
      kupic tego typu model pare tysiecy taniej. A z seicento, ani matizem nie ma zadnego porownania.
      • Gość: cc Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 11:50
        Gość portalu: u2 napisał(a):

> Pozdrawiam
        > Proponuje ci skode fabie basic - dzis widzialem u dealera wersje podstawowa + l
        > akier metalic i
        > wspomaganie kierownicy 30 tys. z groszami. Na poczatku przyszlego roku na pewno
        > bedzie mozna
        > kupic tego typu model pare tysiecy taniej. A z seicento, ani matizem nie ma zad
        > nego porownania.

Tylko te 9 litrów SKODY BASIC w mieście, to trochę przesada;-))

• Gość: bObO Re: Autko za 20-25 kzł IP: 212.244.192.* 06.09.01, 14:57
      Dilerzy Daewoo sprzedają roczne Lanosy (nuffki oczywiście) od ok. 26-27 kpln (ok.
      5-6kpln taniej od takiej samej wersji 2001). Co ważne - egzemplarze te objęte są
      3-letnim bezpłatnym serwisem w odróżnieniu od modeli 2001.

Nie żebym zachwalał Lanosy. Wiem, bo teść się zastanawia nad kupnem.
      • Gość: Andriej Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.rsk.pl 09.09.01, 12:33
        Gość portalu: bObO napisał(a):

> Dilerzy Daewoo sprzedają roczne Lanosy (nuffki oczywiście) od ok. 26-27 kpln (o
        > k.
        > 5-6kpln taniej od takiej samej wersji 2001). Co ważne - egzemplarze te objęte s
        > ą
        > 3-letnim bezpłatnym serwisem w odróżnieniu od modeli 2001.
        >
        > Nie żebym zachwalał Lanosy. Wiem, bo teść się zastanawia nad kupnem.

Kumpel kupił takiego lanosa, w dodatku po gradobiciu, ale za 18 000zł <bez
        gwarancji na blachy>
        i co teraz? O zgrozo...
    • Gość: Michal Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.mediacom.pl 14.09.01, 21:06
      Nie kupie juz nigdy nowego samochodu ani zadnego fiata. Popatrz na wyniki crash-testow. Seicento nie zapewnia ani minimum bezpieczenstwa. PZdr. PS. raz juz kupilem nowy samochod. po 4 latach zmienilem uno na uzywane 3 letnie clio z przebiegiem 30 tys km. za cene nizsza od nowego uno mam abs iinne bajerki, o wykonczeniu czy komforcir jazdy nie wspomne...
      • Gość: POOL Re: Autko za 20-25 kzł IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 00:54
        Jeżeli wygląd nie ma znaczenia to Felę. Poza korodującymi tłumikami nie mają
        szczególnych przypadłości. Średnio 7l/100km 1.3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka