Dodaj do ulubionych

a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he

11.04.05, 16:57
i nie muszę zakładać żadnych gazów :)))
Powód jest prosty:Mam wóz na firmę i moge odliczać VAT :D
Podwyżki cen beznyny też mnie nie obchodzą,bo czym droższa tym więcej i VATU
do odliczenia i kółko się zamyka.Zawsze mnie to wyjdzie ok.3 zł :)
Pozdro frajerzy!
Obserwuj wątek
    • mar_elx i tak ci bokiem wyjdzie 11.04.05, 17:00
      Bo będziesz musiał podnieść ceny dla odbirocó swoich usług/produktów.
      • typson Re: i tak ci bokiem wyjdzie 11.04.05, 17:04
        nie podniesie. Po prostu przestanie zmieniac olej w zuku i wyjdzie na to samo
    • siwy-55 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 11.04.05, 17:07
      piotrek_zalogowany napisał:

> i nie muszę zakładać żadnych gazów :)))
      > Powód jest prosty:Mam wóz na firmę i moge odliczać VAT :D
      > Podwyżki cen beznyny też mnie nie obchodzą,bo czym droższa tym więcej i VATU
      > do odliczenia i kółko się zamyka.Zawsze mnie to wyjdzie ok.3 zł :)
      > Pozdro frajerzy!
      --------------------------------------------------------------------------------

Znajac metody Polskiego Fiskusa i potrzebe zastrzyku gotówki dla na galopujace
      suchoty zapadlej gospodarki - WKRÓTCE BEDZIESZ PLAKAL ,
      nyff,nyff,szloch,szloch
      ________________________________________________________________________________
    • bocian4 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 11.04.05, 19:28
      Bujda.

Po pierwsze jeżeli kosztuje 4 pln to VAT to 72 grosze czyli firma płaci 3,38
      PLN. JAk bedzie po 4,50 to zapłaci 3,69 PLN.
      KAżdemu drożeje tylko jednym plus VAT a drugim netto.

• entry Popraw mnie jak się mylę 11.04.05, 19:40
      zaraz, zaraz, przecież w zeszłym roku zmieniły się przepisy i paliwo idzie w
      koszta brutto. W VAT-7 jest nawet rubryka, gdzie wpisuje się ilość
      nieodliczonego VATu dla potrzeb US, aby wiedział ile udało mu się jeszcze
      zarobić.
      • franek-b nie mylisz sie 11.04.05, 22:26
        > zaraz, zaraz, przecież w zeszłym roku zmieniły się przepisy i paliwo idzie w
        > koszta brutto. W VAT-7 jest nawet rubryka, gdzie wpisuje się ilość
        > nieodliczonego VATu dla potrzeb US, aby wiedział ile udało mu się jeszcze
        > zarobić.

zgada sie, od bezyny nie mozna odliczyc VATu, gosciu fantazjuje. Zmniejsza to
        oczywiscie przychod, wiec efektywnie, mozna powiedziec, ze tankujac na firme,
        rowniez VAT pominiejsza Ci kwote podatku naleznego od przychodow netto (19%).
        • piotrek_zalogowany Re: nie mylisz sie 11.04.05, 23:59
          A nie przyszło wam do głowy że ja prowadzę firmę na ryczałcie?
          Poza tym przypadku gdyby litr był po 4 zł mogę odliczyć całe 22% a więc 88
          groszy,wychodzi więc 3.12 za litr,o takiej cenie to nawet posiadacze dieslów
          mogą conajwyżej pomarzyć w najpiękniejszych marzeniach sennych. I tak w kółko.
          Zresztą w styczniu wpadła do mnie "delegacja" z US i wszystko się pięknie
          zgadzało :)
          Pozdro
          • mobile5 Re: nie mylisz sie 12.04.05, 00:27
            > Poza tym przypadku gdyby litr był po 4 zł mogę odliczyć całe 22% a więc 88
            > groszy,wychodzi więc 3.12 za litr

O obliczanie Vatu wiesz niewiele, a i tak źle.
            Przy cenie 4, vatu jest 72gr.
          • zgryzliwy1 Re: nie mylisz sie 12.04.05, 00:44

> groszy,wychodzi więc 3.12 za litr

Qrna byznesmen ,kup sobie kalkulator i to taki z guzikiem do obliczania
            Vat`u ,bo inaczej interes Ci padnie.
            • zgryzliwy1 Re: nie mylisz sie 12.04.05, 00:47
              oczywiscie z instrukcja co i w jakiej kolejnosci naciskac
              • swoboda_t Re: nie mylisz sie 12.04.05, 01:21
                I z funkcją "Fantasy Mode". Będzie panu Piotrusiowi Panu fest przydatna.
        • bocian4 a wzór Lisaka? 12.04.05, 10:43
          Pomijając fakt ze piotruś nei ma pojecia o liczeniu VAT'u ;-))
          od 100 netto VAT jest 22 czyli razem brutto 122 ale 22% od 122 to 26,84 - a to
          nie jest VAT (a piotrusiowi lecą odsetki... ;-)))

PZodro
    • zgryzliwy1 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 00:11
      piotrek_zalogowany napisał

> Pozdro frajerzy!

Taaak ,jak cena bedzie 10 zl to 22% vat`u wyniesie 7 zl ???
      Matko ,BYZNASMEN i liczyc nie potrafi !!!
    • mati_lecha Co ma ryczłt do tego? 12.04.05, 01:13
      To czy możesz VAT od paliwa odliczać czy nie zalezy tylko od tego czy fura
      spełnia wzór Lisaka.
      • zgred-j Re: Co ma ryczłt do tego? 12.04.05, 16:27
        mati_lecha napisał:

> To czy możesz VAT od paliwa odliczać czy nie zalezy tylko od tego czy fura
        > spełnia wzór Lisaka.

Wystarczy w firmie jedna "limuzyna" z wzorem (np. Polonez Truck nie
        koniecznie "na chodzie"), aby wszystkie miały "odliczenie" podatku od towarów i
        usług.
    • hondziarz Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 13:48
      jeżeli rzeczywiście masz takie pojęcie o księgowości jak piszesz, to nic tylko
      pogratulować. Za chwilę ta firma ci się rozleci.
      By odliczyć vat, trzeba mieć jeszcze najpierw od czego odliczyć. Innymi słowy,
      najpierw bulisz ten vat sprzedając jakieś tam swoje produkty bądź usługi, a
      potem dopiero go odliczasz od towarów i usług, które kupiłeś do prowadzenia
      działalności. Proste nie?
      • piotrek_zalogowany ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak miło :D 12.04.05, 14:31
        jak sie wijecie,kręcicie,ściemniacie,dosrywacie - żałośni frajerzy,bulący za
        benzynę jak za zboże,ewentualnie poniżający się do LPG lub -łolaboga- klekotów,
        hahahahaha, mam wasze przeżarte typową polska zazdrością brednie w głebokim
        poważaniu,tym bardziej że urzędowi skarbowemu jakoś wszystko pasowało a firma
        moja ma sie zajebiście od 15 lat ;))) Stać mnie na soczyście
        brzmiące,klasyczne benzynowe V6 i nic na to nie poradzicie,idźcie sie dołować w
        swoich dCi,TDi,TDCi,Dti itp. albo zdradzających maksymalny obciach autach z
        czarnym korkiem na zderzaku. Nawet nie wiecie jak mnie rozśmieszyliście,hahaha,
        (nie)pozdrawiam,polaczki-biedaczki!!! ;)))))))
        • grogreg Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 12.04.05, 14:44
          Dlaczego odnosze wrazenia ze masz 12 lat?
          • mobile5 Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 12.04.05, 14:58
            Bo to szczyl jest.
        • zgryzliwy1 Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 12.04.05, 14:59

> Stać mnie na soczyście
          > brzmiące,klasyczne benzynowe V6

a kratka w jakim kolorze ??

stac Cie czy masz - bo to nie to samo
          ale gdybys mial i bylo Cie stac to nie zawraclbys sobie d u p y vatem za
          benzyne
          no chyba ,ze masz ,ale Cie nie stac
          • swoboda_t Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :-P 12.04.05, 15:10
            Chociaż, może jednak stać. Soczyście brzmiące, kalsyczne benzynowe V6. Czyżby
            Szymi?? :D
            • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 16:00
              Buahahahaha,męczcie sie dalej,tylko poprawiacie mi tym humor :))))))
              To że mnie stać na dośc drogie auto(co najlepsze - takie jakie chcę,mocne,nie
              klekoczące i nie śmierdzące gazem) nie znaczy wcale że musze wywalać kasę na
              prawo i lewo,gdybym tak robił na pewno nie miałbym tego co mam teraz.Ale co wy
              możecie o tym wiedzieć,żałosne polaczki-biedaczki,którzy przez całe życie
              dorobiliście się jedynie zdezelowanego dizloka z piątej ręki i którzy z trwogą
              przejeżdżacie obok stacji benzynowych,wpychając się w coraz większą depresję w
              zasadzie co dzień - bo w takim tempie drożeje benzyna.
              Nie chciałem tu szpanować,ale skoro się prosicie... tegoroczna Vectra GTS 3.2
              V6,a benzynka na "zakratkowanego" Scenica żonki lub Seicento vana - w
              zalezności od humorów posłów :D To raczej nie liga Szymiego... ;)
              Czekam z niecierpliwością na kolejne posty,ubaw mam po pachy - a i dla was same
              korzyści:wyżyjecie się,rozładujecie swoją wrodzoną zazdrość,złość,gniew...
              • zgred-j Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 16:22
                > Nie chciałem tu szpanować,ale skoro się prosicie... tegoroczna Vectra GTS 3.2
                > V6

Proszę, jeszcze, jeszcze, jeszcze...
                Co ciulu na Signum już poskąpiłeś?
                • piotrek_zalogowany [...] 12.04.05, 16:28
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • zgred-j [...] 12.04.05, 16:33
                    • piotrek_zalogowany [...] 12.04.05, 17:13
                      • zgred-j [...] 13.04.05, 09:34
                        • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 14:22
                          W Łodzi a co zakablujesz mnie? A proszę bardzo,i tak gooowno mi zrobią bo
                          wszystko jest w pięknej zgodzie z każdą literą prawa :D
                          • zgred-j Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 14:45
                            No to już nie będę się pytał, czy na Dowborczyków, czy na 6-go sierpnia, czy na
                            Papierniczej, czy na Św.Teresy, czy na Zachodniej, albo który na Wróblewskiego.
                            Lubisz niepodzianki?
                            • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:08
                              Wierz mi,nie przyjdą.Kontrolowali mnie 3 dni i nic nie znaleźli.Poza jedną
                              błahostką którą sami uznali za omyłkę niegodną nawet umieszczenia w
                              raporcie.Wszystko odbyło sie zresztą w dośc sympatycznej atmosferze,oni po
                              prostu doszli do wniosku że żadnego haka na mnie nie znajdą - i poszli zajmowac
                              sie poważniejszymi sprawami.Mam dobrego prawnika,który już wie jak dla
                              mnie "zinterpretować" przepisy by wszyscy mi mogli naskakać :D
                              • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:23
                                ale pamietaj, ze na jednej kontroli US zycie biznesmena sie nie konczy.....
                                • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:33
                                  Znając doświadczenie swoje i innych,częściej niż raz na 10 lat to raczej nikogo
                                  nie odwiedzają,no chyba że ktoś złoży jakiś perfidny donos podparty niezbitymi
                                  dowodami.Problem jednak w tym,że na mnie "kwitów" zdobyć sie nie da :D Moją
                                  teorię potwierdza to,że na pierwszą kontrolę zostałem wezwany w 1996 roku a
                                  wiec minęło prawie te 10 lat.Teraz jednak miałem lepszy wypas,bo to oni
                                  siedzieli u mnie :) Wiec zacznę sie martwić gdzies powiedzmy po roku 2013 a
                                  póki co pokombinuję ile sie da :D
                                  • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:39
                                    tralalala, chlopie wpdaniesz przy byel krzyzowce i po tobie-czego ci zycze a
                                    wiesz czemu? bo jestes taki pyszny.
                                    • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:41
                                      Moja pycha mnie kręci.A co do pierwszej części twojej wypowiedzi - twoje
                                      niedoczekanie.Tacy jak ja nigdy nie wpadają,za to bardzo szybko wpadają tacy
                                      jak ty,wystarczy że w kiosku zapłacisz za gazetę 5 groszy mniej a znając zycie
                                      od razu bedziesz mieć prokuratora na karku ;)))))))))))))))))))))))))
                                      • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:47
                                        na szczescie nie boj zaby, mnie nie sciga i scigac nie bedzie, a roczne pity
                                        mam dobrze policzone.
                                        Juz nie jeden taki jak ty "madry" byl i umoczyl siebie i kilka nastepnych
                                        pokolen.
                              • kszyrztow Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 15.04.05, 16:58

> Wierz mi,nie przyjdą.Kontrolowali mnie 3 dni i nic nie znaleźli.Poza jedną
                                > błahostką którą sami uznali za omyłkę niegodną nawet umieszczenia w
                                > raporcie.Wszystko odbyło sie zresztą w dośc sympatycznej atmosferze,oni po
                                > prostu doszli do wniosku że żadnego haka na mnie nie znajdą - i poszli
                                zajmowac
                                >
                                > sie poważniejszymi sprawami.Mam dobrego prawnika,który już wie jak dla
                                > mnie "zinterpretować" przepisy by wszyscy mi mogli naskakać :D

Tak najeżdżasz na polaczków... Łódź? Czy to aby przypadek? Czy twoja ojczyzna
                                gdzie indziej?
                                • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 15.04.05, 23:02
                                  No to teraz jestem żydem ;-))) Buahaha,robi sie coraz ciekawiej,w wymyślaniu
                                  obelg zazdrośne polaczki-biedaczki są istnymi mistrzami!!!
              • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 22:23
                jakos mnie twoja flota nie powalila na kolana, jakbys chlopie masseratti mykal
                albo innym lamborgini tudziez innym krazownikiem szos to rozumiem, a tak,
                vectra no coz nie jest to atrakcja zadna, no chyba ze w twojej koziej wolce.
                • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 23:00
                  Hehehe a ciekawe czym ty jeździsz kobitko,chyba zdezelowanym cinquecento jak
                  mężuś łaskawie pozwoli wziąść je raz w miesiącu na zakupy. Może kiedyś będę
                  miał coś pokroju Maserati,to nawet bardzo prawdopoddobne,póki co i tak mam
                  jednak super auto i jestem szczęśliwym człowiekiem. Wierz mi lub nie,ale
                  ciemnogranatowe GTS wygląda bosko,a z silnikiem 3.2 jest czym pocisnąć - w
                  Polsce z lewego pasa nie zjeżdżam wcale,a i na niemieckiej autobahnie
                  conajwyżej przed Porszakami :D
                  Baby do garów,nara.
                  • kuszacy_witas Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 23:11
                    Biedak jestes a uwazasz sie za wielkiego przedsiebiorce. Jedz do Niemiec zobacz kto jezdzi Oplami.
                    Poza tym musisz miec spore kompleksy skoro opisujesz na forum swoje zyciowe osiagniecia w postaci Opla sredniej klasy. I to ze nim szybko jezdzisz na autostradzie...

Wyobraz sobie ze na tym forum sa ludzie bogatsi od Ciebie, ktorzy patrza na Ciebie z pewnym rozbawieniem...
                    • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 23:36
                      kupil piotrus vectre full wypas i mysli ze pana Boga za nogi chwycil...oj
                      faktycznie zalosne toto oj zalosne.
                    • kubajaw dokładnie to mialem napisać... 15.04.05, 15:30
                      dokładnie to miałem napisać ale Pan mnie ubiegł. Dodam, że Niemcy uważali
                      bardzo dlugo ople za samochody miernej jakości i żaden szanujący się biznesmen
                      za Odrą nawet Vectry GTS 3.2 V6 nie kupi. Teraz podejście do opli się trochę
                      zmienia, staję się to tylko dzięki ogromnemu wysiłkowi firmy, która wiele
                      zainwestowała w nowe modele i odpowiednią ich reklamę. Są już tego efekty w
                      postaci zagrożenia od dawna okupowanego przez Golfa pierwszego miejsca na
                      listach sprzedaży w swojej klasie przez nową Astrę. Mimo to na przechwalających
                      się Oplami jeszcze długo w Niemczech będzie się patrzeć jak na wariatów.
                      Poza tym nowa Vectra nie jest jakimś super samochodem, zwłaszcza jeśli
                      porównamy ją z super bezpieczną konkurencją z Francji (www.euroncap.com). A
                      najlepsze silniki w Niemczech produkuję się bynajmniej nie w Ruesselsheim tylko
                      w Monachium. Zaryzykowałbym nawet tezę, że Pańska niewątpliwa frustracja
                      pochodzi stąd, że jako prowadzącemu działalność gospodarczą bardziej opłacało
                      się Panu kupić nowe auto a nie sprowadzić z Niemiec paroletnie BMW, Audi czy
                      Mercedesa. Wytrzymałością nie odbiegają od nowego Opla a jakość? Wystarczy
                      wsiąść i przekonać sie jakie plastiki montuje Opel a jakie inni niemieccy
                      producenci. Silniki? Nawet baaaaardzo już wiekowy 2.5 V6 194KM BMW byłby
                      bliższy memu sercu niż 3.2 V6 Opla. A za 20.000 Euro można w Niemczech wejść w
                      posiadanie 4-letniego BMW m5 z silnikiem ośmiocylindrowym o mocy niemal
                      dwukrotnie większej niż Pański (400KM), że nie wspomne o wyposażeniu które
                      zwykle jest w tego typu wozach (www.mobile.de, www.autoscout24.de). Do tego
                      akcyza, na której i tak wszyscy oszukują i za 100.000 PLN czyli mniej wiecej
                      tyle ile po odjęciu VATu zapłacił Pan za swój, stajemy sie posiadaczami
                      jeżdżącej legendy, która w oparach kurzu i absurdu zostawia na światłach Vectrę
                      GTS 3.2 V6.
                      • piotrek_zalogowany Re: dokładnie to mialem napisać... 15.04.05, 16:26
                        powiedział ten,co jeździ przerdzewiałym i smierdzącym golfem II za "100 jełro"
                        i nie wie jak sie odkuć...
                        • kubajaw ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 15.04.05, 17:14
                          Ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! Też chciałbym móc płacić o kilkadziesiąt
                          groszy mniej za benzynę, ale nie mogę bo nie jestem przedsiębiorcą! Moj post
                          dotyczył raczej Pańskich peanów na cześć Opla Vectry. Po prostu uważam, że za
                          te pieniądze to kiepski wybór. Powiem więcej, mój post jest skrajnie
                          subiektywny, bo oprócz technicznej strony auta nie podoba mi sie w Vectrze
                          przede wszystkim linia i nowoczesny sposób aranżacji wnętrza. Ale nie o to
                          chodzi. Bluzga Pan na swoich adwersaży najróżniejszymi obelgami, i często, tak
                          jak w moim przypadku, odpowiada Pan tylko (pseudo)obraźliwymi wypowiedziami
                          (nie uważam bowiem żeby posiadanie golfa II było czymś godnym pogardy). Jedynym
                          Pańskim argumentem jest, pojmowana w chory sposób, zaradność życiowa, dzięki
                          której jest Pan posiadaczem Vectry GTS, do której wlewa Pan tanią benzynę. Z
                          tego czerpie Pan wielką dumę i uważa się za lepszego od tych którzy albo nie
                          potrafią, albo nie mieli nigdy szansy, albo po prostu nie chcą pracować,
                          działać i żyć tak jak Pan. Uwielbiam szybkie i mocne samochody, choć nigdy nie
                          będzie mnie pewnie na takie auta stać. Nie jestem dumny z tego, że nie będzie
                          mnie stać, ale są w życiu inne rzeczy które sprawiają mi równą przyjemność, a,
                          co dla mnie nie bez znaczenia, większości z nich nie dostanie się za pieniądze.
                          Tak jak różni są ludzie, tak różne są ideały szczęścia. Pan, jak mniemam,
                          zrealizował swój i chwała Panu za to! Ale proszę nie obrażać tych którzy mają
                          inne ideały albo nie zrealizwali ideałów podobnych do Pańskich. Takie
                          zachowanie jest po prostu podłe.
                          • iberia29 Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 15.04.05, 20:16
                            no riposta godna pozazdroszczenia;-)) ciekawe czy sie piotrus zalogowany
                            sprobuje ustosunkowac do tego, ale mniemam, ze go to przerasta, wszak sloma z
                            butow...
                            • piotrek_zalogowany Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 15.04.05, 23:13
                              Heheh,teraz już "Piotruś",widzę że ci zaimponowałem malutka,głupiutka
                              zazdrośniczko-blondyneczko.Od razu poznać że prawdziwego mężczyzny ci
                              potrzeba ;P
                              • iberia29 Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 16.04.05, 10:20

> Heheh,teraz już "Piotruś",widzę że ci zaimponowałem malutka,głupiutka
                                > zazdrośniczko-blondyneczko.Od razu poznać że prawdziwego mężczyzny ci
                                > potrzeba ;P

Skoro nie zrozumiales sensu mej wypowiedzi to kto tu jest malutki i glupiutki??
                                Daruj soebie, ale czym ty mi chlopie mozesz zaimponowac??Wez pomysl-to naprawde
                                nie boli.Powtarzam niczego ci nie zazdroszcze, mam nieco inny system wartosci
                                niz ty... a glupiutka,malutka,zazdrosnica bladyneczka to sobie do zonki mow.
                                • piotrek_zalogowany Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 18.04.05, 12:27
                                  Do żonki nie mam powodów tak mówić,za to do ciebie - jak najbardziej ;)
                                  Co więcej,sprawia mi to mnóstwo przyjemności :D
                                  • iberia29 Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 19.04.05, 14:05
                                    wposlczuje twojej zonie takiego c.hamskiego meza.Elementarny szacunek nalezy
                                    sie kazdej kobiecie.
                                    • piotrek_zalogowany Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 19.04.05, 22:41
                                      BABY DO GARÓW.
                                      • iberia29 widze braklo argumentow, takie teksty 19.04.05, 23:53
                                        zakladam, ze u ciebie w domu obowiazuja, wspolczuje tej babie.
                          • piotrek_zalogowany Re: ależ ja Panu zazdroszczę, naprawdę! 15.04.05, 23:10
                            OK,spoko,widzę że nie miałeś zamiaru mnie zgnoić i najwyraźniej źle cie
                            zakwalifikowałem - przepraszam.Gdybyś czytał moje posty to wiedziałbyś,że ja
                            żadnych pieśni pochwalnych na cześć Vectry nie wygłaszałem.Co więcej,też nie
                            podoba mi sie stylizacja deski rozdzielczej (choć nadwozie w GTS jest już
                            miodzio :-) W każdym razie za tą kase nowej bryki z taaakim
                            silnikiem,osiągami,wyposażeniem i wyglądem nie sposób kupić.Może i dla
                            niektórych lepszy byłby "goły" Mercedes klasy C,ale ja akurat wymienione
                            wcześniej zalety GTS'sy przedkładm zdecydowanie wyżej na gwiazdę na masce...
                            PS. i tak uważam,że co jak co,ale jazda Golfem II to MEGA-SIARRRRRRRRAAAAAAA ;-
                            )))))
                    • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 15.04.05, 16:32
                      Jak Vectra 3.2 to auto dla biednych to nie wiem co znacza te zgraje
                      Golfów,Fabii,Civiców,Punto,Seicento,Cors,Kadetów,Escortów,Clio,Focusów,Deawoo,Ac
                      centów czy...maluchów/polonezów że o hordzie pieszych i pełnych autobusach
                      nawet nie wspomnę. Ile wśród tego multum pokazuje się aut
                      wartości "krytykowanej" Vectry...?!?! Oj wy zazdrosne polaczki-biedaczki...
                      • kuszacy_witas Ucisz juz sie 16.04.05, 15:07
                        Widze ze dla Ciebie oznaka bogactwa jest samochod.
                        Znam wielu bardzo bogatych ludzi, ktorzy jezdza autami sredniej klasy albo kilkuletnimi autami wyzszej klasy.

Za to nie musza kombinowac zeby zatankowac tansza benzyne. Pewnie tez tankujesz do tej Twojej fantastycznej Vectry "za dwie dychy" i bierzesz fakture.
                        Twoj sposob przedstawiania swojego "bogactwa" i "biedy" innych ludzi wskazuje, ze zrobiles pieniadze z soboty na niedziele i teraz odbijasz sobie lata biedy kiedy jezdziles tramwajem. Szkoda ze normalni ludzie musza to czytac.
                        Tak wiec daj sobie spokoj, jedz zrob Vectra pare kolek po centrum Twojego miasta tak zeby wszyscy Cie widzieli i odprez sie.
                        • piotrek_zalogowany Re: Ucisz juz sie 18.04.05, 12:29
                          Ech szkoda nawet czasu na odpisywanie. Tak,ja szpanuję Vectrą... Ręce opadają.
                          Ty chyba mówisz w swoim imieniu,bo jakoś nie mam najmniejszych wątpliwości że
                          gdybyś to ty miał taką GTS'se to co pięc minut zakładałbyś nowy wątek pt. "Mam
                          Vectrę GTS 3.2 V6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
                  • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 23:35
                    pudlo synku, owszem nie mam fury za kupe kasy bo kazdy jezdzi tym na co go stac
                    ale nie jest to pudelko, ktore wymieniles.Po prostu przyjmij do wiadomosci ze
                    nie kazda panna siika na widok twojej granatowej vectry i zadna to rewelacja.A
                    do garow gon swoja gosposie.
              • zgryzliwy1 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 12.04.05, 23:31

> Nie chciałem tu szpanować,ale skoro się prosicie... tegoroczna Vectra GTS 3.2
                > V6,a benzynka na "zakratkowanego" Scenica żonki lub Seicento vana - w
                > zalezności od humorów posłów :D To raczej nie liga Szymiego... ;)
                > Czekam z niecierpliwością na kolejne posty,ubaw mam po pachy - a i dla was
                > same korzyści:wyżyjecie się,rozładujecie swoją wrodzoną
                > zazdrość,złość,gniew...

jest pewne ,ze nic z tego nie masz ( no moze SC ) bo ci co maja nie obnosza sie
                z tym i ubaw maja z czego innego
                • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 00:44
                  Kto tu jest żałosny...
                  Od samego rana próbujecie mnie zgnoić tylko dlatego,że mam benzynę o złotówkę
                  taniej niż wy. W tym momencie mógłbym zakończyć wypowiedź,bo to już świadczy o
                  wszystkim. Najżałośniejsze jest jednak to,że choć jest was kilkanaście
                  to...nawet tego nie potraficie porządnie zrobić,ludziki proste,moi żałośni
                  rodacy,sfrustrowane,zadzrosne polaczki-biedaczki.
                  Wcale nie chciałem zdradzać czym jeżdżę,zrobiłem to dopiero po
                  usilnych "staraniach" jednego z przedstawicieli waszej grupy życiowych
                  niedorajd. Za tą kasę (bo to faktycznie full wypas,jak ktoś wspomniał) mógłbym
                  spokojnie kupić sobie Merca,Audi,BMW, i to nawet najwyższych klas (fakt że w
                  tym ostatnim przypadku musiałyby mieć z 2 latka,ale co Szymi oddałby za taką
                  mozliwość ;)
                  Nie lubie jednak taniego szpanowania,więc kupiłem "średnio" rzucającą się w
                  oczy GTS'se.Ale co wy możecie wiedzieć o klasie,co wy możecie wiedzieć o
                  takcie,wy,którzy przez cały dzień,działając dużą grupą,nie potraficie nawet
                  porządnie dopiec jednemu człowiekowi.A te wszystkie wasze żałosne starania
                  czynicie z jeszcze żałośniejszych pobudek...
                  W dzień miałem świetny ubaw,teraz za to czuję sporą dawkę dumy.Dumy z siebie i
                  pożałowania dla was.
                  Ale że nowy świt wkrotce nadchodzi...czekam na kolejne posty!!! W pracy bardzo
                  lubię czasem pośmiać się do rozpuku :))) Więc dzieci...do boju!!!
                  • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 08:42
                    oj synku pokory troche wiecej w zyciu, ktore do tej pory chyba cie
                    rozpieszczalo, ale nie boj zaby dostaniesz po tej swojej doopce jeszcze az sie
                    noziami nakryjesz.
                    W nosie mam, czy czy tankujesz o 1zł taniej czy nie, innych stac na tankowanie
                    PB 98 bez cudowania, wiec spdaja w buraki bo tam twe miejsce.
                    • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 14:23
                      Pewnie i innych stać,ale ciebie napewno nie,stąd twoja złość i zazdrość że
                      bulisz prawie o złotowke wiecej ode mnie za każdy litr :D
                      • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 14:44
                        no i pudlo synku, tak dla twojej wiadomosci, celowo napisalam w poprzednim
                        poscie , ze inni tankuja, ale tak sie sklada, ze ja rowniez Ultimate wlewam.
                        • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:10
                          Taaa,a ja wlasnie trafiłem szóstkę w Totka ;))))))
                          • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:19
                            wiesz co w nosie mam twoje zdanie, ale trudno zeby mi sie na czole wyswietlalo
                            gdzie i co tankuje, wiec powiedz jak to jest ze my mamy wierzyc ze jestes taki
                            super hiper spryciarz cwaniak ze US sie nie kapnal i jezdzisz extra vectra, a
                            nie dopuszczasz do swojej lepetyny ze nie tylko TY chlopie masz w nosie cene
                            benzyny i nie kazdy z tego forum tankuje pasci 95 na pierwszej lepszej stacji??
                            • piotrek_zalogowany Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:36
                              Ależ ja wam w nic nie karzę wierzyć! Chcecie to wierzcie,nie chcecie to nie,dla
                              mnie to ma zerowe znaczenie.Za to ja nie wierzę że ciebie stać na Ulitmate Pb98
                              skoro od razu widać że liczysz każdy grosik - dowodem fakt że jak ktoś tankuje
                              o 1/4 taniej od ciebie wpadasz od razu w taką furię i zazdrość.
                              • iberia29 Re: Pewnie jedno i drugie-nie stać Go i nie ma :- 13.04.05, 15:45
                                czy do twojej zakutej paly nie dociera ze ja mam w glebokim powazaniu twoje
                                cwaniactwo, a jedyne co mnie drazni to twoja buta?ze wyzywasz innych od
                                biedakow itd .Tylko dlatego, ze ich wkurza ze placa 4 zł za litr benzyny.
                                Sluchaj to nie sztuka wziac w leasingu sobie merca z kratka i w koszty wrzucac,
                                sztuka to isc i kupic takie auto (za gotowke) albo lepsze i nie patrzec ile
                                kosztuje paliwo i cala reszta.
                                A moze jak sie na stacji spotkamy to zobaczysz jakie paliwo leje i ile.
        • rop5 Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 17.04.05, 19:30
          Odnoszę wrażenie, że jest to prowokacja. W przeciwnym razie poddaję się. Taki
          kwadratowy post musiał napisać Cygan lub Afrocośtam tudzież nasz rodak
          szanowny.
          Co z tego, że płacisz 3 Pla za kradzione paliwo. Podejrzewam, że Twoi dostawcy
          również mają Cię za łosia, że tak drogo za nie płacisz. Życzę stabilności
          emocjnalnej. Sugeruję spożywać dużo owoców i warzyw i mieć dystans do samego
          siebie.
          • piotrek_zalogowany Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 18.04.05, 12:30
            Za to ja mam za łosia ciebie,ża płacisz 3.90 ;P
        • abs21 Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 19.04.05, 13:59
          Ale z Ciebie jest ciul, hehehehe też cie mam w głębokim poważaniu napisz sobie na czole Tankuję PB 3.12 wszyscy będą widzieć jaki ty genialny jesteś a nie wku..aj ludzi na porządnym forum...
          • piotrek_zalogowany Re: ja miło patrzeć jak mi zazdrościcie,oj jak mi 19.04.05, 22:41
            oj oj,nowy skowroneczek sie znalazł,polaczków-zazdrośniczków coraz więcek :D
    • kuszacy_witas Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 16:22
      Kazdy kto nie jest cwaniakiem(jak 95% narodu polskiego) nazywany jest frajerem..

Oswiadczam wiec, ze jestem frajerem.
      Aha - i uwielbiam karac cwaniakow :-)
      • piotrek_zalogowany Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 16:31
        Wiec baw sie dobrze frajerze,aż cwaniaki wycw..ą ci tyłek.Głową trzeba
        ruszać,żeby nie zostać na szarym końcu.Uczciwośc można miedzy bajki
        włożyć,jesli chce się mieć coś w garnku.Szczególnie uczciwośc w takim kraju jak
        Polska,gdzie władze same dają "przykład" do naśladowania,okradając cie i chcąc
        udupić na kazdym kroku. I gdzie prawo jest kompletnie bezradne.
        Pozdro
        • kuszacy_witas Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 16:55
          Nikt mi nic nie zrobi, bo cwaniaczki przewaznie przeceniaja swoje nikle umiejetnosci.

Jestem prawnikiem i takich ktorzy maja sie za zaradnych i przebieglych wciagam nosem na co dzien.
          I rujnowanie majatkowe takich cwaniaczkow daje mi nieklamana satysfakcje.

Dam Ci przyklad. Pewien cwaniaczek spod Krakowa stwierdzil pewnego dnia ze bedzie czlowiekiem niebywale przebieglym i wybudowal sobie chate na gruncie innej osoby. Sprawa jest zawila i nie bede tlumaczyc bo i tak nie zrozumiesz.
          W tej chwili ten geniusz biznesu nie ma juz domku i ma do zaplacenia wlascicielowi gruntu kilkaset tysiecy zlotych. Zamknal juz swoj interes bo mu komornik wszystko zajal, mieszka w wynajmowanym M2, je makaron i zastanawia sie jak to sie stalo ze tak przebiegla osoba jak on - dostala po d....

Jesli wydaje Ci sie ze prawo jest kompletnie bezradne wobec polskiego cwaniactwa i wszechobecnego oszukiwania to moge Cie zapewnic - co wiem z doswiadczenia - ze tak nie jest. I mowie powaznie - uwazaj bo trafisz na kogos kto prawem posluguje sie nieporownywalnie lepiej od Ciebie - i zostaniesz w skarpetkach i z dowodem osobistym w rece. Bez Vectry GTS 3.2, bez chaty i bez 'przyjaciol'.

Powiem wiecej - powinienem lubic polskich cwaniaczkow bo dzieki nim zyje i to calkiem dobrze.

Pozdrawiam 'frajerow'
          • kuszacy_witas Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 16:59
            Dodam jeszcze, ze facet jezdzil wczesniej M-B okularnikiem, byl wynioslym bucem z podejsciem do swiata i ludzi podobnym do Twojego.
            • iberia29 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 22:25
              czyli, ze przyszla kryska na matyska i sie chlopina przejechala, poczekajmy az
              sie piotrusiowi panu nozka omsknie buhahahahahaha
              • kuszacy_witas Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 22:38
                To co on robi to w sumie zaden grzech, ale jego inne wypowiedzi wskazuja ze podejscie do prawa i uczciwosci ma niezbyt wlasciwe...

Jestem zdania ze na kazdego przyjdzie pora ;-)
                • piotrek_zalogowany Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 13.04.05, 00:50
                  Jesli rządzący takze będą mieli odpowiednie podejście do prawa i uczciwości,jak
                  to ująłes,i ja chętnie oddam państwu co trzeba.Póki jednak co,odpłacam pięknym
                  za nadobne.Najpiękniejsze jest to,że całkowice legalnie ;))))) Bo odliczanie
                  tego VAT'u to tylko wierzcholeczek góry lodowej. I powtarzam,wszystko
                  absolutnie zgodnie z naszym chorym prawem. No cóż,jacy prawodawcy - takie i
                  prawo...
              • piotrek_zalogowany Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 13.04.05, 00:47
                Jesli miala sie podwinac to 3 miesiące temu.Nic takiego sie jednka nie stało
                słodziutka,głupiutka kobietko.Teraz,patrząc na średnią częstotliwośc kontroli
                US,mam conajmniej 10 lat na kolejne legalne "przekręty". Ale fajnie :D
                Może faktycznie kupię sobie te Maserati... Niezły pomysł mi podsunęłas ;)
                • iberia29 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 13.04.05, 10:06
                  sluchaj prostaku glupiutka, naiwna lalunie to moze masz w domku, wiec wara ode
                  mnie oszolomie.Ciesz sie poki mozesz, ale i na ciebie przyjdzie kolej, tym
                  bardziej ze buta i zbytnia pewnosc siebie to twoje drugie imie.
                  • piotrek_zalogowany [...] 13.04.05, 14:24
                    • iberia29 no jaka szkoda, ze 13.04.05, 14:45
                      nie zdazylam twoich wypocin rpzeczytac....buhahahaha
                      • piotrek_zalogowany Re: no jaka szkoda, ze 13.04.05, 15:12
                        O jejku,to dobrze bo byś jeszcze ataku serca dostała,widać z taka trwoga
                        otwierałaś tą wypowiedź że az ci sie paluszki trzesły przy stukaniu w
                        klawisze ;))))) A może...wczesniej sobie dogadzałaś,bo nikt już takiej
                        sfrustrowanej feministki nie chce?
                        • iberia29 Re: no jaka szkoda, ze 13.04.05, 15:21
                          jaka feministka?? ty chyba mnie z kims chlopie pomyliles, delektuj sie lepiej
                          swoim cwaniactwem a nie zasmiecaj forum niewybrednymi tekstami bo to wszystko
                          na co cie stac, zgodnie z zasada extra fura + sloma z butkow.
                          • piotrek_zalogowany Re: no jaka szkoda, ze 13.04.05, 15:39
                            No,a teraz tą moją ekstra furą jadę w trasę,po drodze siejąc spustoszenie na
                            lewych pasach i do tego oszczędzając ładne pare złotych - z przyjemnością wydam
                            je w piątek w jakimś porządnym pubie :D A ty sie wściekaj dalej,po powrocie
                            nie omieszkam przeczytać :))))
                            • iberia29 Re: no jaka szkoda, ze 13.04.05, 15:49
                              hahahaha glabie jestes smieszny i czytajac ciebie mam niezly ubaw, taka porcja
                              smiechu to samo zdrowie ;-))))))))))))))))))0
                              • piotrek_zalogowany Re: no jaka szkoda, ze 15.04.05, 16:34
                                Te Iberia nie zgapiaj stylu zachowanie ze mnie bo ci nie wychodzi...
                      • swoboda_t Re: no jaka szkoda, ze 13.04.05, 15:57
                        Ja też nie, hahaha :D
          • piotrek_zalogowany [...] 12.04.05, 17:17
            • mobile5 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 21:21
              Ci Z US doskonale wiedzieli że tankuję do
              > osobówki zasłaniając się kratką,ale nic mi nie mogli zrobić

Musisz robić duże interesy, jak to dla ciebie powód do dumy.
        • zgryzliwy1 he he he he he he 12.04.05, 23:37

> Głową trzeba
          > ruszać,żeby nie zostać na szarym końcu.

no trzeba ,wiec rusz i naucz sie liczyc VAT BYZNESMENIE
          • piotrek_zalogowany Re: he he he he he he 13.04.05, 00:53
            O mnie sie nie martw - lepiej popatrz na siebie i swoje załosne,szarackie życie
            frustracie.Albo lepiej nie,bo przybędzie kolejnego alkoholika a terapia
            alkoholików będzie doskonałym pretekstem do podniesienia podatków...
            • zgryzliwy1 BYZNESMEN do nauki !!!!! 13.04.05, 02:35

> O mnie sie nie martw - lepiej popatrz na siebie i swoje załosne,szarackie
              > życie frustracie.Albo lepiej nie,bo przybędzie kolejnego alkoholika ...

Naucz sie najpierw liczyc procenty przy liczeniu VAT-u BYZNESMENIE,to bedziesz
              mogl liczyc moje "wypite" ,bo inaczej wg.Twoich wyliczen to juz po jednej setce
              na rok kazdy jest alkoholikiem.
              • piotrek_zalogowany Re: BYZNESMEN do nauki !!!!! 13.04.05, 03:02
                22% z 4 złotych wynosi 88 groszy choćbyś nie wiem jakie dorabiał ideologie
                parobku,pożycz sobie kalkulator i przelicz bo rozumiem że takiej miernoty nie
                stać by mieć go na własność.A jak aż tak cie boli tłuczenie sie wyszpachlowanym
                klekotem po Niemcu to radzę zaciągnac kredyt i kupić normalny wóz.Może nawet
                uda ci sie go spłacić i wreszcie coś osiągniesz w tym mizernym zyciu.
                • zgryzliwy1 UCZ SIE JASIU !!!! 13.04.05, 04:14

> groszy,wychodzi więc 3.12 za litr "
                  >
                  > 22% z 4 złotych wynosi 88 groszy choćbyś nie wiem jakie dorabiał ideologie
                  > parobku..

BYZNESMEN Ty faktycznie jestes tepy.
                  Jak cena brutto benzyny jest 4 zl to znaczy ,ze to juz jest z VAT-em czyli
                  razem 122% ceny netto.
                  Teraz podziel 4 przez 1.22 - wyjdzie netto 3.28 zl ( zaokraglone)
                  VAT to reszta do 4 zl - czyli 72 grosze ( 4 - 3.28 ) a nie Twoje 88 groszy !!!!

bo 3.28(netto) x 1.22(VAT) = 4 zl(brutto)
                  a Twoje 3.12 x 1.22 da 3.81 zl a to nie jest - a powinno byc - 4 zl

Sam nie wiem dlaczego to pisze ,bo i tak tego nie kapniesz do konca swoich dni
                  w BYZNESIE

PS
                  wiecej porad nie bedzie ,podobno masz kase no to sobie oplac nauczyciela
                  • piotrek_zalogowany Re: UCZ SIE JASIU !!!! 13.04.05, 14:27
                    Wiesz co,zamiast wymyślać durne teorie to weź następnym razem sobie na stacji
                    fakturę na wymyśloną firmę i zobacz sam.Najlepiej jeśli trafisz dokładnie na
                    cenę 4.00 zł. za litr to już nie bedziesz miał żadnych wątpliwości. No chyba że
                    ci ze stacji tacy wspaniałomyślni są i specjalnie poświęcają pare swoich groszy
                    w uznaniu dla klientów? ;P
                    • piotrek_zalogowany Re: UCZ SIE JASIU !!!! 13.04.05, 14:32
                      A nawet gybybyś to ty miał rację to i tak są to minimalne różnice,tak czy siak
                      na pełnym baku wychodzi ok.50 zł. taniej,biorąc pod uwagę że w kazdą środę
                      jeżdżę z Łodzi do Gdańska mam miesięcznie w portfelu kilka dodatkowych
                      banknotów stuzłotowych więcej :D I mogę sie zabawić,wyskoczyć na nartki,na
                      jakiś weekend,cos sobie kupić - nie ma chyba osoby,która by tym pogardziła,no
                      chyba że ci z Tworek.
                      • ubersztumperumper Re: UCZ SIE JASIU !!!! 14.04.05, 01:10
                        Ja tam nie wiem,ale na mój gust (i mojego kalkulatora) rację ma Piotrek.
                        • zgryzliwy1 Re: UCZ SIE JASIU !!!! 15.04.05, 19:36
                          ubersztumperumper napisał:

> Ja tam nie wiem,ale na mój gust (i mojego kalkulatora) rację ma Piotrek.

Qrna czy wy nie chodziliscie do szkoly ,zeby nie potrafic "wyjac" z ceny
                          brutto - 4 zl - zawartego w niej VAT-u ?

Przy waszym liczeniu gdyby VAT wynosil 100% ( co mozliwe i nie ma znaczenia
                          przy wyliczenach) to przy 4zl za litr brutto znaczyloby ,ze VAT jest tez 4 zl i
                          masz benzyne za darmo ??????????

To widac ,ze nie wiesz a na swoj gust lepiej liczyc przy kupnie np. ubrania a
                          nie przy obliczaniu VAT-u
    • kuszacy_witas Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 16:23
      Poza tym zachwyciles mnie swoim rozwiazaniem. Nie wiem jak dlugo nad tym pomyslem myslales ale chociazby za swoja dume powinienes byc nagrodzony tytulem Gazela biznesu.
      • zgred-j Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 12.04.05, 16:29
        kuszacy_witas napisał:

> Poza tym zachwyciles mnie swoim rozwiazaniem. Nie wiem jak dlugo nad tym
        pomysl
        > em myslales ale chociazby za swoja dume powinienes byc nagrodzony tytulem
        Gazel
        > a biznesu.

Za wysoko go oceniasz. Jest to rozwiązanie ogólnie stosowane w "narodzie".
        Każdy pracownik UKS-u Ci to potwierdzi.
    • tanugal [...] 12.04.05, 18:01
      • mamlas.1 a dlaczego ma nie kombinować?! 12.04.05, 18:23
        Powiem szczerze: Robię dokładnie tak samo jak on i nie mam żadnych
        skrupułów,dlaczego mam je mieć skoro rząd bez żadnej litości wyłudza odemnie
        kase na prawo i lewo?! Vive versa panowie posłowie,vice versa! W samym paliwie
        podatków jest więcej niż wartości surowca i jego obróbki,gdyby nie możliwośc
        odliczenia VATu to już dawno przerzuciłbym sie na LPG. A tak za te 3 złote z
        groszami mogę jeszcze w ostateczności zalać.
        Pozdrawiam
        • ubersztumperumper Re: a dlaczego ma nie kombinować?! 12.04.05, 18:53
          Też tego nie kumam,państwo okrada nas na każdym kroku a potem w szpitalu nawet
          za igłę trzeba zapłacić.Nikt nie ma dla nas skrupółów wiec gdybym miał firmę
          też bym sie nie cackał.A póki co w czwartek odbieram Octavkę 1.8T z fabryczną
          instalką LPG,super kop i 1.65 za litr - poezja!!!
          • swoboda_t Re: a dlaczego ma nie kombinować?! 13.04.05, 16:26
            Gratuluję zakupu Octavii Turbo ;) A co do piotrusia, to nasunęła mi się taka
            oto refleksja. Ludzi jego pokroju jest niestety niemało. I to jest straszne,
            biorąc pod uwagę jak żałosnym, płytkim i z natury złym trzeba być, by z
            podnieceniem angażować się wypisywanie takich rzeczy jak powyżej. Owszem,
            mógłbyś być dumny ze swoich pieniędzy, bo przedsiębiorczość to cnota. Mógłbyś,
            gdyby nie fakt-że wszelkie Twoje zalety i osiągnięcia jako człowieka bledną w
            obliczu tego, jaką miernotą się przez ten wątek okazujesz. Obok mnie leży pies,
            którego rok temu ktoś(może Ty??)przejechał samochodem i zostawił konającego na
            środku drogi. Dwie operacje,rehabilitacja i mnóstwo miłości pozwoliły Maksowi
            wrócić do zdrowia. Jestem bardzo szczęśliwy a i dumnym mam być z czego(a raczej
            kogo). Ty możesz co najwyżej się podniecać, że masz czym poszpanować(bo GTS to
            faktycznie fajne auto) i cieszyć się jak dziecko z cukierka, bo posiadanie
            takiego czy innego samochodu to chyba jednak nie powód do szczęścia.
            Przynajmniej dla wartościowych ludzi, a jak widać po Tobie nie wszyscy są tacy.
    • andre_234 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 13.04.05, 01:08
      A ja mam Żuka i Stara 660 z dźwigiem Hydros 6,3T.
      Oba pojazdy na benzynę i LPG.
      I ja sobie odliczam VAT i od benzyny i od gazu.
      i PZDR
      • daylight_driver Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 13.04.05, 16:03
        660? Wydaje mi się, że na benzynę była pszczółka 66.
        • andre_234 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 15.04.05, 20:07
          też.
          Ja mam Dźwig hydros 6,3T napodwoziu Stara 660.
          To najlepsza terenówka świata 6x6 !!!
          pzdr
    • cracovian Place zloty 50 za litr... 13.04.05, 16:10
      ...nie musze nic odliczac, pale dla przyjemnosci zamiast rozwozic batoniki, a
      umiarkowane podatki w rzeczywistosci ida na budowe i utrzymanie drog. Za 3
      zlote to bym skoczyl na sznur :-)
    • michal_p11 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 14.04.05, 09:25

> i nie muszę zakładać żadnych gazów :)))
      > Powód jest prosty:Mam wóz na firmę i moge odliczać VAT :D
      > Pozdro frajerzy!

Co Ty czlowieku piszesz? VAT 22% a nie zmienny jest. Proponuje uzyc kalkukatora.

--
      Wygraj samochod
      www.fajnekonkursy.pl
    • maly32 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 15.04.05, 03:06
      A ja place $2.20 US za PB 93 galonik (3.78L) czyli jakies 1.87 zl za litr :)
      • piotrek_zalogowany [...] 15.04.05, 23:16
    • piotrek_zalogowany ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTEK(..) 16.04.05, 00:10
      ...już na 100 postów,nie mogąc znieść że ktoś płaci za litr kilkadziesiąt
      groszy mniej niż oni ;))))
      • zgryzliwy1 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 16.04.05, 02:16

> ...już na 100 postów,nie mogąc znieść że ktoś płaci za litr kilkadziesiąt
        > groszy mniej niż oni ;))))

i to na dodatek taki glab ,co % nie potrafi liczyc - faktycznie mozna sie
        wkurzyc he he he
        • piotrek_zalogowany [...] 16.04.05, 02:39
          • zgryzliwy1 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 16.04.05, 03:13

Widzisz biedaczku ,zeby uzasadnic swoje wypociny musisz uciekac sie do takich
            metod ,jak wybieranie z calej wypowiedzi "kawalkow" pod swoja teze.
            A moze nie zrozumiales - przy tym swoim ograniczeniu umyslowym - sensu ??
            No to jeszcze raz.Czytaj powolutku a moze zaskoczysz.

" i to na dodatek taki glab ,co % nie potrafi liczyc - faktycznie mozna sie
            wkurzyc he he he "
            • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 16.04.05, 03:21
              He he he,no widzisz jak łatwo cię wkurzyć marny szaraku? Udało mi sie za
              pierwszym razem,podczas gdy ty starasz się zdenerwować mnie już kilka dni i
              jedyne co ci się udało to...osiągnąć efekt odwrotny od zamierzonego ;))))
              Bo bawię sie wyśmienice :D
              Ba,nawet poleciłem ten wątek paru moim znajomym żeby przekonali sie do czego
              może doprowadzić zawiść prostych polaczków-biedaczków...
              Jutro pewnie ilośc postów diametralnie sie zwiększy,bo slyszałem że na
              niektórych stacjach litr Pb95 przekroczył 4.10 zł.
              A więc miłego tankowania!!!
              A ja sobie zaleję do pełna za 3.20,wiesz gdybyśmy tankowali po 60 litrów to ja
              będę 54 złote do przodu,warto być cwaniakiem,haha :D
              Jeszcze bardziej sfrustrowany? zayebiscie,o to mi chodziło :))))
              • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 16.04.05, 03:33
                I zmień sobie nick,bo na "zgryźliwego" niestety nawet nie zasługujesz.
                • mobile5 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 16.04.05, 11:03
                  Spadaj zieńciu.
                  • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 18.04.05, 12:31
                    mobile5 napisał:

> Spadaj zieńciu.

Następny wkurzony,zawistny frustrat?
                    • mobile5 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 18.04.05, 14:11

> mobile5 napisał:
                      >
                      > > Spadaj zieńciu.
                      >
                      > Następny wkurzony,zawistny frustrat?

Ty wiesz, niebieski. :-)))
              • zgryzliwy1 DO SZKOLY WROC !!! 16.04.05, 10:02

> slyszałem że na
                > niektórych stacjach litr Pb95 przekroczył 4.10 zł.
                > A więc miłego tankowania!!!
                > A ja sobie zaleję do pełna za 3.20

mozesz sie z e s r a c a i tak przy 4.10 zl za litr musisz zaplacic 3.36 zl a
                nie 3.20 zl
                • piotrek_zalogowany Re: DO SZKOLY WROC !!! 18.04.05, 12:36
                  A to mało?!?!?!?!?!!???? Nawet gdybyś miał rację? To mi wciąż daje 45 złotych
                  na 60 litrach,wybacz ale na chodniku tej kasy nie znajdę. A biorąc pod uwagę
                  ile jeżdżę,oszczędzam miesięcznie pare grubych stówek :D
                  Podejrzewam,że gdybyś ty miał tylko jakąś możliwość, kombinowałbyś do bólu
                  głowy z powodu kilkudziesięciu groszy! A co dopiero 50 złotych...
                • dgr Re: DO SZKOLY WROC !!! 18.04.05, 12:40
                  Sęk w tym że on tak naprawdę NIGDY nie odliczał TYLKO samego VAT'u
                  Bo jeżeli samochód wziął w leasingu przed 19 kwietnia 2004 r. to oprócz VAT'u
                  wlicza kwotę netto paliwa w koszty działalności czyli obniża podatek dochodowy
                  o minimu 19 %, czyli płaci z własnej kieszeni jeszcze mniej.
                  Natomiast jeżeli kupił, czy też wziął w leasingu po 19 kwietnia samochód który
                  nie spaełnia wzoru Lisaka, wówczas może wliczyć w koszty działalności kwotę
                  brutto paliwa i o żadnym odliczeniu VAT'u nie może byż mowy. Chociarz czytałem
                  interpretację ustawy o VAT ( w rzepie ) że tak naprawdę nie VATu od paliwa nie
                  można wliczyć w koszty.
                  Ale niezależnie od tego jak rozlicza paliwo i tak nie wie piotruś co pisze ;-)
                  • piotrek_zalogowany Re: DO SZKOLY WROC !!! 18.04.05, 12:55
                    Dziecko w żaden leasing tylko za gotówkę,a VATu odliczam tyle ile widnieje na
                    fakturze ze stacji.Proste.I skuteczne,bo jak już mówiłem n-razy,s styczniu
                    miałem kontrolę z US i wszystko było cacy.
                    Oczywiście nie mogę odliczyć np.wymiany opon w Vectrze albo jej naprawy (jesli
                    kiedyś sie zepsuje) a jedynie w Seju i Scenicu,ale paliwa "na" dostwczaki to ja
                    mogę lać do Vectry ile sie da - i nikt mi nic nie udowodni.Na tym polega cała
                    bajka :)
                    • dgr Re: DO SZKOLY WROC !!! 18.04.05, 13:14
                      Dzieciaku przeczytaj jeszcze raz, a jeżeli masz z tym problemy to ci
                      zacytuję: "Natomiast jeżeli kupił, czy też wziął w leasingu po 19 kwietnia
                      samochód który nie spaełnia wzoru Lisaka, itd". Jeżeli twój samochód spełnia
                      ten wzór to rzeczywiście możesz odliczyc sobie VAT, ale równierz wliczasz sobie
                      kwotę netto w koszty działalności co powoduje że tak naprawdę jeszcze mniej
                      płacisz za paliwo. Ale jeżeli nie spełnia tego wzoru to całą kwotę wliczasz w
                      koszty, co nie zmienia faktu że raczej niewiele wiesz o sposbie liczenia
                      podatku VAT , ani o sposbie rozliczania faktur VAT.
                      Poza tym ty nie rozliczasz paliwa na twoją wspaniała Vectrę tylko na zupełnie
                      inny samochód który spełnia w/w wzór Lisaka.
                      • piotrek_zalogowany Re: DO SZKOLY WROC !!! 18.04.05, 13:42
                        Hehehehe,to ty przeczytaj,napisałem przecież że paliwo do Vectry biorę na
                        numery "ciężarowych"! Ej ja naprawdę nie gmatwam sie w przepisy,doradca
                        powiedział mi że moge robić tak jak robię i miał rację bo żadnej kary nie
                        dostałem.Jestem z tego powodu zadowolony a po kontroli dałem mu nawet z tego
                        powodu ładny koniaczek :) Resztę mam głęboko w d...
                        • kellycook Re: DO SZKOLY WROC !!! 19.04.05, 10:47
                          Wiesz Piotrku zalogowany, a może wyrolowany!!!! Nie podoba mi się jak
                          obrzygujesz każdego tylko dlatego, że nie jest wyposażony w "cnoty" takie jakie
                          sobie przypsiujesz. Chyba to dobrze, bo świat byłby bardzo smuntny.
                          Dlatego też chcę abyś, Ty też był smutny. Jeżeli jest prawdą co opisałeś, to
                          własnie sam na siebie złożyłeś doniesienie o wykroczenie karno- skarbowe. Moim
                          następnym krokiem będzie ustalenie Twojego adresu IP oraz danych osobowych, już
                          wydałem polecenie, aby stosowne pismo wysłać do Serwisu Gazeta.pl, gdyż z mocy
                          ustawy jestem do tego zobligowany.
                          To będzie szybka i mała sprawa, ale jakże krzepiąca sumienie moje, a także
                          innych uczestników tego forum!!!!
                          Oczywiście nie musisz odpowiadać na tego post`a, sam Cię znajdę i jeśli jest w
                          tym krztyna prawdy, zostaniesz adekwatnie oraz boleśnie ukarany.
                          P.S Zanieś ładny koniaczek swojemu doradcy i spytaj jak wybrnąć z g..na w które
                          właśnie wedepnąłeś.
                          Pa pozdrów rodzinę i zanjomych
                          • iberia29 Re: DO SZKOLY WROC !!! 19.04.05, 14:16
                            az dziw bierze, ze piotrus jeszcze nie odpisal, na twoj post, chyba polecial do
                            radcy swego na narade ;-)))))))
                            nie bedzie mial kogo pozdrawiac, a i paczek nikt mu nie przyniesie ;-))
                            • piotrek_zalogowany Re: DO SZKOLY WROC !!! 19.04.05, 22:43
                              Niedoczekanie twoje,"Iberio" ;)
                              • iberia29 no faktycznie riposta twa jak snieg w lipcu n/t 19.04.05, 23:34
                          • piotrek_zalogowany Re: DO SZKOLY WROC !!! 19.04.05, 22:42
                            Powodzenia ;)
                          • piotrek_zalogowany [...] 19.04.05, 22:51
                            • ubersztumperumper Panowie(i Panie)kończmy ten żalosny cyrk! Nie odp! 19.04.05, 23:26
                              Nie widzicie,że jemu właśnie o to chodzi? Przychodzi po pracy i relaksuje się
                              waszym kosztem,w sumie ma chłop trochę racji że kombinuje jak się da,ale to nie
                              znaczy zaraz że chwycił Pana Boga za nogi.Ja tankuję za 1.65 i wcale się tym
                              nie chwalę,co więcej SZCZERZE WSPOŁCZUJĘ ludziom którzy zmuszeni są płacić
                              ponad 4 zł. bandzie orlenowskich zlodziei. Kolega Piotrek może i jest "czysty"
                              w rozumieniu prawa,pewnie rzeczywiście "skarbówka" może mu naskoczyć(ja też
                              dobrze znam chore polskie prawo...),ale w kwestii moralności powinien się sporo
                              nad sobą pozastanawiać. Nie przejmujcie się,"przyjdzie kryska na matyska",choć
                              nikomu źle nie życzę prędzej czy później każdemu bilans wychodzi na zero.
                              Ignorujcie ten wątek,pozdrawiam.
                            • iberia29 i znow twych wypocin nie zdazylam poczytac, ale 19.04.05, 23:34
                              niefart doprawdy buhahahahahhaha
              • jan.kulczyk Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 17.04.05, 19:16
                > He he he,no widzisz jak łatwo cię wkurzyć marny szaraku? Udało mi sie za
                > pierwszym razem,podczas gdy ty starasz się zdenerwować mnie już kilka dni i
                > jedyne co ci się udało to...osiągnąć efekt odwrotny od zamierzonego ;))))
                > Bo bawię sie wyśmienice :D
                > Ba,nawet poleciłem ten wątek paru moim znajomym żeby przekonali sie do czego
                > może doprowadzić zawiść prostych polaczków-biedaczków...
                > Jutro pewnie ilośc postów diametralnie sie zwiększy,bo slyszałem że na
                > niektórych stacjach litr Pb95 przekroczył 4.10 zł.
                > A więc miłego tankowania!!!
                > A ja sobie zaleję do pełna za 3.20,wiesz gdybyśmy tankowali po 60 litrów to ja
                > będę 54 złote do przodu,warto być cwaniakiem,haha :D
                > Jeszcze bardziej sfrustrowany? zayebiscie,o to mi chodziło :))))

Gratuluję pomysłowości. Od dawna obserwuję Twe posty i jestem pod wrażeniem Twojego sprytu, śmiałych koncepcji, niebanalnych teorii ekonomicznych i nieszablonowego światopoglądu. Mam wrażenie, że my wszyscy moglibyśmy się od Ciebie wiele nauczyć, gdybyś tylko dał nam taką możliwość. Może mógłbyś więc sworzyć osobne forum, na którym udzielałbyś cennych porad, należnie gnoił głupie frajerstwo i przedstawiał wnikliwe analizy osobowości innych postujących. Forum to najlepiej byłoby otworzyć gdzieś poza Auto-Moto (żeby nie marnować jego cennej zawartości na prostaków i zazdrośników z AM, którzy i tak cię nie docenią). Ponieważ bardzo cię szanuję i jestem pod wielkim wrażeniem twojej osobowości, obiecaj mi chociaż, że rozważysz ten pomysł.

Pozdrawiam cię serdecznie
                • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 18.04.05, 12:37
                  obiecuję ;)
          • iberia29 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 16.04.05, 09:41
            a nie pomyslales, ze nie kazdy ma taka potrzebe oszczedzania jak ty? i moze
            dlatego tankuje tak jak jest a nie kombinuje jak kon pod gorke, tyle tylko, ze
            nie obwieszcza tego calemu swiatu?
            • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 18.04.05, 12:43
              Ludzie,którzy "nie mają takiej potrzeby oszczędzania jak ja" , z pewnością nie
              wypowiadali się w tym wątku.Poza może dwoma-trzema wyjątkami.Reszta,włącznie z
              tobą,to typowi,chorzy z zazdrości "że drugi ma"(pomimo że w gruncie rzeczy
              chodzi o nie tak znowu dużą kasę!),typowe,zawistne polaczki-biedaczki. Po tym
              kto zabrał głos w tym wątku od razu mozna poznać kto na tym forum liczy każdy
              grosz,a kto jest nadziany. Najprostrzy i najgenialniejszy katalizator gdyby
              ktoś chciał kiedyś przeprowadzić eksperyment z socjologii.
              Poza tym ja nie mam jakiejś dzikiej potrzeby oszczędzania.Gdyby tak byłu
              kupiłbym mułowatę Vectrę DTi w standardowym wyposażeniu albo jakąś benzynową
              1.6 i bym ją zagazował.A w ogóle to kupiłbym Dacię Logan ;)))
              Jednak pieniądze na ziemi nie leżą,nawet prowadzą rozrzutne życie można coś
              zaoszczędzić,szczególnie jeśli "roluje" się rząd,który dla nas też NAJMNIEJSZEJ
              litości nie ma.Czego efektem np.cena benzyny.Ja w tym akurat przypadku poprostu
              odbieram to,co tak naprawdę jest mi należne!
              • piotrek_zalogowany Iberia,czyli ta co"wcale nie zazdrości"i"ją stać;) 19.04.05, 00:04
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=22898074
                Już widzę jak to tego przegnitego Escorta wlewasz BP Ultimate abo shell V-
                Power :)))))))
                Oj ty malutka głupiutka poleczko-zazdrośniczko,no prosze jak wyszło szydło
                (sorry,SŁOMA) z worka (BUTA?:)
                Nie wiem,może jestem z innej planety,ale jakoś mi sie wydaje,że jak ktoś tłucze
                sie escortem wartym 7000 złotych to zwraca uwagę na każde nawet ĆWIERĆ GROSZA w
                cenie paliwa.Pewnie stąd twoja zawiść i zawzięta próba "odkucia się"
                nieudolnymi próbami zgnojenia mnie.
                • iberia29 Re: Liberia,czyli ta co"wcale nie zazdrości"i"ją s 19.04.05, 14:12
                  oj piotrusiu analfabetku jeden, poczytaj dokladnie kto tamten watek zalozyl,
                  skoro nie widzisz roznicy miedzy Iberia29 a liberia29 to wroc sie synku do
                  szkoly podstawowej.
                  Owszem jezdze 7 letnim escortem , nie przegnitym skoro juz tak bardzo cie
                  interesuje ta kwestia (choc nie powinna ani troche) i nie zamierzam cie
                  przekonywac ani udowadniac jakie i w jakiej ilosci wlewam paliwo do mojego
                  auta.Poki co nie zwracam wiekszej uwagi ile kosztuje benzyna, o innych rzeczach
                  nie wspominajac, nie mam manii oszczedzania na kazdym kroku.
                  Glupiutka to byla twoja zona, ze sobie takiego prostaka za meza wziela.
                  • piotrek_zalogowany Re: Liberia,czyli ta co"wcale nie zazdrości"i"ją 19.04.05, 22:44
                    Kończ kobieto,wstydu oszczędź...
                    • iberia29 piotrus powiedzial co wiedzial....n/t 19.04.05, 23:55
              • dgr Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 19.04.05, 10:36
                A czy nie dotarło do ciebie że większość odpowiedzi w tym wątku wiąże się z
                nieznajomością przez ciebie podstwowych zasad matemtyki oraz nieznajomosci
                rozliczania dokumentów w firmie ?
                • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 19.04.05, 22:45
                  Powiedz to kontrolerom z US ;))))) Oni jakoś nic na mnie nie znaleźli :D
                  A nie przyszło wam do głowy,że to WY sie mylicie?!
                  • zgryzliwy1 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 19.04.05, 23:20

> Powiedz to kontrolerom z US ;))))) Oni jakoś nic na mnie nie znaleźli :D
                    > A nie przyszło wam do głowy,że to WY sie mylicie?!

W czym - niby ze w 4 zl brutto jest 72 gr. VAT-u a nie 88gr jak Ty BYZNESMENIE
                    wyliczasz ?
                    Dostales kiedys zwrot vatu w takiej wysokosci ? - no chyba ,ze od takiego
                    nieuka jak Ty sam jestes.
                    Rodzinka sie nie smieje po katach ,ze taki "zaradny" ,jezdzi taka bryka ....a
                    mnozyc i dzielic nie potrafi ??
                  • dgr Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 20.04.05, 09:05
                    Wiesz co piotruś my tu w sumie gadamy jek głuchy ze ślepym o kolorach.
                    Jak byś był taki miły weź przepisz same dane dotyczące ceny netto , vatu i ceny
                    brutto z jakiejkolwiek twojej faktury VAT za paliwo, a najlepiej dwóch różnych
                    faktur z różnymi cenami brutto za litr benzyny. I jak nam wykażesz ( zakładam
                    że przepiszesz ją UCZCIWIE, chociaż podejrzewam że niewiesz co znaczy to słowo)
                    że zawsze widnieje tam cena netto w wysokości 3 złotych ( albo przynajmniej
                    zawsze taka sama ) to przyznam sie do błędu że nie znam elementarnych podstaw
                    matematyki i nie potrafię rozliczać najprostrzych faktur i powinienem zamknąć
                    jak najszybcie swoją firmę.
                    • zgryzliwy1 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 20.04.05, 16:54
                      dgr napisał:
                      > Jak byś był taki miły weź przepisz same dane dotyczące ceny netto , vatu i
                      > ceny brutto z jakiejkolwiek twojej faktury VAT za paliwo...

he he he
                      Nawet wiem co odpisze ,ze US sie nie dopatrzyl ....ble ble ble ,to znaczy ze
                      jest OK
                      Inaczej musialby przyznac ,ze nic z tego nie rozumie.
                      Owszem kazdy moze sie pomylic ,zle po przeczytaniu tylu "sprostowan" powinien
                      zauwazyc blad.Jezeli nadal obstaje przy swoim,to znaczy tylko ze nigdy nie mial
                      faktury VAT w rece - i nic innego.
                      • dgr Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 21.04.05, 09:06
                        I właśnie oto chodzi. Mi generalnie wisi, czym on jeździ, ile odlicza sobie
                        podatków z faktur. Jeżeli na tym oszczędza i US twierdzi że jest wszystko w
                        porządku to niech mu to wyjdźie na zdrowie.
                        Tylko niech nie pisze głupot. Bo to może znaczyć że albo zupełnie się nie
                        orientuje i wszelkie rozliczenia dokonuje za niego ktoś inny ( co w sumie samo
                        w sobie nie jest złe ). Albo fakturę VAT za paliwo, to on co najwyżej widział u
                        swojego znajomego, który prowadzi firmę, kiedy paliwo kosztowało 3 zł netto.
              • iberia29 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 19.04.05, 14:08
                chlopie ile razy mam do ciebie mowic, ze na widok twojej ekstra super hiper
                vectry nic mi sie nie robi??Nie mozesz pojac, ze jka ktos ma lepsze auto ode
                mnie to nie robi to na mnie wrazenia?? A juz na pewno nie ty z ta swoja vectra,
                bedziesz mial maserrati albo inne cacko to moze ...
                • piotrek_zalogowany Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 19.04.05, 22:47
                  wiem wiem,warta 130 tysięcy Vectra to auto dla biedaków jak np.wywaleni z
                  roboty gornicy,zlomiarze czy uzytkownicy "biedaszybów". Za to Escort za 7000 to
                  jest coś! Toż to już nawet Kulczyk postanowił zamienić na podobnego swojego
                  Maybacha bo Maybach dużo mniej prestiżowy ;)))))))))
                  • iberia29 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 19.04.05, 23:11
                    po pierwsze : nigdzie nie napisalam, ze auto za 130 tys to dla biedakow,nigdzie
                    nigdy nie pisalam, ze moje auto to najlepszy samochod na swiecie-jezdze takim a
                    nie innym(-tobie to przeszkadza to twoj problem), po drugie moj escort nie
                    kosztowal 7 tys, tylko troszke wiecej, ale niewazne.
                    Wiesz jaka jest roznica miedzy mna a toba: ano taka, ze mnie nie rusza, ze ktos
                    jezdzi lepszym autem niz ja-niech jezdzi , a ty ludzi, ktorzy jezdza gorszym
                    autem od ciebie, maja mniej na koncie i narzekaja jak w Polsce jest zle masz za
                    nic niewartych szarakow biedakow.Troche pokory miej.
              • zgryzliwy1 Re: ZADZROSNE POLACZKI-BIEDACZKI ROZCIĄGNĘŁY WĄTE 20.04.05, 03:32

Po tym
                > kto zabrał głos w tym wątku od razu mozna poznać kto na tym forum liczy każdy
                > grosz,a kto jest nadziany.

Juz nawet nie kontrolujesz tego o czym belkoczesz.
                No kto liczy kazdy grosz ,moze ten co placi normalnie czy Ty cieszacy sie ,ze
                moze sobie odliczyc ( na dodatek zle )VAT ???????

> Najprostrzy i najgenialniejszy katalizator gdyby
                > ktoś chciał kiedyś przeprowadzić eksperyment z socjologii.

Brawo za samopoddanie sie "eksperymentowi socjologicznemu"
    • olewin [...] 16.04.05, 05:07
    • darlgondo Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 21.04.05, 01:28
      Panie i Panowie.

Apeluje o szacunek dla Piotra.
      Piotrek widac zna sie na rzeczy, jeszcze krzewi wiedze w narodzie, a tu tyle
      zlosliwosci pod jego adresem.

Pozdrawiam.
      • gosciu123 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 21.04.05, 23:05
        Gościu który kupuje taką wypasioną vectre musi oszczędzać na paliwie ?? I do
        tego jeszcze pisze że zostają mu jakieś pieniążki w portfelu ? dziwne - kupując
        na stacji paliwo do auta kupionego na firmę muszę zawsze zapłacić kwotę brutto -
        czyli wydaję te same pieniądze co inni - dopiero potem odliczam sobie vat od
        watu który mam zapłacic - czyli kasa nie wraca nawet do portfela. Inna sprawto
        to że ja chcąc oszczędzać to kupiłem sobie jak piszesz "mułowatego" diesla.
        Tylko , że jest do diesel o pojemności 2.2 litra z wtryskiem common rail +
        turbo ze zmienną geometrią i intercoolerem, więc nie narzekam na brak mocy i
        momentu obrotowego. Na trasie pali auto mi ok. 5.5 litra ON na 100 km ,nie wiem
        ale twoje 3,2 litra GTS to ma wir w baku i nigdy nie zblizy sie do tych
        wartości (no może na lawecie) - i gdzie tu jakaś oszczędność. Po cholere się
        chwalisz że wychodzi ci zakup paliwa taniej bo odliczasz podatek VAT. Patrząc
        na twoje rozumowanie dochodzę do wniosku że jesteś FRAJEREM - bo tankujesz
        droga benzynę, i to jeszcze do paliwożernego auta. (chyba nie było cię stać na
        diesla - który jest trochę droższy). Ja zawsze będę tankował taniej od ciebie,
        bo też odliczam VAT - tylko że od ON a nie od Pb (masz szanse mnie przebic
        jedynie montując gaz to "takiej wypasionej fury jak vectra gts" - zajebiście
        będzie wyglądał zderzak z klapką. Pozdrwaiam wsyzstkich którzy są normalni -
        którzy nie robią wielkiego halo z tego ze tankuja taniej i nie twierdzą że inni
        to frajerzy i buraki.
    • maly32 Re: a ja mam Pb95 za 3.00 zł. he he he he he he 22.04.05, 03:17
      Piotrus...nadal $1.99 US$ za galonik tzn. 3.89L :)

M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka