gregorbial 11.04.05, 21:30 Czy wiecie cos czy w ogole a jak tak to kiedy pojdzie LPG w gore ? Chodzi mi o ostatnie pogloski zwiekszenia akcyzy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
pawlos17 Re: Cena LPG w gore ? 11.04.05, 21:45 Akcyza a i owszem miała być zwiększona ale na gaz propan-butan stosowany do butli do kuchenek gazowych i do ogrzewania mieszkań. Nie tyle zwiększona co wogóle wprowadzona. O zwiększeniu akcyzy na LPG do samochodów nic n ie słyszałem, pewnie pod koniec roku coś będą myśleć, choć nie mają już pola manewru bo jest ona już na maksymalnym unijnym poziomie. Link Zgłoś
swoboda_t Re: Cena LPG w gore ? 12.04.05, 00:19 No właśnie, czy jesteś pewien, że na max. unijnym poziomie?? Bo ja usilnie szukając nie znalazłem takiej informacji, a bardzo bym chciał. Wiem jedynie, jaie są minimalne unijne stawki akcyzy. Link Zgłoś
dr.verte Re: Cena LPG w gore ? 12.04.05, 01:05 pawlos17 napisał: > Akcyza a i owszem miała być zwiększona ale na gaz propan-butan stosowany do > butli do kuchenek gazowych i do ogrzewania mieszkań. Nie tyle zwiększona co > wogóle wprowadzona. Ale przecież właśnie to ładują właściciele setek małych(konkurencyjnych) stacyjel LPG.Bez tego to będzie 2,5 zł.litr na BP. Link Zgłoś