Dodaj do ulubionych

Citroen C5

IP: *.helion.pl 01.07.02, 12:31
Jest taki śliczny ,dość drogi(widziałam wersję za 83 tys.zł),czy warto go kupić?
Obserwuj wątek
    • Gość: omeg Re: Citroen C5 IP: 194.204.163.* 01.07.02, 15:23
      Warto !
      • Gość: Sławek Re: Citroen C5 IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 01.07.02, 15:54
        warto

pozdrawiam
    • Gość: Stanley W życiu nie kupuj Citroena. IP: *.k.mcnet.pl 01.07.02, 16:09
      Poziom Skody tylko że droższy.
      • Gość: Rad Re: W życiu nie kupuj Citroena. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 01.07.02, 16:10
        dokładnie.... nie wiem za co taka cena....
      • Gość: wrona Re: W życiu nie kupuj Citroena. IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 16:13
        Poziom usterkowości tradycyjny dla Citroena , czyli czołowe miejsca ale od dolu
        tabeli. Na klopoty Citroen!!!Jeszcze raz sie zastanow zanim kopisz za swoje
        pieniądze same problemy.
      • dreaded88 Tylko Alfa Romeo ! 01.07.02, 16:38
        • Gość: Jarek Re: Tylko Alfa Romeo ! IP: 80.72.33.* 01.07.02, 17:33
          Maja racje!!! Alfa nie psuje sie w ogole! Najwyzej czasami "troche" dluzej stoi
          w ASO na przegladzie np. tydzien.

Citroen np. Xantia to "guwno na kolkach". Przejechalem ja 47 tys. km i... -
          zgodnie z nazwa - gowno sie zepsulo. Wczesniej jezdzilem Xsara (w sumie ok. 50
          tys. km) i tam bylo zdecydowanie gorzej, bo zepsul sie przekaznik swiec
          zarowych.

Pozdr
          • dreaded88 Re: Tylko Alfa Romeo ! 01.07.02, 17:36
            Ale ja sobie tylko jaja ze Stanleya robiłem !!! Pzdr
            • Gość: Piotr TAK Cytryna IP: *.luminet.pl 01.07.02, 19:29
              Warto kupuj mialem 3 cytryny i nie bylo specjalnie problemow. Spytaj tych co sa
              przeciwni ile cytryn oni mieli.
          • k2pach Re: Tylko Alfa Romeo ! 04.07.02, 09:22
            Jak miałeś takie problemy z Xasrą to po cholerę
            przesiadasz się potem na Xantię? Coś w tym musi być. Ja
            tym, jak to nazywasz, "gównem" przejechałem 130000 km i
            jak narazie do ASO jeżdżę tylko na przeglądy!
            Pozdrowionka.
            • Gość: Jarek Re: Tylko Alfa Romeo ! IP: 80.72.33.* 05.07.02, 10:33
              k2pach napisał(a):

> Jak miałeś takie problemy z Xasrą to po cholerę
              > przesiadasz się potem na Xantię?

Przekaznik swiec zarowych??? Za 20 zlotych???

> Coś w tym musi być. Ja
              > tym, jak to nazywasz, "gównem" przejechałem 130000 km i
              > jak narazie do ASO jeżdżę tylko na przeglądy!

A ja prawie 50 tys. - przyznam moja wypowiedz zabarwiona byla pewnym przekasem.

> Pozdrowionka.

I vice versa
      • Gość: Wojtek Re: W życiu nie kupuj Citroena. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 15:36
        Gość portalu: Stanley napisał(a):

> Poziom Skody tylko że droższy.

Jakos na Skode nikt nie narzeka (znam mase wlascicieli), a na Alfe owszem, mialem
        kontakt z kilkoma wlascicielami Alfy Romeo - ZADEN nie wyrazal sie o niej dobrze!
        Drogi i piekny szajs, ot co!!!
        A Skoda jaka jest kazdy wie - tanszy VW.

Podziwiam Stanley twoja bezgrniczna milosc do wloskiego "guwna" i niezozumiala
        agresje do Skody.
    • Gość: Sławek Re: Citroen C5 IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 01.07.02, 22:40
      Właśnie, spytaj przeciwników czy mieli w praktyce do czynienia z Citroenami?
      Jeśli nie olej ich - pełno tu wątpliwej wiedzy ekspertów.Mam Citroena od 2 lat
      i jak narazie nie padła nawet żarówka (i oby tak dalej ;-)

pozdrawiam

p.s.osobiście uważam,że poziom europejskich producentów samochoów jest
      wyrównany (+/- 5 %) ;-)
    • Gość: Burza Re: Citroen C5 IP: 62.89.80.* 02.07.02, 11:05
      Xantia 65 tys. km. Żadnych problemów. Poduszkowiec II generacji - komfort
      nieporównywalny z jakimiś sprężynowymi wozami drabiniastymi. C5 ma hydrę III
      generacji więc aż się boję jak się tym jeżdzi.
      KUPUJ !!! :-)))

pozdr

Burza
      • Gość: stary Re: Citroen C5???---- IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:27
        Ostatnio znajomy dal mi pojeżdzic C5. Tak się składa że jeżdżę szybko i
        samochodem ktory ma najlepsze zawieszenie w swej klasie. Po przejechaniu kilku
        kilometrów na kretej trasie, wysiadłem z C5 spocony.Konstrukcja tego
        zawieszenia w wersji sport pozwala na tylko normalną jazdę , nie ma mowy o
        jakiejkolwiek jeździe sportowej. Zawieszenie sprawia wrażenie poduszkowca. Jest
        to dobry samochód do bardzo spokojnej jazdy w trudnym terenie lub po kocich
        łbach.
        • Gość: Jarek Re: Citroen C5???---- IP: 80.72.33.* 02.07.02, 13:32
          Gość portalu: stary napisał(a):

> nie ma mowy o jakiejkolwiek jeździe sportowej.

Do jazdy sportowej masz przeciez Xsare WRC.

> Zawieszenie sprawia wrażenie poduszkowca. Jest to dobry samochód do bardzo
          > spokojnej jazdy w trudnym terenie lub po kocich łbach.

Tak wlasnie, do tego zostal stworzony.

;-)))
        • Gość: Sławek Re: Citroen C5???---- IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 02.07.02, 13:33
          Gość portalu: stary napisał(a):

A czy można wiedzieć jaki samochód ma najlepsze zawieszenie w swojej klasie?

pozdrawiam

> Ostatnio znajomy dal mi pojeżdzic C5. Tak się składa że jeżdżę szybko i
          > samochodem ktory ma najlepsze zawieszenie w swej klasie. Po przejechaniu kilku
          > kilometrów na kretej trasie, wysiadłem z C5 spocony.Konstrukcja tego
          > zawieszenia w wersji sport pozwala na tylko normalną jazdę , nie ma mowy o
          > jakiejkolwiek jeździe sportowej. Zawieszenie sprawia wrażenie poduszkowca. Jest
          >
          > to dobry samochód do bardzo spokojnej jazdy w trudnym terenie lub po kocich
          > łbach.

• vwdoka Re: Citroen C5???---- 02.07.02, 13:37
            Pewnie Alfa156 hehehehehe
            vwdoka
            • Gość: Sławek Re: Citroen C5???---- IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 02.07.02, 14:34
              vwdoka napisał(a):

Nie,zdecydowanie Carina E/Avencis hehehehehe

pozdrawiam

> Pewnie Alfa156 hehehehehe
              > vwdoka

• vwdoka Re: Citroen C5???---- 02.07.02, 15:11
                No cóż, to Twoje zdanie. Ja tak nie uważam. Bardzo mi się dobrze jeżdźi, ale
                nie powiedziałbym, iż ma najlepsze zawieszenie w swojej klasie.
                vwdoka
                • Gość: Sławek Re: Citroen C5???---- IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 02.07.02, 15:47
                  vwdoka napisał(a):

Więc dlaczego wyszydzasz z AR 156,ktora prawdopodobnie dalej (ale u bezstronnych
                  dziennikarzy-nie miłośników wszystkiego co nowe) uchodzi za wzorzec,a ma 5 lat i
                  rzadnych specjalnych modyfikacji na koncie?
                  Pewnie można 156 coś zarzucić ale chyba nie kiepskie prowadzenie.Może sie myle?

pozdrawiam

> No cóż, to Twoje zdanie. Ja tak nie uważam. Bardzo mi się dobrze jeżdźi, ale
                  > nie powiedziałbym, iż ma najlepsze zawieszenie w swojej klasie.
                  > vwdoka

• vwdoka Re: Citroen C5???---- 02.07.02, 16:04
                    Wiele można zarzucić, chociażby skrzynię biegów... A nie prowadziło mi się jej
                    dobrze, ponieważ egzemplarz którym miałem okazję pojeździć notorycznie ściągał
                    oraz darł gumy na potęgę i żaden autoryzowany serwis nie mógł sobie z tym
                    poradzić tak samo jak i ze skrzynią biegów - Selespeed bodajże się nazywała.
                    Samochód nie był mój tylko kolegi.
                    vwdoka
              • Gość: stary Re: Citroen C5-nigdy!! IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 11:01
                Już prędzej można powiedzieć że Alfa ma sportowe zawieszenie , niz Toyota. Moim
                asmochodem jest Ford Mondeo II V6 GHIA.
            • Gość: stary Re: Citroen C5???---- IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 10:58
              Nieeeeeeeeeee!!!
    • Gość: Kobieta Re: Citroen C5 IP: *.helion.pl 02.07.02, 15:02
      Citroen C5 interesuje mnie jako auto rodzinne,wygodne i nieawaryjne, nie
      zamierzam nim szaleć(do szaleństw mam Clio ;)
      • vwdoka Re: Citroen C5 02.07.02, 15:13
        Na pewno jest bardzo wygodne i przestronne, choć to nie XM. Nie mam natomiast
        żadnych danych na temat awaryjności.
        Komfortem jazdy bije WSZYSTKICH konkurentów o trzy długości najmarniej.
        Pozdrawiam,
        vwdoka
      • Gość: Sławek Re: Citroen C5 IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 02.07.02, 16:02
        1.Możesz wykupić sobie dodatkową gwarancję na jeszce 4 lata (w sumie 5) i masz
        gdzieś czy sie psuje czy nie (jak na razie ludzie o C5 wyrażają sie raczej
        pozytywnie)
        2.Poprzednik czyli Xantia w statystykach awaryjności wypadła zadziwiająco
        dobrze (powyżej średniej),a w przypadku Saxo i Xsary również jest ok (w
        okolicach średniej)i nie słychać specjalnych narzekań właścicieli/użytkowników.

pozdrawiam
      • k2pach Re: Citroen C5 04.07.02, 09:30
        Nawet się nie zastanawiaj, jeżeli tylko możesz to kupuj
        C5 bez namysłu. Ja jeżdżę poprzednikiem Xantią 2,0i
        16V. Przejechałem już ponad 130000 km i nic. Odwiedzam
        ASO jedynie na przeglądach okresowych. Mój kuzyn też ma
        citroena, aktualnie Picasso (wcześniej Saxo) i też
        nigdy nie miał z nimi problemów.
        Świetne samochody z bajecznym zawieszeniem!
        Pozdrawiam.
        • Gość: Robo Re: Citroen C5 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 10:25
          Jestem ciekaw ciekaw silnika HPI z C5, benzyna ale z wtryskiem
          bezpośrednim,ciekawe jak to się sprawuje w eksploatacji może jakieś
          spostrzeżenia?

Robo
          • Gość: Sławek Re: Citroen C5 IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 04.07.02, 10:37
            Jak narazie to jakoś nie moge się przekonać do benzyniaka z wtryskiem
            bezposrednim.GDI Mitsubishi to raczej niewypał -mało spala ale tylko do 3000
            obr/min czyli przy żółwim tempie,chodzi jak diesel (odgłos) i jest awaryjny.

pozdrawiam
          • Gość: zs Re: Citroen C5 IP: 212.160.128.* 04.07.02, 10:51
            Gość portalu: Robo napisał(a):

> Jestem ciekaw ciekaw silnika HPI z C5, benzyna ale z wtryskiem
            > bezpośrednim,ciekawe jak to się sprawuje w eksploatacji może jakieś
            > spostrzeżenia?
            >
            > Robo
            Według prasy francuskiej Citroen z napędem HPI nic aż tak istotnego pod względem
            jednostki napędowej i jej osiągów nie wnosi/no może poza zaawansowaniem
            technicznym w konstrukcji bezp.wtrysku,co daje nieco większy i "płaski" moment i
            prędkość końcową/.Testujący zalecają kupno samochodu z "normalnym" sprawdzonym i
            trawłym silnikiem 2.0 jako jednostką bazową o prawie identycznych osiągach.W
            Polsce model z HPI jest oferowany z wysokim stopniem wyposażenia,a co za tym
            idzie jest drogi/chyba pow.90 tyś PLN/ i co generalnie czyni ten zakup
            nieopłacalnym.
            Najlepsze rozwiązanie to moim zdaniem HDI 2.0/110 KM/nie mówiąc już o HDI 2.2.

Silnik HPI to manifestacja możl.technicznych i swoista przynależność do
            klubu/HPI,IDE,GDI,FSI/.Gdy ma się ciężką nogę to niknie wszelka oszczędniść przy
            spalaniu w porównaniu z "normalnymi" silnikami.
            W/w silniki winny mieć wyższy moment obrotowy w szerszym zakresie obrotów i
            b.płaską charakterystykę,co winno się przekładać na elastyczność.
            • Gość: Sławek Re: Citroen C5 IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 04.07.02, 11:02
              Producenci deklarują,że ich nawe jednostki benzynowe z bezpośrednim wtryskiem
              mają o około 5-10% większą moc/moment obrotowy oraz,że spalają również około 5-
              10% mniej paliwa.

Tak czy owak w praktyce to wątpliwe osiągnięcie -by płacić za to sporo więcej
              od sprawdzonych,a często równie oszczędnych silników konwencjonalnych.

pozdrawiam
    • Gość: Stanley Do kobiety. IP: *.k.mcnet.pl 04.07.02, 19:00
      Przeczytałem wszystkie posty powyżej i powtarzam : chcesz żyć? To nie kupuj
      Citroena. I nie chce mi się tłumaczyć dlaczego.
      • Gość: Sławek Re: Do kobiety. IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 04.07.02, 19:05
        Widze,że filozof z ciebie...

pozdr
      • Gość: zs Re: Do kobiety. IP: 212.160.128.* 05.07.02, 07:14

> Przeczytałem wszystkie posty powyżej i powtarzam : chcesz żyć? To nie kupuj
        > Citroena. I nie chce mi się tłumaczyć dlaczego.
        I kto to mówi.Właściciel wydumany/rzeczywisty alfy romeo/niepotrzebne skreślić/
        Czytając twoje wypowiedzi i post o zbrodniarzach nie myślałem,że z tobą,aż tak
        żle,ale teraz jestem b.zaniepokojony/czy tego chcesz czy nie/.
        Jak nie masz nic do powiedzenia i udzielasz takich "rad"jw.to moge tylko
        powiedzieć s p a d a j!!!!,bo z pewnością C5 nie znasz,bo gdybyś jechal tym
        modelem to z pewnością już byś/jak to sądzisz / nie żył.

• Gość: Stanley Re: Do zs IP: *.k.mcnet.pl 08.07.02, 14:22
          Widzę, że trafiłem na posiadacza cytrynki, a przynajmniej entuzjastę. No cóż
          zapewniam Cię , że nie jestem jak Ci krytycy którzy wieszają psy na reżyserze
          nie oglądając przedstawienia. C5 znam i to za dobrze tak jak i inne "czołowe"
          francuskie produkty. Powiem krótko gdyby nie ESP właściciele C5 dawno
          pozaliczali już rowy obok salonów z których odbierali swoje cacka. Nikt dawno
          nie zrobił samochodu z tak niebezpiecznym i nieprzewidywalnym zawieszeniem. A
          jeśli ktoś pisze , że nie kupuje samochodu do wyścigów tylko do spokojnej jazdy
          na wprost :))) to jest zwyczajnie zabawny. Proponuję krótki teści pojedź C% na
          płytę parkingową ustaw 8 pachołków w odległości 37,5 każdy, odłącz ESP i
          spróbuj przejechać taki slalom no 70 na godzinę - gwarantuję, że wylecisz po
          DRUGIM wirażu. Aha i pamiętaj rozsyp piasek bo inaczej nie wylecisz tylko
          będziesz dachował. Pozdrowienia dla Amatorów...francuskiej myśli technicznej.

• Gość: Jarek Re: Do zs IP: 80.72.33.* 10.07.02, 12:14

> Pozdrowienia dla Amatorów...francuskiej myśli technicznej.

Dzieki.

Uzytkownik "guwna na kolkach" (i to bez ESP)

PS. Napisz w ktorym rowie wedlug Ciebie mam zaparkowac, bo na Lodygowej nie
            znalazlem zadnego... w listopadzie 2000r.
          • Gość: emil Re: Do zs IP: *.gamma.pl 10.07.02, 15:10

> C5 znam i to za dobrze tak jak i inne "czołowe"
            > francuskie produkty. Powiem krótko gdyby nie ESP właściciele C5 dawno
            > pozaliczali już rowy obok salonów z których odbierali swoje cacka. Nikt dawno
            > nie zrobił samochodu z tak niebezpiecznym i nieprzewidywalnym zawieszeniem. A
            > jeśli ktoś pisze , że nie kupuje samochodu do wyścigów tylko do spokojnej jazdy
            >
            > na wprost :))) to jest zwyczajnie zabawny. Proponuję krótki teści pojedź C% na
            > płytę parkingową ustaw 8 pachołków w odległości 37,5 każdy, odłącz ESP i
            > spróbuj przejechać taki slalom no 70 na godzinę - gwarantuję, że wylecisz po
            > DRUGIM wirażu. Aha i pamiętaj rozsyp piasek bo inaczej nie wylecisz tylko
            > będziesz dachował. Pozdrowienia dla Amatorów...francuskiej myśli technicznej.
            >
            >

A któryż to C5 ma ESP? Pomimo jego braku nie zauważyłem przysalonowych rowów
            pełnych C5. A może to jakiś news z "Auto Świat" powtarzany przez AŚ wielbiciela?

Pozdrawiam znawcę.
            • vwdoka Re: Do zs 11.07.02, 12:00
              Słuchaj, odpuść sobie, to człowiek-fanatyk co wszystko wie najlepiej, a zwłaszcza
              to, że AlfaRomeo 156 to najwspanialszy samochód na świecie. Po prostu ideał, a że
              inni tego zdania nie podzielają , cóż nie dorośli do tego. Utwierdzam się w
              przekonaniu (nawiasem mówiąc) iż to jakiś zakompleksiony frustrat...
              Pozdrawiam,
              vwdoka
      • Gość: martynka Re: Do kobiety. IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 06.07.02, 13:32
        Nie chcę cie martwić Stanley - ale francuskie samochody uchodzą za jedne z
        najbezpieczniejszych!!! Znam parę osób , którym uratowały zycie....
        • Gość: Stanley Re: Do Martynki IP: *.k.mcnet.pl 08.07.02, 14:28
          Widzisz Martynko masz rację, niektóre francuskie auta rzeczywiście wypadają
          najlepiej w testach zderzeniowych np. Laguna. Powinno się to więc potwierdzać w
          rzeczywistości. W każdym razie to nie przypadek. Francuscy producenci wiedzą,
          że ich samochody mają wypadki znacznie częsciej niż inne. Nie myl
          bezpieczeństwa czynnego z biernym. Bo czynne we francuzach oscyluje w okolicach
          0%. Tu nawet Skoda jest lepsza.
          • Gość: Jarek Re: Do Martynki IP: 80.72.33.* 10.07.02, 12:16

> Nie myl bezpieczeństwa czynnego z biernym.

Nie myl logiki kierowcy z logika pojazdu, bo tutaj to nawet Tutenhamon wypada
            lepiej.
    • Gość: piotras Re: Citroen C5 IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.02, 19:17
      A ja wczoraj z pustoty jeno wstąpiłem do salonu Citroena.
      Miły pan sprzedawca prawie siłą zaciągnął mnie na jazdę próbną C5 2.0 HDI.
      FE-NO-ME-NAL-NE zawieszenie.Świetne przyspieszenie.
      Wcale nie pływał,nie miałem objawów choroby morskiej,nie bujał się na zakrętach.
      Pojechaliśmy sobie na starą betonową drogę,taką z płyt i mocno wyboistą i
      pozakręcaną. I nie wiem kiedy miałem 90 na godzinę.I nic.
      Potem dla sprawdzenia przejechałem się po niej swoim samochodem.
      Horror!
      Dociągnąłem do 60 i dałem sobie spokój.Zawróciłem i zwiałem stamtąd jak
      najszybciej.
      P.S.
      Cytryna fajnie zadziera kiecę.
      P.S.2
      A przy wrzuceniu wstecznego robi "ping!"
      Lubię maszyny,które robią "ping!"

• Gość: robert co to znaczy: "zadziera kiecę"? IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 04.07.02, 19:34
        • Gość: Kobieta Re: co to znaczy: IP: *.helion.pl 05.07.02, 10:15
          A mój znajomy mówi,żeby nie kupować,bo ma wstrętny brzdęk przy zamykaniu klapy
          bagażnika (ja nie zwróciłam na to uwagi).Co Wy na to?
          • Gość: Sławek Re: co to znaczy: IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 05.07.02, 10:42
            Zastanów się co ty gadasz.Zakładając,że wszystko ale to wszystko w C5 ci
            odpowiada rezygnujesz z zakupu bo klapa wydaje brzydki dźwięk przy zamykaniu...

• Gość: Kobieta Re: co to znaczy: IP: *.helion.pl 05.07.02, 11:01
              Nie zaperzaj się tak,to był żart...
          • dlugopis Re: co to znaczy: 05.07.02, 10:52
            Ja w Xsarze HDi tez mam wstretny brzdek przy zamykaniu bagaznika, ale czy jest
            to wazny parametr ?
            Ma 8 miesiecy, 32 kkm. Spalila sie raz zarowka i cos mi piszcza hamulce w
            jednym kole. Musze to sprawdzic w najblizszym czasie.
            Jakbym mial wiecej kasy to bym wziol C5 HDi zamiast Xsary.
            Pozdrawiam
            • Gość: Sławek Re: co to znaczy: IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 05.07.02, 11:03
              Wydaje mi się,że dźwięk ten powoduje obudowa tablicy rejestracyjnej,a jeśli nie
              to moim zdaniem dźwięk zamykanej klapy w C5,Xsarze czy Picasso jest zupełnie
              normalny.
              Tak czy owak niech Kobietka zastanowi się co wygaduje...

pozdrawiam
              • vwdoka Re: co to znaczy: 05.07.02, 15:55
                Sławku,
                kobieta ma swoje wymagania i fobie, z reguły zreszta absurdalne, ale... od tego
                jest kobietą...
                vwdoka
        • Gość: Burza Re: co to znaczy: IP: *.datastar.pl 05.07.02, 10:59
          Zadzieram kiece i lece ! Jednym ruchem w kilka sekund zwiększasz w cytrynce
          prześwit o baaardzo dużo i parkujesz tam gdzie inni nie mogą ! No i lecisz :-)))
          • Gość: Tomek Re: co to znaczy: IP: *.terminus.pl 05.07.02, 11:09
            Kupuj Cytryne tez mialem kiedys i byl to super woz.
          • Gość: Jankes Re: co to znaczy: IP: *.broadcom.com 06.07.02, 01:36
            Ja bym kupil od razu ale tu gdzie mieszkam nie ma Cytroenow :(

A kiedys mialem DS, dwa CX i krotko XM.
            CX byl nie do pobicia.

Kupuj! Citroen to fajna zabawka oprocz samochodu.

Jankes
      • Gość: martynka Re: Citroen C5 IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 06.07.02, 13:34
        Ja też lubię maszyny robiące "ping"!!!! C5 to ładne, przestronne autko -
        szczególnie w środku, z zewnątrz jest trochę dziwaczny...Jedno jest pewne - nie
        jest łakomym kąskiem dla dresów - złodziei ...
        • Gość: Kobieta Re: Citroen C5 IP: *.helion.pl 10.07.02, 14:34
          A niby dlaczego nie kradną Citroenów?Nie podobają im się czy co.Bo to jakoś tak
          zabrzmiało pejoratywnie dla Cytryny.
          • Gość: Cytrynia Citroen C5 jest brzydki. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 11:50
            Dla wyjasnienia; od 3,5 roku mam w rodzinie Xsare i jest to bardzo przyjemny
            samochod - przyjemny w uzytkowaniu i malo awaryjny. W zeszlym roku pozbywalem
            sie Vectry i rozwazalem zakup Citroena ale ze wzgledu na jego wyglad (jakis
            taki napompowany, za duzo blachy, fatalny i brak wyrazistej linii) skreslilem
            go z listy. Niestety w moim przypadku samochod musi mi sie podobac - nie
            kupilbym samochodu tylko dlatego ze jest bezawaryjny i super bezpieczny. Tak na
            marginesie to po paru miesiacach w jakiejs gazecie motoryzacyjnej czytalem
            wywiad z jakims znanym projektantem samochodow, ktory zapytany o modele (nie
            jego), ktore on uznaje za udane i nie wsrod tych drugich wymienil C5.
    • Gość: Kobieta Re: Citroen C5 IP: *.helion.pl 11.07.02, 11:55
      Mnie się ten Citroen szalenie podoba,co napisałam na wstępie.A pytałam o sprawy
      techniczne i walory użytkowe.Twój post jest nie na temat.Pa!
      • Gość: Cytrynia Re: Citroen C5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 15:32
        Gość portalu: Kobieta napisał(a):

> Mnie się ten Citroen szalenie podoba,co napisałam na wstępie.A pytałam o sprawy
        >
        > techniczne i walory użytkowe.Twój post jest nie na temat.Pa!

O.K. Przepraszam, każdy ma swój gust, ale jeśli zechcesz to napisz proszę co
        Tobie podoba się w wyglądzie tego samochodu. Pozdrawiam.
        • Gość: Kobieta Re: Citroen C5 IP: *.helion.pl 15.07.02, 08:26
          Podoba mi się jego linia -obła,opływowa,owalna-lubię takie kształty.Podoba mi
          się też jego pyszczek,z tyłu trochę mniej i ergonomiczne wnętrze też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka