Dodaj do ulubionych

problem z rejestracją

14.05.05, 10:28
czy spotkał się ktoś z problemem, że urzędnicy nie chcą rejestrować auta, bo dane adresowe (umowa - poprzedni dowód rej.) się nie zgadzają ? ktoś jest w stanie podać podstawę prawną ???
Obserwuj wątek
    • mbanaszk Re: problem z rejestracją 14.05.05, 10:55
      A bardziej szczegółowo ? Ja miałem problem jak kupiłem od handlarza, a nie
      miałem umowy kupna-sprzedaży pomiędzy handlarzem a poprzednim właścicielem.
      • yassek Re: problem z rejestracją 14.05.05, 11:00
        i jak to rozwiązałeś ? w moim przypadku po prostu nie zgadza się adres na umowie i na dowodzie rej. poprzednego własc. . dane osobowe PESEL itp się oczywiście zgadzają. Komplet dokumentów też jest.
        • mbanaszk Re: problem z rejestracją 14.05.05, 11:05
          ja dostałem umowę od handlarza... ale kto wie czy nie była przepisana :)
          Albo skontaktuj się ze sprzedającym i przepiszcie umowę, albo sam to zrób...
        • barmanik Re: problem z rejestracją 14.05.05, 21:09
          Może poprzedni właściciel zmienił adres i nie zgłosił tego do WK. A ma taki obowiązek w terminie 30 dni. Weź go za łachy ze sobą do WK i niech teraz załatwi to co spieprzył.
          • yassek Re: problem z rejestracją 14.05.05, 21:49
            tak było, ale czy to oznacza problem z rejestracją teraz ? dlaczego ?
            • barmanik Re: problem z rejestracją 15.05.05, 08:08
              Dlatego, że trafiłeś na zły dzień pana/pani urzędnik. Wiadomo, że są ludzie i taborety. Twój przykład pokazuje ten drugi przypadek. Ktoś inny może nie zrobiłby problemu. A tak trafiłeś na "rekina przepisów" i koniec.
              Musisz sciągnąć gościa do WK niech to załatwi, no chyba że jest z innego miasta.
              Spróbuj z kierownikiem wydziału, wyjaśnij, że jest to problem kogoś pzyprowadzić itp, itd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka