shapoba 17.05.05, 11:16 Czy ktość z Was orientuje się jak chodzi na gazie Accord rocznik 2001 ? Czy nie ma większych problemów? Dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
cazaro Re: Honda Accord na gaz 17.05.05, 11:36 ja jezdze honda civic ale 96..jedyne co moge to dac namiary telefoniczne na napradwe dobry zaklad pod warszawa...jak chcesz to zadzwon moze cos powiedza...- uprzejma obsluga - ja zawsze jak cos tzeba to dzwonie..: 781-50-88 lub komóra 0608 174 543 pozdrawiam Link Zgłoś
iiiiioiiiii ja mam accorda '97 2.0 kat iES i mam lpg i jest ok 17.05.05, 13:24 przejechałem juz 93.000 km i zero problemów, jestem bardzo zadowlony bo oszczednosci ogromne, mam tylko za maly zbiornik bo tylko wchodzi 32 litry ale wiekszy to nie pasowałby mi w miejsce koła zapsowego wiec cos za cos... polecam... Link Zgłoś
hondziarz Re: Honda Accord na gaz 17.05.05, 13:33 jestem zdecydowanym przeciwnikiem gazu z zasady, ale teraz powiem obiektywnie, bo sam mam hondę accord, ale nowszą - ma pare miesięcy. Odradzam ci montowania propan-butanu do silnika hondy. To jest kosmiczna technologia i on po prostu na gazi epo 80-100 tysiącach zdechnie. Co prawda można to zrobić, ale dobra instalacja do tej klasy samochodu kosztuje około tysięcy złotych, więc nie wiem, gdzie tu interes. Link Zgłoś
hondziarz jeszcz jedno 17.05.05, 13:34 jeżeli cie nie stac na benzyne to zmien po prostu samochód na jakieś toczydło. Bo posiadanie hondy, którą kupuje się dla radości z jazdy i pakowanie w niej gazu, to bzdura. Link Zgłoś
swoboda_t A co z Subaru?? 17.05.05, 13:57 Jakoś nic nie napisałeś sensownego w tym temacie?? Subaru Deutschland czeka na Twoje rady! Ale do rzeczy-przy instalacji wtryskowej jazda na gazie od jazdy na benzynie różni się wyłącznie kosztem-radość z jazy nie cierpi, a portfel zyskuje. Wbrew temu co napisałeś nie jesteś obiektywny, a facet szuka konkretnej porady. Jeśli się nie znasz(bo na gazie nie jeździsz i jesteś doń dziko uprzedzony), to nie pisz. Interes jest bardzo konkretny-instalacja sekwencyjnego wtrysku(innej w tym bądź co bądź nowoczesnym aucie nie powinno się montować!) będzie kosztować jakieś 4,5 tysiąca. Spadek mocy maksymalnej wyniesie ze 2-3 konie mechaniczne-będzie zauważalny jedynie na wykresie z hamowni. Zużycie paliwa wzrośnie góra o kilka procent. Zakładając średnie zużycie benzyny 9l/100 instalacja zwróci się po 30tkm. Jeśli ludzie montują zasilanie gazowe do Beemek X5, Range Roverów, Lexusów, Mercedesów klasy S, Jaguarów, wspomnianych Subaru czy np. Alfy Romeo (Twin Spark plus zmienne fazy rozrządu) itd. to chyba i w Accordzie można?? Z instalacją gazową jak z alarmem czy nagłośnieniem-jak założy Ci partacz, będą problemy. Jak fachowiec-same korzyści. Tak więc-życzę owocnych poszukiwań dobrego montażysty-może spróbuj w ASO Hondy-niektóre ponoć się tym zajmują(nawet w nowych wozach). Link Zgłoś
iiiiioiiiii Re: jeszcz jedno 17.05.05, 14:03 mnie stac na benzyne, ale po co mam przepłacać skoro na gazie mogę jeździć taniej..?? a może ktos chce jeżdzic hondą i to na gaz - przeciez to każdy sam sobie decyduje na czym jeździ... a śmieszy mnie takie myslenie że "jak ktoś ma gaz to już go nie stać na benzyne".. nie będę hondziarzu z Tobą dyskutował bo takie opinie po prostu ignoruje i na gazie będe sobie jeździł nadal... a gaz służy również do zasilania aut... pozdrawiam Link Zgłoś
fru.fru Re: Honda Accord na gaz 17.05.05, 13:36 hondziarz napisał: nie obrazisz sie mam nadzieje:) quote: "To jest kosmiczna > technologia " ROTFL:))) A co do gazu w hondzie, to faktycznie zly pomysl, ale robta co chceta Link Zgłoś
iiiiioiiiii pytanie do hondziarza... 17.05.05, 15:22 w jednym poscie napisałeś: "nie skręcał przy otwartych oknach na maksa i kołach skręconych na maksa wysłuchując stuków"... co oznaczają te stuki chyba po lewej stronie z przodu (chyba w kole) przy cofaniu i pełnym skręcie kierownicą w lewo..?? zuważyłem to ze dwa dni temu... z góry dzięki Link Zgłoś
fru.fru Re: pytanie do hondziarza... 17.05.05, 15:37 iiiiioiiiii napisał: <cut> Coprawda ja nie hondziarz, ale powiem ci, ze bezawaryjny japonski przegub trafil szlag.. Link Zgłoś
hondziarz Re: pytanie do hondziarza... 17.05.05, 17:14 to może być przegub, ale niekoniecznie. Również wahacz lub półosie (te nie stukają, ale wydają inny dźwięk). Link Zgłoś
iiiiioiiiii Re: pytanie do hondziarza... 18.05.05, 00:03 a jak to dokładnie sprawdzić co sie psuje..?? Link Zgłoś