Dodaj do ulubionych

co lepiej kupic?

23.05.05, 22:02
witam. śmieszny problem, ale nie dla nas. musimy z żona kupic jakies auto. mamy na ten cel ok 10 000zl.zdajemy sobie sprawe z tego,ze przy kupnie auta nie powinien decydowac jego kolor czy to ile wyciągnie, przynajmniej dla nas nie są to najistotniejsze rzeczy. mamy 3 opcje. pierwsza to VW polo, druga to fiat punto i trzecia to opel corsa. oboje jestesmy laikami jesli idzie o samochody-(az wstyd sie przyznac), niemniej musimy miec na uwadze różne rzeczy przy kupnie samochodu, w koncu nie jest to dla nas zakup mikrofalówki czy odkurzacza. prosimy o szczere opinie które z tych aut jest obiektywnie najlepsze?co byscie nam zasugerowali? pozdrawiamy i dziękujemy!
Obserwuj wątek
    • l4mi Re: co lepiej kupic? 24.05.05, 08:01
      Z moich obserwacji: Opel szybko lapie rdze, ale czesci sa tanie.VW Polo -
      klasa, choc czesto kradzione (osobiscie polecam).A Fiat... No coz... wsrod osob
      handlujacych samochodami spotkalem sie z opinia zeby nie kupowac auta na F
      (Fiat, Ford i francuzy) choc nie dotyczy to aut produkowanych po 2000 roku.
      • emes-nju Re: co lepiej kupic? 24.05.05, 09:43
        l4mi napisał:

> (...) wsrod osob handlujacych samochodami spotkalem sie z opinia zeby nie
        > kupowac auta na F (Fiat, Ford i francuzy) choc nie dotyczy to aut
        > produkowanych po 2000 roku.

Ujezdzam juz kolejnego Forda. Moj ojciec tez jezdzi Fordami. Jestesmy zadowoleni. Chyba nie znamy sie na samochodach...

PS Moj obecny Ford jest 1998 r.
    • edek40 Re: co lepiej kupic? 24.05.05, 10:04
      Ja zawsze sugeruje jakis japonski produkt. Jednak wobec najazdu pancerwagenow ich ceny wyraznie spadly. A japonskie niestety (na szczescie) trzymaja sie w cenie, albo sa trupami. Z tego co wybraliscie wybralbym polo. Od fiata, po dwoch probach zaprzyjaznienia sie, trzymam sie z daleka nawet na parkingu pod supermarketem (strzezonego...). Opel napawa mnie mieszanymi uczuciami. Stare jezdzily dlugo i bezawaryjnie. Nowsze sa wyraznie gorszej jakosci. Nie znam cen tych samochodow, ale jesli traficie juz w te nowsze to czeka was sporo wydatkow. Z obserwacji samochodu kolegi wyciagnalem wniosek, ze opel pozazdroscil renomy fiatowi i postanowil mu dorownac. Tak w awaryjnosci (rowniez w duperelach) jak i wydziczonych cenach oryginalnych czesci.

Sprawdzilbym fieste. To taki sredni sredniak. Wszystko: cena, ceny czesci, awaryjnosc jest na srednim poziomie.
    • elvispresley Re: co lepiej kupic? 24.05.05, 11:16
      Kupilbym Mitsubishi Colta. Sam będę mojego sprzedawal. Rok temu dalem za niego
      10k. Auto niezawodne, ladna, ponadczasowa sylwetka, parę milych przeróbek w
      środku... tylko, że 3drzwiowy.
    • mar_elx doradzam UNO 24.05.05, 11:25
      Tańsze niż polo (jakość podobna, cena znacznie niższa), trwalsze niż punto z
      tego samego rocznika. Corsy nie znam, ale podobno nie jest zła no i wyglada
      mniej staro niż UNO. Jeszcze raz odradzam polo - bezsensownie drogie, a wcale
      nie lepsze ani nie trwalsze od uno.
      • gixera Re: doradzam UNO 24.05.05, 16:30
        UNO wyglada troche jak puszka na konserwy, juz bym wolala seicento, a tak w
        ogole corsa jest najlepszym wyborem
    • wojtekg1981 Re: co lepiej kupic? 24.05.05, 14:17
      A ja polecam calkiem nowego i malo awaryjnego 5 drzwiowego matiza

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka