Dodaj do ulubionych

[spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 13:39
Zajmujemy się kojarzeniem ludzi jadących w tym samym kierunku w oparciu o ideę
autostopu. Kierowcy obniżają koszty swojej podróży (dostają od pasażera
opłatę). Pasażerowie mają możliwość skorzystania z najtańszego środka
komunikacji. Nasz serwis stworzyliśmy z myślą o tych którzy dbają o innych
ludzi, o swoje pieniądze oraz o nasze środowisko.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szon Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: 213.17.165.* 10.07.02, 16:26
      a jak mi zagwarantujecie że mój pasażer nie jest seryjnym mordercą-gwałcicielem-
      kanibalem?
      • Gość: matti Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 16:36
        Gość portalu: Szon napisał(a):

> a jak mi zagwarantujecie że mój pasażer nie jest seryjnym mordercą-gwałcicielem
        > -
        > kanibalem?

Szon, ty cholerny burżuju widze, ze nigdy nie jezdziles autostopem. Takie dupki
        jak ty nigdy nie biorą nikogo. Pewno mieszkasz w strzezonym osiedlu i nie
        rozstajesz sie ze strachem o swoj piekny samochodzik, gdy zostawiasz go gdzies w
        miescie na ulicy.
        • Gość: Szon Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: 213.17.165.* 10.07.02, 16:50
          Gość portalu: matti napisał(a):

> Szon, ty cholerny burżuju widze, ze nigdy nie jezdziles autostopem. Takie dupki
          >
          > jak ty nigdy nie biorą nikogo. Pewno mieszkasz w strzezonym osiedlu i nie
          > rozstajesz sie ze strachem o swoj piekny samochodzik, gdy zostawiasz go gdzies
          > w
          > miescie na ulicy.

a ty pewnie jesteś jedym z tych dupków co stoją przy drodze i machają w nadziei
          że załapią się na przejażdżkę za friko (bo większość autostpowiczów nie płaci).
          Kiedyś zabierałem takich jak ty, ale w końcu mi się znudziło, bo czasem nawet nie
          powiedzieli dziękuję. A poza tym pooglądaj sobie program 997 i zobaczysz jak
          często są tam zbrodnie związane z autostopem. Nie popieram tej formy transportu i
          koniec.
          • Gość: matti Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 19:06
            Nie ogladam 997 bo nie mam czasu na takie pierdoły. Napadnietym mozna zostac
            wszedzie - czy to znaczy ze mam nie wychodzic z domu? Stary, podrozowanie
            autostopem polega m.in na tym ze sie nie placi - ja nawet nie pomyslalbym, ze
            moge wziac od kogos kase za to, ze go podrzuce. Poza tym podrozowanie stopem to
            styl zycia i sposob na fajne wakacje - ale ty tego i tak nie zrozumiesz - bo to
            sie nie miesci w twoim łbie. Lepiej sie pochwal jakiej firmy masz dresik...
        • Gość: Doki Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: 5.3R2D* / *.tiscali.be 10.07.02, 19:21
          Matti, Szon zadal istotne pytanie, a ty na niego z geba.
          Ja podaje wolne miejsca do podobnego serwisu tu w Belgii
          i dla mnie jest wazne, ze pasazerowie sa tam rejestrowani
          i ze nie podaje im sie mojego adresu domowego, no bo
          skoro jestem w podrozy, to nie ma mnie w domu i mozna moj
          dom spokojnie okrasc. Ludzie sa rozni.
          • Gość: matti Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 22:23
            Gość portalu: Doki napisał(a):

> Matti, Szon zadal istotne pytanie, a ty na niego z geba.
            > Ja podaje wolne miejsca do podobnego serwisu tu w Belgii
            > i dla mnie jest wazne, ze pasazerowie sa tam rejestrowani
            > i ze nie podaje im sie mojego adresu domowego, no bo
            > skoro jestem w podrozy, to nie ma mnie w domu i mozna moj
            > dom spokojnie okrasc. Ludzie sa rozni.

Jasne,ze podawanie adresów byloby glupie.
            Ale sama idea podrozowania i zabierania ze soba ludzi jest ok.
            Wydaje mi sie ze formalizowanie tej sprawy przez zapisywanie sie do jakis
            servisów www czy organizacji "podrozojacych okazja" zabija spontanicznosc i
            charakter takiej podrozy (gdzie wlasciwe nigdy niewiadomo gdzie sie dotrze).

A co do spraw rodem z 997 - nigdzie, nigdy, nikt, nikomu nie zagwarantuje, ze
            zabrana ze soba osoba jest w porzadku (kierowca takze moze byc seryjnym
            gwalcicielem).Ryzyko zawodowe :)

Jak sie ktos boi zabierac na stopa - to po prosu niech nie bierze i tyle, ale
            nie trzeba na innych pluc.

Osobiscie tez moge wziac klimatyzowany wozek od starego i pojechac gdzies z
            kumplami. Raz sie nawet tak wybralem na wakacje, ale to zadna frajda. Jak ktos
            nigdy nie podrozowal stopem to tego nie zrozumie.
            PZDR
        • Gość: robert Oglądałeś "Rozmowy kontrolowane"? IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 10.07.02, 20:50
          Machaj, machaj ty stary.........to się rozgrzejesz.
          I Misiu swoją skarpetą Bosto odjeżdżał. A ja mam zabierać tych brudasów?
          • Gość: Robson Re: Oglądałeś IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 07:09
            Mineły już te czasy,całe szczęście.Popieram wszystkich przeciwników stop-u,po
            prostu lubię jeżdzić sam i mieć czysto w samochodzie.
    • Gość: Szon Do luki - autora postu spamowatego IP: 213.17.165.* 11.07.02, 09:10
      Robię wam darmową reklamę odpisując (bo wątek idzie na górę), ale co tam......
      Fajnie że jest taki serwis, ale nie uwazasz że byłoby fajnie, gdyby kierowca i
      pasażer podawali na stronie swój PESEL. W razie czego policja łatwo dojdzie do
      tego kim był gość, a człowiek z ulicy nie pozna adresu po numerze PESEL, bo nie
      ma dostępu do takich danych. Kirowca i pazażer mogli by tylko sprawdzić swoje
      dowody przy spotkaniu (czynność trwa 30 s., a masz spokój na całą drogę).
      Oczywiście nie muszą ale to już ich ryzyko. A autorzy tej pięknej i obłorzonej
      reklamami stronki będą mogli spać spokojnie, że nie pomagają znaleźć mordercy
      jego kolejnej ofiary.
      Druga kwestia....moglibyście zacząć trochę kalkulować te ceny. Bo jeśłi ktoś
      jedzie do Niemiec Fordem Tranzitem i bierze 5 osób po 105 zł (tu może być błąd,
      bo nie pamiętam dokładnie) to jak sobie policzycie to wam wyjdzie że on jeszcze
      na tym zarabia!!! Nie powinniście dopuszczać do tego, żeby stali przewoźnicy
      ogłaszali się jako a-stop. A tak właśńie robią....hehehehe

• Gość: gosc Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: RPWPRX* / *.zreo.compaq.com 11.07.02, 09:22
      Gość portalu: luki napisał(a):

> Zajmujemy się kojarzeniem ludzi jadących w tym samym kierunku w oparciu o ideę
      > autostopu. Kierowcy obniżają koszty swojej podróży (dostają od pasażera
      > opłatę). Pasażerowie mają możliwość skorzystania z najtańszego środka
      > komunikacji. Nasz serwis stworzyliśmy z myślą o tych którzy dbają o innych
      > ludzi, o swoje pieniądze oraz o nasze środowisko.

A czy ktoś pamięta, że jeśli pobiera się opłaty za przewóz osób, to kierowca
      powinien mieć zawodowe prawo jazdy? :))))))))))))
      Pozdrowionka
      • Gość: Doki Re: [spam] www.ekojazda.pl nie jeździj sam IP: *.turboline.skynet.be 11.07.02, 09:26
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> A czy ktoś pamięta, że jeśli pobiera się opłaty za przewóz osób, to kierowca
        > powinien mieć zawodowe prawo jazdy? :))))))))))))
        > Pozdrowionka

To sie da obejsc. Zamiast "oplaty za przewoz osob" moge pobrac "czesciowy zwrot
        kosztow" albo "dobrowolny udzial w kosztach". A na papierze i tak niczego nie ma,
        no i nie powiesz, ze € 0.03 za km to cena adekwatna do kosztow wlasnych. Za tej
        jakosci serwis, jaki zapewniam, plus zaszczyt i przyjemnosc podrozowania ze mna ;-
        ))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka