Gość: audi-tor IP: 213.77.43.* 03.06.05, 09:20 Witam wszystkich! Słyszałem ostatnio, że wystawianie łokcia przez okno samochodu znacząco wpływa na jego moc. Ile kuców może mi obniżyć w moim Audi80 2,0 ?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
domel81 Re: ekierka za oknem 03.06.05, 11:37 Buhahahahah mało z krzesła nie spadłem :D A tak serio ;) to zależy od wielkości łokcia. Czytałem ostatnio że japońscy inżynierowie wymyślili wzór na obliczenie ile koni zabiera zimny łokieć. Wzór wygląda następująco: X*Y*S+(V-U*50%)/Z gdzie X-waga Twojego łokcia Y-obwód łokcia S-długość łokcia V-prędkość z jaką najczęściej jedziesz z łokciem za oknem U-siła wiatru danego dnia Z-ilość KM Z tego wzoru łatwo wyliczysz ile koników zabiera ci zimny łokieć Jeśli jedziesz z kumplem który też wystawia łokieć to musisz przeprowadzić obliczenia dwa razy. Powodzenia :D Link Zgłoś
Gość: Max Re: ekierka za oknem IP: 195.205.148.* 05.06.05, 20:21 Zapomniałeś dodać że to jeszcze zależy od gęstości włosów rosnących na łokciu i od tego kiedy u niedźwiedzi polarnych się zaczyna okres godowy... Link Zgłoś
Gość: Przezorny Re: ekierka za oknem IP: *.cus.pl 03.07.05, 21:35 Jeżdzij tak koleś aż wkońcu ktoś nieuważny otrze się mijając o twoje auto i zostaniesz inwalidą!!!!!! z własnego wyboru. Znajomy glina opowiadał mi o wypadku w którym babce urwało rękę bo poprawiała lusterko jadąc Link Zgłoś
mwilq Re: ekierka za oknem 05.08.05, 03:01 "zimny łokieć" DODAJE MOCY przez znaczącą poprawe aerodynamiki(efekt ten może spotęgować naklejka PIONEER na tylnej szybie) ;))) Link Zgłoś
Gość: sed Re: ekierka za oknem IP: *.xtr.net.pl / *.xtr.net.pl 20.01.06, 22:38 jezeli odpowiednio pochylisz łokieć to zyskasz na sile docisku opon do jezdni i ewentulanie jakiś inter cooler na ramie Link Zgłoś
wredniaak Re: ekierka za oknem 21.01.06, 16:16 tomi_22.. czemu sie dziwisz... przeciez nie kolana ;) ________ google.pl Twoim przyjacielem :D Link Zgłoś
Gość: Max Re: ekierka za oknem IP: *.toya.net.pl 22.01.06, 20:27 A jak jeszcze jedziesz z pasażerem który też jedzie na "zimny łokieć" :) Wtedy to lepiej zapnij dobrze pasy bo możesz odlecieć :P Link Zgłoś
Gość: hahah Re: ekierka za oknem IP: *.ponar-wadowice.pl 25.01.06, 07:28 miłego dnia i tez podrawiam Link Zgłoś
kulejaca_zmijka Re: ekierka za oknem 26.01.06, 14:18 to jej nie musisz potem myc :P nogi sie w koncu wietrzy a nie myje Link Zgłoś