Dodaj do ulubionych

Pomocy!!! Mam dylemat.

16.06.05, 08:48
Chodzi mi o to, że noszę sie z zamiatem kupienia nowego samochodziku chce
przeznaczyc na to do 45000 zł. Problem polega na tym, że nie wiem czy to ma
byc jakis zwykly maly samochodzik typu Picanto, lub Spark z leprzym
wyposażeniem czy jakis fajniejszy z wiekszym silnikiem np citrorn C2 1.4 lub
1.6 alb np. peugeot 1007 1.4 ale bez klimatyzacji???

Co lepiej??

Szukałem podobnego tematu na forum ale nie znalazłem :(

Ps. Nie chce urzywanego samochodu w gre wchodzi tylko nowka.
Obserwuj wątek
    • biqmisiul Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 09:02
      Te mały!
      Napisz lepiej skąd masz tyle kasy.
      • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 09:04
        kredycik
        • tiges_wiz Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 09:14
          jezu ,, jak nie wiesz co zrobic to mi daj kase :P

a na powaznie .. zacznij od tego do czego auto ma ci byc potrzebne.. ile osob ma
          tym jesdzic, czy planujesz dluzsze trasy czy stanie w korkach ... to takie trudne?
          • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 09:44
            Auto ma mi sluzyc w codziennym urzytkowani do pracy mam 5 min na nogach tak ze
            w korkach stac nie bede jestem ze slaska czyli od czasu do czasu wypad nad
            morze a tak to jazda po okolicy.
            • sven_b Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 09:52
              Rzuc okiem.

www.suzuki.pl/suzuki-a-swifthb-5dr.html
              • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 09:56
                Tez sie zastanawialem ale dokupujac alarm i lakier metalik to jest juz prawie
                50000 a tego moj budzet juz nie wytrzyma.
                • sven_b Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 10:04
                  Eee.. Dobry alarm w salonie i naprawde dobry alarm poza salonem to 700pln +
                  1100 lakier. Dasz rade. Od dawna nie bylo takiego autka z dusza ja to.
                  • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 14:10
                    Ale musza zalozyc w salonie bo inaczej tracisz gwarancje a pozatym bank nie da
                    kredytu jak nie bedzie alarmu.

Ps. w salonie takich tanich zazwyczaj nie maj tak od 1100 zł w gore.
                    • sven_b Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 20:49
                      To nadal nie wiem skad te 5tys. No ale Twoja decyzja.

Regards
                      Sven
            • fazi_ze_sztazi moze hulajnoga 16.06.05, 18:59
              wojtekg1981 napisał:
              > Auto ma mi sluzyc w codziennym urzytkowani do pracy mam 5 min na nogach

1. odradzam uzytkowanie auta na dystansie 500m
              2. jesli potzrbne ci auto zeby 2 razy w miesiacu pojechac na drugi koniec
              miasta do rodziny - lepiej wez taryfe
              3. 2 razy w roku wypad nad moze - pociag jest tanszy
              a cala masa zaoszczedzonych pieniedzy wystarczy na sliczne 2 tyg. wakacje w
              promieniu 5 tys km od polski.
              moja opinia - nie kupuj auta
              pzdr.
            • misiek308 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 21.06.05, 23:08
              A może ibizka w wersji fresc ??
              42000 Climatronik felgi 15',elektryka ??
    • elvispresley Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 11:02
      Witam, fajny ten suzuki. Choć wersja z jakimś konkretnym wyposażeniem już nie
      jest fajna. Chyba, że mają jakieś rabaty dla bialych ludzi, jak inne firmy.
      Z twoich wypowiedzi na FAM wnioskuję, że nie jesteś ideologicznie związany z
      jakąś marką/proweniencją auta, a nawet znosisz fakt istnienia francuzików.
      Ponieważ jedyna radą, jaką mogę ci dać jest: jeśli to jedyne auto, weź 5d nawet
      jeśli 3d jest ladniejszy bo potem będziesz sobie w brodę plul, to moja rada
      brzmi: C3 1.4 SX Sensodrive. 51k - 10k rabatu. Autko marzenie. Sam bym sobie
      kupil, gdyby mnie bylo stać na nowe auto po mieście.
      Pzdr i mądrych wyborów życzę!
      • elvispresley Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 11:06
        PS. Spójrz na wyposażenie tego auta w wersji SX. Nie musisz brać senso.
        90KM ci chyba starczy? Bagażnik prawie jak w kompaktach. Dla mnie nie ma
        konkurencji wielkiej w rozsądnej cenie. 1007 i owszem, ale nie za cenę kompaktu!
        • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 11:13
          Cena 1007 w tej chwili to 42900 zł nie wyglada mi to zle a samochod jest
          szeroki o bardzo obszerny w srodku mam 180 cm i po ustawienu przedniego
          siedzenia siadlem na tylnym to przy max odsunieciu do tylu moglem spokojnie
          salozyc noge na noge.
          • elvispresley Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 11:27
            a) jak wygląda wyposażenie i jaki to silnik? To ważne na trasę do trójmiasta:)
            b) każda męczizna potrzebuje bagażnika!
            c) ja mam 183cm i mieszczę się na codzień w hiperniskim 12letnim colcie więc
            rozmiar kabiny w nowoczesnych wysokich autach to chyba nie jest glówny klopot?
            d) ja wiem, że modularność i e-drzwi są super ale: daj mu przejśc choroby wieku
            dziecinnego! No chyba, że możesz poczekać rok, póltora... pewnie nie.
            e) ja muszę mieć podlokietnik, stąd też C3. Od kilku lat jeżdżę z
            podlokietnikami (jak auto nie ma to instaluję) i to jest dla mnie jak
            kierownica albo kolo - a must:)
            pzdr
            • szymizalogowany Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 11:38
              elvispresley napisał:

> e-drzwi są super

buhehehehhe

e-drzwi

ku.. ja pierdziele - dzial marketingu peugot przeszedl sam siebie

buahhahahahah

e-drzwi
              • vqr_via_jonci Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 17:19
                szymizalogowany napisał> ku.. ja pierdziele - dzial marketingu peugot przeszedl
                sam siebie

ta sama zasada działania drzwi w Voyagerze też cię smieszy?
                • szymizalogowany Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 22:15
                  > ta sama zasada działania drzwi w Voyagerze też cię smieszy?

Hehe wypowiedź bez sensu.

Chodzi o to że to zwykłe drzwi takie jak w różnych vanach.

Co to za nazwa e-drzwi ku..? Z internetu się steruje nimi?

hehe

• elvispresley Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 18.06.05, 16:44
                    misio, to nie jest oficjalna nazwa - sobie skróciłem i tyle
                  • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 19.06.05, 16:37
                    Ty to jednak szymi debil jestes i to do kwadratu, a z tego co
                    piszesz to z dziedziny motoryzacji wiesz tyle co o swoim xedosie.

Chlopie swiat idzie do przodu razem z technika a ty sie zatrzymales
                    na roczniku 91.
                    • szymizalogowany Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 21.06.05, 17:37
                      wojtekg1981 napisał:

> Ty to jednak szymi debil jestes i to do kwadratu, a z tego co
                      > piszesz to z dziedziny motoryzacji wiesz tyle co o swoim xedosie.
                      >
                      > Chlopie swiat idzie do przodu razem z technika a ty sie zatrzymales
                      > na roczniku 91.

Synaku przesuwne drzwi boczne to były w starych furgonetkach Mercedesa w latach
                      80 tylko się nie nazywały e-drzwi hehe.

Co za bęcwał.
                      • vqr_via_jonci Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 22.06.05, 09:19
                        szymizalogowany napisał: Synaku przesuwne drzwi boczne to były w starych
                        furgonetkach Mercedesa w latach> 80 tylko się nie nazywały e-drzwi hehe.> Co za
                        bęcwał.
                        Nie ma to jak samokrytyka. małe pytanko: czy te drzwi /trudne słowo/ by
                        otwierane na pilota /jeszcze trudniejsze słowo/?
                        • elvispresley Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 22.06.05, 13:17
                          van Gooooghghghh;)
            • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 11:39
              wyposazenie ABS, wspomaganie elektryczne, 4 poduszki, szyby elektryczne,
              centralny zamek, lusterka elektryczne i podgrzewane immobilizer, komputer,
              szyby przyciemniane i wymienne wykonczenia wnetrza Cameleo.

Bagarznik w zalerznosci od ustawienia siedzen ale on akurat zabardzo mi
              potrzebny nie jest w kazdym bac razie skrzynka browca napewno sie zmiesci
              niejedna.

silnik 1.4 75km

podlokietnik? w standardzie nie ma ale mozna dokupic taki ze schowkiem na 6 cd
              • adek28 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 21:36
                za 45 000 , jesli mówisz o nowych ( skoro sie upierasz) są ciekawsze opcje
                stilo,cordoba,almera

może lanosa?
                • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 00:10
                  stilo odpad bo to fiat a do tej marki jestem zrazony, almera nie miesci sie w tej kwocie, kordoba jest brzydka a to wogole ibiza ktora jest troche ciasnawa lanos ma troszke stara konstrukcje:((((
                • adek28 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 11:02
                  Mysle , ze almere bys wyciagnal za 45 ( albo ciutenke wiecej ) ale ponizej 47.
                  Oczywiscie jak nie przeszkadza Ci leko archaiczny dizajn w srodku.
                  • pk_tomeq Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 19:24
                    Kupuj chłopie Stilona to naprawde fajny, wygodny, przestronny i naprawde NISKOAWARYJNY samochód. Wiem ze na wizerunek tej firmy negatywnie wpłynęły takie auta jak 125,126, czy Cinquecento(700), ale to już przeszłość teraz Fiat produkuje naprawde dobre auta, nie twierdze że najlepsze ale w porównaniu do konkurencji w tym przedziale cenowym całkiem OK.Wiem coś o tym bo jeżdze już drugim Fiaciorem obecnie Stilo 1.4 Active. Zresztą zobacz na www.dekra.pl ranking usterkowości.
                    • pk_tomeq Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 19:26
                      Sorki to odpowiedni link: www.uzywane.mojeauto.pl/raport2003.
              • elvispresley Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 22.06.05, 13:28
                Brzmi dobrze, ale: z tej samej pojemności (1.4) C3 ma 90KM.
                Podlokietnik to taka moja slabość, nie mówię, że ma być dla ciebie ważny.
                Swoją drogą spójrz na większość "podlokietników" ze schowkami na CD. Bardzo
                malo z nich jest czymś więcej niż shcowkiem bo są tak nisko, jakby tam malutkie
                tajki siedzieć mialy co do kierownicy nie dosięgają. Tak na prawdę role
                podlokietnika grają tylko te indywidualne - wkręcone do foteli, osobno dla
                kierowcy i pasażera i najlepiej z reg. wysokości, jak np. w C5.
                I na koniec: pomyśl co będzie, kiedy będziesz chcial z babeczką na tę plażę
                pojechać i ze znajomą parą. Przecież nad morze samemu nie jedziesz? Chyba,
                że "na lowy";) 4 os w środku i kupa kosmetyków i butów do zapakowania. Będziesz
                ryzykowal trumnę na tak wysoki samochód? Pierwszy tir cię zdmuchnie. Weź C3.
    • bzamiara Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 21:04
      jak tym autem nie będziesz prawie jeździć to po co Ci nówka? mało będziesz
      używać a dużo straci na wartości. nie lepiej kupić 5-latka w b.dobrym stanie a
      zaoszczędzoną kasę przepić ? :))
      • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 00:13
        na picie w zupelnosci wystarczy a nigdy nie kupi urzywanego samochodu mamy dwa ktore byly kupione nowe i nie ma z nimi problemow, za to koledzy kupuja urzywane i widze jak wkolko dokladaja i nazekaja
        • chris62 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 17.06.05, 16:08
          wojtekg1981 napisał:

> na picie w zupelnosci wystarczy a nigdy nie kupi urzywanego samochodu mamy dwa
          > ktore byly kupione nowe i nie ma z nimi problemow, za to koledzy kupuja urzywan
          > e i widze jak wkolko dokladaja i nazekaja

Narzekają bo kupili nie takie samochody jak powinni.
          Zapewne patrzyli jaka marka i rocznik zamiast tego w jakim auto jest stanie.
          Zakup nowego auta na krótkie przebiegi roczne to rozrzutność.
          A auto kupujemy w oparciu o własne potrzeby.
          Jeżeli jeździsz sam ok. średno małe jeżeli z rodziną małe auto jest
          Niebezpieczne (wozisz dzieci w tylnej strefie zgniotu)
          No i wiele czynników trzeba by wymieniać.
          Dobrze się zastanów jakiej klasy auto Ci potrzebne a potem decyduj czy nowe czy
          używane.
          • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 19.06.05, 16:30
            Np. jeden kupilpassata z 98r tdi i caly czas cos doklada.

Ogolnie sredniow ciagu roku przejezdzam ok 30 000 km to w sumie nie tak mal a 1007 w testach zderzeniowych wyszedl lepiej niz laguna www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=214
            Dzieci narazie nie mam i w najblizszej przyszlosci nie planuje :)
            • swoboda_t 1007 bezpieczniejszy niż LAguna?? Hmmm 21.06.05, 23:29
              J?estes kolejną osobą, która robi ten błąd. Pięć gwiazdek Laguny a pięć
              gwiazdek 1007 to nie to samo.
              • wojtekg1981 Re: 1007 bezpieczniejszy niż LAguna?? Hmmm 22.06.05, 07:41
                A to niby dlaczego?? Potrafisz wytłumaczyc??
                • chris62 Re: 1007 bezpieczniejszy niż LAguna?? Hmmm 22.06.05, 11:23
                  Kolega swoboda_t ma rację przecież to tyle razy wałkowaliśmy.
                  ludzie jakoś błędnie intrpretują otrzymane informacje.

jeżeli 1007 otrzymał 5 gwiazdek więc tyle samo co Laguna czy Avensis ew. Modus
                  to wcale nie oznacza że jest tak samo bezpieczny ze względu na różnicę mas
                  pomiędzy 1007 a Laguną.
                  Generalnie gdy pukniesz czołówkę z Matizem masz większe szanse niżkierowca
                  matiza ale jak pukniesz do TIRa to nie masz szans choćby TIR miał 1 gwiazdkę a
                  swoją drogą ciekawe ile gwiazdek dostałby TIR gdzie strefa zgniotu jest prawie
                  żadna. Niemniej jednak taka pchła co się pod zderzak TIRa wbije nie jest
                  zagrożeniem dla jego kierowcy natomiast jak się 2 TIRy spotkają to kończy się
                  tragicznie dla obu kierowców.
                  • wojtekg1981 Re: 1007 bezpieczniejszy niż LAguna?? Hmmm 22.06.05, 11:51
                    A to nie wiedzialem ze jest taka roznica laguna 1350 kg a 1007 1200
                    to czy w takim razie 150kg robi taka duza ruznice??

Podobno jest tak samo bezpieczny jak citroen C5, przynajmniej tak pisali.
                    • elvispresley Re: 1007 bezpieczniejszy niż LAguna?? Hmmm 22.06.05, 13:24
                      Na stronie NCAP jest zakladka FAQ.
                      Sporo tego jest i między innymi rozwiewa wasze tutaj dywagacje.
                      1007 nie jest tak bezpieczny jak C5. Bo niestety, jeśli C5 zderzy się z C8 (oba
                      najbezpieczniejsze) to ja wolę być w tym drugim. Ale jak mówię, poczytajcie.
    • kklp Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 16.06.05, 21:33
      Mitsubishi Colt, trochę większy niż klasa B, idealny na trasę i do miasta. Poza
      tym są w salonach promocje...
    • marzennnka Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 18.06.05, 16:46
      do 45 tys. kupiłabym mitsubishi colt cz3. tylko silnik 1.3 moze troche wiecej
      kosztować.

ale lepiej dołozyc
    • astro_glide Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 18.06.05, 20:53
      Wyglada ze tak naprawde nie potrzebujesz auta .Auto to bol glowy ,po co ci to?
    • trzyseta Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 18.06.05, 21:51
      45 zainwestuj w akcje/obligacje czy coś, a za zarobione pieniądze bedziesz mógł
      jeździc taryfą i to nawalony jak stodoła.
    • saltimbocca Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 22.06.05, 07:47
      yaris 1.3 unlimited z klimatyzacją i jeszcze jakimiś dodatkami albo astra II
      też gdzieś w tej cenie (oczywiście z klimą).
    • marcink719 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 22.06.05, 15:05
      a nie wolisz zamiast picanto - takiego wypierdka - kompakta lub malego kombi
      za 45000 mozesz juz chyba miec np.fiata stilo
      • wojtekg1981 Re: Pomocy!!! Mam dylemat. 22.06.05, 15:07
        Fiat odpada w przedbiegach jestem strasznie zrazony do tej marki.
        Pytam sie czy lepiej np. picanto albo sparka z leprzym wyposazeniem czy moze
        lepiej peugeota 1007?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka