Gość: Cler IP: 10.120.22.* 25.07.02, 14:36 Czy ktoś mógłby podzielić się doświadczeniami z użytkowania tego auteczka? Będę wdzięczna.....Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Cler Re: Nissan Micra 1.0 IP: 10.120.22.* 29.07.02, 12:23 Czyżby naprawdę nikt nie jeździł Micrą ? Przecież to,że jest to nieduże autko , to żaden wstyd. To zaszczyt ;)))) Link Zgłoś
guard Re: Nissan Micra 1.0 29.07.02, 18:18 Hello Cler, Zajrzyj na stronę naszego klubu www.nissanclub.of.pl/. Miejscem spotkań klubowiczów jest Forum AC Nissan Club na www.AutoCentrum.pl/. Pozdrawiam Guard Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Nissan Micra 1.0 IP: 10.120.22.* 30.07.02, 07:51 Dzięki za informacje ( linki )!!! Na pewno zapiszę się niedługo do klubu :)))))) Pozdrawiam, Cler Link Zgłoś
Gość: robert Re: Nissan Micra 1.0 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 21:03 miałem micrę 1.0 napisz co Chcesz wiedzieć? Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Nissan Micra 1.0 IP: 10.120.22.* 30.07.02, 07:29 Wszystko :)))) Chciałabym przede wszystkim wiedzieć cokolwiek o codziennym użytkowaniu auteczka - czy nie sprawia kłopotów, czy rzeczywiście jest taka niezawodna i solidna, jak jest ze zużyciem paliwa, jaki jest komfort jazdy itd. To moje 1 auto i jestem po prostu ciekawa wszystkiego , co dotyczy Micry. Pozdrawiam :)))) Link Zgłoś
Gość: robert Re: Nissan Micra 1.0 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 20:17 micra fajny samochodzik, jeżeli masz kupić nowy lepiej poczekać za nowym modelem od jesieni jeżeli uzywany najlepiej nie wcześniej niż model 98 ma podszke inna maskę i śiatła, mało pali ok 6-7 l w mieście i na trasie w moim nic sie nie zepsuło przejechalem ok 70 tys km, bradzo zwrotny, dobra widoczność widać wszystkie pkt skrajne, trochę mrukliwy silnik mysle że trzeba mieć AC - drogie naprawy blacharskie przy ewentualnej stłuczce, bardzo dożo mniejsca na przednich fotelach i nad głową ale trzeba pamietać że jest to konstrukcja z 93 roku micra uzyskał tytuł samochodu roku, bardzo dobry do misata ja nim jeżdziłem po całej Polsce najlepszy samochód jaki miałem Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Nissan Micra 1.0 IP: 10.120.22.* 31.07.02, 07:23 Dzięki za podzielenie się doświadczeniami. Micrę ( nówkę ) odbieram w sierpniu, i mam nadzieję , że mnie nie zawiedzie :)))) A ubezpieczenie...wykupię w pakiecie ( taniej). Link Zgłoś
Gość: fan Re: Nissan Micra 1.0 IP: *.chello.pl 30.07.02, 21:02 Moja żona jeździ(98 1,0) a i ja czasem z musu albo lenistwa. Silnik badziewny za słaby. Aby zaczęło naprawdę jechać trzeba mocno cisnąć ale nissany tak mają. W mieście jak chcesz być dynamiczna to ciśniesz i zużywasz 7,5-8L/100 Wadą jest brak wspomagania i jak możesz to nie żałuj kasy na ten "luksus". Poza tym małe problemy z elektryką i ciągle coś stuka a to półka tylna albo klapa ale na zakupy w sam raz. Dla kobity ekstra. Aha uważaj bo jak jedziesz Micrą to wszyscy będą się pchać w mieście i wymuszać pierwszeństwo. Mały prestiż rozumiesz:))u dumnych użytkowników Golfa Astry czy Octavii. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Nissan Micra 1.0 IP: 10.120.22.* 31.07.02, 07:20 Dzięki za informacje. Będę miała Micrę -w sierpniu- już ze wspomaganiem ( i czerwoną kierownicą - to jest dopiero bajer ;))). A prestiż jest i tak większy niż jeżdżenie maluchem, polonezem czy matizem ;))))) Szpanerzy w dresach , prawdę mówiąc, mnie nie ruszają - za długo już jeżdżę po polskich drogach . Pozdrawiam ! Link Zgłoś
rafik4 Re: Nissan Micra 1.0 31.07.02, 09:48 Gość portalu: Cler napisał(a): > Dzięki za informacje. > Będę miała Micrę -w sierpniu- już ze wspomaganiem ( i czerwoną kierownicą - to > jest dopiero bajer ;))). A prestiż jest i tak większy niż jeżdżenie maluchem, > polonezem czy matizem ;))))) > Szpanerzy w dresach , prawdę mówiąc, mnie nie ruszają - za długo już jeżdżę po > polskich drogach . Pozdrawiam ! czesc, jestem uzytkownikiem Micry z 2000 r, w wersji ze wspomaganiem i kolorowa tapicerka (szaro-ceglasty). W polaczeniu z czarnym metalikiem wyglada niezle. Zrobilem Micra 50 tys. w przeciagu poltora roku i jedyne co mi wysiadlo to zarowka od reflektora. Potwierdzam, ze silnik nie jest zbyt mocny co nalezy wziac pod uwage na trasie, ale w miescie spoko. Jezdzi sie wygodnie i nawet miejsca na tylnych siedzeniach jest wystarczajaco, jezeli nie jezdzisz z maxymalnie odsunietym fotelem. Ogolnie bardzo polecam. Pozdrawiam, Rafal Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Nissan Micra 1.0 IP: 10.120.22.* 31.07.02, 12:04 Dziękuję Ci za informacje. Ja już po prostu nie mogę się doczekać mojego auteczka :)))) Aha, będe miała czerwono-szarą tapicerkę ... Pozdrawiam ! Link Zgłoś