norbkuc 24.06.05, 21:35 czy mozna wykupic jakis dodatkowy assistance na wyjazd za granice - np na 2 tygodnie? Co ewentualnie zapewnia wowczas ubezpieczyciel i jakie sa to koszta? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
hondziarz Re: assistance 25.06.05, 13:26 a może by po prostu zadzwonić do firm ubezpieczeniowych i zapytać po ile mają asistance zagraniczne? tak trudno na to wpaść samemu? Link Zgłoś
mar_elx sprawdź dobrze, co oferują 25.06.05, 14:21 Ja wykupiłem na 14 dni za 29 złotych. Pech chcieł, że akurat miałem stłuczkę - na szczęcie drobną - w Szwajcarii - miejscowa blondynka wjechała mi w bagażnik. Była sobota, godzina 14. Oczywiście kutas z asiistance NIE UMIAŁ mi powiedzieć co powinienem zrobić, jakie dokumenty na miejscu zebrać, czy wzywać policję czy nie.... porażająca niekompetencja. Aż boję się pomyśleć, co by było, gdyby faktycnzie stało się coś poważnego, a ja nie znałbym miejscowego języka. Na szczęście sam się umiałem porozumieć ze szwajcarską policją i ichnim narzeczu. W POlsce nie wiedzieli nawet kto reprezentuje szwajcarskigo ubezpieczyciela. 29 złotych wyrzucone w błoto. Po powrocie wszystkie musiałem się dowiadywać sam - gdzie zgłosić szkodę itd. Link Zgłoś
pocieszne Re: assistance 26.06.05, 01:09 hondziarz napisał: > a może by po prostu zadzwonić do firm ubezpieczeniowych i zapytać po ile mają > asistance zagraniczne? tak trudno na to wpaść samemu? albo kupic Toyote - 3 lata Euro Care za friko :-) www.toyota-ukleja.pl/html/eurocare.html Link Zgłoś
mar_elx a czemu tylko toyota? 26.06.05, 05:51 Nie wiem jak inne marki, ale fiat (oraz lancia i alfa) oferują to samo, tyle że na dwa lata i nie robią koło tego tyle szumu. Nazywa się to po prostu "assistance" i tyle. Link Zgłoś
marcinc3 roznie 26.06.05, 09:34 mozna oferuja w razie stluczki lub awari scholowanie do warsztatu hotel na czas naprawy lub powrot do domu Link Zgłoś