Dodaj do ulubionych

assistance

24.06.05, 21:35
czy mozna wykupic jakis dodatkowy assistance na wyjazd za granice - np na 2
tygodnie? Co ewentualnie zapewnia wowczas ubezpieczyciel i jakie sa to koszta?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hondziarz Re: assistance 25.06.05, 13:26
      a może by po prostu zadzwonić do firm ubezpieczeniowych i zapytać po ile mają
      asistance zagraniczne? tak trudno na to wpaść samemu?
      • mar_elx sprawdź dobrze, co oferują 25.06.05, 14:21
        Ja wykupiłem na 14 dni za 29 złotych. Pech chcieł, że akurat miałem stłuczkę -
        na szczęcie drobną - w Szwajcarii - miejscowa blondynka wjechała mi w bagażnik.
        Była sobota, godzina 14. Oczywiście kutas z asiistance NIE UMIAŁ mi powiedzieć
        co powinienem zrobić, jakie dokumenty na miejscu zebrać, czy wzywać policję czy
        nie.... porażająca niekompetencja. Aż boję się pomyśleć, co by było, gdyby
        faktycnzie stało się coś poważnego, a ja nie znałbym miejscowego języka. Na
        szczęście sam się umiałem porozumieć ze szwajcarską policją i ichnim narzeczu.
        W POlsce nie wiedzieli nawet kto reprezentuje szwajcarskigo ubezpieczyciela. 29
        złotych wyrzucone w błoto.

Po powrocie wszystkie musiałem się dowiadywać sam - gdzie zgłosić szkodę itd.
      • pocieszne Re: assistance 26.06.05, 01:09
        hondziarz napisał:

> a może by po prostu zadzwonić do firm ubezpieczeniowych i zapytać po ile mają
        > asistance zagraniczne? tak trudno na to wpaść samemu?

albo kupic Toyote - 3 lata Euro Care za friko :-)
        www.toyota-ukleja.pl/html/eurocare.html
        • mar_elx a czemu tylko toyota? 26.06.05, 05:51
          Nie wiem jak inne marki, ale fiat (oraz lancia i alfa) oferują to samo, tyle że
          na dwa lata i nie robią koło tego tyle szumu. Nazywa się to po
          prostu "assistance" i tyle.
    • marcinc3 roznie 26.06.05, 09:34
      mozna oferuja w razie stluczki lub awari scholowanie do warsztatu hotel na czas
      naprawy lub powrot do domu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka