Dodaj do ulubionych

superb vs avensis

01.07.05, 14:26
czołem...pomóżcie...chciałbym poznać wasze zdanie na temat : kupić superb czy
avensis...podobne silniki (diesel), podobne wyposażenie...jakie jest wasze
zdanie?...dzięki za pomoc...pozdrawiam wszystkich...
Obserwuj wątek
    • aarnold Re: superb vs avensis 01.07.05, 14:52
      jak dla mnie odpowiedz moze byc tylko jedna - toyota
      stwierdzam tak na podstawie selekcji negatywnej. mam skode - po wypadku oddalem
      ja do serwisu, w ktorym to panowie zniszczyli calkowicie silnik. zniszczenie
      nie bylo spowodowane wypadkiem a dzialaniami panow w serwisie - potwierdzil to
      rzeczoznawca. ale serwis uznal ze to ich nie interesuje - w koncu jak
      odbieralem auto od nich to bylo sprawne. skoda auto polska odpowiedziala mi, ze
      oni sa tylko posrednikiem miedzy producentem a dealerem wiec nic nie moga
      zrobic. a to jest spor miedzy mna a autoryzowanym serwisem. serwis przez dwa
      miesiace wyjasnial sprawe (a wyjasnial chyba myslac o niej w toalecie, bo od
      nikt nich nawet samochodu nie zobaczyl po awarii). dopiero gdy napisalem do
      gazet i podalem ich do sadu to skoda polska uznala ze moze jednak sie zgodza na
      wstawienie nowego silnika. oczywiscie wczesniej nawet nie chcieli ze mna
      rozmawiac - przeciez oni nie sa strona w sprawie ;) poza tym chamska i
      bezczelna obsluga w skoda polska i serwisach.
      ale najwazniejsze - ASO zepsulo moj samochod i powiedzieli ze moge ich do sadu
      podac!
      Jestem pewny ze wczesniej czy pozniej musisz pojechac do ASO, a wtedy twoj
      samochod moze stac sie kupa zlomu.
      To piekne ASO to Auto-Wimar w Warszawie.
      Ale z drugiej strony nie wiem jak jest w Toyocie ...
      pozdr
      • tomeeeek Re: superb vs avensis 01.07.05, 15:58
        aarnold napisał:
        > Ale z drugiej strony nie wiem jak jest w Toyocie ...
        > pozdr

Gorzej, jest gorzej, a na pewno równie źle
      • typson Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:09
        a co konkretnie nadlubali w tym silniku, ze go zepsuli i po co w ogole go ruszali?
        • fru.fru Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:12
          qrde..nie myslalem, ze to kiedys napisze...ja bym wzial avensis, a konkretnie,
          avensis 2,2 z mocniejszym dieslem, kombi, w kolorze ciemny granat, i srebrnymi
          relingami ;->
          • jurek-sterczyfiut Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:20
            Avensis składany w UK ,a silnik w Jelczu . Ba ale to japoniec Panie .
            • fru.fru Re: superb vs avensis 01.07.05, 16:23
              dokladnie, pozatym niezle zonkujaca.
              Ale pytanie bylo co?
              sjupejba czy ałensis i tyle
        • aarnold Re: superb vs avensis 04.07.05, 17:49
          typson napisał:

> a co konkretnie nadlubali w tym silniku, ze go zepsuli i po co w ogole go
          ruszali?

Samochod byl po dachowaniu, w takim przpadku przed uruchomieniem nalezy
          wyczyscic komore spalania(tak twierdza rzeczoznawcy). Oczywiscie tego nie
          zrobili, a jak uruchomili silnik to zapalil sie olej w komorze spalania. Wtedy
          skrzywil sie korbowod, a po 3 000 km, korbowod wykrzywil sie zupelnie i przebil
          blok silnika. Tlumaczyli sie potem ze ubezpieczyciel im nie powiedzial ze to
          tez trzeba zrobic. pelen profesjonalizm - "pan z PZU nam nie powiedzial to
          mysmy nie wiedzieli". Od tego czasu interesuje sie poziomem zadowolenia
          klientow i obiektywnie widze ze serwis skody ma najwiecej negatwnych opinii.
          moze to jest spowodowane iloscia samochodow, ale w koncu ludzie nikogo gownem
          nie obrzucaja bez powodu.
    • callafior Re: superb vs avensis 02.07.05, 14:46
      Do skody będą tańsze części i serwis. Mnie osobiście bardziej podoba się superb,
      ale to oczywiście subiektywizm.
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • gls1 Re: superb vs avensis 02.07.05, 16:45
        Tansze czesci????? Czesci sa w porownywalnej cenie a VW ma juz w tej chwili
        drozsze od Japoncow.

A tak wogole to Skoda jest wygodna nowoczesna luksusowa oszczedna niezawodna
        prestizowa oryginalna warta swojej ceny ( Superb TDI V6 160 tys zł ), no i poza
        tym lepsza od wszystkich "innych zlomow na kolkach", i nawet lepsza od tego
        czego jest kopią ( Passata, z reszta najlepszej fury na swiecie)!!!!!!

ps- Marze o Fabii 1.2 HTP bo jest nowoczesny oszczedy i co najwazniejsze
        DYNAMICZNY niczym wspaniale i niezrownane TDI!!!! Skoda rulez!!!!!
        • fuiio Re: superb vs avensis 02.07.05, 17:24
          ...rzeczywiście śliczna rzecz te htp i niedroga,piękna to rzecz jest i
          unikatowa...tez bym chciał...
    • fru.fru Re: superb vs avensis 04.07.05, 18:08
      sikoramaku napisał:

a wogole to kup sobie accorda, albo mazde 6..
      NO:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka