Dodaj do ulubionych

Mycie bezdotykowe

02.09.05, 19:58
Czy ktoś myje auto bezdotykowo, ale nie w myjni tylko sam. Jak i czym, bo
mnie nie "wychodzi". :((
Obserwuj wątek
    • pocieszne Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 00:13
      wzrokiem ?
    • kompletny_idiota Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 00:28
      Jak masz szlauch z dobra koncowka i szczote na dlugim kiju to nie powinienes
      miec problemu. Staraj sie stac daleko od samochodu to go nie dotkniesz.
      • pocieszne Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 00:38
        Szczotka i ...mycie bezdotykowe :-((
        www.karcher.com.pl/show_nowosc.asp?show=62
        • pocieszne Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 00:39
          www.ehrle.pl/myjnie/index.php
          • kompletny_idiota Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 00:47
            Jak woda napieprza pod cisnieniem i jest w niej rozmieszany jakis proszek to
            faktycznie nic do samochodu nie dotyka. Troszke wiecej proszku i mozna usuwac
            lakier "bezdotykowo"!
    • zgryzliwy1 sila przyawyczajenia 03.09.05, 00:42
      macallan napisał:

> Czy ktoś myje auto bezdotykowo, ale nie w myjni tylko sam. Jak i czym, bo
      > mnie nie "wychodzi". :((

nie mozesz sie powstrzymac od macania ?
    • bert.d.s Re: Mycie bezdotykowe- nonsens 03.09.05, 07:43
      Bylem juz raz w takiej bezdotykowej myjni, w domu probowalem Kaercherem- gozik
      prawda. Oderwanie od maski rozbitych owadow wymaga kilkuminutowego namaczania w
      specjalnie przeznaczonym do tego detergencie, a potem jeszcze minutki
      szorowania. Polewanie, chocby pod cisnieniem, nic nie daje.
      Roznica jest jeszcze wieksza niz w przypadku naczyn umytych w zmywarce vs.
      porzadnie, recznie.
      • nie_mich Re: Mycie bezdotykowe- nonsens 03.09.05, 08:35
        kompletny_idiota 03.09.2005 00:47 + odpowiedz

Jak woda napieprza pod cisnieniem i jest w niej rozmieszany jakis proszek to
        faktycznie nic do samochodu nie dotyka. Troszke wiecej proszku i mozna usuwac
        lakier "bezdotykowo"!

.. he he ,mozesz zaoszczedzic na proszku,-obecne lakiery na wodnej bazie
        zmyjesz z blachy (blestrasz) tylko woda pod cisnieniem ~120 Bar . Pzdr.
        • bert.d.s Re: Mycie bezdotykowe- nonsens 03.09.05, 09:36
          > .. he he ,mozesz zaoszczedzic na proszku,-obecne lakiery na wodnej bazie
          > zmyjesz z blachy (blestrasz) tylko woda pod cisnieniem ~120 Bar . Pzdr.

Byc moze. Moj Kaercher podaje wode pod cisnieniem 150 bar. Lakier sie nie zmyl,
          ale brud tez pozostal.
    • macallan Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 11:14
      A szampony tzw. aktywne. Nakładamy szampon, czekamy 2 minuty, spłukujemy pod
      ciśnieniem i gotowe. Chodziło mi o ten sposób mycia.
      • radomir996 Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 11:51
        Ja mialem pozytywne doswiadczenia z myciem bezdotykowym tylko przy myjkach
        cisnieniowych z podgrzewaniem wody i podajnikiem detergentu, ale takim z
        prawdziwego zdarzenia tzn jesli detergent jest wurzucany z dobrze rozgrzana
        woda pod wysokim cisnieniem, jak jest lekko wypluwany z zimna woda jak to mam
        miejsce w mojej myjce B&D za 299pln to i tak trzeba zlapac za szmate bo sie
        dokladnie auta nie wymyje.
        • lewarek5 Re: Mycie bezdotykowe ... 03.09.05, 12:20

..oczywiscie wspaniala rzecz-jezeli ma sie Tesciowa, ja tam niczego nie tykam !
    • gruman Re: Mycie bezdotykowe 03.09.05, 22:05
      Nieźle wychodzi preparatem Cleenex, z mojego dościadczenia dostępny w dziale
      motoryzacyjnym Carefoura (czy jakoś tam), niestety z tymi owadami to prawda,
      lżejsze zanieczyszczenia usuwa dobrze. Preparat jest tani - ostatnio zeszli z 13
      zł na 7,00 za l, a jest to koncentrat w dodatku produkt polski. Dobrze też zmywa
      rowery.
      Pozdr
      • devote Re: Mycie bezdotykowe jest do dupy 04.09.05, 17:45
        raz prubowalem umyc w ten sposob swoj samochod i dupa.powiem tylko ze w ten
        sposob mozna umyc auto jedynie z kurzu.to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka